Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ klika

Hvala na podrsci, moracemo da se pomirimo sa cekanjem iako bi bili mnogo mirniji kada bi nam samo odgovorili da smo u procesu i onda cekamo.
Ajde ako znas reci nam koliko cemo mi bodova dobiti na education jer nam nije jasno sta znaci ono "dve diplome". Ja (nosilac) imam zavrsen fakultet psihologije, a zena fakultet pedagogije. Oba fakulteta su u trajanju od 4 godine tako da ukupno imamo 16 godina skolovanja.
Koju skolu si ti zavrsio i cime se bavis? Da li znas kako je u Edmontonu?
Znas li ti ili neko drugi kako javiti u ambasadu ako u tom procesu cekanja dobijem jos godinu dana radnog iskustva?

Hvala unapred i pozdrav svima!!!

@ klika

Hvala na podrsci, moracemo da se pomirimo sa cekanjem iako bi bili mnogo mirniji kada bi nam samo odgovorili da smo u procesu i onda cekamo.
Ajde ako znas reci nam koliko cemo mi bodova dobiti na education jer nam nije jasno sta znaci ono "dve diplome". Ja (nosilac) imam zavrsen fakultet psihologije, a zena fakultet pedagogije. Oba fakulteta su u trajanju od 4 godine tako da ukupno imamo 16 godina skolovanja.
Koju skolu si ti zavrsio i cime se bavis? Da li znas kako je u Edmontonu?
Znas li ti ili neko drugi kako javiti u ambasadu ako u tom procesu cekanja dobijem jos godinu dana radnog iskustva?

Hvala unapred i pozdrav svima!!!

Ti kao principal applicant bi trebao imati 20 bodova, a tvoja supruga 4 boda.
Za tu dodatnu godinu skolovanja im javljas tek kada te pozovu da updateujes dokumente.

Poz

Ovo je samo slanje preliminarne aplikacije da bi zauzeo mesto u redu, nista im ne javljas ni da si promenuo posao, ni da si dobio godinu staza, ni zavrsio magistarske, dobio dete, jedino promenu adrese javljas.
tek kada budu spremni da obrade tvoju aplikaciju oni ce da te boduju na osnovu onih dokumenata koje posaljes tada.
Ono sto pise da 67 bodova moras imati u momentu podnosenja aplikacije je dato da ih ne zatrpavaju aplikacijama, ono kao, druga godina sam faksa, posaljem prijavu, pa dok dodjem na red imacu i fakultet i godine staza...
samo hrabro napred
pozdrav

Ovo je samo slanje preliminarne aplikacije da bi zauzeo mesto u redu, nista im ne javljas ni da si promenuo posao, ni da si dobio godinu staza, ni zavrsio magistarske, dobio dete, jedino promenu adrese javljas.
tek kada budu spremni da obrade tvoju aplikaciju oni ce da te boduju na osnovu onih dokumenata koje posaljes tada.
Ono sto pise da 67 bodova moras imati u momentu podnosenja aplikacije je dato da ih ne zatrpavaju aplikacijama, ono kao, druga godina sam faksa, posaljem prijavu, pa dok dodjem na red imacu i fakultet i godine staza...
samo hrabro napred
pozdrav

Kada dobijes dijete mislim da bi bilo pametno poslati update situacije...

na sajtu pise nista ne slati dok te ne pozovu i pise da se javimo samo u slucaju promene adrese ili, cini mi se, zastupnika.
sad da li ti to mozes uraditi na svoju ruku ne znam, ali pise ne javljati im se u tom slucaju.
kako im mozes javiti update, samo mailom, dokumenta bi ti vratili, novu aplikaciju ne mozes slati.

Evo ovo ima na zvanicnom sajtu:
Make an arrangement for testing and pay test costs. A list of approved organizations can be found on our website. Follow the link to “How to Assess Your Language Skills”.

2. Submit the assessment results with your immigration application.

3. Your test results must not be more than one year old at the time that you submit your immigation application. Test results will be used as conclusive evidence of your language proficiency.
You will know exactly how many points you will receive for the language factor before you submit your application. To determine your points, see the test result equivalency charts that follow
Tek mi sad nista nije jasno,ovde pise da test ne bi trebalo da bude stariji od godinu dana u trenutku predaje aplikacije?Da li se to odnosi na datum predaje odnosno slanja pojednostavljene aplikacije,ili na datum predaje celokupne dokumentacije kada te obaveste da treba da je predas.

Tek mi sad nista nije jasno,ovde pise da test ne bi trebalo da bude stariji od godinu dana u trenutku predaje aplikacije?Da li se to odnosi na datum predaje odnosno slanja pojednostavljene aplikacije,ili na datum predaje celokupne dokumentacije kada te obaveste da treba da je predas.

Sve je tu jasno, onog momenta kada posaljes apliakaciju, test ne sme biti stariji od godinu dana ili koliko je vec navedeno.

Znaci ti kazes da je vazno da IELTS test ne bude stariji od godinu dana u trenutku predaje onog obrazca za pojednostavljeno apliciranje,a sto ce on posle 2-5 godina-kada kada moja aplikacija dodje na red za razmatranje da bude uveliko zastareo,to nema veze?Zelim samo da rascistim da bude jasno da bih znao kako da se ponasam!

Mogu da zamislim koliko smesno delujemo mi :shock: novi na forumu, mladjasni vatreni "imigranti"(iz ovog teksta u Bozije usi), vama Kanadskim veteranima....ha,ha,....sa svojim bezbrojnim i uvek novim pitanjima i nedoumicama ovde na forumu...kojima nikad kraja.....ha,ha

i sama sebi ponekad delujem kao "magarac u magli":lol:

Vselak, molim te uputi me samo na tacno mesto sa zvanicnog sajta (iliti aplikacije )gde su ti trazili tacan rezultat i bodove sa IELTS-a. Moja sestra je aplicirala po novom i kaze da nigde nije tacno to navodila.

Pozdrav ljudi!MIslio sam da je 2 god cekanja dug period al s obzirom da se ovde nece nista promeniti vredi cekati, al dobro to je vec politika.
Da li neko moze da mi kaze u cemu je fora sa onim ruskim sajtom, stalno mi se javlja neki bloker!:confused:

Moras da ukljucis cookies (enable cookies) u browser-u.
I kad ti izadje onaj prozorcic i kaze ti na ruskom da pritisnes neki broj(1-5), pritisni taster sa tim brojem i krenuce download. Ne mozes upotrebljavati neki download akcelerator, nego "suvi" download.

Pozdrav.

FYI

CANADIAN IMMIGRATION NEWS
Foreign workers can now get work in Canada faster than before
Monday, 21 January 2008
Thanks to a new pilot project that's been introduced in Alberta and British Columbia, Canada can not only bring in more foreign temporary workers than before, but also, cut the process by more than four and a half months!
The new Expanded Labour Market Opinion (E-LMO) list goes beyond the original sectors of health care, hospitality, and construction, and now includes more occupations in the construction sector, as well as the manufacturing, engineering, maintenance, sales and services sectors.
The E-LMO has been brought in by Human Resources and Social Development Canada (HRSDC) in order to satisfy the imminent job shortages in both Alberta and British Columbia.
Now more foreign workers from all over the world have a chance to work and live in Canada, as the HRSDC has expanded the project to include 21 additional occupations.
The 21 additional occupations are:
Carpenters
Crane operators
Construction labourers
Steamfitters & pipefitters
Ironworkers
Heavy-Duty equipment mechanics
Machinists
Roofers
Industrial electricians
Welders
Surveyor helpers
Commercial janitors & caretakers
Specialized cleaners
Mechanical engineers
Civil engineers
Electrical & electronics engineers
Petroleum engineers
Mechanical engineering technologists
Hotel & hospitality room attendants
Hotel front desk clerks
Food & beverage servers
Food counter attendants
Food service supervisors
Industrial meat cutters
Courier drivers
Residential cleaning & support workers
Manufacturing & processing labourers
Tour & travel guides
Registered nurses
Dental technicians
Pharmacists
Snowboard & ski instructors
Retail sales persons & sales clerks
When a Canadian employer wants to hire a foreign worker, he would have to complete the first step, which is to apply for a Labour Market Opinion (LMO), which is an assessment of the potential impact that hiring a foreign worker would have on the labour market in Canada.
For the 33 occupations now covered by the E-LMO, it has already been established that employers have not been able to fill available positions within these categories with Canadian citizens or Permanent Residents, and that these occupations have been classified as "high demand". Therefore, extensive LMO assessments for each time an employer wants to hire a foreign worker in one of the listed occupations, are no longer necessary.
Currently, the processing time for LMO applications is five months. But, for occupations that fall under the E-LMO, applications will now be processed within only five days.
Colin Hansen, BC Minister of Economic Development Canada stated: "We anticipate needing to attract 30,000 workers with specific skills to British Columbia each year to meet our labour and skill shortage challenges.”
Hansen believes that by expanding the numbers of occupations included in this pilot project, more employers will now benefit from having better and faster access to the temporary foreign workers they need.
The pilot project will be in operation in British Columbia and Alberta until September 2008.

Kako ovo komentarišete?
KLIKA, posebno me zanima tvoje mišljenje (in British Columbia?!?

Pa ako neko spada u neku od ovih kategorija zanimanja, jedino sto preostaje je da nedje poslodavca koji ce pokrenuti celu stvar za tebe. Tacno je da je trenutno velika potraznja za radnom snagom iz pomenutih kategorija, ponajvise zanatlija raznih profila.
Cela ova birokratksa procedura je manje-vise ista kao i ranije, samo sto je sve to sada skraceno.

Pozdrav svima!
Mozda ce vam biti "neobicna" moja molba, ali zamolila bih vas nesto (PUNO BI MI ZNACILO)....pa ko je raspolozen da se malo priseti nek mi svrljne.....

1) Dve teme koje ste imali na WRITING deli IELTS testa
2) Dve teme koje ste imali na SPEAKING delu testa( osim krace price o sebi)

Molim vas nek vam ne bude tesko, puno bi mi znacilo;-)!

Svim dragim forumasima zelim sretan DAN ZALJUBLJENIH!:heart:

Pozdrav svima!
Mozda ce vam biti "neobicna" moja molba, ali zamolila bih vas nesto (PUNO BI MI ZNACILO)....pa ko je raspolozen da se malo priseti nek mi svrljne.....

1) Dve teme koje ste imali na WRITING deli IELTS testa
2) Dve teme koje ste imali na SPEAKING delu testa( osim krace price o sebi)

Molim vas nek vam ne bude tesko, puno bi mi znacilo;-)!

Svim dragim forumasima zelim sretan DAN ZALJUBLJENIH!:heart:

Takodje i tebi Happy Valentines,

ja sam u februaru 2006 na IELTS-u imao 2 teme iz speakinga, prva(laksa-oko 150 reci) je bila, kao, ides negde na put na nekoliko dana, pa treba da putem pisane poruke zamolis komsiju da ti pripazi stan, u tom fazonu...a druga(teza-oko 250 reci) je bila da opisem moje vidjenje uticaja televizije i kompjutera na razvoj i vaspitanje dece. Sve u svemu nije bilo tesko, uopstene teme uvek daju o kojima svako moze da pise, i iz writinga sam izvukao 7.
Iz speakinga je bilo vise kao razgovor, caskanje sa ispitivacem, a ona glavna tema(papiric koji dobijes u jednom delu razgovora) je bila da kazem koja me strana civilizacija fascinira i zasto. Tu sam se zbunio nacisto, nisam znao sta da kazem, jer me, iskreno, nijedna danasnja civilizacija ili narod ne fascinira u toj meri da bi bilo vredno komentara i to sam i rekao ispitivacici, i rekao sam da me jedino fasciniraju stare , iscezle civilizacije, kao recimo Maje i objasnio sam zasto. I tu izvukoh 7.
A reading i writing sam razvalio, (7.5 , 8.5) samo zato sto sam se spremao bas onako kao sto je na testu (pomocu onih testova sa onog ruskog sajta) u realnom vremenu, odstampam one PDF-ove, pustim audio i ispunjavam answer sheet. I tako 2 meseca. Najbitnije je da steknes osecaj brzine i ritma testa, nemas vremena za razmisljane i vracanje, radis automatski. Fond reci i brzina - najbitnije. Writing i speaking nisam spremao uopste.

Pozdrav i srecno !!

Sinisa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back