Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Adaptability Maximum 10 points

Spouse or common-law partner’s level of education

* Secondary school (high school) diploma or less: 0 points
* A one-year diploma, trade certificate, apprenticeship or university degree, and at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies: 3 points
* A two or three-year diploma, trade certificate, apprenticeship or university degree, and at least 14 years of full-time or full-time equivalent studies: 4 points
* A master’s degree or PhD and at least 17 years of full-time or full-time equivalent studies: 5 points

3–5
Previous work in Canada
You, or your accompanying spouse or common-law partner, have completed a minimum of one year of full-time work in Canada on a valid work permit. 5
Previous study in Canada
You, or your accompanying spouse or common-law partner, have completed a program of full-time study of at least two years’ duration at a post-secondary institution in Canada. You must have done this after you were 17 years old and with a valid study permit.

There is no need to have obtained a degree or diploma for these two years of study to earn these points. 5

Arranged Employment in Canada
You can claim five additional points if you have arranged employment as described in the Arranged Employment selection factor. 5

Relatives in Canada
You, or your accompanying spouse or common-law partner, have a relative (parent, grandparent, child, grandchild, child of a parent, sibling, child of a grandparent, aunt or uncle, or grandchild of a parent, niece or nephew) who is residing in Canada and is a Canadian citizen or permanent resident. 5

You do not currently have a work permit and you do not intend to work in Canada before you have been issued a permanent resident visa.

You have a full-time job offer that has been approved by HRSDC.

And

Your employer has made an offer to give you a permanent job if your permanent resident visa is issued.

And

You meet all required Canadian licensing or regulatory standards associated with the job.

Ko o cemu ja o svojoj nejasnoci oko bodovanja obrazovanja.
Ajde neka mi neko objasni kako sledeci slucaj nosi 20 poena

---Obtained two or more university degrees at the bachelor’s level and completed at least 15 years of full-time or full-time equivalent studies----

Kad je :

Visa skola kod nas na nivou univerziteta-dakle jedan univerzitetski stepen-bachelor level
Fakultet je isto na nivou univerziteta-jos jedan univerzitetski stepen.-bachelor level

Da zavrsis visu skolu imas 8 osnovne+4 srednje+ 3 visa skola, dakle 15 godina
Da zavrsis fakultet imas 8 os+4 srednje+4 fakultet-16 godina.

Dakle zavrsio si i visu i fakultet, odnosno imas 2 univerzitetska stepena i u oba slucaja completed at least 15 years of full-time studies, i mozes komotno sebi da das 22 poena!

I KAKO ONDA ZA OVO IMAS 20 POENA?

MOLIM VAS NEKA MI NEKO OBJASNI JAKO ME INTERESUJE GDE JA GRESIM!

I KLIKA, nije mi drago sto ti protivrecim, ali za Arranged Employment Opinion, dobijes 10 poena za sam AEO i jos 5 poena za adaptability, pogledaj malo bolje na CIC-u.

Pozdrav.

Sinisa.

Mislim da me nisi razumeo, kada sam rekao da on ne moze dobiti poene na AEO to se odnosilo na slucaj ako je on sponzorisana strana a ne nosilac liste, ako malo bolje procitas deo za Adaptibility, u svim slucajevima se mogu dobiti bodovi i na sponzorisanu stranu osim u delu za AEO.

Nadam se da je sada malo jasnije.

Ko o cemu ja o svojoj nejasnoci oko bodovanja obrazovanja.
Ajde neka mi neko objasni kako sledeci slucaj nosi 20 poena

---Obtained two or more university degrees at the bachelor’s level and completed at least 15 years of full-time or full-time equivalent studies----

Kad je :

Visa skola kod nas na nivou univerziteta-dakle jedan univerzitetski stepen-bachelor level
Fakultet je isto na nivou univerziteta-jos jedan univerzitetski stepen.-bachelor level

Da zavrsis visu skolu imas 8 osnovne+4 srednje+ 3 visa skola, dakle 15 godina
Da zavrsis fakultet imas 8 os+4 srednje+4 fakultet-16 godina.

Dakle zavrsio si i visu i fakultet, odnosno imas 2 univerzitetska stepena i u oba slucaja completed at least 15 years of full-time studies, i mozes komotno sebi da das 22 poena!

I KAKO ONDA ZA OVO IMAS 20 POENA?

MOLIM VAS NEKA MI NEKO OBJASNI JAKO ME INTERESUJE GDE JA GRESIM!

A koja ti visa skola u Srbiji traje 3 godine? Ja jos nisam cuo za to!!! 5 semestara da, ali to nije PUNIH 15 godina skolovanja. Visa skola nije BACHELOR DEGREE,.........to se ovde zove ASSOSIATED DEGREE , to su potpuno dve razlicite stvari.

Da razjasnimo stvari oko obrazovanja, MORAJU se zadovoljiti oba uslova , broj godina skolovanja plus samo obrazovanje. Npr. ako imas Master Degree i 16 godina skole to znaci 22 boda, isto to sa 17 godina donosi 25 bodova. Znaci, sam Master ti ne donisi odredjene bodove ako nije zadovoljen uslov od , lepo kaze, AT LEAST toliko i toliko godina skolovanja..........

A koja ti visa skola u Srbiji traje 3 godine? Ja jos nisam cuo za to!!! 5 semestara da, ali to nije PUNIH 15 godina skolovanja. Visa skola nije BACHELOR DEGREE,.........to se ovde zove ASSOSIATED DEGREE , to su potpuno dve razlicite stvari.

Da razjasnimo stvari oko obrazovanja, MORAJU se zadovoljiti oba uslova , broj godina skolovanja plus samo obrazovanje. Npr. ako imas Master Degree i 16 godina skole to znaci 22 boda, isto to sa 17 godina donosi 25 bodova. Znaci, sam Master ti ne donisi odredjene bodove ako nije zadovoljen uslov od , lepo kaze, AT LEAST toliko i toliko godina skolovanja..........

Sve tehnicke vise skole u Srbiji traju 6 semestara ili 3 godine i tako je uvek bilo.(gradjevinska, elektrotehnicka, saobracajna i td)
Mislim da je visa skola ipak bachelor, jer bi u suprotnom na bodovnoj listi postojao i termin Associated, a njega nema, osim ako to nije THREE YEAR DIPLOMA
I druga stvar, bachelor je i kod nas a i u Kanadi prvi stepen akademskih studija, a Master drugi.(pricamo o akademskim studijama)
Ako neko sa visom skolom moze da osvoji 20 poena, a istovremeno i neko sa fakultetom isto toliko, zar onda nije logicno da se i visa skola tretira kao BACHELOR?

Pozdrav,

moja prijateljica je pronasla mogucnost da joj poslodavac ponudi posao u Kanadi, na mjestu sekretarice. Inace ima vise od 67 bodova i bez ove ponude. Nju bi koristila da ubrza proceduru. Posto ona jos nije predala aplikaciju za simplified proces, sta treba da radi? Da li da preda aplikaciju po starom ili treba da to uradi po novom simplified procesu?
Koji su koraci za ovakav nacin? Molim vas sto iscrpniji odgovor. Hvala.

Pozdrav,

moja prijateljica je pronasla mogucnost da joj poslodavac ponudi posao u Kanadi, na mjestu sekretarice. Inace ima vise od 67 bodova i bez ove ponude. Nju bi koristila da ubrza proceduru. Posto ona jos nije predala aplikaciju za simplified proces, sta treba da radi? Da li da preda aplikaciju po starom ili treba da to uradi po novom simplified procesu?
Koji su koraci za ovakav nacin? Molim vas sto iscrpniji odgovor. Hvala.

You cannot use the simplified application if:
you have been lawfully admitted to Canada for a period of at least one year and you are submitting your application at the Canadian visa office in Buffalo or
--you have been lawfully admitted into the United States for a period of at least one year and you are submitting your application at the Canadian visa office in Buffalo
--you are a provincial nominee
--you have been selected by Quebec and intend to settle there
--you have arranged employment in Canada.

You must use the regular application process if:
--you have arranged employment in Canada or
--you have been lawfully admitted to Canada for a period of at least one year and you are ---submitting your application to the Canadian visa office in Buffalo or
--you have been lawfully admitted into the United States for a period of at least one year and you are submitting your application to the Canadian visa office in Buffalo
--you are a provincial nominee
--you have been selected by Quebec and intend to settle there.

Ona bi trebalo da posalje po starom

izvor: cic.gc.ca

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-how-regular.asp

Sve tehnicke vise skole u Srbiji traju 6 semestara ili 3 godine i tako je uvek bilo.(gradjevinska, elektrotehnicka, saobracajna i td)
Mislim da je visa skola ipak bachelor, jer bi u suprotnom na bodovnoj listi postojao i termin Associated, a njega nema, osim ako to nije THREE YEAR DIPLOMA
I druga stvar, bachelor je i kod nas a i u Kanadi prvi stepen akademskih studija, a Master drugi.(pricamo o akademskim studijama)
Ako neko sa visom skolom moze da osvoji 20 poena, a istovremeno i neko sa fakultetom isto toliko, zar onda nije logicno da se i visa skola tretira kao BACHELOR?

To jednostavno nije tacno jer sam ja zvrsio visu gradj. u BG-u , tacno 5 semestara.
Koliko ja znam nijedna od pomenutih skola ne traje pune 3 godine, ukoliko nije promenjen sistem skolovanja.

Visa skola NIJE Bachelor Degree! Kao sto rekoh, to se ovde zove ASSOSIATED Degree, kod nas Visa skola. Ne znam iz kog razloga pokusavas stalno da nadodajes stvari, lazes samu sebe, od to ga nemas prevelike koristi.

Pa po tvojoj logici bi onda i PhD trebapo da se boduje vise od Mastera ali nije, kao sto rekoh, bitna su oba uslova, duzina skolovanja i stepen obrazovanja.

Pre izvesnog vremena se potezala slicna prica oko nasih tehnickih fakulteta koji traju 9-10 semestara gde su ljudi pokusavali da izvuku bodove na Master, ali to ne prolazi jer se oni vode kao Bachelor, ali po oboj novoj Bolonjskoj konferenciji bi trebalo , ili je mozda vec to proslo, da se priznaju kao Master.

Realno traju 2,5 godine (5 semestara) ALI koliko ja znam - u indeksu stoji overen i 6. semestar. Konkretno znam za višu elektrotehničku.

Ja sam završio ETF, po starom, i statut je glasio "studije traju devet semestara, u desetom se priprema diplomski rad". I poslednji semestar u indeksu mi je deseti...

E sad... Ekvivalent sa njihovim obrazovnim sistemom, naročito posle primene Bolonje (jeste/nije ekvivalent Masteru) ... Mislim da sam ja izbodovao kao prvi stepen ispod Ph.D. Odprilike, kao što oni na fakultetima imaju predmete pod "A" i predmete pod "B" i lude kombinacije diploma tipa psichology and arts, tako sam im ja obrazložio da faktički ravnopravno baratam i sa electronics i computer science...

Opredelite se za neku varijantu i šaljite što pre.

Realno traju 2,5 godine (5 semestara) ALI koliko ja znam - u indeksu stoji overen i 6. semestar. konkretno znam za višu elektrotehničku.

Ja sam završio ETF, po starom, i statut je glasio "studije traju devet semestara, u desetom se priprema diplomski rad". I poslednji semestar u indeksu mi je deseti...

E sad... Ekvivalent sa njihovim obrazovnim sistemom, naročito posle primene Bolonje (jeste/nije ekvivalent Masteru) ... Mislim da sam ja izbodovao kao prvi stepen ispod Ph.D. Odprilike, kao što oni na fakultetima imaju predmete pod "A" i predmete pod "B" i lude kombinacije diploma tipa psichology and arts, tako sam im ja obrazložio da faktički ravnopravno baratam i sa electronics i computer science...

Opredelite se za neku varijantu i šaljite što pre.

Ma moze u indexu da ti bude overeno bilo sta, ja znam da kod mene nije overen 6. semestar. Ti ne podnosis index u palikaciji, ta skola zvanicno treja 5 semestara, to nije pune 3 godine,prema tome nije ispunjen uslov od 15 godina skolovanja.

Tvoje studije zvanicno traju 9 SEMESTARA! Ali opet ti nista ne znaci taj 10. semestar sve dok ti se vodi kao Bachelor degree, onog momenta kada se prizna po ovoj konvenciji kao Master, onda ce imati uticaja jer ce donositi 25 bodova jer je ispunjen uslov od 17 godina skolovanja.

U prevodu, ti imas samo 20 bodova na skolu! To sto si ti sam sebe izbodovao sa 22 boda ne znaci i da je tako uradio visa officer.

koliko si ti nikola imao poena ukupno ? ja koliko znam bitno je da imas 67 .interesuje me da li nesto znaci ako imas vise poena da li postoji neka prednost ili ne?

To ne znam. Da li se prosto radi o granici, ILI ti bodovi služe za neku kasniju rang-listu.
Ja sam sa nabudzenim bodovima iz francuskog jezika (pričao sam o tome gore) i sa obrazovanjem onako kako sam se izbodovao, i BEZ bodova za posao - imao 75.

Pasoš je u Beogradu, treba da odem po njega ovih dana. Viza traje godinu dana od datuma lekarskog pregleda, i u tom periodu moraš da udejš u Kanadu.

Ja sam sa nabudzenim bodovima iz francuskog jezika (pričao sam o tome gore) i sa obrazovanjem onako kako sam se izbodovao, i BEZ bodova za posao - imao 75.

Da li ti je neko iz imigracionog potvrdio tu cifru ili ti to nagadjas po svojim kriterijumima? Ovo je skoro nemoguce ako nemas obezbedjen posao i sa Bachelor diplomom.

Kolicina bodova nemea neku prednost u odlucivanju i ne daje primat niti ubrazava proces.

To je brojka koju sam dobio na on-line testu. Oni mi nisu ništa potvrdili na tu temu.
Pre toga sam proverio (opet na tom testu) da i sa 20 poena za obrazovanje i 0 poena za drugi jezik imam granicu od 67 - ako oni tamo skidaju poene.

Ne znam o kakvom se testu radi, ima ih mali milion na internetu.

Naravno da ti oni nisu nista potvrdili jer znam da oni te podatke nikome ne daju, ili ti salju pismo sa informacijom da posaljes pasos na viziranje, sto znaci da si presao tu famoznu granicu od 67, ili dobijes odbijenicu.
Znaci, potpuno je nebitno razmisljati o tome koliko je ko imao bodova nakon prolaza a sve te ovo pitam jer u vecini tvojim postova ima toliko nagadjanja i proizvoljnih zakljucaka koje nisu potvrdjene, a iznosis ih sa velikom sigurnoscu sto moze navesti druge aplikante na pogresan zakljucak i uneti zabunu kao sto je ona prica o nekakvom usmenom odobrenju Human Recourse za obezbedjen posao, to ne postoji, moras imati sve papire crno na belo.

Da rezimiram, bitno je da si prosao, a tvrdim ti sledece, na Bachelor Degree si dobio 20 bodova, i na francuski jezik 0 ako nisi poslao rezultate TEF testa, ali to je sve manje bitno u ovom momentu za tebe jer si prosao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back