Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve informacije o aplikaciji mozete dobiti u booklet koji se moze skinuti sa sledece adrese http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/ESap.pdf
Sto se tice provere aplikacije na sajtu kanadske vlade www.cic.gc.ca imate opciju check your application status gde sa aor brojem mozete sve proveriti.Ne mogu da verujem da je to toliki problem i da saljete mejlove u ambasadu kada je na sajtu sve dato dajte ljudi malo citajte informacije a ne padajte s vremena na vreme u paniku kako cu ovo kako cu ono.Jos jedna stvar citala sam na forumu neke price kako oceniti odnosno bodovati znanje jezika za ielts od 7.0 do 9.0 dobijate za svaku sposobnost po 4 boda.

Sve informacije o aplikaciji mozete dobiti u booklet koji se moze skinuti sa sledece adrese http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/ESap.pdf
Sto se tice provere aplikacije na sajtu kanadske vlade www.cic.gc.ca imate opciju check your application status gde sa aor brojem mozete sve proveriti.Ne mogu da verujem da je to toliki problem i da saljete mejlove u ambasadu kada je na sajtu sve dato dajte ljudi malo citajte informacije a ne padajte s vremena na vreme u paniku kako cu ovo kako cu ono.Jos jedna stvar citala sam na forumu neke price kako oceniti odnosno bodovati znanje jezika za ielts od 7.0 do 9.0 dobijate za svaku sposobnost po 4 boda.

HAHAHAHA check your application? pa tu nikad nista ne pise... (in proces)...... i promenice se onog trenutka kad dobijesh poziv od beca.... znaci nikakva potreba za tim check statusom.... Aj da oni napishu tipa u narednih 6meseci ulazish u obzir ili ,,,evo evo samo sto nije,,, nego IN PROCESS hahahhahahah.......

Pa to svi znamo..... da smo u procesu hahhahha

Znaci check status nema nikakvu svrhu...... A ovako kad ljudi slaju mailove ohrabri ih bilo kakav odgovor, pa makar u njemu pisalo da ce biti pozvani i za 4god.
Drugo u AOR-u je pisalo da ce nas sve zive zvati za 4godine,, a na zvanicnom sajtu pishe da zovu max nakon 2godine....kao i u mailu...

Ja licno sam poslao mail becu sa razlogom...(obezbedjen posao, nakon podnosenja aplikacije) nisam samo poslao da ih pitam kad cu ja doci na red.

Ova tema postoji da bi ljudi bili sto sigurniji kada apliciraju i da jedni sa drugima razmjenjujemo informacije i iskustva. Za novac n apocetku procedure nigdje ne pise u bookletu, niti sam igdje nasao na njihovoj stranici. Takodje nigdje nisam nasao tacno na osnovu cega se dokazuje radni staz.
Slanje maila u ambasadu? Pa njima je to posao da ti odgovore na tvoja pitanja i sve nejasnoce. Ne znam sta ej tu problem? Bolje da ih pitas i imas iz prve ruke informaciju.

poz

pozdrav svima,
u potpunosti podrzavam yugoslava i landlorda, nista ne znaci opcija check your status, ovo je mesto za razmenu informacija izmedju nas u istom sosu, a posao ambasade je, izmedju ostalog, da nam razjasne neke dileme i nejasnoce.

pitanje za zugoslava -
Da li tvoja yugoslave aplikacija se moze on line proveriti? Nasa jos ne moze, kao nismo u procesu jos uvek pa nas tamo nema, predali smo aplikaciju negde u martu i aor dobili u aprilu.
Kako si resio posao u Kanadi, da li je komplikovano kako se prica?
pozdrav

pozdrav svima,
u potpunosti podrzavam yugoslava i landlorda, nista ne znaci opcija check your status, ovo je mesto za razmenu informacija izmedju nas u istom sosu, a posao ambasade je, izmedju ostalog, da nam razjasne neke dileme i nejasnoce.

pitanje za zugoslava -
Da li tvoja yugoslave aplikacija se moze on line proveriti? Nasa jos ne moze, kao nismo u procesu jos uvek pa nas tamo nema, predali smo aplikaciju negde u martu i aor dobili u aprilu.
Kako si resio posao u Kanadi, da li je komplikovano kako se prica?
pozdrav

Koliko ja znam mozete i vi proveriti svoju aplikaciju. Ja sam isto predao u martu i mogao sam je proveriti cim sam dobio AOR. I koliko sam ja razumeo svi smo mi u procesu od onog trenutka kada dobijemo AOR. Idite na zvanican sajt i probajte da proverite vas status.

Jeste teshko srediti posao u Kanadi, ako tamo nemate nekoga ko ce se zauzeti za vas i naci vam posao. Sto se mog statusa tice oko posla to se josh uvek ceka. Po pricama koje dobijam iz Kanade zvuci kao da ce biti 100% sredjeno, ali ja nisam nesto preterano optimistican sto se toga tice.

Ako nesto ispade i svega toga rado cu vam javiti. Sta i kako?

Samo obrati paznju jer ima dve vrste IELTS/a dakle academic and general training. Mi smo imali neku knjigu koja je jako napredna i cudili se tekstovima, ali smo onda saznali da je to academic. General training je zaista ok, ne trazi se nista preterano tesko.

Moje pitanje je da li je neko ovde aplicirao za Quebec? Mnogo se razlikuje prijava i mnogo je jeftinije. Koliko se ceka? Jer sam naleteo na situ njihovom, koji je by the way posebno od CICa, da se moze dobiti iseljenej i za 3 meseca!!!
Unapred hvala

hvala mnogo.
sajt je odlican i preporucujem svima koji ce polagati ielts.
pozdrav svima

Da li zna neko, ako dobijes PR preko PNP da li si duzan da stvarno ostanes u toj provinciji i koliko?
Cula sam da proces za dobijanje vize traje samo 8-9 meseci, ako se aplicira na ovaj nacin...Da li je to tacno?

Sto se toga tice stvar je sljedeca:
''ne moras'', ali mozes imati probleme.Radi se o tome,da te pokrajine zele da dobiju stanovnistvo,zato je lakse dobiti PR,vecina odlazi poslije 3 god,neki i ostanu,na tu kartu oni i idu.
U principu,nije dobro prije 3 god mijenjati je.
Iskustvo ljudi koji su dosli u Mnaitobu.

Juce sam bio u British Council-u da se prijavim za polaganje IELTS-a, termin 12. januar. Prilikom popunjavanja prijave, video sam da ima i polje da se unese adresa institucije kojoj oni mogu da proslede rezultate testa. Da li je neko mozda navodio adresu ambasade u Becu? Pretpostavljam da ne, jer se osim aplikacije u Bec nista vise ne salje, ali svejedno da proverim. I naravno ujedno da vidim, da li neko mozda od vas isto polaze tada... Lakse je kad znas da nisi sam :)

Juce sam bio u British Council-u da se prijavim za polaganje IELTS-a, termin 12. januar. Prilikom popunjavanja prijave, video sam da ima i polje da se unese adresa institucije kojoj oni mogu da proslede rezultate testa. Da li je neko mozda navodio adresu ambasade u Becu? Pretpostavljam da ne, jer se osim aplikacije u Bec nista vise ne salje, ali svejedno da proverim. I naravno ujedno da vidim, da li neko mozda od vas isto polaze tada... Lakse je kad znas da nisi sam :)

Vec si sam sebi odgovrio na pitanje. Ne saljes ambasadi u Becu, jer bas na siteu pise samo aplikacija i uplatnica. Kad te pozovu i zatraze tek im onda saljes.

Srecno sa testom i pozdrav.

e vidi sad. Ja kad sam doshao da uplatim IELTS, isto sam pitao coveka za salterom da mi pojasni tu opciju slanja kopije testa nekim institucijama i rekao mi da mogu da posalju bilokojjoj firmi koju ja navedem kao primaoca i da ce to uraditi besplatno,,,, i super,, polozio ja test,, pozvali me oni da dodjem po rezultate... I aj kao da ih pitam da li mogu da posalju jednoj firmi moje rezultate, i lik (drugi, nije onaj isti od pre) za salterom me bledo gleda i izjavljuje da oni uopste nemaju tu opciju slanja?!?!? i ja zbunjen, kazem mu da mi je vec receno da to rade i da na prijavi postoje pitanja vezana za tu opciju. I lik opet tera svoju pricu kako to oni nikad nisu radili, i da ta opcija uopste ne postoji!?!??!?

I tako ja otishao kuci ubedjen da ta opcija ne postoji?!?!??!?!? hehehehhe

Nista te ne kosta da navedes tu adresu ambasade u Becu, bolje da oni dobiju te rezultate, nece skoditi.

Nista te ne kosta da navedes tu adresu ambasade u Becu, bolje da oni dobiju te rezultate, nece skoditi.

Submit only the forms and the proof of payment. If you send any additional documents, they will be sent back to you. For more information about documents, see the section What Happens Next?

Ovo mozes naci u uputstvu na stranici: http://cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/ESap.pdf

Dakle, nemojte nista slati osim aplikacije i potvrde da ste izvrsili uplatu. I zasto bi slao rezultate IELTS-aa u ambasdu dok ne znas jesi li polozio ocjenom vecom od 7? U svakom slucaju oni ce ti u jednom momentu zatraziti dokumente koji su im potrebni.

Svakako prije apliciranja dobro proucite instrukcije na gornjem linku.
Ja vec mjesec dana iscitavam ovaj forum, druge forume, i cic.gc.ca site i tek sada cu aplicirati. Naravno da ovo sto sam ja ovako detaljno pristupio ovome nije obavezno, ali razmisljati o emigraciji a da ne pregledam njihov site malo mi izgleda neozbiljno.

Poz i srecno na IELTSU

e vidi sad. Ja kad sam doshao da uplatim IELTS, isto sam pitao coveka za salterom da mi pojasni tu opciju slanja kopije testa nekim institucijama i rekao mi da mogu da posalju bilokojjoj firmi koju ja navedem kao primaoca i da ce to uraditi besplatno,,,, i super,, polozio ja test,, pozvali me oni da dodjem po rezultate... I aj kao da ih pitam da li mogu da posalju jednoj firmi moje rezultate, i lik (drugi, nije onaj isti od pre) za salterom me bledo gleda i izjavljuje da oni uopste nemaju tu opciju slanja?!?!? i ja zbunjen, kazem mu da mi je vec receno da to rade i da na prijavi postoje pitanja vezana za tu opciju. I lik opet tera svoju pricu kako to oni nikad nisu radili, i da ta opcija uopste ne postoji!?!??!?

I tako ja otishao kuci ubedjen da ta opcija ne postoji?!?!??!?!? hehehehhe

Meni su isto rekli da mogu da izaberem kome cu poslati kopiju testa i da to mora biti neka institucija. I takodje su mi rekli da je besplatno. Ali nakon polaganja testa su me zvali telefonom da me pitaju da li i dalje zelim da posaljem kopije testa agenciji koju sam naveo.
Naravno da sam hteo, ali su me trazili da platim koliko inace kosta izdavanje kopije. Posle kratkotrajne rasprave oko toga dali je to besplatno ili nije, ipak sam odustao.
Ni oni sami ne znaju sta rade.
Po novom procesu ambasadi ne vredi slati kopije testa.
Nece ti ih cak mozda ni vratiti a ti ces se morati raspitivati da li su ih primili ili bacili u smece. Sto je jos jedan dokaz da birokratija "*****".

za yugoslava:
proverili smo aplikaciju na internetu i ovaj put smo je uspeli naci, greska je bila kod zemlje rodjenja - mi smo birali Srbija, a trebalo je Srbija i Crna Gora.

za jatavedas
da li treba link za sajt, ja bih ga stavio, ali skinuce ga kao reklamiramo ilegalne sadrzaje, pa ako ti treba posalji neki mail i ja cu ti poslati link, sajt je ruski i na njemu ima gomila skeniranih knjiga za pripremu IELTS-a, a mogu se skinuti i za listening vezbe.

Pozdrav svima.

Pozdrav svima! Klika pitao bih te nesto.Da li ing. il mozda master sumarstva (obrada drveta) moze da radi u Kanadi ,British Columbia, bez nostrifikacije?Unapred zahvalan

Nase diplome nisu priznate, tj. ne mozes dobiti licencu za rad kao inzenjer, bilo da je rec o sumarstvu, gradjevini, elektrotehnici, masinstvu, itd.........ali ti mozes raditi u struci a to zavisi od samog poslodavca. Medjutim, u tom slucaju ,bez zvanicne licence, ne mozes naplatiti svoj rad u onoj meri kao sto bi bio slucaj da imas licencu, tj priznatu diplomu. Razlika moze biti poprilicno velika, sve zavisi. Bitno je i tvoje znanje i iskustvo, itd...........
U svakom slucaju, ako zelis da nostrifikujes diplomu, trebace ti odredjeno vreme da ispolazes neke dodatne ispite, za konkretno svoj slucaj moras da se raspitas.

Nase diplome nisu priznate, tj. ne mozes dobiti licencu za rad kao inzenjer, bilo da je rec o sumarstvu, gradjevini, elektrotehnici, masinstvu, itd.........ali ti mozes raditi u struci a to zavisi od samog poslodavca. Medjutim, u tom slucaju ,bez zvanicne licence, ne mozes naplatiti svoj rad u onoj meri kao sto bi bio slucaj da imas licencu, tj priznatu diplomu. Razlika moze biti poprilicno velika, sve zavisi. Bitno je i tvoje znanje i iskustvo, itd...........
U svakom slucaju, ako zelis da nostrifikujes diplomu, trebace ti odredjeno vreme da ispolazes neke dodatne ispite, za konkretno svoj slucaj moras da se raspitas.

Hvala Klika! Ja sad zavrsavam faks pa sam malo hteo da se informisem.Ovde vlada uverenje da sa Sumarskim fakultetom mozes u Kanadi da radis "bez problema" pa cak i neki profesori tako misle.Jedan prof mi kaze da imas fore oko mesec dana da se dokazujes, ali Izgleda da je nemoguce da odes odmah cim zavrsis fax (ISKUSTVO).Ja bih pristao ako nadjem poslodavca da radim za tu manju kintu (u svakom slucaju veca je nego OVDE) a onda ucim ispite i radim dok ne steknem licencu.Lepo zvuci!

Hvala Klika! Zavrasavam fakultet pa sam hteo malo da se informisem.Ovde vlada uverenje da sa Sumarskim fakultetom moze da se radi u Kanadi.Cak i neki profesori kazu da imas fore mesec dana da se dokazujes i ako si dobar....Zar nije lose raditi i za taj manji kes (veci je nego OVDE) i onda uciti te dodatne ispite.
Sto je to ISKUSTVO tako bitno? To znaci da niko ko zavrsi fax ne moze odmah da ide vec mora prvo da radi (tesko je skupiti 67) .Nije bas tako lako doci do Kanade kako se misli.

Hvala Klika! Ja sad zavrsavam faks pa sam malo hteo da se informisem.Ovde vlada uverenje da sa Sumarskim fakultetom mozes u Kanadi da radis "bez problema" pa cak i neki profesori tako misle.Jedan prof mi kaze da imas fore oko mesec dana da se dokazujes, ali Izgleda da je nemoguce da odes odmah cim zavrsis fax (ISKUSTVO).Ja bih pristao ako nadjem poslodavca da radim za tu manju kintu (u svakom slucaju veca je nego OVDE) a onda ucim ispite i radim dok ne steknem licencu.Lepo zvuci!

Pa verovatno je tim profesorima lako da nadju posao jer su profesori sa debelim iskustvom, a sto se tice te cifre od mesec dana dokazivanja, pa to je relativno, uglavnom je probni rad na 3 meseca i u tom periodu se poslodavac ogradjuje jer ne zeli da zaposli nekoga za koga nije siguran da ce ostati da radi i posle tog vremena.
O cemu se radi, u Kanadi je malo teze otpustiti radnika bez debelog razloga pa se iz tog razloga oni ogradjuju sa tim probnim radom i tek nakon toga ti nude ugovor o stalnom zaposlenju.

Takodje, nema sansi da dobijes posao u struci bez iskustva, o tome nemoj ni da sanjas. Tesko je i ovima sa iskustvom , da ne pominjem koliko inzenjera ima koji voze taxi ili nesto slicno. Mnogo je faktora, .......grad, provincija, ponuda/potraznja na berzi rada za pojedina zanimanja, itd..........jako je tesko dati konkretan odgovor na ovakva i slicna pitanja.

Evo par reci od nekoga ko je aktivno ucestvovao na forumu i dosao u Kanadu pre 6 meseci.

Online provera aplikacije je gubljenje vremena. Status vam se nece promeniti sve dok ne udjete u Kanadu a tada vec naravno znate da ste prosli. Znaci, zaboravite online proveru, to je glupost...

Ja sam u Torontu. Posla ima koliko hocete ali necete moci da dobijete odmah posao u struci. Prvo morate da zavrsite skolu posto se nase diplome ne priznaju. Drugo morate da imate "kanadsko iskustvo" sto znaci da radite negde nekoliko meseci kako bi mogli da aplicirate na bolje poslove.

Nemojte da se bojite kako cete da prezivite. Sa minimalcem imate dovoljno novca da platite stan, osnovne troskove i hranu. Dok radite saljite non stop CV-jeve i dobicete dosta poziva za razgovore. Polako napredujte kao sto i svi drugi rade i doguracete do dobrog posla. Sve to ide polako redom, nebojte se.

Izbegavajte koliko god mozete rentiranje "basement" stanova. Imacete mnogo los osecaj kada ulazite i njih. Uglavnom imaju male prozore, mracni su i zivot ispod zemlje nije ono zbog cega ste dosli. U velikom broju slucajeva "basement" stanovi kostaju isto koliko i normalni stanovi.

Ocekujte da cete u Torontu platiti oko $800 za jednosoba stan (dnevni boravak, kuhinja, kupatilo i spavaca soba) i $950 za dvosoban.

Toronto je skup grad za zivot ali vam pruza mnoge stvari koje mali gradovi nemaju. Za sada ja ne planiram da odem odavde. Iako je skupo imate veliki izbor poslova, zabave, itd..

Najbolje vreme za dolazak je maj-jul. Toplo je i mozete lako da se setate, gledate stanove, upoznajete grad, itd. Priroda je lepa, sve je zeleno i imacete lep osecaj. Posle kada dodje zima nema sta mnogo da se vidi od prirode i hladno je za setanja i uzivanje.

Planirajte kupovinu kola. Bez automobila se ovde ne moze. Ja sam jedva izdrzao 6 meseci bez automobila. Ako vam je bas frka mozete bez automobila ali se onda spremite na velika odricanja. Ako nemate auto uvek morate da molite nekoga da vas vozi u shoping. Nemozete da nosite 24 flase vode u ruci u autobusu recimo. Uvek se slepujete za izlete i slicno. Kasni izlasci u bioskop ili kafice postaju teski za organizovanje. Gubite spontanost... Kola su skupa ali verujte mi da su neophodna. U Torontu necete videti ljude da ulaze u autobus ili metro sa 6 kesa iz prodavnice. Svi voze kola, videcete kada dodjete...

Sto se ljudi tice isti su kao i u Srbiji. Nisu nista ljubazniji ili neljubazniji. Znanje im je isto a najveca razlika je u novcu. Ovde se dosta zaradjuje tako da se i novac lakse trosi. Sistem je takav da ce od vas non-stop izvlaciti novac ali ako ste pametni i pazljivi nece vas pokrasti.

Postoji mnogo stvari koje su gore nego u Srbiji ali kada se sve stavi na vagu ovde je ipak bolje. To je moj realan utisak nakon 6 meseci.

Pitajte ako vas jos nesto interesuje konkretno.

Pozdrav iz Toronta...

Hala ti puno na ponudi za site, bio sam tamo pre oko godinu dana i skinuo testove. Mi smo prijavili IELTS isto za 12. 01. i onda cemo cekati 15.02. ya ispite iy TEF Francuksi. Posle toga cemo aplicirati verovatno u martu. Vec oko 2 godine i nesto vise se spremamo na ovaj korak i definitivno treba uci u proces i onda je to to. Ostaje cekanje. Nasa destinacije ce ipak biti Vancouver. Poynajemo ljude koji su dobili konacne odgovroe ya 6 meeci, a drugi par ya 9. Tako da se nadamo da i u nasem slucaju to nece biti predugo.
Hvala jos jednom i pozdrav.

za yugoslava:
proverili smo aplikaciju na internetu i ovaj put smo je uspeli naci, greska je bila kod zemlje rodjenja - mi smo birali Srbija, a trebalo je Srbija i Crna Gora.

za jatavedas
da li treba link za sajt, ja bih ga stavio, ali skinuce ga kao reklamiramo ilegalne sadrzaje, pa ako ti treba posalji neki mail i ja cu ti poslati link, sajt je ruski i na njemu ima gomila skeniranih knjiga za pripremu IELTS-a, a mogu se skinuti i za listening vezbe.

Pozdrav svima.

Postoji mnogo stvari koje su gore nego u Srbiji ali kada se sve stavi na vagu ovde je ipak bolje. To je moj realan utisak nakon 6 meseci.

Pitajte ako vas jos nesto interesuje konkretno.

Pozdrav iz Toronta...

GMan, sta ti se tacno ne dopada tamo? Moja sestra zivi u Torontu oko godinu dana i jedino na sta mi se zalila je sto se svi u potpunosti pridrzavaju pravila, ma koliko ona bila glupa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back