Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Azurirano vreme cekanja iseljenicke vize na Cic.gc.ca

October 2006 to September 2007

Vienna 10 13 17 21

Cini mi se po ovom da vi koji ste predali u junu-avgustu 2006 treba da ocekujete poziv u martu za lekarski, i da pakujete kofere i kupite kartu za maj 2008 !
Drzim fige da Vas sto pre ispratimo a onda da i mi koji smo predali od septembra 2006 pocnemo necemu da se nadamo!

Pa moguce je da ce ga tek za 4-12 meseci pozvati da sakupi sva dokumenta i odradi lekarski......

To ce onda trajati tipa 20meseci heheheh

A jel taj nas saputnik :) ima sredjen posao tamo?

Yugoslave, on je predao po starom procesu, pre 1 septembra 2006, i nema sredjen posao tamo.
Tako da ga nece pozvati da skuplja dokumenta, jer je predao kompletnu dokumentaciju kao i svi po starom procesu, sledeci kontakt je lekarski i ponovo potvrda o nekaznjavanju i proof of funds, i onda ide viza.
Ali mnogo cekamo i mi po starom procesu a pametan nisam za ove SAP.
Blago onome ko ima sredjen AEO (arranged employment opinion), njega vade iz gomile...

Pozdrav

Yugoslave, on je predao po starom procesu, pre 1 septembra 2006, i nema sredjen posao tamo.
Tako da ga nece pozvati da skuplja dokumenta, jer je predao kompletnu dokumentaciju kao i svi po starom procesu, sledeci kontakt je lekarski i ponovo potvrda o nekaznjavanju i proof of funds, i onda ide viza.
Ali mnogo cekamo i mi po starom procesu a pametan nisam za ove SAP.
Blago onome ko ima sredjen AEO (arranged employment opinion), njega vade iz gomile...

Pozdrav

Oooooooooooo da skroz sam zaboravio da su ovi pre sep. 2006 slali odma svu dokumentaciju......

Znaci bez obezbedjenog posla! OK.

Hvala za informacije....

Josh jedno pitanje?

Jel on slao mail becu? slao e-mail ?

Do skoro nisam razmisljala o odlasku u Kanadu,ali prijateljica se vratila pre tri meseca i skroz je odusevljena.Pocela sam sve intenzivnije da razmisljam o odlasku.Vidim da je Kika ovde "mozak operacije"
kakve su mi sanse sa zavrsenim fakultetom,radnim iskustvom od tri godine, inace radim kao knjigovodja,nisam udata,i engleski mi nije jaca strana.Hvala unapred!

Do skoro nisam razmisljala o odlasku u Kanadu,ali prijateljica se vratila pre tri meseca i skroz je odusevljena.Pocela sam sve intenzivnije da razmisljam o odlasku.Vidim da je Kika ovde "mozak operacije"
kakve su mi sanse sa zavrsenim fakultetom,radnim iskustvom od tri godine, inace radim kao knjigovodja,nisam udata,i engleski mi nije jaca strana.Hvala unapred!

Vidi prvo da ti Engleski bude "jaca strana", pa onda mozes bez problema da razmisljas o odlasku u Kanadu.
Pozdrav.

Pozdrav drustvo,
sve necemo svaki dan da posecujemo forum, ne bi li se iznenadili kako se nesto silno promenilo, ali corak, svi smo se zaglavili.
ja sam pronasao neki sajt
http://www.trackitt.com/canada-immigration-trackers/federal-skilled-workers.
Ima i za becku ambasadu, kako se resavaju slucajevi, otprilike poslednji koji su dobili vize su negde februar 2007 i od tada sve stoji, bar po podacima koji se nalaze na tom sajtu.
Najduze ko ceka, naravno od prijavljenih na sajtu, je 479 dana.
pozdrav

za yugoslava
ako budes pisao ambasadi u Bec obavezno napisi u subjectu maila svoje prezime i broj koji si dobio uz AOR, verovatno znas ovo, ali cisto da ti kazem da se ne desi da ti zbog toga ne odgovore.
I, naravno, obavesti nas sta si saznao, ako i nama moze da pomogne...
Pozdrav svima

za yugoslava
ako budes pisao ambasadi u Bec obavezno napisi u subjectu maila svoje prezime i broj koji si dobio uz AOR, verovatno znas ovo, ali cisto da ti kazem da se ne desi da ti zbog toga ne odgovore.
I, naravno, obavesti nas sta si saznao, ako i nama moze da pomogne...
Pozdrav svima

Ooooooooooo zezno sam se..... poslao sam mail i u mailu napisao ime i broj, a u subject nesto tipa APPLICATON STATUS ili tako nesto?!?!?

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,,, jebg,,, moracu ponovo, tj sacekac par dana pa ako mi ne odgovore, poslacu ponovo bash kao sto si mi rekao....

Hvala ti po ko zna koji put.. heheheh,,,, naravno da cu vam javiti sta su mi odgovorili.

Cao svima evo nesto sto ce vas obradovati danas su otputovali ljudi za Kanadu, AOR im je bio 15 maj 2006,poziv za lekarski 8 avgust 2007,vizirani pasosi sredinom septembra,posto vas sigurno interesuje,nisu imali ponudu za posao da bi im to ubrzalo proceduru,znaci cisti Skilled Workers kao i vecina nas, mozda ovo nesto znaci ,a mozda i ne u svakom slucaju CEKAMO.

Cao svima evo nesto sto ce vas obradovati danas su otputovali ljudi za Kanadu, AOR im je bio 15 maj 2006,poziv za lekarski 8 avgust 2007,vizirani pasosi sredinom septembra,posto vas sigurno interesuje,nisu imali ponudu za posao da bi im to ubrzalo proceduru,znaci cisti Skilled Workers kao i vecina nas, mozda ovo nesto znaci ,a mozda i ne u svakom slucaju CEKAMO.

Pa oni su predali po starom zakonu, pre 1. septembra 2006. .........nije to nista ubrzano.

Znam ali bilo je price da su i nas po staroj proceduri ubacili na neki nacin u novu jer znas i da je realno produzena u odnosu koliko se ranije cekalo, a za posao sam napomenuo jer je to kako se takodje komentarisalo jedan,ako ne i jedini nacin u ovom trenutku da se procedura ubrza . Dakle hteo sam da budem sto precizniji u navodjenju ovog slucaja, a hteo sam da naglasim da im je lekarski stigao u avgustu ove godine jer bar ja nisam cuo da je neko sem ovih ljudi koje ja znam dobio nesto ove god.Poslednji slucaj o kome znam da je dobio poziv za lekarski je Gman a to je bilo pre godinu dana.Namera mi je bila da obavestim ljude da se eto mozda nesto i radi u tom imigracionom i da se neko javi ko mozda ima neku informaciju da je neko dobio poziv ove godine prevashodno oni koji su predali u junu,julu i avgustu prosle 2006 god.POZDRAV I SRECNO SVIMA

Znam ali bilo je price da su i nas po staroj proceduri ubacili na neki nacin u novu jer znas i da je realno produzena u odnosu koliko se ranije cekalo, a za posao sam napomenuo jer je to kako se takodje komentarisalo jedan,ako ne i jedini nacin u ovom trenutku da se procedura ubrza . Dakle hteo sam da budem sto precizniji u navodjenju ovog slucaja, a hteo sam da naglasim da im je lekarski stigao u avgustu ove godine jer bar ja nisam cuo da je neko sem ovih ljudi koje ja znam dobio nesto ove god.Poslednji slucaj o kome znam da je dobio poziv za lekarski je Gman a to je bilo pre godinu dana.Namera mi je bila da obavestim ljude da se eto mozda nesto i radi u tom imigracionom i da se neko javi ko mozda ima neku informaciju da je neko dobio poziv ove godine prevashodno oni koji su predali u junu,julu i avgustu prosle 2006 god.POZDRAV I SRECNO SVIMA

Odlicno,drago mi je da se neko javlja sa update informacijama o odlascima u Kanadu.Kakav je lekarski da li je neko isao znam da su lekari u BG .:lol:

Poz ljudi.....

Dobio sam odgovor od beca.. Kazu da je za skilled workers procesing time at the moment 10-21months.

Iako sam poslao mail sa pitanjem vezanim za moju aplikaciju, samo ovo sam dobio kao odgovor i nista vishe..

Predao papire u martu. Proslo vec 8 meseci,,,, ako im je za verovati najkasnije za godinu dana bi trebalo da me pozovu?!?!?!?!?!? Iako mi je u AOR pise da cu cekati od 36-48???????

Sad neam pojma jel za godinu dana ili za onih preostalih 40meseci sto mi ostalo?!?!?!?

HEHEHEH daj boze a godinu dana...

A samo sto sam uplatio prvu ratu za fakultet verujuci da cu cekati josh 4godine.........

Pa reko da se osiguram i zalepim josh jednu diplomu na zid. hehehhehe :) sarkazam.....

Hej ljudi :)
Izgleda da cu vam se i ja pridruziti, tako da mi je potrebno par saveta od vas iskusnijih.

1. Moj dragi bi bio nosilac aplikacije. Uradio je self-assessment test i ima preko 70 bodova. Pretpostavljamo da ce on lako poloziti test iz engleskog, a poeni koje bi dobio na mene mu ne bi mnogo znacili, pa me zanima da li je neophodno da i ja polazem test iz engleskog, ili bih mogla nekako da se provucem uz njega?
2. Sta se radi sa diplomama. Da li je potrebno nostrifikovati ih, ili je dovoljno prevesti ih? Ako je potrebno nostrifikovati ih, da li se to radi ovde, ili kada (ako) se stigne u Kanadu. Gledala sam neke site-ove za nostrifikaciju i nisu ni malo jeftini. Uostalom, traze originalnu diplomu!!! Iskreno, nisam sigurna da li bih ikome tek tako, postom poslala tako bitan dokument.
3. Da li ste u skorije vreme gledali http:http://www.cic.gc.ca/english/information/times/international/02a-skilled-fed.as? Tamo pise da se ceka od 10 do 21 meseca? Imate li nekih komentara na ovo, da li znate nekoga kome je stvarno alikacija prosla za 10 meseci? Posle koliko uopste traze da im posaljes dokumente i kada ih posaljes posle koliko saznas da li su te prihvatili ili odbili ?
4. Da li znate za nekog ko je pokusao da emigrira u Quebec? Kako to funkcionise? Uradili smo kalkulaciu na njihovom situ za imigraciju i kazu nam da bismo mogli da apliciramo, a ni jedno od nas ne zna ni rec Francuskog :shock: E sad, ako bismo aplicirali za Kvebek, da li postoje neka ogranicenja tipa moras tu ostati toliko i toliko, posto se mi tu zbog jezickih barijera bas i nebismo duze zadrzavali, nego bismo otisli recimo u Toronto. i da li bi to ubrzalo proceduru za dobijanje PR vize?

Poz,

zelim da apliciram za Skilled Migrant vizu za Kanadu skinuo sam formulare i prije popunjavanja i slanja imam 3 pitanja:

1) Pitanje 25 u aplikaciji vezano za amount: "Amount of unencumbered transferable and available funds in CAD",
naime trenutno superuga i ja nemamo onih 12 hiljada i nesto CAD, koji nam trebaju za aplikaciju, ustvari imamo auto vrijednosti nekih 5.000 EUR, auto namjeravamo prodati kada (ako) dobijemo pozitivan odgovor i sa trenutnom ustedjevinom to bi nam bilo dovoljno za onih trazenih 12 hiljada i nesto CAD. Interesuje me sta da navedemo u momentu apliciranja, kao suma koju trenutno posjedujemo?

2) Na osnovu cega se dokazuje radno iskustvo? Da li je kopija radne knjizice dovoljna ili traze nesto drugo (sta?). Posto supruga koja je principal applicant (zbog boljeg znanja engleskog i francuskog) ima radnog staza koji nije prijavljen a za koji mozemo dobiti jos 2 boda.

3) Da li je neko ko je prosao aplikaciju polagao TEF? Kakva su iskustva? Ima li gdje materijala za pripremu?

Hvala unaprijed na odgovorima.

klika imam jedno pitan je za tebe/!
Dobio sam imigrantsku vizu za kanadu na osnovu braka koja vazi do polovine maja sledece godine.to jest da udjem u kanadu dotle.
sada se razvodim sporazumno i "supruga"je potpisala dokument da ce da me sponzorise 3 godine!
da li posle mog razvoda ja jos uvek mogu da idem za kanadu bez problema?

Poz,

zelim da apliciram za Skilled Migrant vizu za Kanadu skinuo sam formulare i prije popunjavanja i slanja imam 3 pitanja:

1) Pitanje 25 u aplikaciji vezano za amount: "Amount of unencumbered transferable and available funds in CAD",
naime trenutno superuga i ja nemamo onih 12 hiljada i nesto CAD, koji nam trebaju za aplikaciju, ustvari imamo auto vrijednosti nekih 5.000 EUR, auto namjeravamo prodati kada (ako) dobijemo pozitivan odgovor i sa trenutnom ustedjevinom to bi nam bilo dovoljno za onih trazenih 12 hiljada i nesto CAD. Interesuje me sta da navedemo u momentu apliciranja, kao suma koju trenutno posjedujemo?

2) Na osnovu cega se dokazuje radno iskustvo? Da li je kopija radne knjizice dovoljna ili traze nesto drugo (sta?). Posto supruga koja je principal applicant (zbog boljeg znanja engleskog i francuskog) ima radnog staza koji nije prijavljen a za koji mozemo dobiti jos 2 boda.

3) Da li je neko ko je prosao aplikaciju polagao TEF? Kakva su iskustva? Ima li gdje materijala za pripremu?

Hvala unaprijed na odgovorima.

Pozdrav svima, posebno novim clanovima!

Mi smo u aplikaciji naveli da imamo tih minimalnih 12 hiljada i nesto dolara. Ne secam se tacno, ali ako je za dvoclanu porodicu minimum bio npr. 12650 dolara, mi smo napisali 12700. Prema zvanicnim tumacenjima trebalo bi imati taj novac u momentu podnosenja aplikacije. Naravno da nismo u tom trenutku imali toliko novca (februar 2007.), barem ne na "gomili", tj. na racunu u banci. Vec je receno koliko se produzilo vreme cekanja na razmatranje aplikacija (nama je u AOR-u bilo da cemo cekati ohoho meseci). Zamislite da vam novac stoji na racunu zamrznut sve to vreme a nemate pojma da li ce vas pozvati za 10 meseci, godinu, dve ili cetiri. Mozda neko to moze sebi da dozvoli ali mi nismo. Naravno da cemo imati dovoljno novca ako nam upute poziv da saljemo dokumenta i tada cemo uzeti potvrdu iz banke. Mislim da ako su vam svi papiri u redu i ako je cista situacija sa bodovima, ne bi trebalo da bude problem to sto niste potvrdu iz banke uzeli u momentu podnosenja aplikacije vec kasnije. Navodno, time se dokazuje da novac niste pozajmili nakratko i posle uzimanja potvrde isti vratili, vec da je novac stvarno vas. Svakome je jasno da ce morati da ponese i vise novca nego sto je dato kao minimum. Samo avio karte ce vas kostati par hiljada dolara.

Sto se tice dokazivanja radnog iskustva, o tome je ovde vec bilo pisano pa malo prelistajte prethodne stranice foruma. Koliko se secam dovoljno je da imate zvanican dokument (memorandum) firme ili poslodavca kod koga ste radili i koji ce svojim potpisom i ostavljenim podacima za kontakt potvrditi da ste tu i tu radili od tad i tad do tad i tad, na timi i tim poslovima. Nije potrebno dokazivati putem radne knjizice.

Pozdrav i srecno!

Skilled Worker -u puuuunooo hvala na odgovoru. Znam da je o dokazivanju strucne spreme vec pisano, ali se desava da se ljudi postaju razlicite stvari, pa to zbuni covjeka.

Posto su moja prva dva pitanja cesta medju ljudima koji popunjavaju aplikaciju evo postacu i odgovor koji sam naknadno dobio od ambasade u Becu:

1. the applicant must provide proofs of funds or property (unencumbered by debts) that can be sold to provide the necessary funds for Canada.

2. employment record can be confirmed by a certified copy of the working booklet or detailed letters from your employers including address of employer, name of supervisor and list of duties.

Skilled worker:
"Vec je receno koliko se produzilo vreme cekanja na razmatranje aplikacija (nama je u AOR-u bilo da cemo cekati ohoho meseci)"

Skilled worker-u kada ocekujes da bi mogao dobiti odgovor od ambasade?

poz.

@landlord

Tesko je prognozirati jer je ceo postupak "pojednostavljen" i nema jos nikoga ko je dobio nesto a da je poslao posle septembra 2006. godine. Mi smo poslali u februaru, AOR dobili u martu ove godine. Mislim da cemo cekati do 2009. Vec smo i zaboravili na to, jedino s vremena na vreme pogledamo forum da vidimo ima li sta novo. Najgore nam je bilo dok nismo poslali aplikaciju. Bez obzira na Kanadu, mora se i ovde od necega ziveti.
Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back