Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ROCKET:
Sta mislis Klika, da li su odlasci na opisani nacin obavezujuci u smislu da moras da provedes odredjeni vremenski period u oblasti koju dobijes? Predpostavljam da se i na ovaj nacin dobija standardna PR Card koja ne bi trebalo da ogranicava kretanje i izbor u kom delu Kanade neko zeli da zivi i radi. Ako je tako, onda je to prilicno primamljivo resenje za nekog ko ne moze da nakupi dovoljno poena,pri cemu je rezultat isti, a procedura kraca : regularno steceni PR status.

U pricipu ti kaa udejs u kanadu i imas PR status, niko te ne ogranicava , mozes otici u koju god provinciju zelis. Medjutim ovde se radi o specificnoj situaciji i ne verujem da ti mozes da odes na ovu varijatnu ako nemas neke cvrste dokaze da si se bavio poljoprivredom, imao zemlju , itd.......
Ovi ljudi koje sam pomenuo su zapravo poljoprivrednici sa dugogodisnjiim iskustvom obradjiovanja zemlje, oni su naravno pordali svu imovinu i taj isti novac kasnije ulozili u isti posao u Kanadi. Ne verujem da bi neko ko se nikada nije bavio ovom vrstom posla mogao na slican nacin da dodje do papira.

skorpija&bik:
jednostavnoja i moja porodica,majka ,sestra i ja zelimo da se iselimo,mislio sam da li nekretnine koje posedujemo mogu da ubrzaju stvar,jer nezelimo ovde da ostenemo,da li treba da odemo u ambasadu i sa nekim zvanicnikom razgovaramo,da li neko zna neku proceduru.
Unapred hvala

Nikakve nekretnine ti ne mogu ubrzati stvar, ti pretpostavljam hoces da ides na Skilled worker kategoriju.

Ako imas nekretnien u vrednosti $400,000 onda mozes da ides na varijantu Business class.

Znaci, ako imas neki stan i parce zemlje i jos nesto, to ti nista ne ubrzava postupak kod Skilled kategorije. Sa druge strane, niko tebi u ambasadi nece zakakzivati nekakve sastanke i pricati o tome, nemju oni vremena za te stvari. Mozes eventualno poslati mail u Bec pa ako ti se jave ali kazem, nece ti to nista uticati na ubrzanje odluke.

Medjutim, ne znam kako to mislis da se svi iselite, ti mozes biti nosilac liste za svoju porodicu, zenu i decu ali tvoja sestra mora takodje posebno aplicirati, ti eventualno mozes sponsorisati roditelje ali nikako sestru.

okano:
Nemoj mi to raditi! Bila sam na sajtu izbodovala se i imala nekih 80 -tak bodova. Sa vise sam dobila uverenje da sam odslusala i polozila 1 godinu sto je (valjda) ekvivalent onoj kanadskoj one-year diplomi,zatim sam prikupila 1 godinu prakse u raznim oblastima i to donosi bodove.Radim na tome da dobijem uverenje da me tamo ceka posao (kuvarice) sobzirom da sam ovde imala radnog iskustva u tome. Bice tesko znam, ali mora da ima neke sanse jer znam puno ljudi koji su sa srednjom skolom otisli poslednjih godina. Ipak hvala ti na sugestijama!
Sve u vezi materijala za te testove vidi u British Councilu(Terazije,ako si iz Beograda).Bio sam ja tamo da vidim sta sve imaju od literature i mogu ti reci-ima svega sto za te stvari treba.Samo im reci da ti treba materijal za te testove i oni ce ti izaci u susret.Samo da znas-placa se,sto ti je verovatno poznata cinjenica.Pozdrav i srecno.

Ćao ljudi !
Već duže vreme pratim ovu temu,ali nikako da se "potegne" pitanje koje se mota po glavi nas koji hoćemo u CA, a sticajem zivotnih okolnosti nismo bili u situaciji da steknemo visoko obrazovanje.Da konkretizujem pitanja:
1) Koja je "pamet" slati CV-je na oglase po sajtovima tipa "jobbank"? Ima li ko iskustva u vezi s tim ?
2) Kakva je sreća biti "zakačen" provincial nominee programom u npr.Novoj Škotskoj, Nju Branzviku i ostalim "egzotičnim" provincijama? Pitam zato što su prilično "srozali" kriterijume, a prvi i osnovni uslov je permanet job offer.
Pozdrav !

bigheadmac:
Ćao ljudi !
Već duže vreme pratim ovu temu,ali nikako da se "potegne" pitanje koje se mota po glavi nas koji hoćemo u CA, a sticajem zivotnih okolnosti nismo bili u situaciji da steknemo visoko obrazovanje.Da konkretizujem pitanja:
1) Koja je "pamet" slati CV-je na oglase po sajtovima tipa "jobbank"? Ima li ko iskustva u vezi s tim ?
2) Kakva je sreća biti "zakačen" provincial nominee programom u npr.Novoj Škotskoj, Nju Branzviku i ostalim "egzotičnim" provincijama? Pitam zato što su prilično "srozali" kriterijume, a prvi i osnovni uslov je permanet job offer.
Pozdrav !

Nemoj gubiti vreme trazei posao u Kanadi iz Srbije preko internet oglasa, nema sansi da ce ti se iko javiti.

Nisam upoznat sa kriterijumima za ove provincije koje navodis. Ne verujem da je bas tako lako dobiti papire i za ove provincije, problem je kako dobiti posao.

Supruga i ja hocemo da probamo useljenje u Kanadu po skilled worker programu, pa imamo malu nedoumicu kod prebrojavanja poena. Da li se u radno iskustvo racuna ako je nekoliko godina radila na projektima Ministarstva nauke Srbije kao stipendista ministarstva. Na fakultetu joj kazu da se to racuna, i moze dobiti potvrdu. Ono sto ne znamo je, da li se to boduje, odnsno kako visa officeri gledaju na to?

VonSavoy:
Supruga i ja hocemo da probamo useljenje u Kanadu po skilled worker programu, pa imamo malu nedoumicu kod prebrojavanja poena. Da li se u radno iskustvo racuna ako je nekoliko godina radila na projektima Ministarstva nauke Srbije kao stipendista ministarstva. Na fakultetu joj kazu da se to racuna, i moze dobiti potvrdu. Ono sto ne znamo je, da li se to boduje, odnsno kako visa officeri gledaju na to?

Ono što sam ja razumeo je da prvo odredite nosioca apliciranja i onda se gleda radno iskustvo nosioca sa NOC liste.Ako sebe možeš da pronadješ tu odn. ono čime si se bavio-la onda možeš da računaš na poene.Ako si ti nosilac aplikacije njeno radno iskustvo je nebitno i obratno.

VonSavoy:
Nosilac liste bi bila supruga, zato nam je i bitno da znamo da li boduju radno iskustvo u struci steceno kao stipendista, a ne kao zvanicno zaposlen.
Pozdrav svima i hvala na odlicnim informacijama u vezi procesa za iseljenje.[/QUOTE

Ma bitno je samo da ona dobije potvrdu na memorandumu firme sa pecatom i potpisom poslodavca bez obzira dali je bila zvanicno zaposlena ili ne.
Poz.

Pošto se na ovom forumu više puta pominjao IELTS, da li može neko od onih koji su polagali da me informiše koliko unapred mora da se prijavi ispit, da li je možda sada kasno za kraj jula? Skinula sam App.form i koliko vidim ti onde navedeš željeni datum (i valjda odmah platiš) a onda te oni obaveste da li ga prihvataju. Možda nisam dovoljno pretražila sajt, ali ako neko već zna, bila bih jako zahvalna da po kraćem postuphu dobijem "proverene informacije" koje su mi inače potrebne radi planiranja odmora, da ne bude prijavim se a oni me odbiju, promene datum, itd.... pozdrav!

minsb016:
Pošto se na ovom forumu više puta pominjao IELTS, da li može neko od onih koji su polagali da me informiše koliko unapred mora da se prijavi ispit, da li je možda sada kasno za kraj jula? Skinula sam App.form i koliko vidim ti onde navedeš željeni datum (i valjda odmah platiš) a onda te oni obaveste da li ga prihvataju. Možda nisam dovoljno pretražila sajt, ali ako neko već zna, bila bih jako zahvalna da po kraćem postuphu dobijem "proverene informacije" koje su mi inače potrebne radi planiranja odmora, da ne bude prijavim se a oni me odbiju, promene datum, itd.... pozdrav!

Samo se pojavish u British councilu. Prijavish se za koji god ocesh slobodan termin za polaganje i odmah platish oko 12300din. U formularu ces sama odrediti PRVI datum polaganja i DRUGI datum kada zelish da polazesh ako slucajno za PRVI , ne bude bilo mesta. Inace kada se pojavish u British councilu, da zakazesh polaganje, prvi datum za koji cesh moci da izaberesh bice odprilike mesec dana od dana podnosenja molbe. Znaci ako si dosla da se prijavish 20.06. prvi slobodni terminni za koje mozsh da konkurishesh su tek tamo od 20.07. I inace svakih 12-15 dana se odrzavaju polaganja.

A najlakse da zvrcnes telefonom British council i informishesh se iz prve ruke..

dodajem samo da ispit nije naivan to si mogla /mogao da procitas negde i ranije ja nazalost izlazim 3 put ne zato sto neznam nego imam fobiju od ispita kada sednem jos bolje kada udjem u zgradu ja se oduzmem ovde ladno pricam sa profesorima naj gori deo po meni je lisening zato sto samo jednom puste i cao ako nepratis tekst sa pitanjima ispred sebe cao .

dali ima nekih pomaka sa vizama niko se nejavlja da se pohvali pre je na dan bilo i po nekoliko pitanja i odgovora a sada po nekoliko dana niko nista nepise svi cute i cekaju doduse i ja samo svratim da pogledam forum ali niko od starih da se javi POZDRAV SVIMA koji su na cekanju

minsb016:

http://www.britishcouncil.org/serbia-exams-exam-dates.htm

Ovde su ti svi datumi polaganja. Prvi sledeci na koji mozes da se prijavis je 25.08. I oni u toku leta smanje sa radom.

ljudi pomoc.

iduce nedelje predajem application for permanent residence.Posedujem diplomu mašinskog inženjera.Nisam diplomirani već običan.Nešto kao dvogodišnja viša mašinska škola samo je diploma izdata od strane fakulteta a ne više škole.Šta da čekiram na obrascu?
1.trade-apprenticeship
2.non-university certificate diploma
3.bachelors degree

hvala unapred

gnin:
Izgleda da je tako. Nista novo da se cuje. Evo meni danas tacno 10 meseci od pocetka procesa i jos nista. A kad ce biti necu ni da razmisljam.

I nama ce za koji dan 10 meseci, nekoliko dana se nerviramo :evil: pa par nedelja zaboravis cekanje :smile: , pa se onda desi nesto zbog cega opet razmisljas o tome :confused: .
Zivot ide i mora da se zivi sto se bolje moze, a valjda cemo zivi stici u tu Kanadu i imati kvalitetniji zivot.
Nadamo se da cemo cuti od G-mena iz prve ruke kako je tamo cim se dokopa interneta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back