Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AleksandarA:
Fala za linkove.

Cini mi se da sam procitao da ne treba odmah slati dokaz o parama kao i dokumentaciju(Simplyfied da bi takodje i ostali dokumenti bili up to date) da ih u medjuvremenu ne potrosis.
Potvrdu prikazes pre polaska, bitno je da imas novac zar ne?
Ako proces traje do dve godine zar treba sve vreme cuvati novac na racunu? Verovatno ne ali nisam 100% siguran.

Tacno je da dokaz ne treba slati odmah ali novac mora biti na racunu onog momenta kad se podnosi aplikacija. Informaciju sam dobila od Jim Humphries,
Former Visa Officer,
na site-u koji je klika preporucio
http://groups.google.ca/group/misc.immigration.canada

Evo mene opet sa novim pitanjima! Moze li mi neko reci koji test polazem za Skilled Worker, ako imam zavrsen faks i nemam nameru tamo studirati dalje? Znam da na sajtu pise da treba General ali mi tip u British council-u rece da se bolje raspitam jer u ambasadi znaju i pogresno reci. I jos nesto, da li i ja i muz polazemo engleski ako sam ja glavni aplikant? Hvala opet i unapred!

sendji:
Evo mene opet sa novim pitanjima! Moze li mi neko reci koji test polazem za Skilled Worker, ako imam zavrsen faks i nemam nameru tamo studirati dalje? Znam da na sajtu pise da treba General ali mi tip u British council-u rece da se bolje raspitam jer u ambasadi znaju i pogresno reci. I jos nesto, da li i ja i muz polazemo engleski ako sam ja glavni aplikant? Hvala opet i unapred!

IELTS polaze samo nosilac liste, nema potrebe da bacate pare za onog drugog.........

A kakav je to General test, jel `to u vezi sa IELTS-om...............mozda mislis na TOEFL koji se polaze za studiranje u S. Americi.........on ne vazi za Skilled Worker kategoriju, to je provereno..........
Ako si vec polagao TOEFL, odlicno, slican je IELTS testu tako da ce ti to samo koristiti.......

sendji:
Treba ti General modul.
Polazes samo ti posto si ti nosilac aplikacije.

Остајте овдје!.. Сунце туђег неба
Неће вас гријат ко што ово грије;
Грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и гдје брата није.

Од своје мајке ко ће наћи бољу?!
А мајка ваша земља вам је ова;
Баците поглед по кршу и пољу,
Свуда су гробља ваших прадједова.

За ову земљу они беху диви,
Узори свијетли, што је бранит знаше,
У овој земљи останите и ви,
И за њу дајте врело крви ваше.

Ко пуста грана, кад јесења крила
Тргну јој лисје и покосе ледом,
Без вас би мајка домовина била;
А мајка плаче за својијем чедом.

Не дајте сузи да јој с ока лети,
Врат'те се њојзи у наручја света;
Живите зато да можете мријети
На њемом пољу гдје вас слава срета!

Овде вас свако познаје и воли,
А тамо нико познати вас неће;
Бољи су своји кршеви и голи
Но цвијетна поља куд се туђин креће.

Овдје вам свако братски руку стеже —
У туђем свијету за вас пелен цвјета;
За ове крше све вас, све вас веже:
Име и језик, братство, и крв света.

Остајте овдје!.. Сунце туђег неба
Неће вас гријат ко што ово грије, —
Грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и гдје брата није...

dimitrije_t:
Pozdrav,

Imam jedno pitanje. Moja supruga je kanadski drzavljanin i ovih dana smo predali zahtev za useljenicku visu (za mene). Zanima me koliko postupak traje i da li mogu proveravati na internetu trenutni status moje aplikacije.

Uobicajeno vreme za Family Sponsorship varijantu je oko 6 meseci, ne bi trebalo da traje duze ukoliko su ti papiri uredu. Znam ljude koji su ceo posao odradili i za krace vreme ali racunaj na ovu pomenutu cifru.
Proveravanje na www.cic.gc.ca nista ne znaci, jer ces ti pre dobiti odgovor pismenim putem iz becke ambasade nego sto ces to isto saznati na sajtu, tamo nema nikakvih kokretnih podataka, pise samo da je tvoj aaplikacija u proceduri, a kada se resi pise takodje da je slucaj resen ali ti i dalje ne znas na koji nacin.

Samo budi strpljiv, ukoliko je brak ragularan, tako da kazem, vrlo brzo se moze resiti slucaj ..........

Ehhh, nesto razmisljam, od danas sam sam sebe proklamovao u zvanicnog experta za pitanja kanadske imigracije
1908407applaus6zz.gif
..............., nemojte mi zameriti na sobodi, da sam , kao nasi dragi i voljeni nam imigracioni konsultantni , kojim slucajem naplacivao jedan cent po reci koju sam ovde postavio, vec bi se penzionisao .............
medium-smiley-064.gif

maya_cy:
Tacno je da dokaz ne treba slati odmah ali novac mora biti na racunu onog momenta kad se podnosi aplikacija. Informaciju sam dobila od Jim Humphries,
Former Visa Officer,
na site-u koji je klika preporucio
http://groups.google.ca/group/misc.immigration.canada

Pronasao sam ovo

http://groups.google.ca/group/misc....st&q=proof+of++funds&rnum=26#3d58b566f025fefc

http://groups.google.ca/group/misc....gst&q=proof+of++funds&rnum=9#b7c143c7f73dcb72

Ima jos dosta treba pogledati.

AleksandarA:

Samo pazi Aco, oba linka su prilicno zastarela, tj. u prvom se radi o 2000. godini, dok je jos bio stari imigracioni zakon, stariji i od ovog koji je zamenjen od 1. septrembra.........drugi link jje iz 2002. godine...........Sigurno znam iz tog perioda da potvrda o novcanom saldu na racunu nije bio potreban sve do resenja aplikacije.
A znam i za svez primer od februara ove godine kada su mi prijatelji, muz i zena, dosli iz Nemacke, nasi ljudi ali su tamo ziveli jedno vreme, nisu imali potrebnu lovu i onda im je , bukvalno tri dana pred dolazak, njihov zet u Torontu, poslao dokument iz banke u kojem prebacuje odredjenu kolicinu novca na njihov racun, ili tako nesto...........znaci oni su vec imali vizirane pasose/dokumentaciju ..........

Bolje je da postavite konkretno pitanje jer se mozda nesto promenilo u medjuvremenu sa ovim novim zakonom..........

klika:
Ehhh, nesto razmisljam, od danas sam sam sebe proklamovao u zvanicnog experta za pitanja kanadske imigracije
1908407applaus6zz.gif
..............., nemojte mi zameriti na sobodi, da sam , kao nasi dragi i voljeni nam imigracioni konsultantni , kojim slucajem naplacivao jedan cent po reci koju sam ovde postavio, vec bi se penzionisao .............
medium-smiley-064.gif

klika za predsednika :D :p
cak se i rimuje ;)

klika:
Samo pazi Aco, oba linka su prilicno zastarela, tj. u prvom se radi o 2000. godini, dok je jos bio stari imigracioni zakon, stariji i od ovog koji je zamenjen od 1. septrembra.........drugi link jje iz 2002. godine...........Sigurno znam iz tog perioda da potvrda o novcanom saldu na racunu nije bio potreban sve do resenja aplikacije.
A znam i za svez primer od februara ove godine kada su mi prijatelji, muz i zena, dosli iz Nemacke, nasi ljudi ali su tamo ziveli jedno vreme, nisu imali potrebnu lovu i onda im je , bukvalno tri dana pred dolazak, njihov zet u Torontu, poslao dokument iz banke u kojem prebacuje odredjenu kolicinu novca na njihov racun, ili tako nesto...........znaci oni su vec imali vizirane pasose/dokumentaciju ..........

Bolje je da postavite konkretno pitanje jer se mozda nesto promenilo u medjuvremenu sa ovim novim zakonom..........

Ja sam postavila konkretno pitanje i dobila konkretan odgovor, mada ni u to nisam 100% sigurna.Ipak je to samo odgovor coveka sa nekog tamo foruma. Pravi odgovor na zalost,tesko da ce bilo ko od nas dobiti, uzimajuci u obzir usluznost ovih iz Bg-a i Beca :mad: .
Znam samo da meni nikako ne ide u prilog da lovu toliko dugo drzim u banci.

maya_cy:
Ja sam postavila konkretno pitanje i dobila konkretan odgovor, mada ni u to nisam 100% sigurna.Ipak je to samo odgovor coveka sa nekog tamo foruma. Pravi odgovor na zalost,tesko da ce bilo ko od nas dobiti, uzimajuci u obzir usluznost ovih iz Bg-a i Beca :mad: .
Znam samo da meni nikako ne ide u prilog da lovu toliko dugo drzim u banci.

Znas kako, mislim da se ne treba bas drzati nekih stvari tako strikno, ne verujem da ce oni odmah traziti pare na uvid, postoje mnogo bitnije stvari koje su jednom visa officeru primarne u resavanju aplikacije.
I ranije su ljudi muku mucili prikupljajuci sav taj silni novac, vecina ga nema pa nekako muva sa nekakvim potvrdama.
Cak i ako ti traze nekakvu povtrdu iz banke a ti je trenutno nemas, nece to uticati na aplikaciju u smislu da ce te odbiti, jedino moze prolongirati ceo slucaj dok im se to ne dostavi. Desava se da nekada traze neke dodatne papire sto ne znaci automatski nesto lose, znam za par slucajeva gde su ponovo trazili da im se dostavi povrda is MUP-a .........i tome slicno........

klika:
Znas kako, mislim da se ne treba bas drzati nekih stvari tako strikno, ne verujem da ce oni odmah traziti pare na uvid, postoje mnogo bitnije stvari koje su jednom visa officeru primarne u resavanju aplikacije.
I ranije su ljudi muku mucili prikupljajuci sav taj silni novac, vecina ga nema pa nekako muva sa nekakvim potvrdama.
Cak i ako ti traze nekakvu povtrdu iz banke a ti je trenutno nemas, nece to uticati na aplikaciju u smislu da ce te odbiti, jedino moze prolongirati ceo slucaj dok im se to ne dostavi. Desava se da nekada traze neke dodatne papire sto ne znaci automatski nesto lose, znam za par slucajeva gde su ponovo trazili da im se dostavi povrda is MUP-a .........i tome slicno........

Ma Kliko, nece oni traziti odmah pare na uvid. Oni svu dokumentaciju ( kao i bank statement) traze tek posle nekoliko meseci nakon sto posaljes aplikaciju sa uplacenim fees.
E sad problem je u tome, kao sto sam vec jednom rekla, sto oni mogu da traze potvrdu na kojoj pise da imas te pare na racunu duze od 6 meseci. Znaci tako proveravaju dali si imao te pare i onog dana kad si poslao aplikaciju na kojoj pise YOU MUST MEET ALL CRITERIA…
Anyways, pokusacu nesto da izmuvam u banci…
I da, umalo da zaboravim, cestitke na predsednistvu. he he :lol: :lol:
Ti si definitivno KRALJ ovog foruma! he he :lol: :lol:
Poz.

Cestitam i ja takodje, zasluzio si.

Imam pare ali ih nisam imao u banci kada sam predao aplikaciju, sad cu ih uplatiti, nadam se da nece praviti problem.I meni je bilo cudno da pare stoje u banci toliko dugo, ovde retko ko drzi pare u banci, narocito posle onog sto se desilo devedesetih (hvala bogu ne meni).

Dobro je sto se pokrenula tema inace bih mozda imao problem, hvela drugari/ce, ali uostalom tome forum i sluzi.
Ne da se na njemu ostavljaju licni oglasi (nisam siguran je li to dozvoljeno?), jer ako bih ja napisao:

Prodajem dve krave muzare sa teletom (sarenim) za 2500$ ili menjam za stojadina (limarija de bude dobra) naravno salim se,
i kada bih posto utvrdim da nema zainteresovanih isao sa teme na temu i ubedjivao ljude da je kupovina dve krave muzare sa teletom (sarenim) za 2500$ dobra za njih i pitao sta ce im taj stojadin (limarija de je dobra), to bi bilo malo dosadno zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back