Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Thanx... verovatno ce nam trebati i mnogo srece... Mada, kada pogledam realno, nesto se i ne opterecujemo time. Kad smo poslali papire bili smo uzbudjeni nekih mesec dana. Posle toga je uzbudjenje nestalo i sada se setimo papira samo kad se nesto iznerviramo pa pomislimo kako zelimo da odemo odvade.... a to se dogadja svaki dan :) hahahaha

Da li neko zna, postoje li neki termini ili periodi kada se resavaju imigracioni slucajevi? Da li najveci broj odgovora stize recimo oko Nove Godine i slicno.

GMan:
Thanx... verovatno ce nam trebati i mnogo srece... Mada, kada pogledam realno, nesto se i ne opterecujemo time. Kad smo poslali papire bili smo uzbudjeni nekih mesec dana. Posle toga je uzbudjenje nestalo i sada se setimo papira samo kad se nesto iznerviramo pa pomislimo kako zelimo da odemo odvade.... a to se dogadja svaki dan :) hahahaha

Da li neko zna, postoje li neki termini ili periodi kada se resavaju imigracioni slucajevi? Da li najveci broj odgovora stize recimo oko Nove Godine i slicno.

Nema pravila, samo strpljenja, ............

maya_cy:
A sad jos jedno pitanje od mene.
Obzirom da nemam nikakvo znanje iz francuskog, sta da otkacim pod pitanjem "Which is your second official language?" Dali da ostavim prazno ili da otkacim takodje engleski?
Ajde prijatelji, slusam vas. ;)

Ja sam za first official language stavio Engleski i gde traze da navedes nivo Proficency cekirao na osnovu rezultata sa IELTS, pod second sam naravno cekirao Francuski i cekirao none za sva cetiri modula, jer zapravo nisam ni izlazio na test francuskog....
Jos nesto vezano za lovu...Nije mi logicno da ti traze bilo kakvu potvrdu o datumu otvaranja racuna, kako ja tumacim stvari vazan je izvod sa racuna sa odgovarajucom sumom a ne datum otvaranja istog...

Prvi put cujem za to, a nesto i neverujem da je to istina. Sta ako imam novac u kesu, ili ako sam upravo prodao nesto vredno i stavio novac na racun. Sta ako sam odlucio da novac investiram u nesto dok cekam odgovor iz ambasade.... Ima jos 1000 kombinacija koje jednostavno pobijaju teoriju da ce nekoga odbiti ako je novac na racunu od nedavno.

GMan:
Prvi put cujem za to, a nesto i neverujem da je to istina. Sta ako imam novac u kesu, ili ako sam upravo prodao nesto vredno i stavio novac na racun. Sta ako sam odlucio da novac investiram u nesto dok cekam odgovor iz ambasade.... Ima jos 1000 kombinacija koje jednostavno pobijaju teoriju da ce nekoga odbiti ako je novac na racunu od nedavno.

Tako i ja razmisljam, ja trenutno nemam lovu ali zato imam auto i jos neke stvari koje mislim da prodam i na taj nacin skupim potreban novac, naravno kad za to dodje vreme...mislim, uopste ne kapiram koja je poenta ako je neko dovoljno lud da krene sa 200 dolara u dzepu i da pritom vodi porodicu onda je to njegov problem...

...pa sada ne mogu da vam garantujem za Kanadu, ali ja sam prosao kroz slicnu proceduru za USA...pretpostvastavljam da je i kod Kanadjana slicno. Potrebno je nesto od sledecih stavki:
-bankovni racun i izvod sa tog racuna za period od poslednjih godinu dana
-dokaz o vlasnistvu nad deonicama/obveznicama
-dokaz o vlasnistvu nad nepokretnom i vrednom pokretnom imovinom (stan, kuca, zemlja, dobar auto...sumnjam da ce Yugica uzeti u obzir)
-zagarantovan posao na njihovoj teritoriji sa deteljnim opisom godisnje zarade i beneficija
-garant od nekoga ko zivi na njihovoj teritoriji da je spreman i sposoban da te finansijski izdrzava

...kes cisto sumnjam da prihvataju kao dokaz jer inace ko kod njih ima vise od 1000$ u kesu taj pokusava ili da utaji porez ili se bavi ilegalnim aktivnostima...
Niko od tebe ne trazi da prodas imovinu da bi novac stavio na racun, narocito ne pre nego sto dobijes odgovor iz ambasade, niti ce iko proveriti da li si to uradio posle.....Poenta je u tome da vide da postoji nesto sto mozes da prodas/legalan nacin da dodjes do novca ako zagusti i ako bude potrebno....ne treba im jos soc slucajeva....

Jooooooj ljudi! Pa sta onda da radim? :confused:
Mislim, slazem se sa vama i mislim da ste u pravu. Ni meni ne odgovara da drzim lovu toliko dugo u banci.
Pitacu ja kevu sta moze da se uradi po tom pitanju. Ona je ceo svoj zivot radila u banci, mozda zna neku foru, pa cu vas obavestiti u toku sl. nedelje.
Poz.

maya_cy:
Jooooooj ljudi! Pa sta onda da radim? :confused:
Mislim, slazem se sa vama i mislim da ste u pravu. Ni meni ne odgovara da drzim lovu toliko dugo u banci.
Pitacu ja kevu sta moze da se uradi po tom pitanju. Ona je ceo svoj zivot radila u banci, mozda zna neku foru, pa cu vas obavestiti u toku sl. nedelje.
Poz.

Mayo, drugi ljudi muku muce da nadju toliki novac, ako vec imas tu lovu, stavi je u banku, sta se bojis.........ti bar imas jedan problem manje.............

Ako imas pare, stavi ih u banku, ako nemas pokusaj da ih nadjes na bilo koji nacin.Jeste da deluje tesko ali je prava sitnica naspram ostanka u Srbiji.
Ako imas potrebne bodove(sto je veci problem), grebi da se snadjes po pitanju para, imas i roditelje, pa neka pomognu, sad ti treba, kada odes nece ti trebati njihova finansijska pomoc?
Ako ides sa muzem neka i njegovi pomognu,sta ces ovde mora tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back