Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
етотако:
Hej :) i ja i muz imamo oboje po 77 poena pojedinacno
jel to znaci da bi nam potencijalni proces dobijanja viza trajao krace?

i da li bi ako recimo moj muz nadje posao, posto je strucnjak u oblasti koja je svuda deficitarna, i dobije jos 10 poena... da li bi to jos vise ubrzaloooooo
ciju... i tamo pise da treba da apliciramo u zemlji ciji smo drzavljani, a mi zivimo u inostranstvu... pa gde onda treba to da radimo... ako se odlucimo za Kanadu uopste

Ne znaci..........

Ne bi ubrzalo proces iz jednostavnog razloga sto bi procedura sa dobijanjem tog posla trajala mozda isto onoliko koliko i vasa aplikacija.
Ako vec imate potreban broj bodova, nema potrebe da gubite vreme na tu pricu o poslu, aplicirajte i budite strpljivi.
A koja je to oblast tvog muza? Nalazenje posla u Kanadi za ljude koji ne zive u Kanadi je pakao, to nije tako lako ostvariti. O tome sam ranije pisao pa procesljaj malo predjasnje postove.

Aplicirate u zemlji u kojoj trenutno zivite , pretpostavljam da imate regularan status. Nema potrebe da se vracate kuci i da tamo radite celu stvar, sasvim je svejedno.

A gde nabaciste toliko bodove?

klika:
A koji su to profili koji su Kanadi potrebni? I na cemu ljudi padaju, ako nije tajna, voleo bih da cujem neka od tvojih iskustava...........
Ove procente koje si naveo, odakle ti ta informacija, ili je to tvoj neki zakljucak, tj. pokusaj da se zaplase potencijalni aplikanti i da pohrle kod vas experata na savet!
QUOTE]

Хвала на овим питањима, тек сада видим огромну потребу ових људи за експертом.
- Лиценцирани консултант једини може представљати апликанта код Канадских имиграционих власти, јер га држава Канада признаје и подржава у том послу.
Ови проценти су још поразнији, а знам их јер имам приступ - а ти их не знаш - Канада годишње додели 300.000 виза, а из наше земље иде миноран проценат у односу на број конкурената.
На шта људи падају? На питање - ако не нађете посао у својој струци, који посао би изабрали да радите у Канади - реците ми шта би Ви одговорили?

advivo@ptt.yu:
klika:
A koji su to profili koji su Kanadi potrebni? I na cemu ljudi padaju, ako nije tajna, voleo bih da cujem neka od tvojih iskustava...........

Ove procente koje si naveo, odakle ti ta informacija, ili je to tvoj neki zakljucak, tj. pokusaj da se zaplase potencijalni aplikanti i da pohrle kod vas experata na savet!
QUOTE]
Хвала на овим питањима, тек сада видим огромну потребу ових људи за стварним експертом, јер
- Лиценцирани консултант једини може представљати апликанта код Канадских имиграционих власти, јер га држава Канада признаје и подржава у том послу.

На шта људи падају? На питање - ако не нађете посао у својој струци, који посао би изабрали да радите у Канади - реците ми шта би Ви одговорили?

Nema potrebe za persiranjem...........vise mi odgovara da smo na "ti" ako se slazes......ipak je ovo neformalni ragovor..............

Cini mi se da mi ovde pricamo o babama i zabama............ne secam se da postoji bilo kakvo pitanje u Independent Skilled Worker kategoriji , tipa, koji posao ocekujete i tome slicno? Gde je taj upitnik? Mozda u novom simplifeid postupku koji je stuipio na snagu od 1. septembra?

Koliko znam, bodovanje se vrsi na osnovu egzaktnih podataka a ne na osvnou nekakvih pitanja. Drugo, intervju je nekada postojao , vise ne.

Ovo apsolutno NIJE tacno da samo licencirani konsultant moze predstavljati aplikanta u ovoj kategoriji viza.............pa ja spomenuh da znam gomilu ljudi koji su sami popunili aplikaciju i evo ih u Kanadi.

Nigde ne stoji da aplikant mora imati pravnog zastupnika u ovom slucaju, moze ako hoce , ali nije obavezan.

Nemojmo opet da iznosimo lazne podatke i da varamo narod. Meni se sa druge strane opet cini, citajuci tvoje postove, da mi za ovakve stvari apsolutno nije potreban konsultant.......bez namere da vredjam ikoga..........

A sto se tice ovog pitanja, pa cak i da postoji i da moram da odgovorim na isto, pa sigurno je da im ne bi rekao da bih aplicirao za socijalnu pomoc i sedeo kod kuce i cekao da mi posao padne sa neba ..........

Pa nismo ni mi neadvokati mala deca..........

advivo@ptt.yu:
....
али за успешно попуњавање потребно је врхунско познавање имиграционог законодавства државе Канаде (и законодавства 12 канадских провинција), и усаглашавање сваког појединачног случаја, с обзиром на профил апликанта...

Прави експерт зна шта можете и смете о себи написати а шта никако не смете...а ви то не знате...
:shock: :roll:
totalne nebuloze i gluposti ( iznervirano :x )
apsolutno netacno !!! :!: :!: :!:

klika:
advivo@ptt.yu:
A sto se tice ovog pitanja, pa cak i da postoji i da moram da odgovorim na isto, pa sigurno je da im ne bi rekao da bih aplicirao za socijalnu pomoc i sedeo kod kuce i cekao da mi posao padne sa neba ..........
Постоје оваква питања, итекако, људи се позивају на разговор......
А ја знам веелику "гомилу" који су на овом питању оманули!
Питање: Ти си електро-инжењер (на пример), шта би друго изабрао да радиш ако не нађеш посао у својој струци?

goldfish:
:shock: :roll:
totalne nebuloze i gluposti ( iznervirano :x )
apsolutno netacno !!! :!: :!: :!:
Апсолутно тачно, али ти то не знаш...
Када би знао колико људи није прошло - другачије би говорио.
Питај оне који нису успели, мноого их је више од оних првих....(не рачунам незнање језик, недостатак школске спреме и слично)...искључиво мислим оне који су имали све предуслове - али нису били стручно вођењи.

advivo@ptt.yu:
klika:
Постоје оваква питања, итекако, људи се позивају на разговор......
А ја знам веелику "гомилу" који су на овом питању оманули!
Питање: Ти си електро-инжењер (на пример), шта би друго изабрао да радиш ако не нађеш посао у својој струци?

Cekaj polako, od kada to postoji inervju za Independent Skilled Worker kategoriju?
Postojao je dok nije promenjen imigracioni zakon u decembru 2001. cini mi se, tj. od kada je uveden novi sistem bodovanja. Po novom zakonu intervju se ne radi.

Opet mi nije jasno, da li mi pricamo o istoj stvari? Ko je to pozvan na intervju u ovoj kategoriji viza? U Bec? U Beograd? A zasto su ti ljudi pozvani na intervju? Sigurno ne zbog ovog pitanja koje si naveo..........
Pa jel` ti to hoces da mi kazes da su svi tvoji klijenti pozvani na intervju u ISW kategoriji? I da im je postavljeno ovakvo pitanje? Nemojmo biti smesni...........

Izvini da te pitam, a gde si ti to lociran, pise Europa...........to je malo sirok pojam........jel` ti radis kao konsultant u Srbiji?

етотако:
Hej :) i ja i muz imamo oboje po 77 poena pojedinacno
jel to znaci da bi nam potencijalni proces dobijanja viza trajao krace?

i da li bi ako recimo moj muz nadje posao, posto je strucnjak u oblasti koja je svuda deficitarna, i dobije jos 10 poena... da li bi to jos vise ubrzaloooooo
ciju... i tamo pise da treba da apliciramo u zemlji ciji smo drzavljani, a mi zivimo u inostranstvu... pa gde onda treba to da radimo... ako se odlucimo za Kanadu uopste

Ukoliko ne poznajes osobu koja bi te evenualno zaposlila ili garantovala da si strucan-na da radis to sto tvrdis da znas da radis naci posao iz Srbije u Kanadi je vrlo komplikovano...pre par meseci sam iz ciste radoznalosti poslao par mail-ova na adrese firmi koje se u Kanadi bave skoro identicnim poslovima koje ja radim u Srbiji...Odgovorio mi je covek iz jedne firme u Torontu u fazonu da je sve to, sto sam ja napisao jako lepo, ali da mi ne moze ponuditi posao tek tako, na rec, i da mu se javim kad stignem u Kanadu...Moram da priznam da sam bio odusevljen jer na kraju krajeva ni meni nije logicno da tebi, meni ili bilo kome neko tamo u Kanadi da posao, recimo, geneticara samo zato sto sam napisao u CV-u da ja to mnogo dobro radim

Stvarno, kako nabaci tolke poene???

Zaista zamarajuce i ...smesno...
Znate da mnogo ljudi zeli da prodje put kojim ste vi uspesno prosli?
Zasto ih nagovarate da nikada ne uspeju? Istina je da malo ljudi uspe samostalno! Vrlo malo! Nisu svi pametni kao vi!!!!
Neko je ovde napisao da je trazenje posla u Kanadi pravi pakao. Da, tacno je! To nisam rekao ja - ali, neki su imali nekoga u Kanadi pa im nije palo tesko, ali mnogi nemaju pa ce im biti pakleno, neki su imali nekoga da ih poduci kako da apliciraju ali mnogi nisu imali pa nisu uspeli, neki ce poslusati vas i nece uspeti...neki ce poslusati mene i SIGURNO ce uspeti.
VI NE ZNATE STA JE KONSULTANT, a raspravljate. Srpska posla!
- Konsultant uvodi u proces, provodi i dovodi aplikanta do vize - i UVODI ga u Kanadu na najbolje za njega mesto (ako hoce da slusa);
- Konsultant jedini moze (ponavljam) na visokom nivou intervenisati kod kanadskih imigracionih vlasti, uvek izvrsiti uvid u predmet, vrsiti korisne korekcije u podacima....
- Konsultant ovo moze zato sto ima LICENCU DRZAVE KANADE, OVLASCENJE DA PRUZA IMIGRACIONE USLUGE I PRAVO DA ZASTUPA APLIKANTA KOD KANADSKIH IMIGRACIONIH VLASTI...I TO PRAVO NEMA NIKO DRUGI (jedino sam aplikant, ali to je smesno);
- Konsultant ima pravo da OBAVLJA IMIGRACIONE USLUGE U SVAKOJ DRZAVI NA PLANETI ...
Ko je kratak u glavi nece mu pomoci ni ovo dugacko objasnjenje...

advivo@ptt.yu:
Прави експерт, канадски имиграциони консултант, зна шта можете и смете о себи написати а шта никако не смете...а ви то не знате...

Postovani gospodine obzirom da sam nedavno imao priliku da popunim taj famozni aplikacioni formular znam da aplikant jednostavno nije u prilici da kalkulise sta da napise a sta ne. To je jednostavno formular u kome su pitanja kratka, jasna i , za iole, pismenog coveka jednostavna a ne esej na zadatu temu. To bi Vi kao "expert" trebalo najbolje da znate...Meni jedino ostaje da sumnjam u vasu strucnost....
Ako ste, kojim slucajem, zaboravili kako gore pomenuti formular izgleda, kao gest dobre volje, saljem vam link do istog da malo osvezite pamcenje....http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008e_SW.pdf#search="IMM 0008SW "

:D pa sto vas sve potresa sto mi imamo puno poena... ja sam mislila da je to malo s obzirom da je max 100. Iznerviralo me sto me tako malo cene u Kanadi :lol:
Imamo poene na obrazovanju, radnom iskustvu i poznavanju jezika.
Moj muz je strucnjak sa iskustvom u jednoj veoma aktuelnoj stvari u industriji, da vas ne davim... ne verujem da ce vam samo ime reci puno, ali radi se o totalnoj kompjuterizaciji proizvodnje.

Hvala vam na odgovorima.

етотако:
:D pa sto vas sve potresa sto mi imamo puno poena... ja sam mislila da je to malo s obzirom da je max 100. Iznerviralo me sto me tako malo cene u Kanadi :lol:
Moj muz je strucnjak sa iskustvom u jednoj veoma aktuelnoj stvari u industriji, da vas ne davim... ne verujem da ce vam samo ime reci puno, ali radi se o totalnoj kompjuterizaciji proizvodnje.

Hvala vam na odgovorima.
Svaka cast za tolike poene - zelim Vam uspeh.
Ali verujte, osvojeni poeni nisu uvek garancija za dobjanje vize, desavalo se da
neki sa velikim brojem poena ostanu bez nje...
Konsultant moze da pomogne i takvima, ali pre svega onima kojima moze da hvali poena na obrazovanju i radnom iskustvu. Zvuci neverovatno ali konsultant PONEKAD moze da izvuce poen vise - a to moze zato sto poznaje kanadsko zakonodavstvo, sistem obrazovanja, strucne profile, privredu...i zna da izjednaci odredjenu diplomu ili strucni profil sa odgovarajucim u Kanadi tako da se prilikom bodovanja dobije POEN VISE.

advivo@ptt.yu:
Svaka cast za tolike poene - zelim Vam uspeh.
Ali verujte, osvojeni poeni nisu uvek garancija za dobjanje vize, desavalo se da
neki sa velikim brojem poena ostanu bez nje...
Konsultant moze da pomogne i takvima, ali pre svega onima kojima moze da hvali poena na obrazovanju i radnom iskustvu. Zvuci neverovatno ali konsultant PONEKAD moze da izvuce poen vise - a to moze zato sto poznaje kanadsko zakonodavstvo, sistem obrazovanja, strucne profile, privredu...i zna da izjednaci odredjenu diplomu ili strucni profil sa odgovarajucim u Kanadi tako da se prilikom bodovanja dobije POEN VISE.
Dragi Advivo.ptt.yu,
muz i ja smo vec sasvim fino situirani i sutra mozemo da nadjemo posao bilo gde u EU (tj. sada samo on... ja sam trudna, ne verujem da bi me neko zaposlio) i stvarno ne znam da li cemo se odluciti da idemo negde na slepo... jer kako kolege forumasi kazu, ne mozemo naci posao, bar za njega, na njegove reference. Mozda bih dosla u Kanadu, ali ne tako da idem bez sigurnog prihoda i osiguranja.. zaboga, mi smo ozbiljni ljudi (sto se moze videti i iz nasih poena) koji ocekuju bebu, a ne avanturisti.
Mozda cemo kontaktirati neku agenciju za head hunting za executives, pa ako oni nadju posao mom muzu onda ok, nista bez toga ne dolazi u obzir.

етотако:

Hvala vam na odgovorima.

Nemoj pogresno da shvatis, bas mi je drago da si skupila deset vise od minimuma...samo sam radoznao na koji nacin, kroz adaptability ili si mozda razbila IELTS i test francuskog....Na kraju krajeva nije ni bitno, bitno je da ti i suprug imate vise nego dovoljno,.....zelim vam sve najbolje!...

Dragi freeze, radi se kao sto rekoh o obrazovanju, radnom iskustvu i znanju jezika... inace, pored svih mojih drugih referenci sam i profesor engleskog sa licencom. To je nesto novo... bilo mi zimus dosadno pa sam isla na TEFL kurs :lol:

Ne mogu da verujem da vas toliko cude poeni. Kao da je nesto vanredno... mislim, nisam dobila Nobelovu nagradu ili nesto slicno... samo sam malo inteligentnija osoba sa dosta obrazovanja, nista van sveta.

advivo@ptt.yu:
Zaista zamarajuce i ...smesno...
Znate da mnogo ljudi zeli da prodje put kojim ste vi uspesno prosli?
Zasto ih nagovarate da nikada ne uspeju? Istina je da malo ljudi uspe samostalno! Vrlo malo! Nisu svi pametni kao vi!!!!
Neko je ovde napisao da je trazenje posla u Kanadi pravi pakao. Da, tacno je! To nisam rekao ja - ali, neki su imali nekoga u Kanadi pa im nije palo tesko, ali mnogi nemaju pa ce im biti pakleno, neki su imali nekoga da ih poduci kako da apliciraju ali mnogi nisu imali pa nisu uspeli, neki ce poslusati vas i nece uspeti...neki ce poslusati mene i SIGURNO ce uspeti.
VI NE ZNATE STA JE KONSULTANT, a raspravljate. Srpska posla!
- Konsultant uvodi u proces, provodi i dovodi aplikanta do vize - i UVODI ga u Kanadu na najbolje za njega mesto (ako hoce da slusa);
- Konsultant jedini moze (ponavljam) na visokom nivou intervenisati kod kanadskih imigracionih vlasti, uvek izvrsiti uvid u predmet, vrsiti korisne korekcije u podacima....
- Konsultant ovo moze zato sto ima LICENCU DRZAVE KANADE, OVLASCENJE DA PRUZA IMIGRACIONE USLUGE I PRAVO DA ZASTUPA APLIKANTA KOD KANADSKIH IMIGRACIONIH VLASTI...I TO PRAVO NEMA NIKO DRUGI (jedino sam aplikant, ali to je smesno);
- Konsultant ima pravo da OBAVLJA IMIGRACIONE USLUGE U SVAKOJ DRZAVI NA PLANETI ...
Ko je kratak u glavi nece mu pomoci ni ovo dugacko objasnjenje...

a ti, mali, ako nastavis da vredjas, bices banovan pa neces vise moci da lazes na forumu :idea:

to je ono sto ti NE ZNAS :roll:

етотако:
Dragi freeze, radi se kao sto rekoh o obrazovanju, radnom iskustvu i znanju jezika... inace, pored svih mojih drugih referenci sam i profesor engleskog sa licencom. To je nesto novo... bilo mi zimus dosadno pa sam isla na TEFL kurs :lol:

Ne mogu da verujem da vas toliko cude poeni. Kao da je nesto vanredno... mislim, nisam dobila Nobelovu nagradu ili nesto slicno... samo sam malo inteligentnija osoba sa dosta obrazovanja, nista van sveta.

Mislim da si nas pogresno shvatila, niko nije ljubomoran na vase poene, dapace, ovde razmenjujemo iskustva i pokusavamo da pomognemo jedni drugima da se sto lakse neki buduci aplikanti dokopaju Kanade.

Nemoj pogresno opet da me razumes, ali mislim da pomalo previsoko letis kada kazes i 77 poena je malo od 100 mogucih.

To uvek govirm ljudima kada dodju u Kanadu i misle da sa svojom diplomom mogu da masu i razbacuju se. Da malo potkrepim ovu pricu sa nekim detaljima.
Radio sam kao security officer u samom pocetku kada sam dosao u Kanadu, inace sam gradj. ing, nije me bilo sramota, nije bilo izobra. Zajedno samnom su radili i ljudi sa master diplomom, doktoranti , inzenjeri raznih profila............

Prijatelji su mi dosli pre 6 meseci u Kandu iz Nemacke, imaju doktorate , muz i zena, sa najprestiznijeg univerziteta iz oblasti umetnosti.........slicno su bili u nebesima kada su stigli misleci da ce sa tim papirom na brzaka osvojiti Toronto scenu, hmm..........sada polako shvataju sta sam im pricao na samom pocetku.........

Pominjes neko vanredno iskustvo/znanje svog muza, ako sam dobro shvatio u IT biznisu je. Ne zelim da te obeshrabrim, mada ne mogu da tvrdim jer ne znam njegov tacan profil, ali znam da je IT biznis sada u krizi, tj. nije lako doci do posla u toj oblasti jer je trziste prezasiceno radnom snagom. Imam nekoliko prijatelja , jako dobrih strucnjaka u toj oblasti koji su u Kandi 10+ godina i znam celu pricu.

Svima koji uskoro dolaze u Kanadu, jedan dobronameran savet: u pocetku je tesko i nemojte ocekivati da ce vam neko odmah ponuditi posao na koji ste mozda navikli radeci u Srbiji ili ko zna gde u svetu. Problem je u tome sto novopridosli imigrant nema POTREBNO kanadsko iskustvo koje 99% poslodavaca zahteva. Spustite loptu na zemlju i polako, strpljivo cekate svojih 5 minuta.
Svaki imigrant kad sleti u Kandu je jedna velika NULA, bez obzira na nivo obrazovanja, inteligenciju , iskustvo, itd..........ceka vas period dokazivanja da niste ta ista nula!!! A svako ko vredi ce jednog dana isplivati............

Mogao bih jos dosta pojedninacnih primera da ti navedem, pa i ovaj tvoj, skolski prijatelj je zavrsio ovde TEFL i predavao engleski jedno vreme, ali je izgubio posao i danas vozi kamion!

Puno srece sa aplikacijom i ne zameri, nije mi namera da bilo koga diskreditujem ili bilo sta slicno, zelim samo ljudima da izmesem , sto bi rekao Michael Moore, surovu istinu........stvari su u praksi drugacije od onoga sto mi nekada zamisljamo.

Aloha klika, ne bunim se ja da ti meni kazes kako stoje stvari sa ljudima. Niti mi je cilj da te ubedjujem u neka svoja vidjenja sveta.
Ali da sam ja ikada razmisljala tako kao ti nista od svojih postignuca ne bih imala u CV-u. I nisam ja samo zavrsila TEFL, to mi bilo iz razonode... nije to ni bitno. Niti je moj muz obican IT-evac. Znam kako stoje stvari u toj oblasti, vrlo smo upuceni... i nemoj da pricas, mi smo vec u inostranstvu i ja sam radila ovde bezveze posao dok nisam nasla jedan mnogo dobar i fancy.... mislim cela ta prica o skromnosti je protracena na mene. Nikad nisam bila skromna i uvek sam ciljala visoko i zamisli, uvek sam uspela.

Kao sto sam napisala u jednom od kasnijih postova, u Kanadu bismo dosli iskljucivo sa vec sigurnim poslom i prihodom jer cemo mi tada vec imati bebu, a to nije sala... pogotovo sto smo mi ovde gde zivimo prilicno situirani i obezbedjeni... sa sve osiguranjima i bla bla...

етотако:
Aloha klika, ne bunim se ja da ti meni kazes kako stoje stvari sa ljudima. Niti mi je cilj da te ubedjujem u neka svoja vidjenja sveta.
Ali da sam ja ikada razmisljala tako kao ti nista od svojih postignuca ne bih imala u CV-u. I nisam ja samo zavrsila TEFL, to mi bilo iz razonode... nije to ni bitno. Niti je moj muz obican IT-evac. Znam kako stoje stvari u toj oblasti, vrlo smo upuceni... i nemoj da pricas, mi smo vec u inostranstvu i ja sam radila ovde bezveze posao dok nisam nasla jedan mnogo dobar i fancy.... mislim cela ta prica o skromnosti je protracena na mene. Nikad nisam bila skromna i uvek sam ciljala visoko i zamisli, uvek sam uspela.

Kao sto sam napisala u jednom od kasnijih postova, u Kanadu bismo dosli iskljucivo sa vec sigurnim poslom i prihodom jer cemo mi tada vec imati bebu, a to nije sala... pogotovo sto smo mi ovde gde zivimo prilicno situirani i obezbedjeni... sa sve osiguranjima i bla bla...

Ja takodje nikoga ne ubedjujem, dajem savete, imam podosta zivotnog iskustva pa shodno tome zelim da ukazem ljudima na neke stvari koje su u vecini slucajeva pogresno shvacene iz razloga postojanja predrasuda i tome slicno.

Draga moja, reci cu ti jednu stvar, ali cini mi se da opet pogresno shvatas neke moje stavove, tvoj stav je pomalo nadmen, ok, to je tvoja stvar i ako mislis da ces sa time postici nesto , odlicno, nemam nista protiv.
To sto se opterecujes sa svojim CV-jem i sta sve u njemu pise, pa nagledao sam ja mnogo fascinantnig rezimea..........
Samo varas se ako mislis da ces po dolasku u Kanadu biti najpametniji imigrant.........niti ce tvoj muz biti najbolji IT-evac..........znas kako kaze stara narodna, i nad popom ima pop.........

A to ako ocekujete da nadjete fancy posao, kao sto kazes, iz daljine i da sletis odmah u neku fotelju...........ok, ako ti tako mislis .....iskreno, zelim ti mnogo srece...........samo ja bih malo spustio loptu na zemlju ............. razmisli malo o tome.............

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back