Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U kom delu Kanade ili konkretnom mestu bi voleli da zivite i cime bi voleli da se bavite (profesionalno)? Da li planirate da otvorite neki svoj biznis? Kakvu kucu/stan bi voleli da kupite? i da li bi voleli da vozite neka americka kola ili preferirate evropske modele?

Voleo bih da zivim u Vankuveru zbog klime mada nema veze i ako bude Toronto. Mislim, ako dobijem vizu, sigurno idem u Toronto ali bih voleo posle u neke toplije krajeve jel'te sto je i prirodno valjda. Trenutno u Srbiji imam mali biznis i svidja mi se ideja da vodim posao u nekoj sredjenoj drzavi koja nece stalno smisljati nacin kako da me drpa.
Kuca naravno. Na vecem placu, malo privatniji kraj. Akcenat je na udaljenosti od prvih komsija. Zelim da budem u dobrim odnosima sa komsijama ali nalazim da je to tesko izvodivo sa ultratankim zidovima u nabudzenoj zgradici. Volim mir i tisinu. Jos ako je neka blaga uzvisica :klap:.
Ne volim americka kola ali dobro, za prvo vreme bih vozio bilo sta samo da je sto novije i u sto boljem stanju. Nemacka kola su za mene. I ovde vozim odlicna nemacka kola pa bih bio presrecan da i tamo vozim to isto. Mislim da ako sam u ovoj ludoj zemlji postigao nesto da cu se snaci i u Kanadi.
:kpozdrav:
Sledeci... :ceka:

Voljela bih Vankuver, ali ne smijem zbog zemljotresa, tako da ostaje Toronto...
Obavezno manuelni mjenjac, a proizvodjaca ostavljam suprugu na izbor... Za pocetak da radim za drugog, a posle da razmisljam o privatnom, iz iskustva znam da je super raditi za sebe, a mogu da zamislim kako je to tek u uredjenoj zemlji.... I plus prelazak u drugu oblast za koju se trenutno skolujem...
Svejedno mi je kuca ili stan, ovde imam kucu sa velikim dvoristem, odrasla sam u kuci sa jos vecim dvoristem i sumom plus, a zivjela sam i u stanovima, pa ne znam, sve dolazi u obzir...

Dalje....:D:D;);)

Ma ja stvarno mislim da su ljudi kao Arlington vrlo korisni jer ce ljude koji nisu dovoljno sigurni, jaki i spremni da odvrate od ideje o imigraciji. Nije lako biti imigrant, ja to znam bolje nego neki ljudi u Srbiji jer vec skoro 4.5 godina zivim u inostranstvu i prosla sam sito i reseto. Meni vise nije nista :lol:

Treba negovati i paziti ljude koji imaju razlicita misljenja od nas. Zasto da ih ignorisemo? Zasto ih dozivljavate kao pretnju sebi? To je srpsko razmisljanje koje uopste nije tipicno za severno americku kulturnu sferu.

jedini problem je sto pomenuti nije izneo nikakvo misljenje sem vrijedjanja drugih clanova foruma vec mjesecima.... sigurna sam da vrijedjanje, prijetnje, omalovazavanje i iznosenje nerelevatnih informacija nisu nesto sto se odobrava u "sjeverno americkoj kulturnoj sferi"...
tema je kako do kanadske iseljenicke vize, a ne zasto u kanadu... zbog toga mislim da ce i ova tema koju smo upravo poceli (gdje zivjeti, koji automobil i sl.), koliko god interesantna biti premjestena od strane administratora...

Ma OK. je ovo sve sto pises.Priznajem evo da sam pukao za Kanadu,tako da sada ne znam sta cu.Nema veze bice nesto drugo u zivotu.

Nego prijatelju kada vec napises da si jeo la viand fume,onda si trebao da napises da si jeo:

la viande fumée

e sada ovo drugo jelo sto si jeo si napisao da si jeo putin.Hteo si verovatno da napises da si jeo poutine(jelo od pomfrita,sira i preliveno sosom.

Znaci ,prijatelju POUTINE , a ne PUTIN, posto kada napises da si jeo PUTIN, onda znaci da si jeo nesto sasvim drugo.

putin - the external female genitalia.
poutine is a diner staple which originated in Quebec

Pa crni Arlingtone,pa sta si bre ovo jeo u Montrealu? PUTIN - the external female ......

A sta si jos jeo ???????:rotf::rotf::rotf:

Pazi,takodje ,postoji PUTAIN,sto je opet nesto trece.(whore,hooker)

Jeste da ne znam nista osim srpskog i da sam mukao na intervju-u ,ali se eto pomalo snalazim.Uostalom ,posto sam pukao za Kanadu ,ostaje mi jedino srpski i Srbija.Nije ni ona tako losa.

sale ja nisam strucnjak za francuski kao ti,da ga naucim za nekoliko meseci i da pricam na intervju dva sata na francuskom kao ti i sta se onda desi ? Cekas lekarski pregled nekoliko godina. Znas sve strucnjak si za sve i svasta,ali ostajes u Srbiji zauvek.Vidim odlicno se snalazis tasta te izdrazava. Za razliku od tebe ja sam bio u Kanadi,zivim u Americi gde ti nikad neces biti i mozes samo da zavdis.
Inace sale jede jedan drugi specijalitet svaki dan na ovom forumu.

Ma OK. je ovo sve sto pises.Priznajem evo da sam pukao za Kanadu,tako da sada ne znam sta cu.Nema veze bice nesto drugo u zivotu.

Nego prijatelju kada vec napises da si jeo la viand fume,onda si trebao da napises da si jeo:

la viande fumée

e sada ovo drugo jelo sto si jeo si napisao da si jeo putin.Hteo si verovatno da napises da si jeo poutine(jelo od pomfrita,sira i preliveno sosom.

Znaci ,prijatelju POUTINE , a ne PUTIN, posto kada napises da si jeo PUTIN, onda znaci da si jeo nesto sasvim drugo.

putin - the external female genitalia.
poutine is a diner staple which originated in Quebec

Pa crni Arlingtone,pa sta si bre ovo jeo u Montrealu? PUTIN - the external female ......

A sta si jos jeo ???????:rotf::rotf::rotf:

Pazi,takodje ,postoji PUTAIN,sto je opet nesto trece.(whore,hooker)

Jeste da ne znam nista osim srpskog i da sam mukao na intervju-u ,ali se eto pomalo snalazim.Uostalom ,posto sam pukao za Kanadu ,ostaje mi jedino srpski i Srbija.Nije ni ona tako losa.

sale,valjao sam se od smeha:hahaha: :klap:
svaka cast.ko se igra s vatrom.......
kako neko rece FBI - stile.

Ma ja stvarno mislim da su ljudi kao Arlington vrlo korisni jer ce ljude koji nisu dovoljno sigurni, jaki i spremni da odvrate od ideje o imigraciji. Nije lako biti imigrant, ja to znam bolje nego neki ljudi u Srbiji jer vec skoro 4.5 godina zivim u inostranstvu i prosla sam sito i reseto. Meni vise nije nista :lol:

Treba negovati i paziti ljude koji imaju razlicita misljenja od nas. Zasto da ih ignorisemo? Zasto ih dozivljavate kao pretnju sebi? To je srpsko razmisljanje koje uopste nije tipicno za severno americku kulturnu sferu.

Sta si ti umislila ? Ja nekog odvracam:hahaha:,ja kao i ostali iznosim svoja misljenje za razliku imam iskustvo (dok vecina nije bila u Americi i Kanadi). Nema drveca gde rastu pare,a ti dodjes i beres,bile su informacije tj. dezinformacije plate u toyoti fizickih radnika 50$ na sat( to je fantazije,izvor sale imigrant),anesteziolog godisnje zaradjuje 100000000000 $,a sve informacije su cuje se,govori se,prica se...:eek: Ljudi projektuju svoje snove kao realnost i kada im kaze ima da se radi,ja ih odvracam...:eek:
Imate strucnjake kao saleta koji nikada nije bio u Kanadi,nije prosao intervju (a naucio ceo francuski jezik za nekoliko meseci) i sada spamuje jer ne zna nista da kaze korisno.
Jer ni jedan moj post ja nisam napisao nemoj te ici,jedino iz svog iskustva da ima da se radi,nema 25.maj,4.maj,7.juli,29.decembar...Samo da ima da se radi. Ako neko kao sale imigrant koji nema pojma o Kanadi,a u Srbiji zivi na tastinoj grbaci,i daje dezinformacije plate 10000000000000$,e onda cu ja napisati da to nije tacno,to je istina,a ne odvracanje.
Ko hoce da ide u Kanadau srecan put !

jedini problem je sto pomenuti nije izneo nikakvo misljenje sem vrijedjanja drugih clanova foruma vec mjesecima.... sigurna sam da vrijedjanje, prijetnje, omalovazavanje i iznosenje nerelevatnih informacija nisu nesto sto se odobrava u "sjeverno americkoj kulturnoj sferi"...
tema je kako do kanadske iseljenicke vize, a ne zasto u kanadu... zbog toga mislim da ce i ova tema koju smo upravo poceli (gdje zivjeti, koji automobil i sl.), koliko god interesantna biti premjestena od strane administratora...

Iznosenje NERELEVATNIH informacije ??? Verovatno ti imas relevatne informacije.

stvarno nebi bilo lose da nam nesto konkretnije napises o tom belom svetu,
Arlingtone! nesto ohrabrujuce ali realno.mozes i da nas plasis ali realno,jer :gace:zato smo se i okupili.

Ja kada sam imigrirao za Ameriku nije bilo interneta,sve se radilo peske. Imas internet zvanicne sajtove,nadjes sve sta te zanima.
U Kanadi sam bio nekoliko puta, Montreal moras znati francuski,nauciti jedan jezik,koji nije srodan tako da pricas tecno,pricas preko telefona i razmisljas na njemu jako tesko.sale je naucio francuski imao intervju i pukao. Tako da Quebec ne bi preporucivao nikome,da odes leti dva dana da vidis da.
Toronto je centar Kanade,najvise nasih ljudi zivi tamo,posla ima koliko hoces,Amerika ti je blizu.
Vancuver nekretnine su jako skupe,na moru,ali kraj sveta.
Dodju izbeglice iz Afrike ne znaju jezik,muz radi teske fizicke poslove,zena kuci sa decom,zive od jedne plate sa dodacima,odplacuju kredit na kuci,sve placaju karticom,sta plate,plate i tako zive.
Obrazovani imaju malo problema jer ako hoces da radis odredjene pprofesije moras da imas njihove sartifikate i da se doskolavas.Radis i studiras u isto vreme,a trebas i da se malo provedes,spavas 5 sati(a sto da gubis vreme na spavanje),svaki dan novi dozivljaj.
Na poslu smicalice ko ce kome da namesti,da bi se penjao u hijarahiji,ogovaranje uvlacenje sefovima. Informaticari iz Azije rade 70 sati nedeljno,lova do krova ali sta ce biti sa zdravljem
Ako izbeglice nepismeni koji dodju urade nesto od svog zivota,zamisli sta mozes ti koji si obrazovan,znas jezik i hoced da se integrises.
Ko hoce u Kanadu sretan put !

E ja bih prvo da stignem i da se najsosnovnije sredimo i pocnemo da zaradjujemo, a posle cu znati sta da uradim i kako dalje... Da ne bude kao sa ciganinom i konjem... dogovaraju se ko ce da ga jase a jos ga nisu kupili :)))
Ja vise volim kada skocim da kazem HOP! Sve po redu dodcice svima nama red na bolji zivot jer svi to jako zelimo!!!

Pozdrav saborci!

Sta si ti umislila ? Ja nekog odvracam:hahaha:,ja kao i ostali iznosim svoja misljenje za razliku imam iskustvo (dok vecina nije bila u Americi i Kanadi). Nema drveca gde rastu pare,a ti dodjes i beres,bile su informacije tj. dezinformacije plate u toyoti fizickih radnika 50$ na sat( to je fantazije,izvor sale imigrant),anesteziolog godisnje zaradjuje 100000000000 $,a sve informacije su cuje se,govori se,prica se...:eek: Ljudi projektuju svoje snove kao realnost i kada im kaze ima da se radi,ja ih odvracam...:eek:
Imate strucnjake kao saleta koji nikada nije bio u Kanadi,nije prosao intervju (a naucio ceo francuski jezik za nekoliko meseci) i sada spamuje jer ne zna nista da kaze korisno.
Jer ni jedan moj post ja nisam napisao nemoj te ici,jedino iz svog iskustva da ima da se radi,nema 25.maj,4.maj,7.juli,29.decembar...Samo da ima da se radi. Ako neko kao sale imigrant koji nema pojma o Kanadi,a u Srbiji zivi na tastinoj grbaci,i daje dezinformacije plate 10000000000000$,e onda cu ja napisati da to nije tacno,to je istina,a ne odvracanje.
Ko hoce da ide u Kanadau srecan put !

Nisam zelela da ti se zameram time sto kazem da nekog odvracas. Tako mi se ucinilo, nisam se unosila u istoriju vaseg konflikta.

Koliko su velike plate u Kanadi se vrlo lako moze videti na Monster.ca
na listi sa poslovima ima jedna kolona u kojoj ako stoji ikonica sa parama pisu podaci o plati koja ceka srecnog novog zaposlenog. Plate variraju od industrije do industrije, od naravno obrazovanja, iskustva, od toga koliko umete da pregovarate sa poslodavcima. Nisam upucena u to da li imaju radnicke sindikate i da li oni uticu nekako na plate...

Sasvim je moguce da neki radnik (fizicki) ima visoku satnicu ako su njegove vestine posebne ili trazene.

eto draga blogger with cause sve ti se sad samo reklo... evo sad sam se prijavila, tako da ih vise ne vidim... napali na nas kao neki sektasi, boze ti me sacuvaj... samo jos da mi pocnu pamfleti stizati na pp... reklamni materijal, hi, hi... cao

Uf, priznajem da sam se iznenadila. Da ga ne cackamo previse :) mozda ce sad i mene da pocne da vredja. :confused:

Voljela bih Vankuver, ali ne smijem zbog zemljotresa, tako da ostaje Toronto...
Obavezno manuelni mjenjac, a proizvodjaca ostavljam suprugu na izbor... Za pocetak da radim za drugog, a posle da razmisljam o privatnom, iz iskustva znam da je super raditi za sebe, a mogu da zamislim kako je to tek u uredjenoj zemlji.... I plus prelazak u drugu oblast za koju se trenutno skolujem...
Svejedno mi je kuca ili stan, ovde imam kucu sa velikim dvoristem, odrasla sam u kuci sa jos vecim dvoristem i sumom plus, a zivjela sam i u stanovima, pa ne znam, sve dolazi u obzir...

Dalje....:D:D;);)

Meni je najprivlacnija Britanska Kolumbija i Okanagan. Ne bih zivela u Vankuveru, veliki gradovi nisu dobri za porodice, a volela bih da imam kucu sa dvoristem da ne moram da provedem sate i sate svakog dana u parku kao sada (sa svojim malim sinom koji mnogo voli da se igra u prirodi).

Pitaj experta saleta:)

Zasto ne bi ti odgovorio? Uostalom, ako ne znas, sto se javljas? Mozda to objasnjavas slobodom govora/pisanja/lupetanja po forumu? Iako si mi u listi ignorisanih clanova, morala sam da vidim zasto je svaki treci post tvoj, i sta pametno sad imas da kazes??? Necu se upustati u dalju raspravu, jer primecujem da je besmislena, a da administratori ne rade svoj posao :evil:

Zasto ne bi ti odgovorio? Uostalom, ako ne znas, sto se javljas? Mozda to objasnjavas slobodom govora/pisanja/lupetanja po forumu? Iako si mi u listi ignorisanih clanova, morala sam da vidim zasto je svaki treci post tvoj, i sta pametno sad imas da kazes??? Necu se upustati u dalju raspravu, jer primecujem da je besmislena, a da administratori ne rade svoj posao :evil:

Ja sam ga uputio kako da resi problem kod saleta imigranta,sta tu nije jasno ?

Gledao sam nesto oko studiranja u kanadi i imigracije, bilo bi lepo, kad bi mi neko dao informaciju kakve su realne sanse da neko sa 20-ak godina ode na neki koledz i posle njega i ostane na radnoj vizi i eventualno dobije kasnije permanent resident card, prelistao sam ja ceo sajt imigracije i sve to ne zvuci toliko komplikovano-iako ustvari uopste nije jednostavno :D, zanima me kakve su sanse za "uspeh" za nekog toliko mladog stranca posle studija sa kanadskom diplomom ?

Ja kada sam imigrirao za Ameriku nije bilo interneta,sve se radilo peske. Imas internet zvanicne sajtove,nadjes sve sta te zanima.
U Kanadi sam bio nekoliko puta, Montreal moras znati francuski,nauciti jedan jezik,koji nije srodan tako da pricas tecno,pricas preko telefona i razmisljas na njemu jako tesko.sale je naucio francuski imao intervju i pukao. Tako da Quebec ne bi preporucivao nikome,da odes leti dva dana da vidis da.
Toronto je centar Kanade,najvise nasih ljudi zivi tamo,posla ima koliko hoces,Amerika ti je blizu.
Vancuver nekretnine su jako skupe,na moru,ali kraj sveta.
Dodju izbeglice iz Afrike ne znaju jezik,muz radi teske fizicke poslove,zena kuci sa decom,zive od jedne plate sa dodacima,odplacuju kredit na kuci,sve placaju karticom,sta plate,plate i tako zive.
Obrazovani imaju malo problema jer ako hoces da radis odredjene pprofesije moras da imas njihove sartifikate i da se doskolavas.Radis i studiras u isto vreme,a trebas i da se malo provedes,spavas 5 sati(a sto da gubis vreme na spavanje),svaki dan novi dozivljaj.
Na poslu smicalice ko ce kome da namesti,da bi se penjao u hijarahiji,ogovaranje uvlacenje sefovima. Informaticari iz Azije rade 70 sati nedeljno,lova do krova ali sta ce biti sa zdravljem
Ako izbeglice nepismeni koji dodju urade nesto od svog zivota,zamisli sta mozes ti koji si obrazovan,znas jezik i hoced da se integrises.
Ko hoce u Kanadu sretan put !

Nema za mene vise Kanade Arlingtone.Odbijen sam ,tako da mi jedino ostaje da malo dzabalebarim na Internetu.

Mene stvarno interesuje da kazes koliko je ogranicenje brzine u ulici u kojoj ti zivis tj. na Arlinton Road i koji se restoran nalazi na uglu Arlington Road i Elm St.

Zasto stalno odbijas da izneses i jedan konkretan podatak o tvojoj ulici koji se tice opsteg poznavanja kraja u kome zivis.

Ponavljam:Nemoj iznositi nijedan licni podatak,vec samo koliko je ogranicenje brzine i koji je restoran.

Evo ,ako hoces mogu da ti pomognem da se restoran nalazi preko puta Wa...... Bank.
Cisto da kada budes prolazio imas neki orjentir.:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back