native land
Zainteresovan član
- Poruka
- 131
Super, cestitamo
Sad polako pripreme pa na put.
hvala

uh da, i mi i vi...

u koji grad planirate da idete?
pozdrav!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Super, cestitamo
Sad polako pripreme pa na put.
Zdravo drugari,
ja sam nova na ovom forumu.Trenutno se psiho-fizicki spremam za skupljanje svih potrebnih uslova za apliciranje (tako da ce mi za to trebati nekih godinu, dve... ali jedno po jedno
)).
Nego, javljam se prvi put sada iz razloga sto me zanima da li postoji kod nas mogucnost otvaranja zajednickog bankovnog racuna (posto dobih neke informacije da to kod nas ne postoji...)? I ako je moguce da li to moze u svim bankama ili samo u odredjenim?Mozda se neko susreo sa time, zbog dokazivanja Common-law partner-stva.
Pozdrav![]()
Hej cao
Novo nema nista.Polako ulazim u 17 mesec cekanja.Rekli da moze da bude do 18 pa cemo videti.
Pozzzz.....![]()
hvala
uh da, i mi i vi...
pozdrav!
Ejj, ljudi nesto ne mogu da se sjetim kako ste vi do sada slali aplikaciju za Kanadu? DHL, avionska posta, sta ono bi? trebam sutra da posaljem, a nesto mi mozak zablokirao i ne mogu da se sjetim kako ste vi slali... i jos nesto courires's address je za dhl fedex i sl, a ona druga kada saljes postom, ili nekako drugacije?
Odneli u njihovu ambasadu u Bg oni prosledili sa diplomatskom postom za dzabe, svakog petka ide posta za Bec...
Ejj, ljudi nesto ne mogu da se sjetim kako ste vi do sada slali aplikaciju za Kanadu? DHL, avionska posta, sta ono bi? trebam sutra da posaljem, a nesto mi mozak zablokirao i ne mogu da se sjetim kako ste vi slali... i jos nesto courires's address je za dhl fedex i sl, a ona druga kada saljes postom, ili nekako drugacije?
Planiramo da idemo u Toronto to jest u Etobicoke pored, Prijatelj koji zivi tamo nam je preporucio zbog relativno dostupne cene stanova za nas od 750 do 820 cad za one bedroom apt, inace blizu je Torontu i spada u prvi reon za gradski saobracaj pa je i to malo jeftinije.
Putujemo sredinom juna alitalijom cena karte 448E po osobi prilicno povoljno, posle 14 juna u sezoni karte su od 550 pa navise do 1 septembra kad su opet jeftnije.Inace ako kupujes preko neta ima 45 E popust po karti za Alitaliju, zoves njihov servis i pitas, ja sam zvala i ispalo je da za ceo maj i jun nema karata osim 2 i 4 juna ali je kasnije neko otkazao pa smo upali 14tog.
Nek nam je svima sa srecom,mozda se i sretnemo tamo...
likovi
karte
stanovi
to su dokumenta za bec, a mene interesuje slanje aplikacije za Sydney??????
p.s. sto su ti zene na porodiljskom, samo ti i ja se dopisujemo u ova doba, hi, hi
Daes Daimar,jeste li sigurni za karte?!
Ja sam dosla u Toronto Alitalijom-700 evra!
Sad opet trazim za maj-800 evra!
Mislim da nema sanse da karta kosta tako malo,bez takse da,onda je 400 i nesto,plus taksa=700-800evra!
Mozda je jeftinija vama sto nije povratna!
Ne znam,super je tako jeftino,ali ne mogu da nadjem ni Alitalijom,niti bilo gde!
hvala
uh da, i mi i vi...
pozdrav!
Dok ja dodjem sa posla, pricuvam, nahranim, prosetam i td. dete zena odgovori na sva pitanja.Salim se naravno.
Cula si da idemo u toronto, bilo bo dobro da se vidimo tamo kada jednom budemo imali priliku, kao i svi ostali koji su u okolini i imaju zelju da se druze, ipak je to strana zemlja, a ljudi koji odlaze, barem sa ovog foruma su ok i steta je da se ne upoznamo.
Puno pozdrava
Zdravo drugari,
ja sam nova na ovom forumu.Trenutno se psiho-fizicki spremam za skupljanje svih potrebnih uslova za apliciranje (tako da ce mi za to trebati nekih godinu, dve... ali jedno po jedno
)).
Nego, javljam se prvi put sada iz razloga sto me zanima da li postoji kod nas mogucnost otvaranja zajednickog bankovnog racuna (posto dobih neke informacije da to kod nas ne postoji...)? I ako je moguce da li to moze u svim bankama ili samo u odredjenim?Mozda se neko susreo sa time, zbog dokazivanja Common-law partner-stva.
Pozdrav![]()
Gde je sale cuveni imigrant sto ceka lekarski od 1996, da nas informise sta je novo na olimpijadi.daj sale nove informacije(jeste da nikada nisi bio,ali sve znas),daj malo francuskog.sale est une grande merde.Ispravi me sale ako sam pogresio rod.
Gde je sale cuveni imigrant sto ceka lekarski od 1996, da nas informise sta je novo na olimpijadi.daj sale nove informacije(jeste da nikada nisi bio,ali sve znas),daj malo francuskog.sale est une grande merde.Ispravi me sale ako sam pogresio rod.
Pitala sam sta nam je potrebno za stan s obzirom da nemamo cosignera evo sta su mi odgovorili
1. A job letter or proof of income ( trust fund, bank statements, pay stubs, tax assessment, child support documents, proof of social assistance)
2. Government issued ID ( drivers license, Permanent Resident Card, Valid Social Insurance Card, Health Card, Passport, etc..)
3. $500.00 dollar deposit with application via money order or certified cheque.
4. You have to view that apartment before you can be approved to move in.
5. First and last month’s rent minus the $500.00 dollar deposit.
6. All leases last one year with the option to renew after the first year or simply pay month to month after initial year.
Znam da svi pisu o vizama ali ja cu pisati korak po korak ono sto se nama desava pa mozda nekom dobro dodje kad dobije vizu...
Sto se para tice pri iseljenju dozvoljeno je izneti 15 000 E po osobi iz Srbije, zakon iz 2008,
limit prtljaga kod naseg avioprevoznika je 24 kg po koferu 1 kofer po osobi za odrasle 10kg za dete 1 kofer po detetu, maximum tezine kofera je 32 kg s tim da se vrsi doplata za prekoracenje iznad toga ne moze.
Odlicna ideja!
Kako mislis da resis ovo pod 1.? Mislim, ti tamo nemas nikakvih dokumenata osim permanent resident card zar ne, a treba se odmah sa aerodroma smestiti negde ako nemas ni rodbine ni prijatelja. Kakav "proof of income" kad si bez posla. Nadam se da nisu svi stanodavci ovako zahtevni.
Mozda ne bi bilo lose kad bismo imali novu temu "Novopeceni Kanadjani" ili sl., gde bi ovi stariji (dzombe) mogli da podele svoja iskustva.