Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo da razbijemo malo monotoniju.... javljamo se posle nekog vremena i mogu vam reci da su
nas odbili !!!!!!!!!!!?????????
Nacin na koji su racunali bodove je krajnje zabrinjavajuci i uvredljiv. Suprugu su diplomu masinskog fakulteta u Beogradu racunali 20 bodova? Bodove sa testa nisu uracunali po kriterijumu i zakinuli su nam bar 1 poen. Adaptability faktor nisu uzeli u obzir iako smo prilozili sve moje diplome. I prema njihovom racunanju imamo bar 6 a mozda i 9 poena manje.
Interesuje me da li neko ima iskustva sa zalbama i koristila bi mi informacija na koju adresu imam prava da se zalim posto u ovom trenutku ne mogu da nadjem nista o tome na sajtu, unapred hvala.
Mi bi sada aplicirali preko Quebec-a u slucaju da nam ne prihvate zalbu i u tom slucaju imamo pitanje za saleta da li postoji neki vremensko ogranicene za sledecu prijavu?

Ukoliko ste odbijeni samo na bazi manjka bodova i nigde u pismu ne pise da vam je zabranjeno da aplicirate onda mozete ponovo aplicirati odma.Pri tome imajte pred sobom staru aplikaciju i u novoj upisite iste podatke osim onih koji nisu konstanta (rezultati sa IELTS ili TFF ako radite opet).Pazite da ne date razlicite podatke makar i greskom posto vas imaju u bazi podataka pa moze da ispadne da nesto krijete.
Oko procesa zalbe na njihovo resenje to imate na zvanicnoj CIC strani.Mozete se zaliti sami ili preko advokata ali i to su u zadnje vreme iskomplikovali pa ne znam kolko vredi da se zalite.

Zanima me zasto neko misli da je uzaludno se zaliti na odluku ako je evidentno da su diplomu masinskog fakulteta u Beogradu bodovali sa 20 a ne sa 25 poena, jer da smo to znali nikada i ne bi aplicirali. inace danas smo otisli do pravne sluzbe masinskog fakulteta gde smo dobili Autenticno tumacenje Odredaba clana 127 st.1 i 2. zakona o visokom obrazovanju gde se navodi da je Narodna Skupstina Srbije donela odluku da se lica koja su stekla VII-1 stepen strucne spreme izjednacena sa licima koja steknu naziv master.
Ako nije tesko da da mi posaljete link gde mogu da se zalim na odluku imigracionog, posto sad nisam u stanju da nadjem to na sajtu. Hvala!

IZGLEDA DA VAS BOLI UVO ZA MENE,SMC,SMRC POPLAVIH OVAJ VEC POPLAVLJENI GRAD HA HA NESTRPLJIVA SAM PA SAM NARAVNO I DOSADNA A MMMMSSSSKKKK NE ZNAM ZASTO SE NE JAVIS!!!!!

zao mi je ali ovdje je bio samo jedan takav slucaj, a ja se ne sjecam imena tog forumasa, moras malo iscitati forum unazad, nije bilo tako davno, a onda joj posalji pp i sigurno ce se javiti... i nemoj pisati velikim slovima to se smatra vikanjem, dobices upozorenje od administratora, ako ga ima....

Zanima me zasto neko misli da je uzaludno se zaliti na odluku ako je evidentno da su diplomu masinskog fakulteta u Beogradu bodovali sa 20 a ne sa 25 poena, jer da smo to znali nikada i ne bi aplicirali. inace danas smo otisli do pravne sluzbe masinskog fakulteta gde smo dobili Autenticno tumacenje Odredaba clana 127 st.1 i 2. zakona o visokom obrazovanju gde se navodi da je Narodna Skupstina Srbije donela odluku da se lica koja su stekla VII-1 stepen strucne spreme izjednacena sa licima koja steknu naziv master.
Ako nije tesko da da mi posaljete link gde mogu da se zalim na odluku imigracionog, posto sad nisam u stanju da nadjem to na sajtu. Hvala!

Da li je on uzeo Master diplomu po novom, ili ste slali staru kopiju stare dipl ing. diplome?
Ovde na FTN u Novom Sadu npr, dobio sam redovnu Master diplomu, dakle, dao sam na sluzbu staru da se ponisti i da mi izdaju novu, englesko-srpsku, na kojoj jasno pise da mi je zvanje Master, i ima supplement sa spiskom ispita, ocenama, brojem bodova itd.

Treba proveriti kod vas na studentskoj sluzbi na Masinskom u BG da li izdaju nove diplome po Bolonji umesto starih, tj rade evaluaciju starih diploma po Bolonji.

Oni u Kanadi znam da su nase stare dipl.ing. diplome ranije priznavali kao Bachelor (iako je faks trajao 5 godina), i verovatno im niko nije rekao (niti ih zanima) da je to sada zapravo Master.
Moguce je da ce potvrda koju ste izvadili pomoci u slucaju zalbe, ali ako postoji varijanta, pokusajte da dobijete i bas redovnu novu Master diplomu (ta evaluacija starog programa s novim "traje" par meseci i kosta 25-30.000, ali mislim da se u vasem slucaju isplati, ako zalba ne upali)

Poslednja izmena:
Nadice 77, da li su vam konkretno saopstili da nisu bodovali diplome samo ili vam nisu uvazili i rodbinu u Kandi (prevashodno mislim da li su gledali na blizu ili dalju rodbinu)?
Savetujem zalite se, samo dobro se raspitajte na masinskom u BG-u!
Pozdrav i sve najbolje!

Ne, nisu nam saopstili da nisu bodovali diplomu, ali su je bodovali kao post secondary samo sa 20 poena z:( Sto se tice adaptability faktora nisu uvazili moje diplome posle gimnazije, tako da su nam umesto 3 , na koliko smo racunali, dali 0000...Zalicemo se, sta nam drugo preostaje, treba skupiti opet funds da apliciramo preko Quebeca ili na neki drugi nacin..Ja sam danas zvala Kanadsku ambasadu u Beogradu i oni su mi rekli da je i za njih novost da je Diplomirani inzenjer masinstva =master, ali ako imam izvod iz zakona da ga prevedem i da se zalim Becu u sto kracem roku...ako smo u pravu, da je to krsenje nasih prava...
Ako neko ima iskustva sa zalbama, mnogo bi nam znacio svaki komentar!!!
Ne mogu da vam opisem koliko su me smorili likovi iz Imigracionog. Ako ne zele da prime dvoje obrazovanih mladih ljudi sa dvoje male dece i iskustvom u raznoraznim poslovima, onda to i nije ona Kanada o kojoj ja slusam...
Pozdrav!!!

Nadica77, nemoj cekati, nego trazi dokaze da im prilozis kako bi ih oborila, nemoj odustajati ili klanjati duhom nego samo napred.
Ja sam shvatio da oni nase fakultete (stari program za tehnicke struke koji je trajao 5 godina, a koji sam i ja tako zavrsio) boduju kao Bechelor degree, a doduse ne znam kako nase magistrature boduju.

Kod nas je drugacija situacija, supruga ima ekonomski fakultet jos je radila kao finance manager u Americkoj kompaniji, a ja sam magistrirao rudarstvo (excluding petroleum) i usko specijalizirao i to po starom programu, na BG univerzitetu.

Hajde bice bolje pa cemo svi jednog dana da se uz pivo, negde u Canadi smejemo ovom sto smo pisali.

Pozdrav i sve najbolje!

Citat:
Original postavio Nadica77

Da li je on uzeo Master diplomu po novom, ili ste slali staru kopiju stare dipl ing. diplome?
Ovde na FTN u Novom Sadu npr, dobio sam redovnu Master diplomu, dakle, dao sam na sluzbu staru da se ponisti i da mi izdaju novu, englesko-srpsku, na kojoj jasno pise da mi je zvanje Master, i ima supplement sa spiskom ispita, ocenama, brojem bodova itd.

Treba proveriti kod vas na studentskoj sluzbi na Masinskom u BG da li izdaju nove diplome po Bolonji umesto starih, tj rade evaluaciju starih diploma po Bolonji.

Oni u Kanadi znam da su nase stare dipl.ing. diplome ranije priznavali kao Bachelor (iako je faks trajao 5 godina), i verovatno im niko nije rekao (niti ih zanima) da je to sada zapravo Master.
Moguce je da ce potvrda koju ste izvadili pomoci u slucaju zalbe, ali ako postoji varijanta, pokusajte da dobijete i bas redovnu novu Master diplomu (ta evaluacija starog programa s novim "traje" par meseci i kosta 25-30.000, ali mislim da se u vasem slucaju isplati, ako zalba ne upali)

Uh bre. Ovo su mnogo loše vesti. Ja sam u istoj situaciji, završio sam Mašinac u BGu. Koliko ja znam, a to su informacije od pre 6 meseci kada sam i poslao svoje papire za Beč, Mašinski faks u BGu nije izdavao nove diplome. Jednostavno njihov odgovor je bio da nema potrtebe... Ono što sam ja uradio jeste da sam poslao overene prevode tumačenja zakona i overenu fotokopiju tumačenja zakona (članove koji su bitni i koje ste naveli) a prevodilac mi je u prevodu diplome na engleski napisala da je to zvanje Master. Po zakonu i ako se držimo toga i propisa onda se diploma Mašinskog faksa mora bodovati sa maksimalnih 25. Ja vam savetujem da što pre pošaljete žalbu. U žalbi pošaljite i prevod članova zakona vezano za nas koji smo pre diplomirali i u kojima izričito stoji da su te diplome na nivou Mastera. I idite pothitno do Mašinskog faksa, potražite prodekana za nastavu Bekrića i objasnite mu o čemu se radi. Možda su počeli da izdaju te nove famozne diplome. Znam da neki fakulteti jesu i tada pre 6 meseci kada sam ja slao dokumenta. Pozdrav i srećno.

Ne, nisu nam saopstili da nisu bodovali diplomu, ali su je bodovali kao post secondary samo sa 20 poena z:( Sto se tice adaptability faktora nisu uvazili moje diplome posle gimnazije, tako da su nam umesto 3 , na koliko smo racunali, dali 0000...Zalicemo se, sta nam drugo preostaje, treba skupiti opet funds da apliciramo preko Quebeca ili na neki drugi nacin..Ja sam danas zvala Kanadsku ambasadu u Beogradu i oni su mi rekli da je i za njih novost da je Diplomirani inzenjer masinstva =master, ali ako imam izvod iz zakona da ga prevedem i da se zalim Becu u sto kracem roku...ako smo u pravu, da je to krsenje nasih prava...
Ako neko ima iskustva sa zalbama, mnogo bi nam znacio svaki komentar!!!
Ne mogu da vam opisem koliko su me smorili likovi iz Imigracionog. Ako ne zele da prime dvoje obrazovanih mladih ljudi sa dvoje male dece i iskustvom u raznoraznim poslovima, onda to i nije ona Kanada o kojoj ja slusam...
Pozdrav!!!

Nažalost to tumačenje zakona je namenjeno tržištu rada u Srbiji gde su definisali odnos starog i novog sistema putem jednačine diplomirani = master.
Za inostranstvo ti treba diploma iz novog sistema tj. master koju možeš dobiti putem eksplicitnog zahteva fakultetu, na kojem su diplomske studije trajale 5 godina ili doškolovavanjem do Master diplome, na fakultetima na kojima su diplomske studije trajale 4 godine.

Dakle mislim da ste trebali izvaditi Master diplomu sa, u vašem slučaju, Mašinskog fakulteta kod koga su diplomske studije trajale 5 godina.
Naravno to mislim da košta, i zavisi od fakulteta do fakulteta.

Uh bre. Ovo su mnogo loše vesti. Ja sam u istoj situaciji, završio sam Mašinac u BGu. Koliko ja znam, a to su informacije od pre 6 meseci kada sam i poslao svoje papire za Beč, Mašinski faks u BGu nije izdavao nove diplome. Jednostavno njihov odgovor je bio da nema potrtebe... Ono što sam ja uradio jeste da sam poslao overene prevode tumačenja zakona i overenu fotokopiju tumačenja zakona (članove koji su bitni i koje ste naveli) a prevodilac mi je u prevodu diplome na engleski napisala da je to zvanje Master. Po zakonu i ako se držimo toga i propisa onda se diploma Mašinskog faksa mora bodovati sa maksimalnih 25. Ja vam savetujem da što pre pošaljete žalbu. U žalbi pošaljite i prevod članova zakona vezano za nas koji smo pre diplomirali i u kojima izričito stoji da su te diplome na nivou Mastera. I idite pothitno do Mašinskog faksa, potražite prodekana za nastavu Bekrića i objasnite mu o čemu se radi. Možda su počeli da izdaju te nove famozne diplome. Znam da neki fakulteti jesu i tada pre 6 meseci kada sam ja slao dokumenta. Pozdrav i srećno.

Sve diplome koje nisu specificno naglasene kao Master ili Magistar se boduju kao Bachelor. Znaci Diplomirani inzenjer iako su studije 5 godina, npr kao elektrotehnicki u NS se racuna kao bachelor i boduje sa 20 poena. Ako se pored toga ima i neki zanat onda 22 poena.
Kao sto je Markow rekao sad smo u situaciji da prevedemo diplomu na master sto je on npr. iskoristio a ja nisam.
To sto su te diplome na nivou mastera, to njima nista ne znaci, znaju da su to 5 godisnje studije, ali svejedno dipl.ing boduju samo sa 20 poena :(
Nadice kako ste bodovali ostale stvari tj kakav vam je zbir?

Poslednja izmena:
@paukman
Ja završavam el.tehniku u Ns na FTN-u, a vidim iz nekih tvojih prethodnih postova da si i ti to završio i da si aplicirao po najnovijoj "fast lane NOC38" proceduri.
Jesi ti bio principal applicant ili supruga?
Pitam iz razloga jer ništa iz elektro struke (osim nekog menadžerisanja u softveru) nije na NOC38 listi, a pokušavam da nađem načina da, kada budem aplicirao, ja budem glavni aplikant. Nažalost nemam AEO niti radnog ni studentskog iskustva u Kanadi, a vidim da su osim zanimanja sa NOC38 liste to jedine alternative za prihvatanje eventualne aplikacije po najnovijoj proceduri.

hvala unapred na odgovoru

@paukman
Ja završavam el.tehniku u Ns na FTN-u, a vidim iz nekih tvojih prethodnih postova da si i ti to završio i da si aplicirao po najnovijoj "fast lane NOC38" proceduri.
Jesi ti bio principal applicant ili supruga?
Pitam iz razloga jer ništa iz elektro struke (osim nekog menadžerisanja u softveru) nije na NOC38 listi, a pokušavam da nađem načina da, kada budem aplicirao, ja budem glavni aplikant. Nažalost nemam AEO niti radnog ni studentskog iskustva u Kanadi, a vidim da su osim zanimanja sa NOC38 liste to jedine alternative za prihvatanje eventualne aplikacije po najnovijoj proceduri.

hvala unapred na odgovoru

Jeste, zavrsio sam ETF u NS. Ja sam bio glavni aplikant, a zanimanje koje sam stavio u NOC listu je ono koje sam radio sa srednjom elektrotehnickokm skolom. Ono spada u NOC38 listu. Nazalost nije ni meni jasno zasto inzenjeri elektrotehnike i programeri nisu tu.
Iz potpisa mozes videti koliko brzo je islo po novoj poceduri.
Jedino da probas naci, makar i fiktivan posao koji je na listi taman dok ne zavrsis studije.
Ja sam slicno radio, mada tad nisam o tome ni razmisljao.

Jeste, zavrsio sam ETF u NS. Ja sam bio glavni aplikant, a zanimanje koje sam stavio u NOC listu je ono koje sam radio sa srednjom elektrotehnickokm skolom. Ono spada u NOC38 listu. Nazalost nije ni meni jasno zasto inzenjeri elektrotehnike i programeri nisu tu.
Iz potpisa mozes videti koliko brzo je islo po novoj poceduri.
Jedino da probas naci, makar i fiktivan posao koji je na listi taman dok ne zavrsis studije.
Ja sam slicno radio, mada tad nisam o tome ni razmisljao.

I ja sam završio srednju elektro, el.tehničar automatike. Koliko vidim iz sledeće liste zanimanja sa NOC sajta

724 Electrical Trades and Telecommunication Occupations
7241 Electricians (Except Industrial and Power System)
7242 Industrial Electricians
7243 Power System Electricians
7244 Electrical Power Line and Cable Workers
7245 Telecommunications Line and Cable Workers
7246 Telecommunications Installation and Repair Workers
7247 Cable Television Service and Maintenance Technicians

ovo 7241 bi najviše odgovaralo mojoj diplomi iz srednje škole, a i nalazi se na NOC38 listi (pretpostavljam da si i ti aplicirao preko ovog zanimanja).
Sa druge strane, pada mi na pamet, da spisak zaduženja vezan za ovo zanimanje više odgovara elektro-instalaterima trećeg stepena srednje škole.
http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/QuickSearch.aspx?val65=7241
Šta ti misliš?

Nažalost pored toga, nisam uopšte radio u struci koju sam završio u srednjoj školi.

Na koji način se potvrđuje da je neko radio sa tom diplomom i da li je poslodavac u obavezi da dostavi listu zaduženja koje si imao na tom poslu?
Pitam ovo, jer mi pada na pamet, da počnem da radim pre nego što završim fakultet (to će biti u narednih par meseci) i da budem prijavljen sa srednjom školom, ali radio bih ono što studiram, softver programiranje, a ne ono što sam završio u srednjoj školi.

Problem bi mi bio ako je potrebno na neki način potvrditi da sam na tom poslu imao zaduženja koja su vezana za diplomu iz srednje škole.

Poslednja izmena:
Hvala ti na trudu a meni lakse,a nije vikanje,naravno izvinjavam se! Njoj ili njemu i pisem mislim da je to MMMMKKKKSSSS u pitanju ali se ne jevlja,a mene naravno ubi nestrpljenje jer kao sto sam rekla muza nisam vidjela 7 mijeseci! Mozes misliti kako mi je!

z:) Cao!!!! Ja se prvo izvinjavam al nisam mogla ranije da se javim,svaki dan sam na ovom forumu al tek kada zavrsim sa svojim obavezama a jos plus nem je 8 sati razlike dok ti pises ja spavam ili sam u skoli z:),tako da te ne ignorisem nego sam tu ako ikako mogu pomoci !!!!!!! Pozz i pitaj sta te zanima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back