cestitke Paukmanu,mislim da si postavio rekord u brzini dobijanja papira, ovo ce biti jak reper za sve ostale, svaka cast,pozdrav
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam pitanje, imam devojku koja ima kanadsko drzavljanstvo, kada bi ona dosla ovde da sklopimo brak u srbiji, koja je dalja procedura za dobijanje vize za kanadu i eventualno drzavljanstva kasnije?
Nikada mi nije izdavana Kanadska viza, mada imam vazecu Amwricku vizu na jos tri godine...
-Jos smesniji je grandic koji je kao u Kanadi, i prica svoje dozivljaje kako je ilegalno uveo kablovsku i kako se – SNASAO(posto nema 20C$ plati mesecno),kako je zima ,a on u nekoj tankoj jaknici ide peske na posao. Ko ga to interesuje ???
Prema tome sale i grandicu idite na temu humor,zabava i tamo pisite vase dozivljaje sta ste jeli,pili i kako su vas castili momci.
...
Postoji li neko ko se uselio u lepu Kanadu pa da se nezadovoljan time sta je video u njoj vratio tamo odakle je stigao u nju?
Malo si pogresio sto se godina tice, ali nije ni bitno. Nije mi samo jasno zasto ste takvi
pesimisti sto se tice zivota u Srbiji, nije ovde bas toliko crno, kao sto ni u kanadi nije
tako idealno kao sto mnogi pokusavaju da predstave, a to upravo rade oni koji nisu ni
videli Kanadu poput saleta i njemu slicnih.
A kad se pojavi neko poput Arlingtona ko je ziveo tamo i pokusava da ukaze na negativne
stvari zivota u Kanadi, onda on automatski postaje lazov, jer tamo teku med i mleko,
rostilja se svaki dan i svi samo cekaju da dodje sale sa ekipom i da mu daju platu 5000$
Zasto mislis da izazivamo sudbinu ako ostanemo ovde ??? Pa zar nije izazivanje sudbine
ako neko napusti posao, proda svu svoju imovinu i ode sa porodicom u drzavu koju je video
samo na slici, ali je zato cuo da se tamo super zivi a malo radi ?![]()
Nasi prijatelji su otisli pre 20 godina, moja rodbina pre 18 godina, moji kumovi pre 5... Sada svi oni rade nekad i po 12 sati dnevno, ali imaju solidne poslove, kuce i novac da obezbede svojoj deci dobro skolovanje, i niko od njih se nije pokajao. Bio sam kod njih, proputovao, obisao dosta toga od Toronta do Winnipega i video kako se zivi, kako izgleda jedna normalna, stabilna i uredjena drzava, i odlucio.
Ovde na Balkanu se istorija neprestano ponavlja i samo ne zelim svojoj deci da za koju godinu opet prolaze kroz sav haos i pakao koje smo mi morali da preguramo. Zadnjih 20 godina svi smo se nadali da ce biti bolje, zato sam jos ovde... i sam sam gajio neke iluzije o nekoj normalnoj, pravnoj i uredjenoj Srbiji, ali zivot nas je demantovao iz godine u godinu...
Prosecna plata u Srbiji i dalje je ispod 330 eur, procenat nezaposlenosti (po drzavnim statistikama) preko 20%, a broj nepismenih je oko 1.3 miliona. Fabrike se zatvaraju jedna za drugom, euro raste, opet je sve teze i teze skrpiti kraj s krajem, a drzavni kriminal, korupcija, nacionalizam i ksenofobija i dalje bujaju.
Ja vise ne zelim, nemam snage da se uludo nadam i borim za nesto sto nece doci. To je tako, svako od nas je izabrao svoj put i to je OK. Neko se plasi nepoznatog, neko ne moze bez splavova, blejanja po kaficima, neko bez utakmica, neko bez politike, neko ne moze da se odlepi od roditelja, nekog vuce nostalgija za svojom ulicom, svojim gradom. Sve je to normalno.
Ti si imao svoje razloge i odlucio da ostanes, mi da odemo.
Za nekih 10 godina svako od nas ce shvatiti gde je i da li je napravio dobar izbor. Nadam se da niko od nas nece zazaliti.
Sve najbolje i sretan Bozic!![]()
Pitanje za one koji su vizirali pasose u skorije vreme.
Da li ih vrate u kanadsku ambasadu u BG, ili ih zaista salju preporucenom postom kako je napisano u mailu?
.............
Jel moze malo ozbiljnosti i iskrenih informacija?
Ako bi ste bili ljubazni,posto sam vrlo zainteresovan za Kanadu...
Vi,koji ste u Kanadi:
1. Koji ste posao nasli po dolasku,koliko je placen(koliko dnevno radite i koliko dana nedeljno)?
2. Koliko placate mesecno stan/sobu i koji su mesecni troskovi stana i rezija?
3. Koliko potrosite na hranu(da uzmem u obzir 2 clana)?
Velika nedoumica i zbunjenost
Potrbna mi je velika pomoc,a vidim da ovde ima ljudi prilicno upoznatih sa procedurama i azurnim informacijama...Naime...
Imam 32god.
Zavrsen Uciteljski fakultet(4god).zvanje profesor razredne nastave
Zavrsena Visoka Poslovna Skola(3god.) zvanje strukovni ekonomista (bachelor appl.) iz oblasti finansija,racunovodstva i bankarstva-nisam radio sa ovom strukom.
Ranije pohadjao Radnicki Univerzitet-Engleski jezik tokom 4god. i imam 4 diplome za svaku godinu.
Bio zaposlen kao profesor Engleskog jezika u Srednjoj skoli oko 2god-na osnovu Uciteljskog fax. i diploma sa Rad.Un.
Trenutno radim u zatvoru kao vaspitac vec 6god. uzastopno-na osnovu Uciteljskog faxa
Znaci,imam nekih 8god. staza.
Devojka,zavrsila srednju medicinsku i radila kao medicinska sestra skoro 5god.Sada studira na Fakultetu Zdravstvene nege (u okviru Medicinskog fakulteta u NS)
Problematika...ko da bude nosilac aplikacije?
Sve OK... your point of view, sve je stvar licne percepcije... Ja mislim da vecina ovde ne misli niti da su "nesto posebno", niti da negde tamo "samo bas njih cekaju".
Mislim da vecina jednostavno zeli da bar njihova deca (kada ih budu imali) dobiju sansu za kako-tako normalan zivot, makar on do penzije radio u fabrici/restoranu za tih 9-13c. Eto, to je ono sto je na zakrvljenom i sirotinjskom Balkanu - gde razne "situacije" ekskaliraju iz dana u dan - u ovom momentu (i doglednoj buducnosti) tesko ostvarivo - neka iole normalna i stabilna sredina gde nesto mozes isplanirati bar koju godinu unapred.
A, USA, Irska, Nemacka, Australija, NZ, Kanada... stvar je licnog izbora...Prosto, nekom je mozda lakse jer ima rodjake tamo i tamo ili nekog na koga moze da se osloni u prvih par meseci...
Opet, taj neko mozda ima 30 god, dovoljno love u steku i nekretninama koje moze da unovci, za pocetak, da ne ulece u kredite... A mozda je i bio preko i sam imao prilike da uporedi zivot (s kreditima za stan/auto ili bez) tamo i ovde...
Da ne duzim... Pitanje je bilo... otici ili ostati... Dakle, recimo, ozenjen si, imas oko 30god, neko znanje (koje si mogao da steknes na nekom ovdasnjem tehnickom fakultetu i radeci par godina za ispostavu neke strane firme, svejedno - neko radno iskustvo) i dovoljno novca i prijatelje/rodbinu u USA voljne da ti pomognu... otisao bi u USA ili ostao u Srbiji, i to samo zato sto mislis da ce se majcica Srbija isprazniti i ostati bez "topovskog mesa" ako eto i ti odes?
Velika nedoumica i zbunjenost
Potrbna mi je velika pomoc,a vidim da ovde ima ljudi prilicno upoznatih sa procedurama i azurnim informacijama...Naime...
Imam 32god.
Zavrsen Uciteljski fakultet(4god).zvanje profesor razredne nastave
Zavrsena Visoka Poslovna Skola(3god.) zvanje strukovni ekonomista (bachelor appl.) iz oblasti finansija,racunovodstva i bankarstva-nisam radio sa ovom strukom.
Ranije pohadjao Radnicki Univerzitet-Engleski jezik tokom 4god. i imam 4 diplome za svaku godinu.
Bio zaposlen kao profesor Engleskog jezika u Srednjoj skoli oko 2god-na osnovu Uciteljskog fax. i diploma sa Rad.Un.
Trenutno radim u zatvoru kao vaspitac vec 6god. uzastopno-na osnovu Uciteljskog faxa
Znaci,imam nekih 8god. staza.
Devojka,zavrsila srednju medicinsku i radila kao medicinska sestra skoro 5god.Sada studira na Fakultetu Zdravstvene nege (u okviru Medicinskog fakulteta u NS)
Problematika...ko da bude nosilac aplikacije?