Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam pitanje, imam devojku koja ima kanadsko drzavljanstvo, kada bi ona dosla ovde da sklopimo brak u srbiji, koja je dalja procedura za dobijanje vize za kanadu i eventualno drzavljanstva kasnije?
Nikada mi nije izdavana Kanadska viza, mada imam vazecu Amwricku vizu na jos tri godine...

Cao!Kada bi te ona sponzorisala dobio bi jako brzo vizu,moja je bila gotova za 3 meseca!Ona bi prvo slala papire u Mississagu da joj odobre sponzorstvo,to traje mesec dana i nakon toga oni salju Vase papire u Bec za dalji proces!!!
Sta te konkretno znima sto se tice toga?Ja sam prosla kroz to tako da ti mogu koliko toliko pomoci...Pozdrav

"Ovde na Balkanu se istorija neprestano ponavlja i samo ne zelim svojoj deci da za koju godinu opet prolaze kroz sav haos i pakao koje smo mi morali da preguramo. Zadnjih 20 godina svi smo se nadali da ce biti bolje, zato sam jos ovde... i sam sam gajio neke iluzije o nekoj normalnoj, pravnoj i uredjenoj Srbiji, ali zivot nas je demantovao iz godine u godinu..."

Odlicno receno, treba li nesto jos.....??

Pacenici opet poceli sa pretnjama, pazite malo sta radite, nije to lepo, svako ima svoje misljenje i razloge zasto je ostao ili otisao, samo to misljenje niko ne treba da namece drugima.

Blow....??

Jos smesniji je grandic koji je kao u Kanadi, i prica svoje dozivljaje kako je ilegalno uveo kablovsku i kako se – SNASAO(posto nema 20C$ plati mesecno),kako je zima ,a on u nekoj tankoj jaknici ide peske na posao. Ko ga to interesuje ???
Prema tome sale i grandicu idite na temu humor,zabava i tamo pisite vase dozivljaje sta ste jeli,pili i kako su vas castili momci.
-
Mozes Grandicu samo da zavidis onako bolesno kako ti jedino mozes. Nemas ni kuceta ni maceta a ni pametnija posla od bolesnog pro*****vanja ovde. Da, u tankoj jaknici koju obucem na majicicu, izadjem iz pretoplog stana u topla kola i idem na posao gde je takodje toplo. :) I ne osetim ovih -20. Sta cu kad je tako.
Mozes samo da zavidis svima ovde na forumu jer su normalni i sposobni, imaju porodice o kojima se brinu.

Poslednja izmena od moderatora:
Malo si pogresio sto se godina tice, ali nije ni bitno. Nije mi samo jasno zasto ste takvi
pesimisti sto se tice zivota u Srbiji, nije ovde bas toliko crno, kao sto ni u kanadi nije
tako idealno kao sto mnogi pokusavaju da predstave, a to upravo rade oni koji nisu ni
videli Kanadu poput saleta i njemu slicnih.
A kad se pojavi neko poput Arlingtona ko je ziveo tamo i pokusava da ukaze na negativne
stvari zivota u Kanadi, onda on automatski postaje lazov, jer tamo teku med i mleko,
rostilja se svaki dan i svi samo cekaju da dodje sale sa ekipom i da mu daju platu 5000$
Zasto mislis da izazivamo sudbinu ako ostanemo ovde ??? Pa zar nije izazivanje sudbine
ako neko napusti posao, proda svu svoju imovinu i ode sa porodicom u drzavu koju je video
samo na slici, ali je zato cuo da se tamo super zivi a malo radi ? :dontunderstand:

Arlington nije ziveo u Kanadi. On zivi u SAD..... mozda greshim :) ehheheh

Ovde u Kanadi jeste med i mleko. I ne moze biti bolje... :)

Izazivanje sudbine ne postoji ako ostavish inzenjerski posao od 300evra i ne prodash nista posto nista nemash i odesh u drzavu koju si video samo na slici na kojoj pishe .. TRECA DRZAVA NA PLANETI PO STANDARDU....

Nasi prijatelji su otisli pre 20 godina, moja rodbina pre 18 godina, moji kumovi pre 5... Sada svi oni rade nekad i po 12 sati dnevno, ali imaju solidne poslove, kuce i novac da obezbede svojoj deci dobro skolovanje, i niko od njih se nije pokajao. Bio sam kod njih, proputovao, obisao dosta toga od Toronta do Winnipega i video kako se zivi, kako izgleda jedna normalna, stabilna i uredjena drzava, i odlucio.
Ovde na Balkanu se istorija neprestano ponavlja i samo ne zelim svojoj deci da za koju godinu opet prolaze kroz sav haos i pakao koje smo mi morali da preguramo. Zadnjih 20 godina svi smo se nadali da ce biti bolje, zato sam jos ovde... i sam sam gajio neke iluzije o nekoj normalnoj, pravnoj i uredjenoj Srbiji, ali zivot nas je demantovao iz godine u godinu...
Prosecna plata u Srbiji i dalje je ispod 330 eur, procenat nezaposlenosti (po drzavnim statistikama) preko 20%, a broj nepismenih je oko 1.3 miliona. Fabrike se zatvaraju jedna za drugom, euro raste, opet je sve teze i teze skrpiti kraj s krajem, a drzavni kriminal, korupcija, nacionalizam i ksenofobija i dalje bujaju.
Ja vise ne zelim, nemam snage da se uludo nadam i borim za nesto sto nece doci. To je tako, svako od nas je izabrao svoj put i to je OK. Neko se plasi nepoznatog, neko ne moze bez splavova, blejanja po kaficima, neko bez utakmica, neko bez politike, neko ne moze da se odlepi od roditelja, nekog vuce nostalgija za svojom ulicom, svojim gradom. Sve je to normalno.
Ti si imao svoje razloge i odlucio da ostanes, mi da odemo.
Za nekih 10 godina svako od nas ce shvatiti gde je i da li je napravio dobar izbor. Nadam se da niko od nas nece zazaliti.
Sve najbolje i sretan Bozic! z;)

U zadnjih par postova si pogodio kako mi kojima su devedesete zagorcale zivot dozivljavamo srbiju, i potpuno si u pravu, pa ovde se zadnjih 2500 ratuje i bas ce sada da prestane, e pa nece.
A ovih njihovih ce uvek biti i stvarno treba staviti ignore opciju ili da selimo forum opet na mars kao u slucaju onog, ne znam da li ga se neko seca, vostoka.
Pozdrav svimaz:lol:, svakom ce u zivotu biti onako kako je zasluzio i nema nikakve sanse da od toga pobegne, zato prestanite sa provokacijama, ako ne zelite u Kanadu nemojte posecivati forum ili otvorite temu protiv Kanade, a do tada molim moderatora da radi svoj posao.

" Original postavio markow7 Pogledaj poruku
Nasi prijatelji su otisli pre 20 godina, moja rodbina pre 18 godina, moji kumovi pre 5... Sada svi oni rade nekad i po 12 sati dnevno, ali imaju solidne poslove, kuce i novac da obezbede svojoj deci dobro skolovanje, i niko od njih se nije pokajao. Bio sam kod njih, proputovao, obisao dosta toga od Toronta do Winnipega i video kako se zivi, kako izgleda jedna normalna, stabilna i uredjena drzava, i odlucio.
Ovde na Balkanu se istorija neprestano ponavlja i samo ne zelim svojoj deci da za koju godinu opet prolaze kroz sav haos i pakao koje smo mi morali da preguramo. Zadnjih 20 godina svi smo se nadali da ce biti bolje, zato sam jos ovde... i sam sam gajio neke iluzije o nekoj normalnoj, pravnoj i uredjenoj Srbiji, ali zivot nas je demantovao iz godine u godinu...
Prosecna plata u Srbiji i dalje je ispod 330 eur, procenat nezaposlenosti (po drzavnim statistikama) preko 20%, a broj nepismenih je oko 1.3 miliona. Fabrike se zatvaraju jedna za drugom, euro raste, opet je sve teze i teze skrpiti kraj s krajem, a drzavni kriminal, korupcija, nacionalizam i ksenofobija i dalje bujaju.
Ja vise ne zelim, nemam snage da se uludo nadam i borim za nesto sto nece doci. To je tako, svako od nas je izabrao svoj put i to je OK. Neko se plasi nepoznatog, neko ne moze bez splavova, blejanja po kaficima, neko bez utakmica, neko bez politike, neko ne moze da se odlepi od roditelja, nekog vuce nostalgija za svojom ulicom, svojim gradom. Sve je to normalno.
Ti si imao svoje razloge i odlucio da ostanes, mi da odemo.
Za nekih 10 godina svako od nas ce shvatiti gde je i da li je napravio dobar izbor. Nadam se da niko od nas nece zazaliti.
Sve najbolje i sretan Bozic!"

Slazem se u potpunosti sa ovom izjavom, verujem cak sta vise da se sve vise ljudi prevashodno mladih ljudi odlucuje da krene negde van, samo da bi svojoj deci obezbedili bolje sutra. Ovo je Balkan, sto bi neko pre odavno rekao "Bure baruta" ista se sranja desavaju po ko zna koji put i mi smo nakon svega odlucili da se borimo za nesto svoje i bolje sutra, jer smo prolazili kroz mnogo los period u proslosti. Nemamo snage da se borimo i verujemo u neku bolju i lepsu buducnost ovde. Zato IDEMO i odlucili smo se da izdrzimo sve probleme (ako su u opste i veci od ovih ovde svakodnevnih, jer ko ovdasnje probleme dozivljava, onda ni pakao mu nece tesko pasti), pa svaki je pocetak tezak, ne nadamo se da padaju med i mleko, ali je i taj "pocetak" laksi za prevazilazenje nego sva ova desavanja ovde.

Pozdrav i sve najbolje!

Poruka za MMMMSSSSKKKK,
nakon citanja poruka na vasem profilu, moja drugarica (Trebinje-Bosna & Hercegovina) koja ceka na iseljenicku vizu za kanadu ima neka konkretna pitalja za vas vezana za proces. Ja pokusavam da uspotavim kontakt sa vama u njemo ime posto je ona trenuto onemogucena zbog netih tehnickih razloga vezanih za njem internet service. Iz razloga njene privatnosti da li bi mi vi poslali vasu privatnu email adresu tako da bih vam mogla poslati njene podatke (ime & prezime) i kako se moze kontaktirati.
Ona bi bila veoma zahvalna ako mozete pojasniti neke korake u iseljenickom procesu za kanadu, posto je njem slucaj slican vasem.
Nadam se brzom odgovoru.
Hvala!
Pozdrav

OK fakat neki ljudi ovde mozda namerno ili slucajno, opravdano ili ne, svesno preteruju u afirmaciji (ili negaciji) tog nekog zivota "preko bare"...

U to da li je zivot kvalitetniji u Kanadi ili USA bolji ne ulazim... Neko mrzi sneg, zimu od 6 meseci i obavezne dvojezicne natpise na svemu i svacemu, nekom se opet ne svidja 2.amandman itd (Michael Moore bi bolje vec bolje objasnio).

Uglavnom svodi se na ovo: ti iz ovog ili onog razloga trenutno zivis u USA, bio si i video Kanadu, i kako se tamo zivi... ali, da li bi ovog momenta (ili ikada) ostavio USA (ili Kanadu) zbog nekih, da tako nazovem, Santicevskih ideala i vratio se u zemlju Srbiju (ili bilo gde na zapadni Balkan)? Eto to je po meni poenta ovog uzaludnog prepucavanja ovde. Reci, stavi tacku beskrajno smaranje i da neko ko ima sta da kaze na temu "Kako do kanadske iseljenicke vize" to i kaze.

Poslednja izmena od moderatora:
Ova tema bi trebala da se zove kako do iseljenicke tj. Useljenicke vize za Disneyland. Jer ta drzava o kojoj pojedinci pisu kao sale veciti immigrant (mada nikada nije bio, a zna sve o Kanadi) postoji samo u masti. Kako se prikazuje cim dodjes jos na aerodrumu se pale reflektori I sviraju fanfare,dobijas odmah posao generalnog direktora sa platom od 1000000000000000000000000 C$ na sat,dobijes dvorac,yugo rucne izrade I leti po ceo dan jedes rostilj,a zimi na -20 trcis u atlet majici kao grandic.
Koje uoste sa ovog foruma bio u Kanadi ???? Kada se lansiraju price Disneyland, uglavno su informacije tj. dezinformacije iz pedesete ruke,kao od ujaka,svaler,njegov momak,e njegova strina kaze… Takve gluposti su pisane kao da cistac u Toyoti ima 40c$ na sat (a ovi sto ciste u parlamentu u Ottawi imaju 15c$ I to je limit), Toyota kao ima viska para I tako deli,a jos veca je glupost bila kada je sale veciti immigrant napisao da neki tamo koga on poznaje radi kao portir u nekoj bolnici I ima 300.000c$ na godisnjem nivou.
Zar vi stalno mislite da Kanada samo ceka vas I da ste vi nesto posebno ???
Vi uglavnom sto ste ovde na forumu ste vec skoro svi oko cetrdeset godina,a u Kanadi si mator vec sa trideset godina za rad u pravim kompanijama. Vas engleski sa naglaskom koji cepa usi je verovatno strasan, za pravi posao,plus bez kanadskog fakulteta i kanadskog radnog iskustva nemoguce je naci pravo com.job.
Ima poslova fabrike,bolnice,restorani od 9-12,13c$ na sat,sa dve takve plate mozes se otplacivati kuca I auto,to nema problema. Vecina ljudi kaze to je za pocetak,ali vecina tu ostane do penzije.
Kanada je zadnja rupa za odlazak.Prva je Amerika (bila i ostala),zatim ide Zapadna Evropa, Australija i zadnja Kanada. Yugoslav je napisao treca zemlja u svetu po standardu ??? Sta to znaci ? Kada su plate istih zanimanja vece od kanadskih i u Americi,Zapadnoj Evropi,Australiji i Novom Zelandu. Taj Yugoslav ako nekad bude dosao u Kanadu ce videti sta znaci standard trece zemlje u svetu.
Kao sto je grandic sto trci na -20 u atlet majici napisao o Kanadi – DOBRO JE,ALI SVI KUKAJU. Imas kredite treba to platiti,a treba raditi od jutra do mraka,samo radno odelo I pidzama.
Mnogima se ne svidja ISTINA, I pritiskaju ignore,verovatno kada dodju u Kanadu I budu radili za 9c$ na sat I bili u kreditima u guse ce pritisnuti ignore.

Jel moze malo ozbiljnosti i iskrenih informacija?
Ako bi ste bili ljubazni,posto sam vrlo zainteresovan za Kanadu...
Vi,koji ste u Kanadi:
1. Koji ste posao nasli po dolasku,koliko je placen(koliko dnevno radite i koliko dana nedeljno)?
2. Koliko placate mesecno stan/sobu i koji su mesecni troskovi stana i rezija?
3. Koliko potrosite na hranu(da uzmem u obzir 2 clana)?

Jel moze malo ozbiljnosti i iskrenih informacija?
Ako bi ste bili ljubazni,posto sam vrlo zainteresovan za Kanadu...
Vi,koji ste u Kanadi:
1. Koji ste posao nasli po dolasku,koliko je placen(koliko dnevno radite i koliko dana nedeljno)?
2. Koliko placate mesecno stan/sobu i koji su mesecni troskovi stana i rezija?
3. Koliko potrosite na hranu(da uzmem u obzir 2 clana)?

Pogledaj ranije postove od grandic/a, dassala/a i yugoslava... tu imas sve informacije. da se ljudi ne ponavljaju

Sve OK... your point of view, sve je stvar licne percepcije... Ja mislim da vecina ovde ne misli niti da su "nesto posebno", niti da negde tamo "samo bas njih cekaju".
Mislim da vecina jednostavno zeli da bar njihova deca (kada ih budu imali) dobiju sansu za kako-tako normalan zivot, makar on do penzije radio u fabrici/restoranu za tih 9-13c. Eto, to je ono sto je na zakrvljenom i sirotinjskom Balkanu - gde razne "situacije" ekskaliraju iz dana u dan - u ovom momentu (i doglednoj buducnosti) tesko ostvarivo - neka iole normalna i stabilna sredina gde nesto mozes isplanirati bar koju godinu unapred.

A, USA, Irska, Nemacka, Australija, NZ, Kanada... stvar je licnog izbora...Prosto, nekom je mozda lakse jer ima rodjake tamo i tamo ili nekog na koga moze da se osloni u prvih par meseci...
Opet, taj neko mozda ima 30 god, dovoljno love u steku i nekretninama koje moze da unovci, za pocetak, da ne ulece u kredite... A mozda je i bio preko i sam imao prilike da uporedi zivot (s kreditima za stan/auto ili bez) tamo i ovde...

Da ne duzim... Pitanje je bilo... otici ili ostati... Dakle, recimo, ozenjen si, imas oko 30god, neko znanje (koje si mogao da steknes na nekom ovdasnjem tehnickom fakultetu i radeci par godina za ispostavu neke strane firme, svejedno - neko radno iskustvo) i dovoljno novca i prijatelje/rodbinu u USA voljne da ti pomognu... otisao bi u USA ili ostao u Srbiji, i to samo zato sto mislis da ce se majcica Srbija isprazniti i ostati bez "topovskog mesa" ako eto i ti odes?

Velika nedoumica i zbunjenost
Potrbna mi je velika pomoc,a vidim da ovde ima ljudi prilicno upoznatih sa procedurama i azurnim informacijama...Naime...
Imam 32god.
Zavrsen Uciteljski fakultet(4god).zvanje profesor razredne nastave

Zavrsena Visoka Poslovna Skola(3god.) zvanje strukovni ekonomista (bachelor appl.) iz oblasti finansija,racunovodstva i bankarstva-nisam radio sa ovom strukom.

Ranije pohadjao Radnicki Univerzitet-Engleski jezik tokom 4god. i imam 4 diplome za svaku godinu.
Bio zaposlen kao profesor Engleskog jezika u Srednjoj skoli oko 2god-na osnovu Uciteljskog fax. i diploma sa Rad.Un.
Trenutno radim u zatvoru kao vaspitac vec 6god. uzastopno-na osnovu Uciteljskog faxa
Znaci,imam nekih 8god. staza.

Devojka,zavrsila srednju medicinsku i radila kao medicinska sestra skoro 5god.Sada studira na Fakultetu Zdravstvene nege (u okviru Medicinskog fakulteta u NS)

Problematika...ko da bude nosilac aplikacije?

Poslednja izmena:
Potrbna mi je velika pomoc,a vidim da ovde ima ljudi prilicno upoznatih sa procedurama i azurnim informacijama...Naime...
Imam 32god.

Zavrsena Visoka Poslovna Skola(3god.) zvanje strukovni ekonomista (bachelor appl.) iz oblasti finansija,racunovodstva i bankarstva-nisam radio sa ovom strukom.

Ranije pohadjao Radnicki Univerzitet-Engleski jezik tokom 4god. i imam 4 diplome za svaku godinu.
Bio zaposlen kao profesor Engleskog jezika u Srednjoj skoli oko 2god-na osnovu Uciteljskog fax. i diploma sa Rad.Un.
Trenutno radim u zatvoru kao vaspitac vec 6god. uzastopno-na osnovu Uciteljskog faxa

Devojka,zavrsila srednju medicinsku i radila kao medicinska sestra skoro 5god.Sada studira na Fakultetu Zdravstvene nege (u okviru Medicinskog fakulteta u NS)

a koliko ona govori engleski????? ja nisam sigurna da li ti kao teacher ulazis u listu 38, pogledaj ovdje http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list, ti najbolje znas koji ti je bio opis posla, onda idi dole u note na link za NOC i pogledaj sve kategorije tih 38 zanimanja, tu sve pise. po meni ukoliko tvoja supruga ima 5 godina iskustva kao med sestra onda je to ekstra, samo jos jezik i to je sigurno, ali i to pogledaj jer tamo pise REgistered nurses, sta znaci to registered po nihovim standardima... jedna od forumasica je isla skoro da polaze neki ispit u kanadi bas iz te oblasti, mislim da je to bila anjamateja ili grijesim, mozes nju pitati...

p.s. info su bas svjeze, pisani su ti postovi prije nekih mjesec dana, ne moze biti starije, pretrazi po ovim nickovima koje sam ti nabrojala, imas to u opcijama i vidjeces...

Poslednja izmena:
Sve OK... your point of view, sve je stvar licne percepcije... Ja mislim da vecina ovde ne misli niti da su "nesto posebno", niti da negde tamo "samo bas njih cekaju".
Mislim da vecina jednostavno zeli da bar njihova deca (kada ih budu imali) dobiju sansu za kako-tako normalan zivot, makar on do penzije radio u fabrici/restoranu za tih 9-13c. Eto, to je ono sto je na zakrvljenom i sirotinjskom Balkanu - gde razne "situacije" ekskaliraju iz dana u dan - u ovom momentu (i doglednoj buducnosti) tesko ostvarivo - neka iole normalna i stabilna sredina gde nesto mozes isplanirati bar koju godinu unapred.

A, USA, Irska, Nemacka, Australija, NZ, Kanada... stvar je licnog izbora...Prosto, nekom je mozda lakse jer ima rodjake tamo i tamo ili nekog na koga moze da se osloni u prvih par meseci...
Opet, taj neko mozda ima 30 god, dovoljno love u steku i nekretninama koje moze da unovci, za pocetak, da ne ulece u kredite... A mozda je i bio preko i sam imao prilike da uporedi zivot (s kreditima za stan/auto ili bez) tamo i ovde...

Da ne duzim... Pitanje je bilo... otici ili ostati... Dakle, recimo, ozenjen si, imas oko 30god, neko znanje (koje si mogao da steknes na nekom ovdasnjem tehnickom fakultetu i radeci par godina za ispostavu neke strane firme, svejedno - neko radno iskustvo) i dovoljno novca i prijatelje/rodbinu u USA voljne da ti pomognu... otisao bi u USA ili ostao u Srbiji, i to samo zato sto mislis da ce se majcica Srbija isprazniti i ostati bez "topovskog mesa" ako eto i ti odes?

Svako ima svoj izbor, ali pojedinci ovde ne pisu o Kanadi, nego iznose svoje snove i pricaju o Disneland-u.

Imam 32god.

Ako apliciras za FSW (Federal skilled worker) moras imati ili obezbedjeno zaposlenje ili da imas godinu radnog iskustva u 38 zanimanja ovde:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Tvoja devojka spada u tu grupu 3152: Registered Nurses, tako da ona treba da bude nosioc aplikacije. Cela prica je za aplikaciju u kategoriji FSW.

Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back