Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paukman svaka cast, cestitamo!!! Vreme trajanja procesa, tj. od 10. jula do 04. januara je rezultat koji je koliko znam ne zabelezen. Sve najbolje u buducim planovima.

Pozdrav svima

Hvala svima na iskrenim cestitkama!
Imali smo zelju da to bude sto pre, ali ovakav razvoj uopste nismo ocekivali. Pretpostavljam da je to bio sklop raznih okolnosti.

Zelim da i ostali dobiju vize sto pre i da idemo konacno odavde.
Javljacu dalja desavanja kako se sta bude odvijalo.
Pozdrav svima z:poz:

Prostakluk.

Ovog "programera" necu vise da komentarisem,ma srecno vam bilo... Samo da se odreknete Srbije i srpskog jezika i da se ne vratite vise u Srbiju.

Pozdrav za lika sa nikom Arlington Road.

Jos nesto...
Jednog dana, kad porastes, doci ce ti iz dupeta u glavu zasto je pola Srbije nestalo preko bare ili barem konobarise diljem susedne EU... pripazi samo da tad ne bude prekasno za tebe.

A dotle nastavi, strpljivo stoj u redovima za sve i svasta, bacaj cvece pod tenkove, mitinguj, mrzi komsije, cekaj vojnu policiju da te vodi na "vezbu" (sacuvajte ovaj vojni poziv - moze vam doneti kolor televizor), pali ambasade, veseli se uz Pink, Miskovica, Peconija, Seselja, Kostunjavog, Grobara, Tadiju, Cedu, Dikica, Beckovica, Seku, Stoju, Crncevica, Karleusu, Cecu, splavove, Grand, Farmu, VIP Velikog Brata, cetnike, ustase, partizane, delije, grobare, nafixane tatine sinove koji postrojavaju policiju kad ubiju nekog Audijem...
Vozi i dalje svoj 20-godisnji krs izlokanim prljavim ulicama, sipaj u njega razvodnjeni benzin (ako budes ima cime da ga kupis), izbegavaj obrusavajuce fasade, veseli se uz restrikcije, zivotareci i dalje kod roditleja ili kao veciti podstanar, sacekuj Vojvodu od sampite, ne daj Cokoladnog Djenerala, cuvaj Slobov grob, pravi se da narko-dileri ne stoje ispred skole u koju saljes decu, anesteziraj mozak, pravi se da je sve super, a pre spavanja obavezno popij svoju redovnu dozu apaurina...

Poslednja izmena:
Ocigledno je neko izbacen iz takta,ili se to meni samo cini? Mislim mogao si sve da napises u jednom postu a ne da pises jedan post pa nakon AleksandarA da pises drugi post(siris se ovde bez razloga),nemoj mi reci da ti je trebalo skoro 1h vremena da napises ovaj drugi post? Znaci sigurno necu vise da te komentarisem. Ja prosto volim svoju zemlju(kakva god ona bila),ne interesuje me politika uopste,i na kraju krajeva nemam sta tebi da se pravdam,ko si ti? Odakle vuces tvoje korene?Sta si po nacionalnosti? Recicu ti sta si ti,ti si prodana dusa.U tome je razlika izmedju tebe i mene,sto si ti prodana dusa koja za $ ili euro sve slusa(radi)i koja ne zna ni gde je rodjena,ni kojim jezikom govori,ni odakle su mu roditelji,prodana dusa bez kulture.Nastavi da zivis u svetu smajlica i nastavi da provodis 20h ispred kompjutera pa kad napravis neki sajt gde dnevno dolazi 1000 ljudi javi - rado cu ga posetiti.
Paukman svaka cast, cestitamo!!! Vreme trajanja procesa, tj. od 10. jula do 04. januara je rezultat koji je koliko znam ne zabelezen. Sve najbolje u buducim planovima.
Wow,nezabelezeni rezultat,wow!!!Cestitamo,cestitamo!Trudicemo se svi krajnjim naporima da te prestignemo da srusimo taj rekord!!!

Znaci sigurno necu vise da te komentarisem.
Pa sjasi onda :dosadno:

Ja prosto volim svoju zemlju(kakva god ona bila),ne interesuje me politika uopste,i na kraju krajeva nemam sta tebi da se pravdam,ko si ti? Odakle vuces tvoje korene?Sta si po nacionalnosti? Recicu ti sta si ti,ti si prodana dusa.U tome je razlika izmedju tebe i mene,sto si ti prodana dusa koja za $ ili euro sve slusa(radi)i koja ne zna ni gde je rodjena,ni kojim jezikom govori,ni odakle su mu roditelji,prodana dusa bez kulture

:mazi:
Super, e sad jos da zapevas "Volimo te, otadzbino nasa"

Ocigledno je neko izbacen iz takta,ili se to meni samo cini?
Po ovom sto si ovde ispljuno, bit ce da si to ipak ti :think:

A tek "prodane duse", "nacionalnost", "izdajnici", "strani placenici", "korJenje","seme", "pleme" i druge floskule za topovsko meso iz Komrakovog Dnevnika 2

No, cuj, razumem ja to... mlad si ti i naivan i sve kao pun nekih ideala... a vreme je tu da ti pokaze sta zivot uradi sa takvim zamlatama...z:hm:

Jos nesto...
Jednog dana, kad porastes, doci ce ti iz dupeta u glavu zasto je pola Srbije nestalo preko bare ili barem konobarise diljem susedne EU... pripazi samo da tad ne bude prekasno za tebe.

A dotle nastavi, strpljivo stoj u redovima za sve i svasta, bacaj cvece pod tenkove, mitinguj, mrzi komsije, cekaj vojnu policiju da te vodi na "vezbu" (sacuvajte ovaj vojni poziv - moze vam doneti kolor televizor), pali ambasade, veseli se uz Pink, Miskovica, Peconija, Seselja, Kostunjavog, Grobara, Tadiju, Cedu, Dikica, Beckovica, Seku, Stoju, Crncevica, Karleusu, Cecu, splavove, Grand, Farmu, VIP Velikog Brata, cetnike, ustase, partizane, delije, grobare, nafixane tatine sinove koji postrojavaju policiju kad ubiju nekog Audijem...
Vozi i dalje svoj 20-godisnji krs izlokanim prljavim ulicama, sipaj u njega razvodnjeni benzin (ako budes ima cime da ga kupis), izbegavaj obrusavajuce fasade, veseli se uz restrikcije, zivotareci i dalje kod roditleja ili kao veciti podstanar, sacekuj Vojvodu od sampite, ne daj Cokoladnog Djenerala, cuvaj Slobov grob, pravi se da narko-dileri ne stoje ispred skole u koju saljes decu, anesteziraj mozak, pravi se da je sve super, a pre spavanja obavezno popij svoju redovnu dozu apaurina...

Alo komsija, 90-te su odavno prosle i nema vise redova, tenkovi su u starom gvozdju,
vojna policija vise nikog ne vodi na vojne vezbe, jer se nazalost vise ne odrzavaju !!!
Posto ti ovde nije po volji ni jedan politicar, kako ce ti tek odgovarati neki strani ???
Narkomana, narko-dilera, kriminala, korupcije, huligana....ima u svakoj drzavi, tako da
mi nije jasno sta si time hteo da kazes.... i na kraju Seka, Stoja,Ceca, Grand i Pink
su najpopularniji u dijaspori, pa pocni polako da se navikavas na tu vrstu muzike !
A kakve restrikcije ti spominjes ??? Da tebe neko ne drzi zakljucanog u podrumu kao
u filmu "Underground" ??? :think:

Alo komsija, 90-te su odavno prosle i nema vise redova, tenkovi su u starom gvozdju,
vojna policija vise nikog ne vodi na vojne vezbe, jer se nazalost vise ne odrzavaju !!!
Posto ti ovde nije po volji ni jedan politicar, kako ce ti tek odgovarati neki strani ???
Narkomana, narko-dilera, kriminala, korupcije, huligana....ima u svakoj drzavi, tako da
mi nije jasno sta si time hteo da kazes

Ja ne znam kad si ti rodjen, verovatno negde kada je Sloba drzao kontra-miting na Uscu, ali moja generacija je suvise toga prezivela, suvise nas je nestalo po ratistima i izbeglickim kolonama ili je rasuto po belom svetu. Iz svega toga otprilike skontali smo da ce 90-te ovde da se ponavljaju svakih 10 godina... Zasto? Zato sto nikada nista nije nauceno iz njih, zato sto je nekima Sloba Milosevic i dalje najbolji predsednik kog je Srbija imala, a Seselj junak. Isto je i u HR i BiH... Sledbenici Gotovine, Orica i Mladica mogu u svakom trenutku da okupe par stotina hiljada ljudi i naprave klanicu a takvi kao ti ce tada biti samo kolateralna steta...

Za sada, kriminalci/politicari presvukli su uniforme, neki od njih kupuju drzavna preduzeca, a kada ih rasprodaju i potrose pare na skupa kola, drogu i ljubavnice, sta mislis da je sledeci korak? Pa najlakse, aktiviraj gorepomenutu gospodu, proglasi ih za djenerale, napravi sranje pa ko prezivi, akumulirace kapital (neko u vidu bele tehnike i gradj.materijala, a neko u vidu novca na Kipru)
To sto je proslo 8 godina od poslednjeg poziva u rezervni sastav i poslednje restrikcije grejanja ili struje, ne znaci da ce proci jos 20. Potencijalna zarista su ti svud po drzavi a i okolini... Prva na redu je Bosna ... sta mislis kako ce to tamo proci, mirno?
Kad se to desi, koga ce Toma, Kostunjavi ili Seselj, kao cuvari naseg "teritorijalnog integriteta i nacionalnog identiteta" (a u nedostatku trece opcije ocekuj ih verovatno do kraja ove ili sledece godine nakon izbora - zbog totalne degradirajuce nesposobnosti i korumpranosti aktuelnih) da vrbuju i odvuku kao "dobrovoljce" u pomoc dogadjanju "golorukog naroda"?
A nakon svega, tu su ti Sandzak, Presevo, Severno Kosovo... zapucace i Makedonija po savovima, sto nama opet nece doneti nista dobro... a za koju deceniju moz da ti se dogodi i Vojvodina... ne dao Bog, ali ko zna.

Nista, svako dobro, ljuljuskaj se ti u svom sarenom svetu sa i ocekuj za par godina ovo sto sam rekao, jer u ovoj zemlji vazi jedino pravilo... da srece i mudrosti nikada nije bilo niti ce je biti. Teorija haosa je ovde dobila potvrdu, a procenat nezaposlenosti i stepen zaduzenosti su jedini statisticki pokazatelji koji jos uvek galopiraju.

Seka, Stoja,Ceca, Grand i Pink su najpopularniji u dijaspori pa pocni polako da se navikavas na tu vrstu muzike !
To je tacno, a ponajvise medju potomcima neskolovane ustasko-cetnicke dijaspore 60-tih koji nikad nisu ni pokusli da se adaptiraju na okruzenje i zive i dalje u svojim nacionalnim torovima uz negovanje idolopoklonstva za likove kalibra Baja M.Knindze i Thompsona . To su npr. oni sto umeju cak i Australian Open da iskoriste kao povod za sveopstu srBsko-'rvaCku makljazu.
Oni koji su odavde dosli zadnjih 15-tak godina, a imaju bar 4 razreda srednje, takvih se uglavnom i klone i svako ko hoce da se iskljuci iz okruzenja tog polusveta i zivi normalno, barem ima izbora.

Elem, sta god tebe ili onog Kralja zunzara opredelilo da ostanete ovde i izazivate sudbinu, siguran sam da imate jake razloge za to... on npr ima "korjenje", ti valjda nesto pametnije.
Naslov ovog topica je KAKO a ne ZASTO do kanadske iseljenicke vize... So, let's stick to the subject.

Poslednja izmena:
Ja ne znam kad si ti rodjen, verovatno negde kada je Sloba drzao kontra-miting na Uscu, ali moja generacija je suvise toga prezivela, suvise nas je nestalo po ratistima i izbeglickim kolonama ili je rasuto po belom svetu. Iz svega toga otprilike skontali smo da ce 90-te ovde da se ponavljaju svakih 10 godina... Zasto? Zato sto nikada nista nije nauceno iz njih, zato sto je nekima Sloba Milosevic i dalje najbolji predsednik kog je Srbija imala, a Seselj junak. Isto je i u HR i BiH... Sledbenici Gotovine, Orica i Mladica mogu u svakom trenutku da okupe par stotina hiljada ljudi i naprave klanicu a takvi kao ti ce tada biti samo kolateralna steta.

Elem, sta god tebe ili onog Kralja zunzara opredelilo da ostanete ovde i izazivate sudbinu, siguran sam da imate jake razloge za to... on npr ima "korjenje", ti valjda nesto pametnije.
Naslov ovog topica je KAKO a ne ZASTO do kanadske iseljenicke vize... So, let's stick to the subject.

Malo si pogresio sto se godina tice, ali nije ni bitno. Nije mi samo jasno zasto ste takvi
pesimisti sto se tice zivota u Srbiji, nije ovde bas toliko crno, kao sto ni u kanadi nije
tako idealno kao sto mnogi pokusavaju da predstave, a to upravo rade oni koji nisu ni
videli Kanadu poput saleta i njemu slicnih.
A kad se pojavi neko poput Arlingtona ko je ziveo tamo i pokusava da ukaze na negativne
stvari zivota u Kanadi, onda on automatski postaje lazov, jer tamo teku med i mleko,
rostilja se svaki dan i svi samo cekaju da dodje sale sa ekipom i da mu daju platu 5000$
Zasto mislis da izazivamo sudbinu ako ostanemo ovde ??? Pa zar nije izazivanje sudbine
ako neko napusti posao, proda svu svoju imovinu i ode sa porodicom u drzavu koju je video
samo na slici, ali je zato cuo da se tamo super zivi a malo radi ? :dontunderstand:

Dragi korisnici naseg visestruko korisnog foruma koji se ovdje druzimo u savrsenom skladu vec dugo vremena i koji danas slavite Bozic zelim sve najbolje i Mir Boziji, Hristos se rodi!!!!

P.S. Iskoristite ignore user opciju i ulogujte se svaki put kad dodjete na forum i sve ce biti ok. Nema svrhe svadjati se, jedini nacin je da se pojedine primjedbe ignorisu...

Malo si pogresio sto se godina tice, ali nije ni bitno. Nije mi samo jasno zasto ste takvi
pesimisti sto se tice zivota u Srbiji, nije ovde bas toliko crno, kao sto ni u kanadi nije
tako idealno kao sto mnogi pokusavaju da predstave, a to upravo rade oni koji nisu ni
videli Kanadu poput saleta i njemu slicnih.
A kad se pojavi neko poput Arlingtona ko je ziveo tamo i pokusava da ukaze na negativne
stvari zivota u Kanadi, onda on automatski postaje lazov, jer tamo teku med i mleko,
rostilja se svaki dan i svi samo cekaju da dodje sale sa ekipom i da mu daju platu 5000$
Zasto mislis da izazivamo sudbinu ako ostanemo ovde ??? Pa zar nije izazivanje sudbine
ako neko napusti posao, proda svu svoju imovinu i ode sa porodicom u drzavu koju je video
samo na slici, ali je zato cuo da se tamo super zivi a malo radi ? :dontunderstand:

Nasi prijatelji su otisli pre 20 godina, moja rodbina pre 18 godina, moji kumovi pre 5... Sada svi oni rade nekad i po 12 sati dnevno, ali imaju solidne poslove, kuce i novac da obezbede svojoj deci dobro skolovanje, i niko od njih se nije pokajao. Bio sam kod njih, proputovao, obisao dosta toga od Toronta do Winnipega i video kako se zivi, kako izgleda jedna normalna, stabilna i uredjena drzava, i odlucio.
Ovde na Balkanu se istorija neprestano ponavlja i samo ne zelim svojoj deci da za koju godinu opet prolaze kroz sav haos i pakao koje smo mi morali da preguramo. Zadnjih 20 godina svi smo se nadali da ce biti bolje, zato sam jos ovde... i sam sam gajio neke iluzije o nekoj normalnoj, pravnoj i uredjenoj Srbiji, ali zivot nas je demantovao iz godine u godinu...
Prosecna plata u Srbiji i dalje je ispod 330 eur, procenat nezaposlenosti (po drzavnim statistikama) preko 20%, a broj nepismenih je oko 1.3 miliona. Fabrike se zatvaraju jedna za drugom, euro raste, opet je sve teze i teze skrpiti kraj s krajem, a drzavni kriminal, korupcija, nacionalizam i ksenofobija i dalje bujaju.
Ja vise ne zelim, nemam snage da se uludo nadam i borim za nesto sto nece doci. To je tako, svako od nas je izabrao svoj put i to je OK. Neko se plasi nepoznatog, neko ne moze bez splavova, blejanja po kaficima, neko bez utakmica, neko bez politike, neko ne moze da se odlepi od roditelja, nekog vuce nostalgija za svojom ulicom, svojim gradom. Sve je to normalno.
Ti si imao svoje razloge i odlucio da ostanes, mi da odemo.
Za nekih 10 godina svako od nas ce shvatiti gde je i da li je napravio dobar izbor. Nadam se da niko od nas nece zazaliti.
Sve najbolje i sretan Bozic! z;)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back