Nemas pojma koliko mu i ja to isto ZELIM !!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Bice,bice.Sad ce valjda da se malo prodrmaju posle praznika.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemas pojma koliko mu i ja to isto ZELIM !!!!!!!!!!!!!!!
![]()
Drugovi i drugarice pioniri,
Da li ima neko medju vama ko evo skoro 4 meseca od lekarskog ceka tzv. Security check?
Ne mogu da verujem da smo toliki nesrecnici da su nas stavili na takvu proveru jer nemamo apsolutno ni jedan kriterijum za istu.
-Nismo ziveli nikad nigde van Srbije (bar da jesmo), a i slabo smo izlazili iz nje
-suprug bio u vojsci '91 redovno sluzenje vojnog roka ali u Beogradu i nigde van nije mrdnuo, bio je najobicniji vojnik
-nikad kaznjavani oboje
-zanimanja najobicnija civilna, niko nije radio za Vladu, Vojsku i sl
Ako je neko bio u takvoj situaciji molim da napise da li je imao neki od navedenih razloga za proveru.
Pozdrav svima cestitke novoodlazecim
Nemoj pogresno da shvatis,ali sam tim sto hoces da imigriras u Kanadu je dovoljan kriterijum.Svako ko se useljava u Kanadu mora da prodje tu proceduru.Od toga sta aplikant ima u svojoj proslosti zavisi koliko ce provera biti detaljna.
Imas evo link gde je to objasnjeno:
http://www.rsscanadaimmigration.com/en/policertif/policec_exp.php
![]()
Sale Izgleda da nisam dovoljno jasno napisala pitanje.
Znam sve o tim proverama, ali mene cudi sto nama to toliko DUGO traje sa obzirom da imamo bas jako urednu proslost.
Svima posle lekarskog Security check traje max 2 meseca, a od ljudi na forumu samo je Dassal imao 4 meseca, ali zato sto je on ziveo duze od 6 meseci negde u inostranstvu.
To mi je jasno zasto, ali ponavljam, mi nemamo nista od navedenih razloga koji mogu da uticu na dugo trajanje sigurnosne provere.
Zato me zanima da li postoji jos neko ko ovoliko ceka posle lekarskog i da navede razloge za to ako ih ima, jer mi nemamo.
Aha,sada te razumem.Dassal inace nije ziveo u inostranstvu,vec njegova supruga,i to u Americi i Francuskoj.Medjutim tu nije kvaka jer je ona dobila uverenja o neosudjivanosti i od jednih i drugih.Sto posto mogu da tvrdim da je problem u tome sto smo mi muskarci bili pripadnici JNA u vreme kada je postojala SFRJ.Te 1991 jos je bilo moguce biti vojnik u Srbiji pa da te malko posalju u Bosnu,Hrvatsku ,Sloveniju.Mislim da je u tome fora.Da bi imigraciono skinulo odgovornost sa sebe oni zahtev posalju CSIS-u.Stvar je u tome sto ta sluzba ima poveliki backlog tj. treba doci na red,a onda na osnovu podnetih informacija kontaktiraju druge sluzbe i ljude na terenu.Iz razgovora sa prijateljicom koja zivi vec 12 godina u Torontu sam zakljucio da im se administracija bas nesto ne lomi od posla.Druga stvar je period u kome je tvoj muz sluzio JNA.Inace security check za nekog pokrecu cim se podnese aplikacija,dok nekome rade posle medicinskog pregleda.Zasto je to tako,ja sam se polomio da pronadjem na Net-u.Veruj da nista nisam nasao konkretno osim informacije da najduze traje ako proveravaju military background.Masa ljudi je odavde odlazila kao izbeglice i pritom se izjasnjavali kako nisu ucestvovali u nekim glupostima.Posle se ispostavilo da to nije tacno pa su ih cak hapsili po Kanadi.Zato danas nas koji smo bili u tom periodu u JNA(mene pogotovo jer sam bio u Bosni) proveravaju do besvesti.Koleginica sa foruma,Mama5, mi je napisala da su njenog muza proveravali dve godine.Ne verujem da je to kod vas slucaj jer ste ipak dobili poziv za medical.
Znam da si nestrpljiva i da ti gori pod nogama,ali svaka informacija je slucaj za sebe jer dovoljno je da neko od nas ima nesto sto drugi nemaju( ne mislim nikakvo krivicno delo,vec recimo sluzenje vojnog roka u odredjenom periodu) pa da se stvar razlikuje.Ceo ovaj proces kako funkcionisu je veoma dobro sklonjen od ociju javnosti,pa nam zato ostaje da cekamo i ne gubimo zivce.Ne brini,bice to sve dobro.![]()
Aha,sada te razumem.Dassal inace nije ziveo u inostranstvu,vec njegova supruga,i to u Americi i Francuskoj.Medjutim tu nije kvaka jer je ona dobila uverenja o neosudjivanosti i od jednih i drugih.Sto posto mogu da tvrdim da je problem u tome sto smo mi muskarci bili pripadnici JNA u vreme kada je postojala SFRJ.Te 1991 jos je bilo moguce biti vojnik u Srbiji pa da te malko posalju u Bosnu,Hrvatsku ,Sloveniju.Mislim da je u tome fora.Da bi imigraciono skinulo odgovornost sa sebe oni zahtev posalju CSIS-u.Stvar je u tome sto ta sluzba ima poveliki backlog tj. treba doci na red,a onda na osnovu podnetih informacija kontaktiraju druge sluzbe i ljude na terenu.Iz razgovora sa prijateljicom koja zivi vec 12 godina u Torontu sam zakljucio da im se administracija bas nesto ne lomi od posla.Druga stvar je period u kome je tvoj muz sluzio JNA.Inace security check za nekog pokrecu cim se podnese aplikacija,dok nekome rade posle medicinskog pregleda.Zasto je to tako,ja sam se polomio da pronadjem na Net-u.Veruj da nista nisam nasao konkretno osim informacije da najduze traje ako proveravaju military background.Masa ljudi je odavde odlazila kao izbeglice i pritom se izjasnjavali kako nisu ucestvovali u nekim glupostima.Posle se ispostavilo da to nije tacno pa su ih cak hapsili po Kanadi.Zato danas nas koji smo bili u tom periodu u JNA(mene pogotovo jer sam bio u Bosni) proveravaju do besvesti.Koleginica sa foruma,Mama5, mi je napisala da su njenog muza proveravali dve godine.Ne verujem da je to kod vas slucaj jer ste ipak dobili poziv za medical.
Znam da si nestrpljiva i da ti gori pod nogama,ali svaka informacija je slucaj za sebe jer dovoljno je da neko od nas ima nesto sto drugi nemaju( ne mislim nikakvo krivicno delo,vec recimo sluzenje vojnog roka u odredjenom periodu) pa da se stvar razlikuje.Ceo ovaj proces kako funkcionisu je veoma dobro sklonjen od ociju javnosti,pa nam zato ostaje da cekamo i ne gubimo zivce.Ne brini,bice to sve dobro.![]()
Veliki pozdrav!!!!Pozdrav svima, pratim ovaj forum već neko vrijeme i evo, konačno sam odlučio javiti se
Moja situacija je što se većine stvari tiče dosta jasna; položio sam ielts (dobio maksimalne bodove), uskoro ću dobiti diplomu (master), imam radno iskustvo... međutim, ipak imam nekih nedoumica, zato što za razliku od većine vas ja nisam imao poslodavca, već sam ''self employed''Dakle, imam registrovanu djelatnost, uredno plaćam doprinose itd. E sad, nije mi jasno da li se ovakav način rada priznaje kao relevantno radno iskustvo i kako uopšte neko može sam sebi izdati memorandum sa opisom radnih obaveza kao dokaz o zaposlenju??
Toliko za početak, hvala!
Pozdrav Gmina!Koliko ja znam, sve moguce provere, i kriminal record i sve ostalo ide PRE lekarskog, posle nema nista sem ako ne bude neke zezancije kao kod nas u SINP-u,(ali ne nasom krivicom), mi smo slali sve za Bec i kad je sve provereno onda su nas iz Bgd. zvali na lekarski,i rekli da je proces zavrsen i da smo prosli, posle kojeg je proslo 9 meseci.Moje misljenje je da se usporava proces iseljenja za Srbiju i da je to razlog, i po inform. koje sam cula.Nama su rekli da ce nas pozvati za pasos posle 2-3 nedelje u Bgd, ambasadi i da je proces zavrsen.A ono vidi sad...nesto se ceka...tacno znam da do aprila meseca je sve islo kao po loju, a onda odjednom nagli zastoj...i od tada je jako malo ljudi pusteno a odbijeno, ono sto ja znam je oko 200-300, nemoj da te to obeshrabri, ako si prosla lekarski , ok, nemoj nikog zvati ni slucajno, ako mene pitas...mislim na ambasadu i dr., nas su isto savetovali da zivkamo i saljemo e-mail, ali NEMOJ, poslusaj me.Bice sve OK!
Pozdrav svima, pratim ovaj forum već neko vrijeme i evo, konačno sam odlučio javiti se
Moja situacija je što se većine stvari tiče dosta jasna; položio sam ielts (dobio maksimalne bodove), uskoro ću dobiti diplomu (master), imam radno iskustvo... međutim, ipak imam nekih nedoumica, zato što za razliku od većine vas ja nisam imao poslodavca, već sam ''self employed''Dakle, imam registrovanu djelatnost, uredno plaćam doprinose itd. E sad, nije mi jasno da li se ovakav način rada priznaje kao relevantno radno iskustvo i kako uopšte neko može sam sebi izdati memorandum sa opisom radnih obaveza kao dokaz o zaposlenju??
Toliko za početak, hvala!
Mi smo jos uvek u N.Sadu. Putujemo 15.01. pa nakon toga slede utisci....
Duzinu trajanja procesa mozete videti na potpisu ispod svakog posta.
Hvala na odgovoru. Nadam se kad stignete da cete pisati o utiscima.
p.s. nije mi bas najjasnije koliko vam je trajao proces od predaje do dobijanja vize
Drugovi i drugarice pioniri,
Da li ima neko medju vama ko evo skoro 4 meseca od lekarskog ceka tzv. Security check?
Ne mogu da verujem da smo toliki nesrecnici da su nas stavili na takvu proveru jer nemamo apsolutno ni jedan kriterijum za istu.
-Nismo ziveli nikad nigde van Srbije (bar da jesmo), a i slabo smo izlazili iz nje
-suprug bio u vojsci '91 redovno sluzenje vojnog roka ali u Beogradu i nigde van nije mrdnuo, bio je najobicniji vojnik
-nikad kaznjavani oboje
-zanimanja najobicnija civilna, niko nije radio za Vladu, Vojsku i sl
Ako je neko bio u takvoj situaciji molim da napise da li je imao neki od navedenih razloga za proveru.
Pozdrav svima cestitke novoodlazecim
He, takodje i tebi i tvojoj porodici sve najsrecnije bilo, evo prvi odgovaram posto smo u istoj vremenskoj zoni (komsije), deli nas samo stotinjak km QEW. Ostali spavaju.![]()
Gledam, nema zive duse na ulicama, samo taxisti i policija. Christmas...
Pa nama su sve ali zaista i bukvalno sve dali u vezi papira svih mogucih, sve lepo strpali u jednu crvenu torbicu sa kanadskom zastavom zajedno sa jos nekoliko brosura, suvenira, itd... Vama je bilo tako sigurno zbog praznika. Ali u svakom slucaju nije problem nista da se uradi, bar me birokratija i banke ovde odusevljavaju, neverovatno sta mozes da zavrsis u par dana.
Koju kablovsku, internet, homephone, cellphones, long distance imate u Nijagari ?
![]()
Koliko ja znam, sve moguce provere, i kriminal record i sve ostalo ide PRE lekarskog, posle nema nista sem ako ne bude neke zezancije kao kod nas u SINP-u,(ali ne nasom krivicom), mi smo slali sve za Bec i kad je sve provereno onda su nas iz Bgd. zvali na lekarski,i rekli da je proces zavrsen i da smo prosli, posle kojeg je proslo 9 meseci.Moje misljenje je da se usporava proces iseljenja za Srbiju i da je to razlog, i po inform. koje sam cula.Nama su rekli da ce nas pozvati za pasos posle 2-3 nedelje u Bgd, ambasadi i da je proces zavrsen.A ono vidi sad...nesto se ceka...tacno znam da do aprila meseca je sve islo kao po loju, a onda odjednom nagli zastoj...i od tada je jako malo ljudi pusteno a odbijeno, ono sto ja znam je oko 200-300, nemoj da te to obeshrabri, ako si prosla lekarski , ok, nemoj nikog zvati ni slucajno, ako mene pitas...mislim na ambasadu i dr., nas su isto savetovali da zivkamo i saljemo e-mail, ali NEMOJ, poslusaj me.Bice sve OK!
pozdrav svima sa foruma, posebno staroj ekipi i mojim saborcims(native land,djazy.....) evo mene posle duze pauze .U medjuvremenu su mi majstori iz Sidneya vratili aplikaciju zbog 2-3 sitne greskice,kao i po njima nedovoljnog opisa posla kojim se bavim ,tako da svima koji tek treba da salju preporucujem da na posebnom papiru detaljno napisu job description.Poslao sam im natrag negde pocetkom Novembra i od tada ni traga ni glasa.Saborci, koliko je Vama brzo stigao odgovor posle ponovnog vracanja aplikacije.Kako su Vas obavestili,mislim da ste stavili da to rade mailom,ko je posiljaoc maila.Pozdrav za sve,ljudi sta se desava sa starim legendama foruma klika,okano i ostali......
Ako je nekome od vas koji cekate to uteha i ja cekam poziv za viziranje vek 3 meseca.Lekarski urageni 30.09.2009.Ocekivala sam da stavim vize u pasos bar krajem ove godine ali nista.
Stvarno neznam sta ih sada zadrzava posto su na mom slucaj background cheks radili 2 godine,to znam posto sam ih kontaktirala nekoliko puta,a i vadila CAIPS nekoliko puta.
Neznam sta im se nije dopalo u nasoj aplikaciji,verovatno smo nesto pogresno uradili pri popunjavanju aplikacije pa im se aktivirao alarm,ali nama su trazili sve moguke papire od radne knjizice do brdo potvrda iz socijalnog i penzionog.Sva sreka sto su nam svi porezi i doprinosi uredno plakani.Zvali su telefonom sve firme iz kojih smo slali preporuke i raspitivali se u detalje.
Kada smo dobili lekarske bili smo presretni.Kontaktirali prijatelje u Kanadi koji su nam obezbedili stan od 01.04.2010 nadajuki se da do tada sve mora da bude gotovo i sada opet neizvesnost i cekanje.
Stvarno je pretezak ovaj proces i cekanje ali me drzi nada u bolju buduknost i zivot sa manje stresa.
Nadam se da je razlog sto nismo dobili poziv za viziranje popunjena kvota za 2009 i da kemo vek u januaru svi mi dobiti vize,pa onda ide![]()
![]()
![]()