Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E,pošto i ja nagovaram svog supruga da se iselimo u Kanad, a on me ubjeđuje kako za to nemamo nikakve šanse, odlučila sam da mu pokažem šta sve ljudi pišu i da ljudi zaista uspjevaju da odu i da ga naravno ubijedim da i mi pokušamo.Imamo troje djece, ja imam završenu višu školu, suprug srednju.Pronašla sam formular za migracijske mogućnosti i zapošljavanje, koje je potrebno popuniti i poslati u Beč.Da li se za početak još šalje nešto od dokumenata" Slike ili sl?

Cao Sinisa,
iako nisam bila na forumu 2-3 dana situacija je ista kao za Christmas...ovde nema zive duse na ulicama, cak ni taxi, ni policiju nisam veceras videla. Sneg pada, sve je belo....prava zimska idila (jos kad ne bi morala na posao...uhuuu).
Ovde u Niagara Falls koristimo Cogeco - za kablovsku, internet; za homephone Bell, a za long distance call Pulse. Cellphone ne koristimo jer nam nije neophodan za sada, a nije bas ni jeftin. Kartica koju imam je (verovao ili ne) 064 i koristim ga samo za poruke sa nasima u Srbiji. Preko koga si ti uzeo cellphone? Koliko te izadje mesecno?

He, blago vama za zimsku idilu, mi snega ne videsmo u Torontu ove godine osim na TV, neverovatno a istinito. Ma cell phones smo uzeli 2 komada na family plan kod Rogers-a cim smo dosli, trebalo nam je stvarno, imamo neogranicene razgovore izmedju nasih telefona i 150 min besplatnih mesecno, sto nam je dovoljno za sada. A za kablovsku, internet i home phone smo izdrzali godinu dana sa rogersom, i sa ogromnim zadovoljstvom i olaksanjem sam otkazao sve njihove usluge osim mobilnih pre nekoliko dana, nisam hteo da im platim ni early cancelation fees. Video sam svakakve lopove ali ovi su majstori. Shvatili smo da tv uopste i ne gledamo, jedino vesti ponekad i vremensku prognozu a to imamo i na obicnu antenu. Za internet otkidaju usi, za homephone manje vise. Internet usage im je ogranicen i nema download-a filmova i serija sa Yuwabits i Crne berze ...samo na kasicicu. Sve sto potrosis vise od 25 ili 60 Gb (zavisi koji internet plan imas) naplacuju $2 ili $2.5 po Gb. Tako da je mene samo internet zadnjih meseci izlazio oko $100 mesecno, posto imamo 3 kompa u kuci (sace i cetvrti) veoma aktivna po pitanju web-a.
Sad smo uzeli paket kod Primus-a, homephone + unlimited internet 7 Mbps = $68 sa svim taxama. Svi provajderi ogranicavaju internet usage osim Primus-a i TekSavy-ja.
Za cellphones kad budete uzimali, pogledajte ovaj novi provajder - Wind mobile. Bas su jeftini i imaju sve features kao kod nas u Srbiji, calldisplay, propustene pozive, voice mail - besplatno, podrazumeva se da to dobijas sa mobilnim, dok svi ostali to bas fino naplacuju. Kod rogersa ako hocu da znam ko me zove, to zadovoljstvo moram da placam $7 mesecno po telefonu bez taxe. A gde su voice mail i propusteni pozivi, itd...
A extra sto ti kazu da paket kosta $15 po telefonu, znaci $30 za dva mobilna, a ja placam $58 kad ti uracunaju taxu pa ovaj fee pa onaj fee pa opet neki fee, itd, naplacuju i nesto sto ne postoji nigde, ni u Americi ni u Evropi - system access fee.
Svako ko bude dosao neka se ne zalece po pitanju kablovskog i internet-homephone-cellphone provajdera kao sto sam ja uradio. Lepo placeno iskustvo. Kod Bell-a i Rogers-a vise nikad, pravi monopolisti. Nece ga kod mene vise. Cekam samo da vidim kako ce da zazivi ovaj WindMobile, toliko su povoljni da mi izgleda neverovatno s obzirom da sam navikao da me deru,ne naplacuju cak ni famozni system access fee, pa cu i cellphones slatko otkazati i preci kod ovih.
Posle nove godine cemo uvesti i NetTv pa cemo imati 100 Srbijanskih i Ex-Yu TV kanala i 1000 kanala iz celog sveta, samo $25 mesecno. Uzeo sam bio trial na 5 dana i odusevio sam se, slikom, tonom, kvalitetom i izborom kanala, ima vise nasih kanala nego sto sam ih imao na SBB-u u Srbiji.
Eto, nadam se da ce ovo nekom biti od koristi.
Pozdrav tebi Kosava i svima ostalima koji strpljivo cekaju i dobrodosli sto pre.
z:poz:

He, blago vama za zimsku idilu, mi snega ne videsmo u Torontu ove godine osim na TV, neverovatno a istinito. Ma cell phones smo uzeli 2 komada na family plan kod Rogers-a cim smo dosli, trebalo nam je stvarno, imamo neogranicene razgovore izmedju nasih telefona i 150 min besplatnih mesecno, sto nam je dovoljno za sada. A za kablovsku, internet i home phone smo izdrzali godinu dana sa rogersom, i sa ogromnim zadovoljstvom i olaksanjem sam otkazao sve njihove usluge osim mobilnih pre nekoliko dana, nisam hteo da im platim ni early cancelation fees. Video sam svakakve lopove ali ovi su majstori. Shvatili smo da tv uopste i ne gledamo, jedino vesti ponekad i vremensku prognozu a to imamo i na obicnu antenu. Za internet otkidaju usi, za homephone manje vise. Internet usage im je ogranicen i nema download-a filmova i serija sa Yuwabits i Crne berze ...samo na kasicicu. Sve sto potrosis vise od 25 ili 60 Gb (zavisi koji internet plan imas) naplacuju $2 ili $2.5 po Gb. Tako da je mene samo internet zadnjih meseci izlazio oko $100 mesecno, posto imamo 3 kompa u kuci (sace i cetvrti) veoma aktivna po pitanju web-a.
Sad smo uzeli paket kod Primus-a, homephone + unlimited internet 7 Mbps = $68 sa svim taxama. Svi provajderi ogranicavaju internet usage osim Primus-a i TekSavy-ja.
Za cellphones kad budete uzimali, pogledajte ovaj novi provajder - Wind mobile. Bas su jeftini i imaju sve features kao kod nas u Srbiji, calldisplay, propustene pozive, voice mail - besplatno, podrazumeva se da to dobijas sa mobilnim, dok svi ostali to bas fino naplacuju. Kod rogersa ako hocu da znam ko me zove, to zadovoljstvo moram da placam $7 mesecno po telefonu bez taxe. A gde su voice mail i propusteni pozivi, itd...
A extra sto ti kazu da paket kosta $15 po telefonu, znaci $30 za dva mobilna, a ja placam $58 kad ti uracunaju taxu pa ovaj fee pa onaj fee pa opet neki fee, itd, naplacuju i nesto sto ne postoji nigde, ni u Americi ni u Evropi - system access fee.
Svako ko bude dosao neka se ne zalece po pitanju kablovskog i internet-homephone-cellphone provajdera kao sto sam ja uradio. Lepo placeno iskustvo. Kod Bell-a i Rogers-a vise nikad, pravi monopolisti. Nece ga kod mene vise. Cekam samo da vidim kako ce da zazivi ovaj WindMobile, toliko su povoljni da mi izgleda neverovatno s obzirom da sam navikao da me deru,ne naplacuju cak ni famozni system access fee, pa cu i cellphones slatko otkazati i preci kod ovih.
Posle nove godine cemo uvesti i NetTv pa cemo imati 100 Srbijanskih i Ex-Yu TV kanala i 1000 kanala iz celog sveta, samo $25 mesecno. Uzeo sam bio trial na 5 dana i odusevio sam se, slikom, tonom, kvalitetom i izborom kanala, ima vise nasih kanala nego sto sam ih imao na SBB-u u Srbiji.
Eto, nadam se da ce ovo nekom biti od koristi.
Pozdrav tebi Kosava i svima ostalima koji strpljivo cekaju i dobrodosli sto pre.
z:poz:

Hvala Sinisa, sve sto si napisao je zapamceno!:amen:

native land, hvala na info. interesuje me ko vas je i na koji nacin obavestio da mozete slati papire za Bec.Napisala si da te je ambasada u Becu obavestavala mailovima,ali koliko sam razumeo djazzy, prvo te ovi iz Sidney-a obaveste da si prihvatljiv kandidat pa tek onda saljes aplikaciju za Bec,ispravi me ako gresim.Koliko je trajalo od trenutka kada si ponovo poslala aplikaciju (2. put zbog uplatnice) i njihovog odgovora da mozes poslati papire za Bec.Inace mi smo tek u Julu poslali prvi put da bi nam u Septembru vratili nazad aplikaciju,ponovo poslali u Novembru.Zato toliko kasnimo, mada nikad nije kasno.U prethodnima mailovima sam uvek govorio ljudi samo polako doci ce i taj dan.pozdrav za sve

native land, hvala na info. interesuje me ko vas je i na koji nacin obavestio da mozete slati papire za Bec.Napisala si da te je ambasada u Becu obavestavala mailovima,ali koliko sam razumeo djazzy, prvo te ovi iz Sidney-a obaveste da si prihvatljiv kandidat pa tek onda saljes aplikaciju za Bec,ispravi me ako gresim.Koliko je trajalo od trenutka kada si ponovo poslala aplikaciju (2. put zbog uplatnice) i njihovog odgovora da mozes poslati papire za Bec.Inace mi smo tek u Julu poslali prvi put da bi nam u Septembru vratili nazad aplikaciju,ponovo poslali u Novembru.Zato toliko kasnimo, mada nikad nije kasno.U prethodnima mailovima sam uvek govorio ljudi samo polako doci ce i taj dan.pozdrav za sve

Iz Sidney-a su nas prvo postom obavestili da uplata nije dobra (10 dana od slanja aplikacije). Trebalo nam je mesec dana da organizujemo tu uplatu u Kanadi i da nam stigne taj cek. Sledeci korak je bio da ponovo aplikaciju sada sa tim cekom posaljemo u Sidney. Posle mesec dana su nam mejlom iz Sidney-a javili da sva dokumenta koja su potrebna posaljemo u Bec. Da skupimo trazena dokumenta i posaljemo trebalo nam je dva meseca. Posle tri nedelje su nam se javili mejlom iz Beca da su dokumenta primili. Zatim su nam se javili posle tri nedelje (mejlom opet iz Beca) i rekli da je potrebna dopuna dokumentacije. To smo poslali za dve nedelje. I potom su nam posle dve nedelje poslali postom dokumenta za medical, koji smo zavrsili za deset dana. Ta medicinska dokumetacija im je stigla 8.12. Od tada ih nismo culi. Cekamo da vidimo sta ce se dalje desavati. Ne znamo sta je njihov sledeci korak...Eto...
Zakacili su nas praznici pa se verovatno i zbog toga nista trenutno ne desava...

Samo je DJazzy prosla kroz celu novu proceduru i dobila vizu...

pozdrav!
i sve najbolje...z:poz:

Ako nije tajna, ko vam je dao informaciju da ce vas pozvati za 2-3 nedelje? Mi takvu informaciju nismo od nikoga dobili.
Pozdrav

Ma nije nikakva tajna, zasto bi bila, kad smo bili pozvani na intervju u Bgd.sto kaze ovde neko na forumu, nosili smo sve moguce dokumente i potvrde soc. radne knj. i ostale preporuke i provere....telefonom....i na kraju razgovora su nam rekli da smo prosli i cestitali i rekli da je ostao jos samo lekarski i to je kraj...posle nema vise.To nam je rekao sluzbenik ili sta je vec koji nas je ispitivao dva sata.Uradili smo lekarski koji je OK, i eto....

Cao svima!

Posto je tema dobro poznata, i stvarno nisam mogla sve postove da procitam, imam za vas konkretno pitanje! :)

Zanima me ko je pogodan da bude principal applicant - moj suprug ili ja, na osnovu strucne spreme. Ja sam zavrsila drzavni fakultet, a on Megatrend. Necu da smaram o proceduri, to sam valjda skapirala. Oboje znamo jezik, bas dobro, mada on ima polozen Cambridge-ov The Certificate of Advanced English (CAE) – Sertifikat o položenom ispitu iz engleskog jezika (viši i konverzacijski nivo), sa ocenom A.

Hvala unapred! :)

Pozdrav!

Cao svima!

Posto je tema dobro poznata, i stvarno nisam mogla sve postove da procitam, imam za vas konkretno pitanje! :)

Zanima me ko je pogodan da bude principal applicant - moj suprug ili ja, na osnovu strucne spreme. Ja sam zavrsila drzavni fakultet, a on Megatrend. Necu da smaram o proceduri, to sam valjda skapirala. Oboje znamo jezik, bas dobro, mada on ima polozen Cambridge-ov The Certificate of Advanced English (CAE) – Sertifikat o položenom ispitu iz engleskog jezika (viši i konverzacijski nivo), sa ocenom A.

Pozdrav![/QUOT

Nema razlike izmedju vas dvoje po pitanju fakulteta. Bitno je da principal applicant bude onaj koji je na listi 38 zanimanja i koji ima fakultet koji je u skladu sa tim zanimanjem. CAE mu nista ne znaci, mora da polaze IELTS. Jedina mu je prednost to sto je sistem polaganja slican, sem use of english dijela testa koji nema na IELTS/u, pa to sve zajedno dodje kao olaksavajuca okolnost. Dakle lista 38 je najbitnija i odgovarajuci fakultet uz zanimanje. A, ako vam je i to isto onda neka principal applicant bude onaj cija je studenska sluzba fleksibilnija, jer ce vam trebati papiri sa faksa kasnije, a na drzavnom to moze i u nocnu moru da se pretvori...

Cao svima!

Pozdrav!

Posto oboje imate fakultete i znate jezik onda imate jos bar 2 faktora koja determinisu primarnog aplikanta:
- Cije je zanimanje u listi od 38 prihvatljivih po NOC u posto ostala zanimanja za sada ne prihvakaju
- Ko ima duzi radni staz po moguknosti sa plakenim doprinosima i porezom,odnosno ciji je radni staz lakse dokazati
U svakom slucaju primarni aplikant mora da polaze IELTS-general sa ocenama iznad 6,5 odnosno 7

Mama5, genijalna si... :)

E, taman si pomenula taj provincijski program, ne znam da li je neko aplicirao na taj nacin. Meni deluje da je to jaaaaaaaaako komlikovano, jer stvarno nemam ideju kako da nadjem tamo posao koji ce me cekati koliko traje proces za imigraciju... :S Videla sam da je recimo u Alberti moje zanimanje trazeno, ali ne znam stvaro odakle da krenem. Cini mi se da sam jako smotana...

Neznam dali je bilo ko otisao preko PNP Alberta,znam da su uspesno prosli nekoliko clanova preko Quebec.To imas i na zvanicnom sajtu CIC gde mozes i da se testiras i proveris dali se kvalifikujes.Francuski nije strasan,znam puno njih koji su poceli od 0 do prolaza na intervju za manje od 1 godine.Ukoliko ste mladi postoji i opcija da jedno od vas dvoje aplicira za studentsku vizu,a kako dalje imas na CIC ili u ranijim postovima sa ovog foruma.

Neznam dali je bilo ko otisao preko PNP Alberta,znam da su uspesno prosli nekoliko clanova preko Quebec.To imas i na zvanicnom sajtu CIC gde mozes i da se testiras i proveris dali se kvalifikujes.Francuski nije strasan,znam puno njih koji su poceli od 0 do prolaza na intervju za manje od 1 godine.Ukoliko ste mladi postoji i opcija da jedno od vas dvoje aplicira za studentsku vizu,a kako dalje imas na CIC ili u ranijim postovima sa ovog foruma.

Jedino se ne bih slozio da bas francuski nije problem.Ako bi nekome recimo intervju na francuskom ,sa sluzbenikom Quebec Immigration, bio kao meni(trajao sat vremenena i ispitivao me o svemu i svacemu),mislim da za godinu dana moze da nauci francuski samo ako uci po ceo dan.Iz mog iskustva mogu da kazem da intervju nije bio naivan.Treba prvo polagati
Le Test d'Évaluation de Français adapté au Québec (TEFAQ).Po tezini je potpuno ekvivalentan IELTS-u.Ja sam recimo 2005 zbog nedovoljnog znanja francuskog bio odbijen od strane Quebec Immigration.z:lol:

Mene Quebec stvarno ne zanima, jer francuski jednostavno ne volim, tako da nikada ne bih mogla da ga naucim... Ali sigurno da nigde nije lako proci (krajnje logicno)...

I dalje me zanima neko ko je otisao preko Province Nominee, ali ne u Quebec... Malo mi je nelogicno da tek tako mogu da nadjem posao, i da me oni tamo cekaju godinu dana ili vise... To sam vec pomenula, pa ako neko bar zna kako funkcionise to trazenje posla na daljinu, neka se javi...

Pozz! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back