Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugovi i drugarice pioniri,

Da li ima neko medju vama ko evo skoro 4 meseca od lekarskog ceka tzv. Security check?

Ne mogu da verujem da smo toliki nesrecnici da su nas stavili na takvu proveru jer nemamo apsolutno ni jedan kriterijum za istu.

-Nismo ziveli nikad nigde van Srbije (bar da jesmo), a i slabo smo izlazili iz nje
-suprug bio u vojsci '91 redovno sluzenje vojnog roka ali u Beogradu i nigde van nije mrdnuo, bio je najobicniji vojnik
-nikad kaznjavani oboje
-zanimanja najobicnija civilna, niko nije radio za Vladu, Vojsku i sl

Ako je neko bio u takvoj situaciji molim da napise da li je imao neki od navedenih razloga za proveru.

Pozdrav svima cestitke novoodlazecim

Da li ima neko medju vama ko evo skoro 4 meseca od lekarskog ceka tzv. Security check?

Ne mogu da verujem da smo toliki nesrecnici da su nas stavili na takvu proveru jer nemamo apsolutno ni jedan kriterijum za istu.

-Nismo ziveli nikad nigde van Srbije (bar da jesmo), a i slabo smo izlazili iz nje
-suprug bio u vojsci '91 redovno sluzenje vojnog roka ali u Beogradu i nigde van nije mrdnuo, bio je najobicniji vojnik
-nikad kaznjavani oboje

Ako je neko bio u takvoj situaciji molim da napise da li je imao neki od navedenih razloga za proveru.

Nemoj pogresno da shvatis,ali sam tim sto hoces da imigriras u Kanadu je dovoljan kriterijum.Svako ko se useljava u Kanadu mora da prodje tu proceduru.Od toga sta aplikant ima u svojoj proslosti zavisi koliko ce provera biti detaljna.

Imas evo link gde je to objasnjeno:

http://www.rsscanadaimmigration.com/en/policertif/policec_exp.php

z:lol:z:poz:

Nemoj pogresno da shvatis,ali sam tim sto hoces da imigriras u Kanadu je dovoljan kriterijum.Svako ko se useljava u Kanadu mora da prodje tu proceduru.Od toga sta aplikant ima u svojoj proslosti zavisi koliko ce provera biti detaljna.

Imas evo link gde je to objasnjeno:

http://www.rsscanadaimmigration.com/en/policertif/policec_exp.php

z:lol:z:poz:

Sale Izgleda da nisam dovoljno jasno napisala pitanje.
Znam sve o tim proverama, ali mene cudi sto nama to toliko DUGO traje sa obzirom da imamo bas jako urednu proslost.
Svima posle lekarskog Security check traje max 2 meseca, a od ljudi na forumu samo je Dassal imao 4 meseca, ali zato sto je on ziveo duze od 6 meseci negde u inostranstvu.
To mi je jasno zasto, ali ponavljam, mi nemamo nista od navedenih razloga koji mogu da uticu na dugo trajanje sigurnosne provere.
Zato me zanima da li postoji jos neko ko ovoliko ceka posle lekarskog i da navede razloge za to ako ih ima, jer mi nemamo.

Pozdrav svima, pratim ovaj forum već neko vrijeme i evo, konačno sam odlučio javiti se :)

Moja situacija je što se većine stvari tiče dosta jasna; položio sam ielts (dobio maksimalne bodove), uskoro ću dobiti diplomu (master), imam radno iskustvo... međutim, ipak imam nekih nedoumica, zato što za razliku od većine vas ja nisam imao poslodavca, već sam ''self employed'' :) Dakle, imam registrovanu djelatnost, uredno plaćam doprinose itd. E sad, nije mi jasno da li se ovakav način rada priznaje kao relevantno radno iskustvo i kako uopšte neko može sam sebi izdati memorandum sa opisom radnih obaveza kao dokaz o zaposlenju??

Toliko za početak, hvala!

Poslednja izmena:
Sale Izgleda da nisam dovoljno jasno napisala pitanje.
Znam sve o tim proverama, ali mene cudi sto nama to toliko DUGO traje sa obzirom da imamo bas jako urednu proslost.
Svima posle lekarskog Security check traje max 2 meseca, a od ljudi na forumu samo je Dassal imao 4 meseca, ali zato sto je on ziveo duze od 6 meseci negde u inostranstvu.
To mi je jasno zasto, ali ponavljam, mi nemamo nista od navedenih razloga koji mogu da uticu na dugo trajanje sigurnosne provere.
Zato me zanima da li postoji jos neko ko ovoliko ceka posle lekarskog i da navede razloge za to ako ih ima, jer mi nemamo.

Aha,sada te razumem.Dassal inace nije ziveo u inostranstvu,vec njegova supruga,i to u Americi i Francuskoj.Medjutim tu nije kvaka jer je ona dobila uverenja o neosudjivanosti i od jednih i drugih.Sto posto mogu da tvrdim da je problem u tome sto smo mi muskarci bili pripadnici JNA u vreme kada je postojala SFRJ.Te 1991 jos je bilo moguce biti vojnik u Srbiji pa da te malko posalju u Bosnu,Hrvatsku ,Sloveniju.Mislim da je u tome fora.Da bi imigraciono skinulo odgovornost sa sebe oni zahtev posalju CSIS-u.Stvar je u tome sto ta sluzba ima poveliki backlog tj. treba doci na red,a onda na osnovu podnetih informacija kontaktiraju druge sluzbe i ljude na terenu.Iz razgovora sa prijateljicom koja zivi vec 12 godina u Torontu sam zakljucio da im se administracija bas nesto ne lomi od posla.Druga stvar je period u kome je tvoj muz sluzio JNA.Inace security check za nekog pokrecu cim se podnese aplikacija,dok nekome rade posle medicinskog pregleda.Zasto je to tako,ja sam se polomio da pronadjem na Net-u.Veruj da nista nisam nasao konkretno osim informacije da najduze traje ako proveravaju military background.Masa ljudi je odavde odlazila kao izbeglice i pritom se izjasnjavali kako nisu ucestvovali u nekim glupostima.Posle se ispostavilo da to nije tacno pa su ih cak hapsili po Kanadi.Zato danas nas koji smo bili u tom periodu u JNA(mene pogotovo jer sam bio u Bosni) proveravaju do besvesti.Koleginica sa foruma,Mama5, mi je napisala da su njenog muza proveravali dve godine.Ne verujem da je to kod vas slucaj jer ste ipak dobili poziv za medical.

Znam da si nestrpljiva i da ti gori pod nogama,ali svaka informacija je slucaj za sebe jer dovoljno je da neko od nas ima nesto sto drugi nemaju( ne mislim nikakvo krivicno delo,vec recimo sluzenje vojnog roka u odredjenom periodu) pa da se stvar razlikuje.Ceo ovaj proces kako funkcionisu je veoma dobro sklonjen od ociju javnosti,pa nam zato ostaje da cekamo i ne gubimo zivce.Ne brini,bice to sve dobro.z:lol:z:poz:

Aha,sada te razumem.Dassal inace nije ziveo u inostranstvu,vec njegova supruga,i to u Americi i Francuskoj.Medjutim tu nije kvaka jer je ona dobila uverenja o neosudjivanosti i od jednih i drugih.Sto posto mogu da tvrdim da je problem u tome sto smo mi muskarci bili pripadnici JNA u vreme kada je postojala SFRJ.Te 1991 jos je bilo moguce biti vojnik u Srbiji pa da te malko posalju u Bosnu,Hrvatsku ,Sloveniju.Mislim da je u tome fora.Da bi imigraciono skinulo odgovornost sa sebe oni zahtev posalju CSIS-u.Stvar je u tome sto ta sluzba ima poveliki backlog tj. treba doci na red,a onda na osnovu podnetih informacija kontaktiraju druge sluzbe i ljude na terenu.Iz razgovora sa prijateljicom koja zivi vec 12 godina u Torontu sam zakljucio da im se administracija bas nesto ne lomi od posla.Druga stvar je period u kome je tvoj muz sluzio JNA.Inace security check za nekog pokrecu cim se podnese aplikacija,dok nekome rade posle medicinskog pregleda.Zasto je to tako,ja sam se polomio da pronadjem na Net-u.Veruj da nista nisam nasao konkretno osim informacije da najduze traje ako proveravaju military background.Masa ljudi je odavde odlazila kao izbeglice i pritom se izjasnjavali kako nisu ucestvovali u nekim glupostima.Posle se ispostavilo da to nije tacno pa su ih cak hapsili po Kanadi.Zato danas nas koji smo bili u tom periodu u JNA(mene pogotovo jer sam bio u Bosni) proveravaju do besvesti.Koleginica sa foruma,Mama5, mi je napisala da su njenog muza proveravali dve godine.Ne verujem da je to kod vas slucaj jer ste ipak dobili poziv za medical.

Znam da si nestrpljiva i da ti gori pod nogama,ali svaka informacija je slucaj za sebe jer dovoljno je da neko od nas ima nesto sto drugi nemaju( ne mislim nikakvo krivicno delo,vec recimo sluzenje vojnog roka u odredjenom periodu) pa da se stvar razlikuje.Ceo ovaj proces kako funkcionisu je veoma dobro sklonjen od ociju javnosti,pa nam zato ostaje da cekamo i ne gubimo zivce.Ne brini,bice to sve dobro.z:lol:z:poz:

Hvala Sale na odgovoru, skroz si u pravu kad kazes da je B-ground/S-check totalna misterija, i ja sam trazila nesto na ovu temu ali su sve informacije beskorisne.
Valda ce i nama sinuti sunce!
Veliki pozdrav.

Koliko ja znam, sve moguce provere, i kriminal record i sve ostalo ide PRE lekarskog, posle nema nista sem ako ne bude neke zezancije kao kod nas u SINP-u,(ali ne nasom krivicom), mi smo slali sve za Bec i kad je sve provereno onda su nas iz Bgd. zvali na lekarski,i rekli da je proces zavrsen i da smo prosli, posle kojeg je proslo 9 meseci.Moje misljenje je da se usporava proces iseljenja za Srbiju i da je to razlog, i po inform. koje sam cula.Nama su rekli da ce nas pozvati za pasos posle 2-3 nedelje u Bgd, ambasadi i da je proces zavrsen.A ono vidi sad...nesto se ceka...tacno znam da do aprila meseca je sve islo kao po loju, a onda odjednom nagli zastoj...i od tada je jako malo ljudi pusteno a odbijeno, ono sto ja znam je oko 200-300, nemoj da te to obeshrabri, ako si prosla lekarski , ok, nemoj nikog zvati ni slucajno, ako mene pitas...mislim na ambasadu i dr., nas su isto savetovali da zivkamo i saljemo e-mail, ali NEMOJ, poslusaj me.Bice sve OK!

Pozdrav dobri ljudi, samo opusteno i laganeze, sto kaze gmina, nemojmo biti dosadni i sve ce da legne na svome mestu. Opusteno i laganeze... :)
Najveci je problem, sto je ova zemlja ucestvovala u ratovima i verujem da je veliki zastoj u proverama ucesca u ratu i td. Licno znam iz iskustva jednog prijatelja kojeg su odbili kao izbeglicu i ako je imao striceve u Canadi, samo zato sto je bio u ratu a pri tome bio i ranjen, pa kada su mu uradili beckground, saznali da je bio na ratistu, mesto i gde je ranjen, tako da vise nije aplicirao. Ovo me navelo da navedem jer ste pominjali provere u vojsci i ucesce u ratistima.

Veliki pozdrav svima i sve najbolje:)

Pozdrav svima, pratim ovaj forum već neko vrijeme i evo, konačno sam odlučio javiti se :)

Moja situacija je što se većine stvari tiče dosta jasna; položio sam ielts (dobio maksimalne bodove), uskoro ću dobiti diplomu (master), imam radno iskustvo... međutim, ipak imam nekih nedoumica, zato što za razliku od većine vas ja nisam imao poslodavca, već sam ''self employed'' :) Dakle, imam registrovanu djelatnost, uredno plaćam doprinose itd. E sad, nije mi jasno da li se ovakav način rada priznaje kao relevantno radno iskustvo i kako uopšte neko može sam sebi izdati memorandum sa opisom radnih obaveza kao dokaz o zaposlenju??

Veliki pozdrav!!!!

Mi smo u slicnoj situaciji! Moj muz je privatnik, tj. sam sebi gazda. Aplicirali smo preko SINPa, i sad cekamo nominaciju. Mi nemamo preporuke od poslodavca jer to nije moguce. Mi smo dobili malo drugacije preporuke i to od velikih firmi u gradu za koje smo godinama radili. Poslali smo sve dokaze da je firma aktivna, da je sve placeno, od kada radi.....
Jos jednom veliki pozdrav i srecno! Ovo vazi za sve !!!

Koliko ja znam, sve moguce provere, i kriminal record i sve ostalo ide PRE lekarskog, posle nema nista sem ako ne bude neke zezancije kao kod nas u SINP-u,(ali ne nasom krivicom), mi smo slali sve za Bec i kad je sve provereno onda su nas iz Bgd. zvali na lekarski,i rekli da je proces zavrsen i da smo prosli, posle kojeg je proslo 9 meseci.Moje misljenje je da se usporava proces iseljenja za Srbiju i da je to razlog, i po inform. koje sam cula.Nama su rekli da ce nas pozvati za pasos posle 2-3 nedelje u Bgd, ambasadi i da je proces zavrsen.A ono vidi sad...nesto se ceka...tacno znam da do aprila meseca je sve islo kao po loju, a onda odjednom nagli zastoj...i od tada je jako malo ljudi pusteno a odbijeno, ono sto ja znam je oko 200-300, nemoj da te to obeshrabri, ako si prosla lekarski , ok, nemoj nikog zvati ni slucajno, ako mene pitas...mislim na ambasadu i dr., nas su isto savetovali da zivkamo i saljemo e-mail, ali NEMOJ, poslusaj me.Bice sve OK!
Pozdrav Gmina!

Da li si probala da ih kontaktiras, i da se raspitas u cemu je problem, s obzirom da su ti rekli da je sve gotovo i da ce se javiti za 3 nedelje a ono proslo 9 meseci?

Drzim fige da sto pre odes!!! Mislim da su se ovi u Beogradu malo pokrenuli, neki ljudi sto ih znam su pozvani nedavno na razgovor, pre lekarskog. Samo da nesto krene da se desava!!!

Ljudi,CSIS ima ogroman backlog i sve nas ne proveravaju na isti nacin , tako da je sigurno da jedni cekaju duze a drugi krace.Sve ce doci na svoje,jer ponanavljam,svako je prica za sebe.Od aplikacije do aplikacije zavisi koliko ce koga proveravati.
Evo imate ovde link gde je opsisano kako to izgleda:

http://www.roadtocanada.com/forums/showthread.php?t=3101

Da dodam,da kada se podnese aplikacija,imigraciono samo proverava svoj sistem,da nije nesto o vama zabelezeno od strane njihove sluzbe.Dalje imigraciono upucuje zahtev za proveru sluzbi za nacionalnu bezbednost CSIS koja daje posle imigracionom potvrdu da li zadovoljavate uslov za ulazak.E sada, ni CSIS sigurno nemaju savrsenu bazu sa podacima iz citavog sveta pa da samo neko sedne i ukuca vase ime i ono izadje gde ste i sta jeli i pili za prethodnih 20 godina(sto mozemo cesto da vidimo u filmovima).Sve to ide sigurno sporije i koriste se osim njihovih podataka i kontakti sa sluzbama u drugim drzavama(ako postoji potreba) kao i njihovim sluzbenicima za bezbednost koji se nalaze po ambasadama.Uzmite 250000 ljudi koje u proseku primaju godisnje.Neka je 10-20 posto iz vrlo interesantnih krajeva gde su proteklih decenija ratovali(govornim na nivou celog sveta),eto jedne pozamasne cifre ljudi koje treba proveriti malo detaljnije.Ako uzmemo da nema samo: ime+prezime then press ENTER i ono izadje sve o vama ,vec je potrebno vreme da bi se slucaj po slucaj obradio,eto vam zasto neki cekaju a neki ne.Stvar je vrlo logicna.Na osnovu podataka iz aplikacije neko iziskuje vecu proveru,dok drugi ne.E sada,posto imigraciono upucuje zahtev CSIS-u tj u Otavu,logicno je da ako neko ima obavestenje od strane imigracionog da je u toku postupak provere, i postavi pitanje sta je sa mojojm proverom,da imigraciono sigurno nece insistirati kod CSIS-a na vasem slucaju jer ste vi nestrpljivi.Oni posalju zahtev i cekaju da CSIS odradi svoj deo posla i vrati im podatak da li mogu da vas puste tj da niste neki kriminalac ,terorista i ne predstavljate opasnost po kanadsko drustvo.Posle toga imigraciono nastavlja proceduru,a na nama ostaje da samo cekamo da svako zavrsi svoj deo posla.

Poslednja izmena:

Pozdrav

Ja sam u bio u slicnoj situaciji. Nekad davno sam imao svoj posao, malu firmicu i pitanje je bilo kako to da prezentujem. Na kraju sam uradio sledece, otisao u socijalno i izvadio izvod staza. Na njemu lepo pise moja firma i od kad - do kad sam tu radio. Takodje sam kopirao resenja o otvaranju radnje i zatvaranju radnje i njih takodje preveo i poslao. Takodje sam preveo i resenje o placanju poreza. Nisam hteo nista da rizikujem.

Moj savet ti je obavezno izvod iz socijalnog i resenje o pocetku rada delatnosti (radnje ili sta god je delatnost). Cak i da nemas sopstvenu delatnost izvod iz socijalnog treba obavezno slati jer to je jedini relevantan dokaz o poslovima koji si radio do sada i uplatama osiguranja. Koliko cujem to velikoj vecini traze kao dopunu ako ne posalju odmah. To bi trebalo da bude dovoljno. Takodje ako imas neka resenja o placanju poreza na godisnjem nivou, npr za proslu godinu ili ovu ako budes slao papire sledece godine.

Sama moja delatnost nije bila vezana za NOC sa liste 38, pa nije bilo previse bitno sta pisem da sam radio. Na kraju sam napisao 0621 Retail Trade Managers (podkategorija: retail store owner), sto sam ustvari i radio. Napisi ono sto tacno radis.

Srecni praznici i sve najbolje z:poz::zjelka:

Poslednja izmena:
pozdrav svima sa foruma, posebno staroj ekipi i mojim saborcims(native land,djazy.....) evo mene posle duze pauze .U medjuvremenu su mi majstori iz Sidneya vratili aplikaciju zbog 2-3 sitne greskice,kao i po njima nedovoljnog opisa posla kojim se bavim ,tako da svima koji tek treba da salju preporucujem da na posebnom papiru detaljno napisu job description.Poslao sam im natrag negde pocetkom Novembra i od tada ni traga ni glasa.Saborci, koliko je Vama brzo stigao odgovor posle ponovnog vracanja aplikacije.Kako su Vas obavestili,mislim da ste stavili da to rade mailom,ko je posiljaoc maila.Pozdrav za sve,ljudi sta se desava sa starim legendama foruma klika,okano i ostali......

Hvala na odgovoru. Nadam se kad stignete da cete pisati o utiscima.

p.s. nije mi bas najjasnije koliko vam je trajao proces od predaje do dobijanja vize[/QUOTE]

Molim sve ucesnike ovog foruma da mi napisu sta konkretno nije jasno u vezi mog potpisa, da bih eventualno mogla da ispravim nejasnoce. z:)
Proces je trajao tacno 3 godine, znaci aplikacija je predata u dec. 2006. a vize smo dobili u dec. 2009.
Pozzzzz z:poz:

-nikad kaznjavani oboje

Ministry, evo ako ti je za "utehu", moji dobri prijatelji i bivse komsije odradili su medical 22.08.2009. i od tada nikakvu informaciju dalje nisu primili. Mislim da je Sale potpuno u pravu sto se tice background/security check-a. To se stvarno ne zna koliko ce trajati. Doduse taj moj prijatelj je sluzio redovan vojni rok u vreme rata (1992.) i ziveo je u Lici, ali je pre par godina dobio hrvatsko drzavljanstvo bez problema i puno puta vec bio u Hrvatskoj. Ako cemo po logici, prvi mu Hrvati ne bi dali papire da je bio bilo kakav ratni zlocinac. Ali, vidis da ovo bas i nema veze sa logikom, vec kako smo svi videli, sa izdrzljivoscu i strpljenjem. Glavu gore i ne sekiraj se. Bice sve u redu sigurno. Eto vama poziva za viziranje tokom januara. Srecno i strpljivo! Sticicete vi jos ove zime da pravite sneska od "kanadskog" snega.:sneskoz:

He, takodje i tebi i tvojoj porodici sve najsrecnije bilo, evo prvi odgovaram posto smo u istoj vremenskoj zoni (komsije), deli nas samo stotinjak km QEW. Ostali spavaju. :) :)
Gledam, nema zive duse na ulicama, samo taxisti i policija. Christmas...
Pa nama su sve ali zaista i bukvalno sve dali u vezi papira svih mogucih, sve lepo strpali u jednu crvenu torbicu sa kanadskom zastavom zajedno sa jos nekoliko brosura, suvenira, itd... Vama je bilo tako sigurno zbog praznika. Ali u svakom slucaju nije problem nista da se uradi, bar me birokratija i banke ovde odusevljavaju, neverovatno sta mozes da zavrsis u par dana.
Koju kablovsku, internet, homephone, cellphones, long distance imate u Nijagari ?

z:poz:

Cao Sinisa,
iako nisam bila na forumu 2-3 dana situacija je ista kao za Christmas...ovde nema zive duse na ulicama, cak ni taxi, ni policiju nisam veceras videla. Sneg pada, sve je belo....prava zimska idila (jos kad ne bi morala na posao...uhuuu).
Ovde u Niagara Falls koristimo Cogeco - za kablovsku, internet; za homephone Bell, a za long distance call Pulse. Cellphone ne koristimo jer nam nije neophodan za sada, a nije bas ni jeftin. Kartica koju imam je (verovao ili ne) 064 i koristim ga samo za poruke sa nasima u Srbiji. Preko koga si ti uzeo cellphone? Koliko te izadje mesecno?

Ako nije tajna, ko vam je dao informaciju da ce vas pozvati za 2-3 nedelje? Mi takvu informaciju nismo od nikoga dobili.
Pozdrav

Ako je nekome od vas koji cekate to uteha i ja cekam poziv za viziranje vek 3 meseca.Lekarski urageni 30.09.2009.Ocekivala sam da stavim vize u pasos bar krajem ove godine ali nista.
Stvarno neznam sta ih sada zadrzava posto su na mom slucaj background cheks radili 2 godine,to znam posto sam ih kontaktirala nekoliko puta,a i vadila CAIPS nekoliko puta.
Neznam sta im se nije dopalo u nasoj aplikaciji,verovatno smo nesto pogresno uradili pri popunjavanju aplikacije pa im se aktivirao alarm,ali nama su trazili sve moguke papire od radne knjizice do brdo potvrda iz socijalnog i penzionog.Sva sreka sto su nam svi porezi i doprinosi uredno plakani.Zvali su telefonom sve firme iz kojih smo slali preporuke i raspitivali se u detalje.
Kada smo dobili lekarske bili smo presretni.Kontaktirali prijatelje u Kanadi koji su nam obezbedili stan od 01.04.2010 nadajuki se da do tada sve mora da bude gotovo i sada opet neizvesnost i cekanje.
Stvarno je pretezak ovaj proces i cekanje ali me drzi nada u bolju buduknost i zivot sa manje stresa.
Nadam se da je razlog sto nismo dobili poziv za viziranje popunjena kvota za 2009 i da kemo vek u januaru svi mi dobiti vize,pa onda ide :zskace: z:dm5: :veseljaci:

pozdrav svima sa foruma, posebno staroj ekipi i mojim saborcims(native land,djazy.....) evo mene posle duze pauze .U medjuvremenu su mi majstori iz Sidneya vratili aplikaciju zbog 2-3 sitne greskice,kao i po njima nedovoljnog opisa posla kojim se bavim ,tako da svima koji tek treba da salju preporucujem da na posebnom papiru detaljno napisu job description.Poslao sam im natrag negde pocetkom Novembra i od tada ni traga ni glasa.Saborci, koliko je Vama brzo stigao odgovor posle ponovnog vracanja aplikacije.Kako su Vas obavestili,mislim da ste stavili da to rade mailom,ko je posiljaoc maila.Pozdrav za sve,ljudi sta se desava sa starim legendama foruma klika,okano i ostali......

Odgovori su nam stizali vrlo brzo. Recimo onaj prvi iz Sydney-a da uplata nije dobra je stigao posle desetak dana. A evo i drugih datuma
App. 12/05/09 Doc.req 11/06 Doc.sent 18/08 AOR 4/09 Add.req 7/10 Med.req 12/11 Med.done 23/11/09

Nas su do sada obavestavali mejlom, osim dokumentacije za lekarski pregled koju smo dobili postom. Mejl salje ambasada u Becu.

Zasto ste vi tako kasno poslali? Od marta do novembra je proslo jako mnogo vremena...
Pozdrav!

Ako je nekome od vas koji cekate to uteha i ja cekam poziv za viziranje vek 3 meseca.Lekarski urageni 30.09.2009.Ocekivala sam da stavim vize u pasos bar krajem ove godine ali nista.
Stvarno neznam sta ih sada zadrzava posto su na mom slucaj background cheks radili 2 godine,to znam posto sam ih kontaktirala nekoliko puta,a i vadila CAIPS nekoliko puta.
Neznam sta im se nije dopalo u nasoj aplikaciji,verovatno smo nesto pogresno uradili pri popunjavanju aplikacije pa im se aktivirao alarm,ali nama su trazili sve moguke papire od radne knjizice do brdo potvrda iz socijalnog i penzionog.Sva sreka sto su nam svi porezi i doprinosi uredno plakani.Zvali su telefonom sve firme iz kojih smo slali preporuke i raspitivali se u detalje.
Kada smo dobili lekarske bili smo presretni.Kontaktirali prijatelje u Kanadi koji su nam obezbedili stan od 01.04.2010 nadajuki se da do tada sve mora da bude gotovo i sada opet neizvesnost i cekanje.
Stvarno je pretezak ovaj proces i cekanje ali me drzi nada u bolju buduknost i zivot sa manje stresa.
Nadam se da je razlog sto nismo dobili poziv za viziranje popunjena kvota za 2009 i da kemo vek u januaru svi mi dobiti vize,pa onda ide :zskace: z:dm5: :veseljaci:

E svaka ti cast za predzadnju recenicu z:poz:z:poz:z:)z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back