Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mog malog necaka vaspitacica je emigrirala pre tri godine iz Albanije!Moja zaova je pitala kako,posto je trazila nacin za nas,jer nemamo dovoljno poena!Ona tvrdi da niko u Albaniji ne zna nista o tim poenima,i da samo predaju nekoliko dokumenata,i za cetiri-pet meseci dobijaju iseljenicku!Ma da li je to moguce?!

Ko zna.Mozda i mogu kao neki refugee claimant.

Ja od pre neki dan resio problem.Nemanja mi 16.12. napunio 12 godina tako da ce moci da cuva mladju seku.z:lol:

Nemam pojma da li sam dobro razumela ove moje prijatelje iz CA, koji imaju troje dece, ali cini mi se da je najstarija, cuvala ovih dvoje mladjih naravno sa navrsenim god. starosti, nego mislim da je isla na kurs za bebi siterke da bi mogla da ih cuva tj. da bude sama sa njima.Nisam sigurna.Ali nije ni to problem.

pozdrav drushtvo :)

prvo izvinjenje zbog dugog nejavljanja i neodgovaranja na neke porukice tu i tamo... sorryyyyyy....

elem, ja sam bila u MIA statusu, jer su mi e-mail-om 30.10.2009. godine trazili da posaljem original pasosa na viziranje u Bec. jupiiiiiii... jupiiiiii.... jupiiii... i tako sam skakutala po kancelariji, kada sam procitala e-mail... i nastavila da skakucem ceo dan... pa i dobar deo nedelje.. hehehe.. ajd, reko', necu nista jos da pisem po forumu da ne izmalerisem nesto.... a i da bude surprise....

spakujem ja pasos, tamo 05.11.2009. godine, platim Right of Permanent Residence Fee, odem u nasu Kanadsku ambasadu i dam tamo koverat za slanje u Bec.... i sve to lepo prodje i sve bejase super....

a onda cekaj, pa cekaj.... don't get me wrong, nije problem meni cekanje (sta vise, moja aplikacija je super brzo odradjena), nego sto su mi u e-mail-u napisali da viziranje traje od par dana do par nedelja, a sredina decembra dodje, mesec i po dana, a od njih ni glasa, ni traga.. iskreno, poceh da sumnjam da su mi izgubili pasos negde....

i proslog cetvrtka uputim e-mail nasoj Kanadskoj ambasadi... tak'a i tak'a stvar.. meni pasosa nema.. jel znate gde je i jel mu je dobro... nije proslo pola sata od kako sam poslala e-mail, eto javlja se jedna fina gospoja iz nase Kanadske ambasade i kaze - vasa dokumenta su kod nas, mozete doci da ih uzmete....

i naravno, epilog price, sta je bilo.... viza je uradjena u Bec-u jos 18.11.2009. godine, verovatno je sve dostavljeno do kraja novembra nasima ovde, ali su oni izgleda zaboravili da me pozovu....

ponavljam, ne zalim se, hvala im za sve.... samo eto, da iznesem jos jedno iskustvo....

elem, drage moje i dragi moji, letim ja za Vankuver u martu.. htela sam da idem odmah, ali svi skocili na mene, gde ces u sred zime.... bla, bla... itd... ajd, da sacekam i prolece.. kud cekah do sada, sacekacu jos 3 meseca...

imam neka pitanjca za drugare koji su vec u Kanadi, ali to u nekom drugom post-u...

zelim svima srecu i mnogo uspeha...

takodje, zelim da zahvalim svima na dosadasnjim informacijama i podrshci.... sila ste, ljudi...

svima koji su u proceduri, ili se spremaju za istu, savetujem - ne odustajte nikada.. cilj mozda izgleda daleko, ali korak, po korak i dok se osvrnes, vec si blizu... :)

Sve najbolje vam zelimo! Javite se!:zskace:

:zjelka:Ooo, pa Sinisa, ja se malo zakasnelo pridruzujem cestitkama za slavu i zelim tebi i tvojoj porodici da sledecu slavu docekate sa jos vise uspeha, a o zdravlju ne treba ni govoriti (to se podrazumeva). Kad dodjete u Niagara Falls, OBAVEZNO se javite (deo vodopada je zaledjen i to bi stvarno bilo dobro da vidite).

Hvala puno, pozdrav od nas, takodje kad ste u Torontu, Obavezno se javite, nemamo zaledjen vodopad ali imamo pogled s prozora na mali vodopad na Humber river :) .
Cujemo se

z:poz:

Dete preko 12 godina mozete ostavljati samo kod kuke,a ukoliko zavrsi kurs moze cuvati i drugu decu pa cak i zaragivati na taj nacin.
Moj sin ovog meseca puni 12 godina i vek je isplanirao kako ke tamo da zaraguje od cuvanja dece i sta ke sve da radi sa parama z:hi:
Cestitke DJazzy na vizama i puno sreke.Bolji poklon niste mogli dobiti od Deda Mraza :zjelka2:

Da se i ja nadovezem na pricu u vezi vrtica...
Nas malisa ima skoro 2 godine i planiramo da ga stavimo u vrtic cim prodje onih prvih mesec dana dok ne dobijamo SIN. Situacija je takva da mi cekamo drugu bebu koja treba da se rodi u maju i ja nikako necu moci da radim jos dugo.
Znaci moj suprug ce raditi ( mozda i dva posla ako bude bilo potrebno) a za mene bi bilo skoro nemoguce da se snalazim sama s dvoje male dece tako da je vrtic jedina opcija. Moja prijateljica iz To za klinca od 3 godine placa 800$ a mi racunamo da cemo uspeti nekako da se "skrpimo" uz taj decji dodatak...
Nego jel zna neko koliko se ceka na taj decji dodatak i kad se moze aplicirati?
Pozzz:zpozdrav:

Pozzz

vidim da ste ranije stavljali postove i da ste otisli. Interesuju me kad ste otisli, prvi utisci, koliko vam je trajao proces i kad ste se prijavili za IELTS i gde... ma sve me interesuje posto vam je, koliko mi se cini, to sve sveze.
:zpozdrav:

Cao svima...Ja nemam dece pa se nisam raspitivala u vezi vrtica sem sto znam da su jako skupi al sam u skoli od drugih imigranata cula za njihove slucajeve pa cu to podeliti sa Vama!Neznam da li to vazi za sve imigrante al se mozete raspitati da dobijate od drzave pomoc za vrtic,oni tako rade i znam da roditelji placaju oko 150 dolara a ostalo placa ta pomoc!!!to sam cula a ako Vam bude trebala jos neka informacija mogu se raspitati kad opet krenem u skolu jer nam je sada raspust...
Pozdrav i srecno svima u daljoj obradi aplikacija i da sto pre stignete na zeljene destinacije ...

Pa evo Sinisa moze da nam kaze da li njegovi klinci mogu da ostaju sami.Koliko znam,minimum je 12 godina.Meni Anja sada puni 9 tako da verujem da ce moci stariji brat da ostaje sa njom.

Naravno Da moze Sale. Moj stariji ima 14 i nemam nikakvih problema sto se "cuvanja" mladjeg klinca tice. Deca starija od 12 mogu i da prate mladju decu u skolu, a ovde deci traje nastava od 8:45 do 15:10 tako da su vecinu naseg radnog vremena u skoli.
Nema babe i dede da cuvaju a mi da uzivamo. A ne moze jare i pare :)
Bez brige, sve se da resiti.
Nego prodje Oktobar a jos te ne zovu na medical...mislim da je vreme za slanje protestnog mail-a u Bec, sta mislis ? Ja sam im se na glavu bio popeo svojevremeno....slao sam im mailove svakih 4-5 dana dok mi nisu stvarno odgovorili ono sto sam ih pitao, a ne onaj automatizovani odgovor sto salju svima.
Mozda ne bi bilo zgorega uraditi i CAIPS FileCheck....iako si Quebec selected applicant, sada si kod federalaca tako da mozes uraditi CAIPS.
Al' prvo probaj mailom, ne moze da skodi. Pa onda Northern Pike i Bass :)

Pozdrav z:poz:

Naravno Da moze Sale. Moj stariji ima 14 i nemam nikakvih problema sto se "cuvanja" mladjeg klinca tice. Deca starija od 12 mogu i da prate mladju decu u skolu, a ovde deci traje nastava od 8:45 do 15:10 tako da su vecinu naseg radnog vremena u skoli.
Nema babe i dede da cuvaju a mi da uzivamo. A ne moze jare i pare :)
Bez brige, sve se da resiti.
Nego prodje Oktobar a jos te ne zovu na medical...mislim da je vreme za slanje protestnog mail-a u Bec, sta mislis ? Ja sam im se na glavu bio popeo svojevremeno....slao sam im mailove svakih 4-5 dana dok mi nisu stvarno odgovorili ono sto sam ih pitao, a ne onaj automatizovani odgovor sto salju svima.
Mozda ne bi bilo zgorega uraditi i CAIPS FileCheck....iako si Quebec selected applicant, sada si kod federalaca tako da mozes uraditi CAIPS.
Al' prvo probaj mailom, ne moze da skodi. Pa onda Northern Pike i Bass :)

Pozdrav z:poz:

Ma znam da treba i slao sam u Novembru,ali su mi u Junu poslali mail sa diplomatskim odgovorom koji glasi:

Nalazite se u proceduri provere i ne ocekujemo rezultate pre Oktobra.Cim dobijemo rezultate mi cemo vas kontaktirati.Pisao sam im prosli mesec kako mi na poslu traze da se izjasnim po pitanju odlaska u Kanadu i kako mi je opstajanje na istom ugrozeno,ali slaba vajda.Sacekacu da prodje Nova Godina pa cu pisati ponovo.

Pozdrav z:lol:

Pozzz

vidim da ste ranije stavljali postove i da ste otisli. Interesuju me kad ste otisli, prvi utisci, koliko vam je trajao proces i kad ste se prijavili za IELTS i gde... ma sve me interesuje posto vam je, koliko mi se cini, to sve sveze.
:zpozdrav:

Mi smo jos uvek u N.Sadu. Putujemo 15.01. pa nakon toga slede utisci....
Duzinu trajanja procesa mozete videti na potpisu ispod svakog posta.

PS. Sinisa, hajde molim te napisi koliko dugo treba da prodje dok ne dobijemo decji dodatak i kad najranije mozemo aplicirati?
Pozzzz :zpozdrav:

Mi smo jos uvek u N.Sadu. Putujemo 15.01. pa nakon toga slede utisci....
Duzinu trajanja procesa mozete videti na potpisu ispod svakog posta.

PS. Sinisa, hajde molim te napisi koliko dugo treba da prodje dok ne dobijemo decji dodatak i kad najranije mozemo aplicirati?
Pozzzz :zpozdrav:

Aplicirate za deciji cim stignete, sve moguce potrebne formulare za sve zivo dobicete jos na aerodromu kad budete ulazili u Kanadu. Nama je prva uplata stigla posle 5 meseci ali retroaktivno od dana kad smo krocili u Kanadu, pa je to bila bas dobra finansijska inekcija.
Pozz.

Pozdrav svima... hteo bih da pitam, posto ima vas dosta sa velikim iskustvom, pa me zanimaju 2 stvari:
1. mail, na kojem ste se interesovali dokle ste stigliu procesu, jer mi tek poslali u Bech, ali za svaki slucaj...
2. da li vam daju sve neophodne formulare jos na aerodromu, u imigracionom?

Veliko hvala svima, jos jednom z:)

Pozdrav svima... hteo bih da pitam, posto ima vas dosta sa velikim iskustvom, pa me zanimaju 2 stvari:
1. mail, na kojem ste se interesovali dokle ste stigliu procesu, jer mi tek poslali u Bech, ali za svaki slucaj...
2. da li vam daju sve neophodne formulare jos na aerodromu, u imigracionom?

Veliko hvala svima, jos jednom z:)

Cao

http://www.cic.gc.ca/english/information/offices/missions/vienna.asp

Tu imas mail,ali mislim da moras prvo da dobijes AOR tj specificni kod oblika BXXXXXXXXX da bi mogao da se pozoves na taj broj tj kod.z:poz:

Poslednja izmena:
Moja prijateljica radi kao sekretarica u jednoj auto-mehanicarskoj radnji. Prima 15$. Radila je i u kazinu, tamo je startna 18$, ali naravno nocni posao.

$15.00 na sat je OK satnica za taj posao, a sto se Kazina tice, u pravu si da je plata $18.00 plus benefiti (jer je drzavna firma). No, ne mora biti nocni posao, jer sobarice imaju toliko, a ako radis kao krupije onda je plata tj. satnica mnogo veca. Bar je tako ovde u Niagara Falls. Tako da ljudi koji se tamo zaposle, retko traze drugo zaposlenje.

Aplicirate za deciji cim stignete, sve moguce potrebne formulare za sve zivo dobicete jos na aerodromu kad budete ulazili u Kanadu. Nama je prva uplata stigla posle 5 meseci ali retroaktivno od dana kad smo krocili u Kanadu, pa je to bila bas dobra finansijska inekcija.
Pozz.

Sinisa, nama su takodje rekli da cemo sve papire dobiti na aerodromu, ali nije bilo tako. Mozda zato sto je bio praznik, pa je imigraciono bilo skoro prazno (Thanksgiving Day). Mi smo sve papire postupno prikupljali tj. prvo smo isli u imigraciono ovde u Niagara Falls i popunili formulare za SIN, zatim u St. Catherines (najblizi veci grad) za Health Card, a za deciji dodatak (Child Tax Benefit) sam se sama snasla, tj. skinula sam formulare sa Interneta i poslala postom.
Maya cy ...Deciji dodatak dobijaju svi koji imaju decu mladju od 16 godina starosti. Bez obzira kada predate, drzava isplacuje retroaktivno od dana kada ste usli u zemlju. Visina zavisi od uzrasta dece i od primanja roditelja. Kao sto rece Grandic, ceka se od 3-5 meseci nakon sto podnesete zahtev. U svakom slucaju, isplati se sto pre podneti, pa kad god dodje-dobrodosao!

z:dd:Srecan vam bio pocetak Nove godine i Novog zivota

He, takodje i tebi i tvojoj porodici sve najsrecnije bilo, evo prvi odgovaram posto smo u istoj vremenskoj zoni (komsije), deli nas samo stotinjak km QEW. Ostali spavaju. :) :)
Gledam, nema zive duse na ulicama, samo taxisti i policija. Christmas...
Pa nama su sve ali zaista i bukvalno sve dali u vezi papira svih mogucih, sve lepo strpali u jednu crvenu torbicu sa kanadskom zastavom zajedno sa jos nekoliko brosura, suvenira, itd... Vama je bilo tako sigurno zbog praznika. Ali u svakom slucaju nije problem nista da se uradi, bar me birokratija i banke ovde odusevljavaju, neverovatno sta mozes da zavrsis u par dana.
Koju kablovsku, internet, homephone, cellphones, long distance imate u Nijagari ?

z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back