Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je :klap: :klap: A ja jos zaboravila da si ti pisao da ti background checks traju 18 meseci.Malo sam pomesala lente.
Znam da registracija firme ide brzo i lako nego me zanimalo necije licno iskustvo.Da stavim na vagi za i protiv.

Ma ZA covece.Obavezno ZA ;):ok: i neka ti godine ne predstavljaju problem.Moj komsija otisao 2004 kao iseljenik na cerkino sponzorstvo.Samo da ti kazem da je 1946 godiste.Kaze da bi se zeznuo da nije otisao i da nikada nije bio sretniji i zadovoljniji.:super:

Moze biti da je sve to istina, nemam pojma, samo narod svasta prica, ja sam cula za to da su puno njih odbijeni zbog diploma, ali sam i cula da su neki dobili vizu sa istim tim diplomama, sto se mene tice, ja mislim da su te dipl.dosle ko kec na jedanaest za odbijenice, jer ima i tehnickih problema u CA i to dosta Saskatchewan trazi radnike, ali iz drugih drzava se puno pre stigne,nego iz Srbije(kako neznam),poslodavcima se ne izdaju preporuke da bi cekali 2 godine za radnika iz Srbije, kad ce im ocas posla stici iz Rumunije,Madjarske itd...i jos jedna informacija, posla za varioce NEMA do daljnjeg(eventualno jedan nuzni deo radi), cak ni u Alberti gde ima nafte nerade varioci, to znam iz prve ruke.Nisam mislila da se koci ceo SINP, nego samo malo usporava za nas iz Srbije, ima tu jos cinilaca, ali otom potom ........Ja verujem da su oni zvali telefonom tog coveka, ali iskreno receno to mi je prvi glas da cujem za tako nesto.:think:

Moze biti da je sve to istina, nemam pojma, samo narod svasta prica, ja sam cula za to da su puno njih odbijeni zbog diploma, ali sam i cula da su neki dobili vizu sa istim tim diplomama, sto se mene tice, ja mislim da su te dipl.dosle ko kec na jedanaest za odbijenice, jer ima i tehnickih problema u CA i to dosta Saskatchewan trazi radnike, ali iz drugih drzava se puno pre stigne,nego iz Srbije(kako neznam),poslodavcima se ne izdaju preporuke da bi cekali 2 godine za radnika iz Srbije, kad ce im ocas posla stici iz Rumunije,Madjarske itd...i jos jedna informacija, posla za varioce NEMA do daljnjeg(eventualno jedan nuzni deo radi), cak ni u Alberti gde ima nafte nerade varioci, to znam iz prve ruke.Nisam mislila da se koci ceo SINP, nego samo malo usporava za nas iz Srbije, ima tu jos cinilaca, ali otom potom ........Ja verujem da su oni zvali telefonom tog coveka, ali iskreno receno to mi je prvi glas da cujem za tako nesto.:think:

Ja znam dosta odbijenih i svi su sa tim diplomama i preporukama od jednog mesara i jedne bravarske radionice. Cuo sam da su iz ambasade dolazili kod njih (u te dve firme) u posetu da vide te velike firme kod kojih su radile stotine ljudi koji apliciraju.
Po mojim informacijama u Saskwatchen-u zaista fali ljudi u odredjenim sektorima su stalno otvoreni konkursi i nemaju radne snage. Problem sa kanadjanima je da ne zele da zive u Sask-u a zasticeni su ko beli medvedi socijalom tako da ne moraju da prihvataju bas sve ponude. Saskatchewan nije bas popularno mesto u canadi zbog svoje ruralnosti i ostre klime.

Ja nemam nikoga tamo osim prijatelja, tako da mi je najveci problem bio upravo dobijanje ponude za posao. Morao sam da napravim intervju sa poslodavcem telefonom i da ga ubedim da mi napravi ponudu. Gospodja koja je vlasni firme sa kojom sam razgovarao u vise navrata mi je rekla da ona jako ceni radnike iz Srbije zato sto su vredni i odgovorni radnici i ne menjaju poslove kao kanadjani.
Ona je naravno svesna da treba da ceka godinu - godinu i po dana minimalno dok joj ne stigne radnik i te ponude su u stvari bez obaveza i jedne i druge strane i poslodavca i radnika. Dala je ponudu za posao iz opstih interesa, za razliku od nas oni imaju pameti da gledaju malo vise u buducnost. Ukoliko ne daju sada ponude za godinu, dve tri ce biti jos gora situacija nego sto je sada sa radnom snagom.
Kanada ima problem starog stanovnista, a i baby boomer generacija uskoro ide u penziju, njihovi matematicari su izracunali sta ce se desavati to je razlog zasto oni uvoze 250.000 ljudi godisnje.
To da iz nekih delova sveta lakse i brze idu sigurno je tacno, a izmedju ostalih naslucujem jedan dodatni razlog... procenili su da moraju da dobro provere nase papire...

Do sada su ljudi sa tim isti diplomama i preporukama ladno odlazili...
Znam za pedagoga koji je otisao kao kuvar, ucitelja, hemijskog i saobracajnog tehnicara koji su otisli kao varioci a nikad nisu drzali aparat za varenje u rukama....o mesarima da ne pricam....
Sada znam za ljude koji zavrsili knizevnost, elektricara, trgovce... koji su poksali da se predstave kao skilled worker-i ali vise ne ide tako.

Ovde se moze pratiti struktura i kolicina poslova koji su otvoren u Sask-u
http://www.saskjobs.ca
Moze se primetiti koji su poslovi stalno otvoreni, ti oglasi se stalno ponavljaju.

Ovde statistika 2007 link za PDF mozete pogledati jako lepo uradjene statisticke podatke o imigraciji u Sask. Srbija je na 6-tom mestu u svetu po broju nominacija, sto je jako ne srazmerno nasoj velicini.... ja mogu samo da rezonujem da nas jako vole.

Iz price sa ljudima koji su tamo saznajem da tamo ima neverovatno puno stvari koje mi ne mozemo ni da zamislimo da tako funkcionisu. Naravno neke su dobre neke manje dobre...

Inace Sakatchewan i gradovi u njemu specijalno Saskatoon i Regina su prestonice kriminala u Canadi, duplo su nesigurniji od recimo Toronta. To me je zabrinulo pa sam pogledao statistike i uporedio sa nasim i veoma sam iznenadjen. Zakljucak je da je njihov najkriminalniji grad na nivou mog malog grada u Vojvodini koji je kao mirno mesto u provinciji.....

Primecujem da su jako osetljivi na muljanje i toliko dobro informaciono organizovani da se nikako ne isplati i prakticno i nije moguce.
Kazu da u Sask-u nema indikacija i posledica krize, primeceno je da su pojavili neki ljudi iz drugih delova Canade ali ne u velikom broju. Znam za 4 porodice nasih ljudi koje su se u poslednje vreme preselile u Ontario i Montreal.

A u ja sam se bas raspisao, ocigledno zivci rade :gace:

Pravo da ti kazem djura99, bas si dobro informisan, mi se stvarno nismo puno upustali u te neke price, posto nam je bitno da odemo i da vec jednom dobijemo platu a ne samo da radimo.Posao imamo obezbedjen tako da nas ne zanima puno, statistika i sve drugo,iz zivih primera vidimo da se moze ziveti normalno, a i bili smo pa smo licno sve videli i raspitali se na licu mesta.Kazem opet, svako ima svoju pricu, videcemo kad stignemo koja je prava, ako bog da.Neko kaze kako su nasi vredni.....drugi kazu, da nasi nece da rade kad stignu......pojma nemam sta da mislim, ja mogu za sebe da garantujem, za drugog ne...

E Sale, sada sam videla i ovu poruku, a pre toga sam ti vec odgovorila na PM. Juce sam bas bila u toj prodavnici i stvarno ima svega iz nase bivse Juge. Ono sto sam primetila jeste da suhomesnati proizvodi nisu ni blizu nasim, odnosno mnogoooo su bolji jer bi im ovde sigurno propala prodaja kada bi se iz "sunke" ili "stisnjene" cedila voda. Znaci, kvalitet je zaista dobar, a sto se tice zacina-nemate sta da brinete. Ima i Aleve paprike i Fanta za srpski pasulj.... i da ne davim. Jedina zamerka na ishranu u Kanadi je.....riba je stvarno skupa, ili ja jos nisam pronasla pravi kanal nabavke, ali po molovima je uhhhh....
No, prezivecemo i to nekako, samo jos koji dan. Pa, odakle mi dolazimo...juuuu...sve moze:whistling::rotf::whistling:

Eheeeeeeee....WELCOME !!!!!!!!

Znam doooobro kako se osecate, tih prvih dana smo bili kao na mars baceni.
Samo polako. Za ribu nemoj se brinete, ima u kineskim prodavnicama i oslica i skuse i soma i sarana, duplo jeftinije nego po molovima i velikim supermarketima. Polako samo, sve ce doci samo po sebi, nista ne brinite. Probajte ovo : www.blueskysupermarket.com i http://www.starskycanada.com/
Neka ste vi dosli. Nijagara je bas lepa, pravi turisticki grad, lepo gde god da pogledas.
Kad budete isli do Toronta, javite se obavezno pa da svratite. Poslacu telefon na PM.

Srecno, samo lagano i cujemo se :)

Sinisa i Nadica.

Poslednja izmena:
Eheeeeeeee....WELCOME !!!!!!!!

Znam doooobro kako se osecate, tih prvih dana smo bili kao na mars baceni.
Samo polako. Za ribu nemoj se brinete, ima u kineskim prodavnicama i oslica i skuse i soma i sarana, duplo jeftinije nego po molovima i velikim supermarketima. Polako samo, sve ce doci samo po sebi, nista ne brinite. Probajte ovo : www.blueskysupermarket.com i http://www.starskycanada.com/
Neka ste vi dosli. Nijagara je bas lepa, pravi turisticki grad, lepo gde god da pogledas.
Kad budete isli do Toronta, javite se obavezno pa da svratite. Poslacu telefon na PM.

Srecno, samo lagano i cujemo se :)

Sinisa i Nadica.

Pozdrav prijatelju moj :bye:

Gledam ove cene i mislim se kako nas ovde ova nasa monopolisticka bagra lupa po novcaniku do besvesti.:dash:

Pozdrav prijatelju moj :bye:

Gledam ove cene i mislim se kako nas ovde ova nasa monopolisticka bagra lupa po novcaniku do besvesti.:dash:

Nije bas jeftino Sale, za nas koji smo novodosli, stalno uporedjujemo cene sa mestom odakle smo dosli, tako da sam posle mesec i po provedenih u Montrealu dosao do zakljucka da uopste nije jeftino kupovati ni namirnice ni bilo sta. Cak bih mogao reci i da je veoma skupo. Najzad videces i sam kad dodjes. Recimo u obliznje americke gradice je skoro upola jeftinija hrana nego ovde u Montrealu i ne samo hrana nego uopste svi produkti. Evo moje komsije odavde gde zivim, vecina njih, obavezno ide dva puta mesecno preko granice, da bi kupovali hranu i takve svakodnevne potrebstine. Oni mi pricaju da tako ustede zavisno od meseca u godini od 200-350 CAD, sto uopste nije naivna suma. Jos samo da znas kako me srce boli kad moram da za paklu cigareta dam po 7 dolara, ili kad za malu flasicu piva od 3.3 L dam jedan dolar min.
Evo primer koliki su mi sadasnji troskovi za mesec dana:
- stanarina 800 CAD ( tu je ukljuceno sve ) dobra zgrada, u dobrom kraju stan od oko 70 m2
- tv, internet i telefon + mobilni za dvoje 120 - 140 CAD
- vrtic za dete 140 - 154 CAD
- hrana oko 500 - 600 CAD ( tu je uracunato i sredstva za licnu higijenu )
- javni transport ( dve mesecne ) 140 CAD
- ostali troskovi 200 CAD

Sve ukupno negde oko 2000 CAD mesecno za osnovne potrebe. Sve ostalo bi doslo extra na troskovima.

Nadam se da ce ovi parametri biti kao reper svima da imaju pretstavu o cemu se radi.
Dobro bi bilo i kad bi nasi ljdi iz Toronta i okoline, odnosno cele Kanade ostavili ovakve informacije.
Pozdrav svima iz Montreala

Nije bas jeftino Sale, za nas koji smo novodosli, stalno uporedjujemo cene sa mestom odakle smo dosli, tako da sam posle mesec i po provedenih u Montrealu dosao do zakljucka da uopste nije jeftino kupovati ni namirnice ni bilo sta. Cak bih mogao reci i da je veoma skupo. Najzad videces i sam kad dodjes. Recimo u obliznje americke gradice je skoro upola jeftinija hrana nego ovde u Montrealu i ne samo hrana nego uopste svi produkti. Evo moje komsije odavde gde zivim, vecina njih, obavezno ide dva puta mesecno preko granice, da bi kupovali hranu i takve svakodnevne potrebstine. Oni mi pricaju da tako ustede zavisno od meseca u godini od 200-350 CAD, sto uopste nije naivna suma. Jos samo da znas kako me srce boli kad moram da za paklu cigareta dam po 7 dolara, ili kad za malu flasicu piva od 3.3 L dam jedan dolar min.
- stanarina 800 CAD ( tu je ukljuceno sve ) dobra zgrada, u dobrom kraju stan od oko 70 m2

Sve ukupno negde oko 2000 CAD mesecno za osnovne potrebe. Sve ostalo bi doslo extra na troskovima.

Nadam se da ce ovi parametri biti kao reper svima da imaju pretstavu o cemu se radi.
Dobro bi bilo i kad bi nasi ljdi iz Toronta i okoline, odnosno cele Kanade ostavili ovakve informacije.

Idealno za odvikavanje od pusenja ;)

Ma nisam ni rekao da je jeftino vec sam rekao da nas ovde ubija monopolisticka bagra.Gorane , verovatno je zivot u Skoplju bio jeftiniji.Ovde u Beogradu je sve potpuno isto kao i u Kanadi ,cak je vecina stvari daleko skuplja.Nemoj da shvatis pogresno,ali na ove nase plate nas ovi nasi dusebriznici tako pljackaju da je to strasno.

Poslednja izmena:

Zelim jos nesto da dodam.Ja sam sa ovim troskovima jako dobro upoznat.Barem jednom nedeljno se cujem sa drugom koji je u Kanadi vec 11 godina a takodje i citam http://www.cyberpresse.ca/ svaki dan tako da sam u toku sa zbivanjima i situacijom kod vas.Ne zelim da ti ja nesto popujem, ali ja ni ne tezim ka tome da odem odavde tamo gde je nesto jeftinije nego u mojoj zemlji vec da za iste pare,a za vece plate, zivim u jednom stabilnijem sistemu koji ce meni i mojoj porodici obezbediti dusevni mir.:D

Pozdrav od Saleta

Uopste necu da uporedjujem standard ovde i odakle smo dosli, kupovna moc ljudi, je ovde mnogo puta veca nego kod nas. Cisto sam napisao kao primer, sta ljudi da ocekuju kad budu dosli ovde.
Evo dodacu i jos nekoliko primera mogucih dodatnih troskova koji nisu nimalo naivni:
- parkiranje na ulici gde zivim 85 CAD na mesec, ( dobijes nalepnicu na kojoj je reon za koji placas parking koji u isto vreme ne vazi za druge reone ) na parkingu koji je obezbedjen danju i nocu 160 CAD ( kazna za parkiranje bez dozvole 40 CAD, moj prijatelj je pokupio petnaestak takvih kazni za 2 meseca ) u centru grada parking mesto ide i do 500 CAD mesecno
- parkiranje na placenim parkinzima pocinje od 10 CAD na sat ( sve ovo je za centar grada )
- dva puta sam bio na aerodrom cekao ljude, sat vremena parking kosta 20 CAD
- kazna za prljav auto 40 - 120 CAD ( neociscen od snega, nevidi se tablica, prljavi vetrobrani itd... ), za nenosenje zimskih guma 385 CAD
Ne pada mi na pamet sada sve sto bih zeleo da napisem kao primer, ali dobro je znati kao informaciju.

Uopste necu da uporedjujem standard ovde i odakle smo dosli, kupovna moc ljudi, je ovde mnogo puta veca nego kod nas. Cisto sam napisao kao primer, sta ljudi da ocekuju kad budu dosli ovde.
Evo dodacu i jos nekoliko primera mogucih dodatnih troskova koji nisu nimalo naivni:
- parkiranje na ulici gde zivim 85 CAD na mesec, ( dobijes nalepnicu na kojoj je reon za koji placas parking koji u isto vreme ne vazi za druge reone ) na parkingu koji je obezbedjen danju i nocu 160 CAD ( kazna za parkiranje bez dozvole 40 CAD, moj prijatelj je pokupio petnaestak takvih kazni za 2 meseca ) u centru grada parking mesto ide i do 500 CAD mesecno
- parkiranje na placenim parkinzima pocinje od 10 CAD na sat ( sve ovo je za centar grada )
- dva puta sam bio na aerodrom cekao ljude, sat vremena parking kosta 20 CAD
- kazna za prljav auto 40 - 120 CAD ( neociscen od snega, nevidi se tablica, prljavi vetrobrani itd... ), za nenosenje zimskih guma 385 CAD
Ne pada mi na pamet sada sve sto bih zeleo da napisem kao primer, ali dobro je znati kao informaciju.

Ok.Hvala za inf.Ovakve stvari su uvek dobrodosle :ok:.Ovo nam makar pruza sliku drustva u koje dolazimo,jer drustvo koje je sposobno da postavi ovakve cene pocev od parkinga pa do kazni za prljav auto je ekonomski stabilno i razvijeno.To je ono ka cemu ja tezim.:bye:

Da li mi neko moze dati broj telefona od Branka Pesica ili Nenada Dodiga, onih savetnika u Adriatic-u.

Pre nekoliko meseci je isao jedan prijatelj kod njih. Naplatili su mu 20evra intervju, a dobio je informacije koje sam i ja mogla da mu dam, cak sam mu mnogo toga i rekla, ali nije mi verovao. Pri tom, nisu mu rekli najnovije informacije oko liste zanimanja i sl. vec samo uopsteno, znanje engleskog, obrazovanje...i jos su mu rekli da su mu najbolje sanse ako nadje zaposlenje tamo (hello!!). Ponudili su mu i da plati oko 5000evra da mu njihov agent iz Kanade trazi posao, ali kao oni nista ne garantuju.

Moje misljenje je da oni prodaju maglu ljudima koji misle da ne mogu sami, a zapravo, oni nista ne mogu da urade konkretno za tebe, a cini mi se da ni ne prate bas detaljno sta se desava na imigracionoj sceni Kanade.

Mnogo korisnije ti je da procitas ovaj forum i pratis linkove koje su ljudi ostavljali. Stvarno ima gomila informacija ovde. A uvek mozes da postavis konkretna pitanja i sigurno dobijes odgovor.

Pre nekoliko meseci je isao jedan prijatelj kod njih. Naplatili su mu 20evra intervju, a dobio je informacije koje sam i ja mogla da mu dam, cak sam mu mnogo toga i rekla, ali nije mi verovao. Pri tom, nisu mu rekli najnovije informacije oko liste zanimanja i sl. vec samo uopsteno, znanje engleskog, obrazovanje...i jos su mu rekli da su mu najbolje sanse ako nadje zaposlenje tamo (hello!!). Ponudili su mu i da plati oko 5000evra da mu njihov agent iz Kanade trazi posao, ali kao oni nista ne garantuju.

Moje misljenje je da oni prodaju maglu ljudima koji misle da ne mogu sami, a zapravo, oni nista ne mogu da urade konkretno za tebe, a cini mi se da ni ne prate bas detaljno sta se desava na imigracionoj sceni Kanade.

Mnogo korisnije ti je da procitas ovaj forum i pratis linkove koje su ljudi ostavljali. Stvarno ima gomila informacija ovde. A uvek mozes da postavis konkretna pitanja i sigurno dobijes odgovor.

20 EVRA INTERVJU :hahaha:

Ponudili su mu i da plati oko 5000evra da mu njihov agent iz Kanade trazi posao

Mislim da se radi o 5000 $, ali svejedno puno je dati te pare nizasta, ali bas nizasta.Slucajno znam neke koji su tako otisli, ali ljudi nisu imali drugog izbora(tako kazu), 2500$ za ponudu za posao, a 2500$ sto ti popuni aplikaciju, prevede ponesto(dosta toga i ne urade), i posalju u Bec umesto tebe,a fazon je sto ne trguju samo sa ponudama za posao pa bi ljudi to placali 2500$ i to je ono do cega se najteze dolazi, nego i onih drugih 2500 ide u paketu.Jedno bez drugog nemoze.I na kraju ljudi stignu u CA i pola stvari im nije prevedeno, nije receno sta da urade itd...a trebali su za te pare,......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back