Poz ljudi, eto i mene nakon duzeg vremena.....
Prvo da pozdravim i cestitam svima koji su dobili vize i pozelim im srecu u zivotu..
pa da napisem nesto o zivotu u Kanadi, kako mi izgleda sve nakon 6meseci ovde provedenih, bla bla bla itd... Ali ukratko
Imao sam te srece da sam 3 meseca nakon sletanja u Kanadu nasao posao u struci (masinstvo) u jednoj jako velikoj kompaniji. Poceo sam kao tehnicar i josh uvek sam na toj poziciji. upravo sam prosao probni rad i dobio povisicu. Plata je odlicna, uslovi fenomenalni (socijalno, penziono, opet penziono, zdravstveno, bonusi.....)... Fabrika preterano cista.....Sve po ISO standardima

Skapiram da se plate primaju na dve nedelje, te dodjem do zakljucka da umesto 12 plata kao u Srbji, primam 13, sto je good....
Kao i u proslom postu sto sam pisao, radim 4 dana u nedelji po 10h. Overtime-a hvala bogu uvek ima, sto se oberucke prihvata zbog duple satnice....
E sad, oko mene su svi zivi pesimisti, sto me uzasno nervira. Sto placu za YUGOM, a nijedaj jedini da se vishe preseli za tu YUGU, posto niko ne kaze SRBIJA ili Republika Srpska. Vec YUGA.....
Kako u Kanadi nema zivota i sto je najvaznije ne moze se ostvariti kapital..... A bukvalno svi imaju kucerine od 300hiljada , na kojima josh duguju u proseku 100hiljada.
Imaju poslove u kojima zaradjuju 60hiljada na godinu i opet placu kako ne mogu da ustede i kako je YUGA majka.....
Ne mogu da ustede, a u dzepu imaju 200hiljada? eeeeeee breeeeeeeeeeeee... Pa gde je tu logika?
Ja bio presrecan kada ustekam 500evra u Srbiji. ovi nisu srecni ni sa 200hiljada... Kazu 200hiljada nije nista u Kanadi.. Cool u Srbiji si sa tim parama kao milioner. Te ajde za Srbiju sa tim parama i zivecesh kao bog.. Ali jok......
Da znam da cu naci neki dobar posao u Yugi i bla bla bla,, ishao bih ... heheh
I tako...
Ovde je milina za one, koji kao prvo nisu nostalgicni, znaju engleski, imaju bar visu skolu, znaju sta oce i sto je najbitnije stedljivi u pocetku,,,
Toliko za sada, odoh na posao... poz i sretno..