Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eee, pa jel to eto i tebe ovamo...?... super. Nisam bas u toku ko je dobio vizu, ko dolazi, slabo sam na forumu, obaveze, obaveze :) .
U koji grad dolazite ?
Ma ne opterecuj se uopste sa stvarima, nije kriticno nista osim lekova, da. Ponesi malo antibiotike, nesto za bolove i temperaturu, to je to. Inace, ovde se lekovi placaju i kad imas osiguranje i recept i nisu jeftini uopste (ako nemas neko dodatno osiguranje, iz firme i sl.). Kao i zubar i ocni lekar. Ostalo je sve pokriveno OHIP-om.
Serpe, lonci i poklopci....zaboravi. :)
Pozdrav, srecan put i sve najbolje.

:maramica:

A zato moj komsija na povratku u Kanadu uvek nosi antibiotike od kajsije u staklenoj litarskoj ambalazi.E sad mi je tek postalo jasno.Sigurno su mu u Kanadi preskupi ti njegovi antibiotici.;)

Sale hvala puno!
Možda bude još neko pitanje do 01.10. jer tada planiram da pošaljem dokumenta. Inače i moj suprug nije mogao da nađe vojnu knižicu, pa su mu 2007, kad smo odlučili da apliciramo, izdali duplikat. Čitala sam o zavrzlami koju su tebi napravili oko vojske i nešto se bojim da će i kod nas biti zastoj iz istog razloga. On je takođe bio u vojsci 1992, znači za vreme rata, ali nije učestvovao u ratu, služio je u Beogradu i Kovinu. Bio je radio-telegrafista , ali jedinica u kojoj je služio bila je 72. specijalna jedinica (meni to zvuči opasno, grozno, ali ja ne znam ništa o vojsci, a u to vreme to je bila čast, prva generacija te jedinice, sve najsposobniji momci ). Šta misliš o našem slučaju, mislim iz vojno-bezbednosnog ugla (šalim se!), da li smo i mi eventualna pretnja Kanadi, pa će nas njihove tajne službe pročavati godinama???? Pozdrav svima!

Pozdrav

Ne znam sta da ti kazem.Nima ne treba mnogo vremena da urade provere , nego je problem sto postoji ograman broj ljudi koje treba proveriti (tzv. backlog) iz celog sveta.Te provere za potrebe imigracionog obavlja kanadska sluzba za nacionalnu bezbednost CSIS.Postoji vise nivoa provere od kojih neke mogu da potraju i do 18 meseci sto je moj slucaj.To su uglavnom ljudi koji imaju tzv.Military Background tako da cete i vi mozda malo cekati kao i ja.Sve je to neizvesno i nagadjanje jer niko osim njih samih ne zna koliko ce trajati provera.

:D

Poz ljudi, eto i mene nakon duzeg vremena.....

Prvo da pozdravim i cestitam svima koji su dobili vize i pozelim im srecu u zivotu..

pa da napisem nesto o zivotu u Kanadi, kako mi izgleda sve nakon 6meseci ovde provedenih, bla bla bla itd... Ali ukratko

Imao sam te srece da sam 3 meseca nakon sletanja u Kanadu nasao posao u struci (masinstvo) u jednoj jako velikoj kompaniji. Poceo sam kao tehnicar i josh uvek sam na toj poziciji. upravo sam prosao probni rad i dobio povisicu. Plata je odlicna, uslovi fenomenalni (socijalno, penziono, opet penziono, zdravstveno, bonusi.....)... Fabrika preterano cista.....Sve po ISO standardima :) Skapiram da se plate primaju na dve nedelje, te dodjem do zakljucka da umesto 12 plata kao u Srbji, primam 13, sto je good....
Kao i u proslom postu sto sam pisao, radim 4 dana u nedelji po 10h. Overtime-a hvala bogu uvek ima, sto se oberucke prihvata zbog duple satnice....

E sad, oko mene su svi zivi pesimisti, sto me uzasno nervira. Sto placu za YUGOM, a nijedaj jedini da se vishe preseli za tu YUGU, posto niko ne kaze SRBIJA ili Republika Srpska. Vec YUGA.....
Kako u Kanadi nema zivota i sto je najvaznije ne moze se ostvariti kapital..... A bukvalno svi imaju kucerine od 300hiljada , na kojima josh duguju u proseku 100hiljada.
Imaju poslove u kojima zaradjuju 60hiljada na godinu i opet placu kako ne mogu da ustede i kako je YUGA majka.....

Ne mogu da ustede, a u dzepu imaju 200hiljada? eeeeeee breeeeeeeeeeeee... Pa gde je tu logika?

Ja bio presrecan kada ustekam 500evra u Srbiji. ovi nisu srecni ni sa 200hiljada... Kazu 200hiljada nije nista u Kanadi.. Cool u Srbiji si sa tim parama kao milioner. Te ajde za Srbiju sa tim parama i zivecesh kao bog.. Ali jok......

Da znam da cu naci neki dobar posao u Yugi i bla bla bla,, ishao bih ... heheh :)

I tako...

Ovde je milina za one, koji kao prvo nisu nostalgicni, znaju engleski, imaju bar visu skolu, znaju sta oce i sto je najbitnije stedljivi u pocetku,,,

Toliko za sada, odoh na posao... poz i sretno..

Sve najbolje!!!:super:

Zdravo drugari,

Da li je neko od vas koji ste dobili vize poslao za "documents required" kopiju ugovora o radu, a da je tamo stajalo da je primljen/a na ODREDJENO RADNO VREME i da li je to mozda predstavljalo nekome problem? ...ili bi moglo predstavljati "problem" :think:

Sta mislite da li to stvara los utisak da sam kao siroma' koji nema stalan posao, pa gleda kako da pobegne iz rodne mu Srbije? :think:

Hvala unapred,

Naz Dvoje :brus: :gace:

Ugovori o radu na odredjeno vreme su potpuno ok. Sasvim normalna stvar. Ja čak šaljem i nekoliko ugovora o delu ( tako je bilo u jednom periodu mog radnog isustva) pa ćemo videti da li će to priznati. Na svu sreću imam dovoljno staža i bez toga.

Nego drugari vidim da ste i vi u istom poslu kao i ja ( skupljanje dokumenata, overe, prevodi) pa me interesuje da li su vama napisali da šaljete za Beč ili u Beograd. U pismu koje su nam poslali pre dva meseca, sa zahtevom da prikupimo dokumenta, piše poslati na adresu Kneza Miloša 75, Beograd. Vidim svi ovde koji se javljaju su slali u Beč. Na koju adresu vi šaljete dokumenta?

Zdravo drugari,

Da li je neko od vas koji ste dobili vize poslao za "documents required" kopiju ugovora o radu, a da je tamo stajalo da je primljen/a na ODREDJENO RADNO VREME i da li je to mozda predstavljalo nekome problem? ...ili bi moglo predstavljati "problem" :think:

Sta mislite da li to stvara los utisak da sam kao siroma' koji nema stalan posao, pa gleda kako da pobegne iz rodne mu Srbije? :think:

Hvala unapred,

Naz Dvoje :brus: :gace:

Da li ste overavali u opštini ili sudu te kopije ugovora o radu? U zahtevu ne piše da treba da budu certified. Pošto su to obično dokumenti na više stranica overa nije jeftina.

Da li ste overavali u opštini ili sudu te kopije ugovora o radu? U zahtevu ne piše da treba da budu certified. Pošto su to obično dokumenti na više stranica overa nije jeftina.

Treba da se overe kopije ugovora, pise u uputstvu za slanje dokumenata...
Pise ovako:
For you and your spouse or common-law partner:
notarized employment contracts from your present and past employers,
accompanied by an English or French translation

Upravo zato se svi zale na overu, zbog toga je skupo...
Ako su vama napisali da predajete dokumenta u Kneza Milosa onda uradite tako...
Nama su napisali da saljemo u Bec...

pozdrav!

Prijatelji cao!

Da li ono pravilo za dozvoljenu tezinu prtljaga po osobi (2 puta po 23kg) vazi i za svako dete koje leti?

hvala unapred na odgovoru

Zavisi, npr. ja i supruga imamo pravo 2x23kg, a nasa 15-tomesecna cerka 1x23kg ( iako nema svoje sediste!). To nam decidirano pise na kartama (elektronskim)! Radi se o British Airwaysu, ali i oni menjaju to pravilo, pa mislim da od nekog oktobra smanjuju na 1x23kg....
Dakle, nije kod svih isto, to proveri pre kupovine karata, tj. onog trenutka dok ih kupujes!
Ne daj novce pre svih informacija koje mislis da treba da ti daju!
Pozdrav

Evo upravo sam zavrsio kompletnu overu svih dokumenata i sve me je izaslo oko 12000 dinara. Jedino sam imao srecu da mi nisu naplatili vojnu knjizicu (islo je djuture sa ostalim stvarima) cime sam ustedeo 5800 din po cenama u NS (260+30 A4, 520+30 A3, dokumenta na stranom jeziku duplo od ovih cena)
Sta da se radi, negde cena mora da se plati. Dovijaj se kako znas i umes da prodjes jeftinije, koliko znam u BG ima puno mesta za overu i ljude nije mrzelo da idu od opstine do opstine i traze kako da prodju jefitinije. Procesljaj forum ima dosta iskustava i caka.

Prevode necu ni da spominjem, nisam jos zavrsio ali 10e/strani je prosecna cena i to ce biti sigurno 250-300, zavisno kako mi bude prevodioc zaracunao vojnu knjizicu.

Inace pravi prevodioc ce zakaciti kopiju onoga sto je preveo iza prevoda i overiti spoj svojim pecatom !

Poslednja izmena:
Treba da se overe kopije ugovora, pise u uputstvu za slanje dokumenata...
Pise ovako:
For you and your spouse or common-law partner:
notarized employment contracts from your present and past employers,
accompanied by an English or French translation

Upravo zato se svi zale na overu, zbog toga je skupo...
Ako su vama napisali da predajete dokumenta u Kneza Milosa onda uradite tako...
Nama su napisali da saljemo u Bec...

pozdrav!

I nama pise da dostavimo dokumenta u Bec, jel, ali koliko sam cuo skoro svi odnesu u ambasadu cetvrkom i ovi salju diplomatsku postu petkom u Bec, sto i ja planiram da uradim sledece nedelje. Kakva su iskustva ostalih?

citat:
You are therefore requested to submit a complete application to the following visa office:

The Canadian Embassy

Laurenzerberg 2

1010 Vienna

Austria

Zavisi, npr. ja i supruga imamo pravo 2x23kg, a nasa 15-tomesecna cerka 1x23kg ( iako nema svoje sediste!). To nam decidirano pise na kartama (elektronskim)! Radi se o British Airwaysu, ali i oni menjaju to pravilo, pa mislim da od nekog oktobra smanjuju na 1x23kg....
Dakle, nije kod svih isto, to proveri pre kupovine karata, tj. onog trenutka dok ih kupujes!
Ne daj novce pre svih informacija koje mislis da treba da ti daju!
Pozdrav

Za nas troje kad smo leteli za Montreal 10 ovog meseca, takodje sa British-om, nosili smo 6 torbe x 23 kg. Dete je staro 3 i po godine.

Ja sam karte dobio veoma povoljno, ali to mogu samo za sebe da zavrsim. Idem preko British Airways i Londona, 05. oktobra. Ne mogu da procenim da li je 507 dobra cena, ali ti predlazem da pitas preko vise agencija ili kompanija jer ih dosta leti za Toronto (Austrian, BA, Air France, Lufthansa, LOT)! Nemoj da te mrzi, pozovi svaku agenciju koju nadjes u oglasima (GEA, Eurojet itd, itd). Pitaj cak ipreko JAT-a, jer i oni prodaju karte drugih kompanija!
Sve najbolje i ostajemo u kontaktu preko ovog dobrog foruma!
Pozdrav

Hvala Dassal.
Kupila sam karte preko Jumbo Travel iz Beograda i koliko sam ja zvala, proveravala na netu i raspitivala se u Beogradu i Novom Sadu, pomenuta agencija je bila ubedljivo najpovoljnija. Eto, kad sledecem srecniku bude trebala "one way ticket" za CA, neka ukuca samo Jumbo Travel i proveri da li su jos uvek najpovoljniji.
Jos jednom, srecan ti put Dassal:bye:

Eee, pa jel to eto i tebe ovamo...?... super. Nisam bas u toku ko je dobio vizu, ko dolazi, slabo sam na forumu, obaveze, obaveze :) .
U koji grad dolazite ?
Ma ne opterecuj se uopste sa stvarima, nije kriticno nista osim lekova, da. Ponesi malo antibiotike, nesto za bolove i temperaturu, to je to. Inace, ovde se lekovi placaju i kad imas osiguranje i recept i nisu jeftini uopste (ako nemas neko dodatno osiguranje, iz firme i sl.). Kao i zubar i ocni lekar. Ostalo je sve pokriveno OHIP-om.
Serpe, lonci i poklopci....zaboravi. :)
Pozdrav, srecan put i sve najbolje.

:maramica:

E eto vidis, konacno i ja, tj. mi stizemo:klap:
Dolazimo u Niagara Falls za pocetak, a posle.....videcemo. Mozda Toronto, ali o tom-potom.
Ponecemo neke lekice koje si naveo, a mislim da ni onaj Saletov "lekic" nije na odmet. Jedino je kolicina ogranicena, a nasih ljudi u Niagari puno:rotf: No, pravila su tu da se postuju, pa tako i mi (bar za prvi put:whistling:)
Pozdravljam te i evo pojacanje da ne peces sam rostilj - moj dragi je expert za to. Tako da kad Sale stigne bice:mesi::orkestar::kafa::mesi:

Evo upravo sam zavrsio kompletnu overu svih dokumenata i sve me je izaslo oko 12000 dinara. Jedino sam imao srecu da mi nisu naplatili vojnu knjizicu (islo je djuture sa ostalim stvarima) cime sam ustedeo 5800 din po cenama u NS (260+30 A4, 520+30 A3, dokumenta na stranom jeziku duplo od ovih cena)
Sta da se radi, negde cena mora da se plati. Dovijaj se kako znas i umes da prodjes jeftinije, koliko znam u BG ima puno mesta za overu i ljude nije mrzelo da idu od opstine do opstine i traze kako da prodju jefitinije. Procesljaj forum ima dosta iskustava i caka.

Prevode necu ni da spominjem, nisam jos zavrsio ali 10e/strani je prosecna cena i to ce biti sigurno 250-300, zavisno kako mi bude prevodioc zaracunao vojnu knjizicu.

Inace pravi prevodioc ce zakaciti kopiju onoga sto je preveo iza prevoda i overiti spoj svojim pecatom !

prevode se samo strane knjizice na kojima nesto pise...ima dosta o ovome na forumu, kao i (besplatnoj) overi dokumenata...

Pozdrav svima, treba mi par informacija u vezi dobijanja imigracione vize. Vec duze vreme razmisljam o odlasku u kanadu radi zaposlenja a kasnije i zivota. Citao sam dosta o programima za imigracione radnike ali bih zeleo da cujem nekoliko primera iz prakse kako sve to funkcionise i da li uopste ima neke sanse za odlazak. Konkretno, zavrsio sam elekrtotehnicku skolu smer za energetiku i tim poslom se trenutno i bavim pa me interesuje kakva je potraznja za slicnim poslovima.

prevode se samo strane knjizice na kojima nesto pise...ima dosta o ovome na forumu, kao i (besplatnoj) overi dokumenata...

Sto se tice besplatne overe, u NS imas samo jedno mesto za overu: gradsku kucu (eventualno sud). Moze i dzabe ako hoces, tj. kazes treba ti za posao, ali traze onda dokaz da vide da si na birou.
Nisam hteo previse da se bakcem sa tim, dovoljno mi je sto mi nisu naplatili overu vojne knjizice (5800 dinara manje)
Inace moj prevodioc je radio 10 godina za kanadske i australijske vize i za agencije koje to rade, tako da zna sve detalje oko prevoda + radi mi sve u 2 primerka :-)
Pozdrav

a gde pise da vojna knjizica treba da bude overena??? ili vi to preventivno

Sve lepo pise. U Visa Office Specific Instruction - Vienna (E37042) lepo pise:

Send notarized photocopies of all documents except the police certificates, which must be
originals. If your documents are not in English or French, send a notarized (certified) translation with a copy of the originals.

Znaci saljes overene kopije SVIH dokumenta (osim uverenja o nekaznjavanju), a ako nisu na engleskom (ili francuskom) i prevod.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back