Cao,drustvoo
evo registrovao sam se na ovaj forum,posto vidim da ima zanimljivih tema..
pogotovo me zanima ova o kanadi.
dakle ja sam sa Hrvatskim pasosom i zelio bi otici u kanadu da radim nesto nekakvih 4-5mjeseci,nekakve poslove jednostavne,mozda kakav muving,konstraksen,pejting,bas boj,nesto takvoga..jer cilj mi je nesto ustekat para gore da malo osetim kanadu i da onda otputujem u juznu ameriku!
dakle nije mi cilj gore s porodicom da se obogatim i kupim kucu. nego da imam za stan,hranu,izlazak i nesto da mi ostane nakon par meseci za put.
inace sam bio dva leta u USA pa nesto poznajem kako sve funkcijonise,mentalitet i tako to..
Al u kanadi nikad nisam bio,nit znam kako onu rezmisljaju...
zelja mi je mozda nesto u torontu ili okolici..
E sada imam nekoliko pitanja za sve kanadjane sa nase grude...
Posto ja imam HR-pasos a nedavno je ukinuta viza za turisticki posjet kanadi do 6mj za hr-pasose.
pitanje je dakle,kakve su mi sanse gore da odem na recimo jedan mesec dana i najdem neku gajbu za spavanje,najdem nekakav posao od ovih gore koje sam spomenuo...da mogu da platim stan,nesto popijem i eventualno da mi ostane za za put kasnije.
dakle to bi bilo nekakva vrsta rada na crno,posto nemam njihove papire(imam USA-SSN-neznam jel mi to sto pomaze)..jel ima gore nasih ljudi koji bi bili spremni pomoci,nasih nekih poslodavaca ili tako nesto..
ili jel nekto to mozda vec prosao sto ja hocu da napravim pa mi moze raci iz licnog iskustva?!
dakle htio bi gore samo radit nesto da mogu platit stan,hranu i da mi ostane za put..inace,imam jako velika iskustva u kao vozac auta,dostava,kamion.
jos uvek sam redovni student i imam 26 god
hvala svima na dobronamjernim odgovorima
pozz