Izgleda da su momci iz ministarstva za dijasporu, deluju preventivno.....onda to ima smisla!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav svima !!!
Pratim ovu temu odavno posto sam i ja bio zainteresovan za odlasak u Kanadu ali do sada nisam hteo nista da komentarisem.Nije mi jasno sta imate protiv Arlingtona i njegovih komentara ??? Covek samo pise o drugoj strani zivota u Kanadi i ne znam zasto vam to smeta? Svakako da se u Kanadi zivi bolje nego u Srbiji ali dali je to 10 puta bolje kao sto rece grandic, paaa nisam bas tako siguran. Dali to znaci da bi u Kanadi moja supruga i ja imali primanja oko 10000 $ posto ovde imamo oko 1000$(zajedno) ?
Sve to sto pisete lepo zvuci za onoga ko u Srbiji nema nista pa ce u Kanadi da kupi stan na kredit i mocice da ga otplacuje bez problema narednih 30 godina. Ali zasto bih otisao u Kanadu ako to imam ovde? Zbog rostilja,druzenja kojeg u Srbiji nema HA HA HA pa stvarno je smesno to sto grandic pise.
Naravno da Kanadjani idu na more u Mexiko i na Kubu jer im je to jeftino kao sto je nama Grcka ili Turska npr. A sto kazete da se niko ne vraca iz Kanade u Srbiju grdno se varate posto se puno ljudi vratilo jer nisu mogli da se prilagode.Treba pisati i o ovim stvarima a ne samo kako tece med i mleko pa da se ljudi razocaraju kad odu i vide da nije bas sve tako bajno kao sto su mislili.
Sto se Arlingtona tice, covek vam samo iznosi cinjenice i mislim da je itekako korisno to sto je pisao na ovom forumu !!!
to uopće nije tema što on piše niti ikoga zanima, to što on govori mi možemo pročitati iz novina, a naravno nas zanima tok procedure i ljudi koji su već tamo.......i ja osobno, čitam samo komentare o proceduri a ovo o životu tamo ja čujem od svojih koji su u canadi...a ne na ovom forumu..........
Izgleda da su momci iz ministarstva za dijasporu, deluju preventivno.....onda to ima smisla!!
Slazem se sa tobom da je nekom dobro u Srbiji, nekom u Kanadi a nekom nigde i zato je korisno da neko napise i o losem iskustvu u Kanadi. Zar ti smatras da u Novom Sadu nemas dovoljno kulturnih desavanja i da zbog toga zelis da ides u Kanadu ??? Deca se 10 puta vise smeju u Kanadi nego u Srbiji,pa to su stvarno gluposti. Vecina ljudi bi da ide u Kanadu jer misle da ce tamo da zarade silne dolare a ne da bi isli nasmejani na koncert Gorana Bregovica !!!Tema foruma definitivno nije ZASTO otici u Kanadu, kao ni DA LI otici.. mogla bih sad da ti pisem u jedno sto tacaka zasto ja hocu da odem u Kanadu, a ni jedna nije vezana za finansije. Vise se tice kvaliteta zivota (kulturnog, civilizacijskog), a mogla bih da ti navedem isto toliko tacaka zasto mi smeta zivot u Srbiji, i opet one ne bi bile finansijske prirode. Verujem da veliki procenat ljudi ovde deli moje misljenje sto se i vidi po njihovim postovima. Npr. Grandic je srecan sto mu deca dolaze nasmejana iz skole, i verovatno je na to mislio kada kaze da je 10 puta bolje u Kanadi, 10 puta se vise smeju i 10 puta se on manje nervira, a razlozi su uvek subjektivni i po mom misljenju ne mogu se meriti novcem. Barem sam ja tako shvatila.
Upravo iz tog razloga mi smetaju Arlingtonovi postovi, zato sto povrsno cita tudje i pise samo ono sto njemu odgovara, a ni jedan konstruktivan predlog nije izneo. Ono sto on pise nisu cinjenice, jer cinjenice ne postoje, nekom je dobro u srbiji, nekom u kanadi, a nekom nigde nije dobro. Svi smo mi individualni slucajevi, ali me raduje kada neko ostvari svoj san.
OK mi je i da neko iznese svoje lose iskustvo u Kanadi, sto da ne. Ali prepucavanja o tome da li je tamo generalno lose su besmislena.
Kome ja uopste ovo pisem?!
Ovo je jedan od boljih komentara na ove likove (verovatno je jedan te isit lik pod drugim pseudonimom, vidim da se brzo preselio u Novi Sad)...izgleda da su se uplašili da neće niko ostati u Srbiji pa će morati da vladaju sami sobom, kao što sam i pisao u nekom od ranijih postova. Obzirom da pišu "da li" zajedno veoma je verovatno da su stvarno iz ministarsva za dijasporu![]()
Slazem se sa tobom da je nekom dobro u Srbiji, nekom u Kanadi a nekom nigde i zato je korisno da neko napise i o losem iskustvu u Kanadi. Zar ti smatras da u Novom Sadu nemas dovoljno kulturnih desavanja i da zbog toga zelis da ides u Kanadu ??? Deca se 10 puta vise smeju u Kanadi nego u Srbiji,pa to su stvarno gluposti. Vecina ljudi bi da ide u Kanadu jer misle da ce tamo da zarade silne dolare a ne da bi isli nasmejani na koncert Gorana Bregovica !!!
Sine izgleda da nisi baš bio prisutan na časovima srpskog jezika ali ne samo zbog pisanja "da li" zajedno, nego i zato što ovo što ti pišeš spada pod ocenu 1, PROMAŠENA TEMA tj. FORUM. A inače nisi se ti teleportovao, ti nikada iz svoje malograđanštine i to pre svega u glavi nikada nisi ni otišao. Uostalom to što ti pišeš nisu nikakve činjenice niti ikome na ovom forumu ičim pomažeš. Ti si običan destruktivni element pun predrasuda i DA to je GLAVNI RAZLOG ZAŠTO LJUDI HOĆE DA ODU IZ SRBIJE a ne kao što bi rekao tvoj drugi ja, Arlington, AVIONI, KAMIONI... Putuj igumane ili što bi rekli živi i pusti druge da žive.
Tema foruma definitivno nije ZASTO otici u Kanadu, kao ni DA LI otici.. mogla bih sad da ti pisem u jedno sto tacaka zasto ja hocu da odem u Kanadu, a ni jedna nije vezana za finansije. Vise se tice kvaliteta zivota (kulturnog, civilizacijskog), a mogla bih da ti navedem isto toliko tacaka zasto mi smeta zivot u Srbiji, i opet one ne bi bile finansijske prirode. Verujem da veliki procenat ljudi ovde deli moje misljenje sto se i vidi po njihovim postovima. Npr. Grandic je srecan sto mu deca dolaze nasmejana iz skole, i verovatno je na to mislio kada kaze da je 10 puta bolje u Kanadi, 10 puta se vise smeju i 10 puta se on manje nervira, a razlozi su uvek subjektivni i po mom misljenju ne mogu se meriti novcem. Barem sam ja tako shvatila.
Upravo iz tog razloga mi smetaju Arlingtonovi postovi, zato sto povrsno cita tudje i pise samo ono sto njemu odgovara, a ni jedan konstruktivan predlog nije izneo. Ono sto on pise nisu cinjenice, jer cinjenice ne postoje, nekom je dobro u srbiji, nekom u kanadi, a nekom nigde nije dobro. Svi smo mi individualni slucajevi, ali me raduje kada neko ostvari svoj san.
OK mi je i da neko iznese svoje lose iskustvo u Kanadi, sto da ne. Ali prepucavanja o tome da li je tamo generalno lose su besmislena.
Kome ja uopste ovo pisem?!
Ovo je jedan od boljih komentara na ove likove (verovatno je jedan te isit lik pod drugim pseudonimom, vidim da se brzo preselio u Novi Sad)...izgleda da su se uplašili da neće niko ostati u Srbiji pa će morati da vladaju sami sobom, kao što sam i pisao u nekom od ranijih postova. Obzirom da pišu "da li" zajedno veoma je verovatno da su stvarno iz ministarsva za dijasporu![]()
Sine izgleda da nisi baš bio prisutan na časovima srpskog jezika ali ne samo zbog pisanja "da li" zajedno, nego i zato što ovo što ti pišeš spada pod ocenu 1, PROMAŠENA TEMA tj. FORUM. A inače nisi se ti teleportovao, ti nikada iz svoje malograđanštine i to pre svega u glavi nikada nisi ni otišao. Uostalom to što ti pišeš nisu nikakve činjenice niti ikome na ovom forumu ičim pomažeš. Ti si običan destruktivni element pun predrasuda i DA to je GLAVNI RAZLOG ZAŠTO LJUDI HOĆE DA ODU IZ SRBIJE a ne kao što bi rekao tvoj drugi ja, Arlington, AVIONI, KAMIONI... Putuj igumane ili što bi rekli živi i pusti druge da žive.
Jutros sam procitala da si dobio pozivnicu, i sad opet iscitavam postove i tog nema nigde.[/QUOTE
Ma skinuo sam to.Inace,hvala na pozivu.Obecavam da cu doci.
Re: kako do kanadske iseljenicke vize?
--------------------------------------------------------------------------------
Citat:
Original postavio dzo_hus
U tom smislu imam pitanje za ministry: kako si ti sebe izbodovala(o) kad si im slala(o) prijavu? MIslim, jesi li bila(o) oko granice ili su ti baš zakinuli poene? Pitam to iz razloga što mislim da mogu da primenjuju novu listu zanimanja čak i na nas stare SAP-ovce tako što će sve one čiji NOC nije na novoj listi jednostavno "zakinuti" za bodove. U tom slučaju si apsolutno nemoćan. Nisam pristalica teorija zavere i verujem da nisu takvi (inače ne bih ni išao tamo, jer takav sistem imam i ovde), ali ...? Zato me zanima i je li tvoj NOC na ovoj novoj listi ili nije? U svakom slučaju, polaži taj IELTS još jednom i onda si im sve argumente da te odbiju izbila(o) iz ruku!
Nikada ne bih podnosila prijavu sa minimumom poena jer je preveliki rizik narocito sada kada smo izgubili 3 godine zivota tapkajuci u mestu i cekajuci.
Po nasem, zakinuto je za 8 bodova.
Moj Master degree (izbodovan po ESPB poenima svaki ispit posebno) mi je racunat kao bachelor iako imam specijalan dodatak diplomi na kome jasno pise da sa tim mogu da upisem doktorske studije. Takodje imam diplomu na kojoj jasno pise da sam Master. Dakle tu su maznuli 5 poena.
Dalje: moj suprug na adaptibility dobija 0 poena kao nekvalifikovani radnik iako ima peti stepen strucne spreme odnosno kod nas najvisa skola za zanat, a njemu su racunali da ima HIGH SCHOOL.
Ne bih da podcenjujem njihovo skolstvo, ali njihov HIGH SCHOOL znaci nekvalifikovani radnik i nikako ne bi smeo da bude ekvivalent nasim srednjim strucnim skolama.
Sumnjamo da je do prevodioca koji je njegovu diplomu preveo kao HIGH SCHOOL diploma.
Opet moja se nije ni prevodila jer imam diplomu na engleskom, pa mi nikako nije jasno kako su me strpali u Bachelor.
IELTS ne mogu da polazem jer mi je prva ocena 7 i ja ne mogu iznad toga. Mogu u najboljem slucaju da dobijem isto to, dakle nema smisla.
Moje zanimanje trenutno nije na listi NOC 38
Ali imam radno iskustvo u trajanju vise od godinu dana za zanimanje koje jeste na listi, ali nisam skolovana za tu oblast. Mislim da se to ne racuna.
Pozdrav.
Tema je kako se pravi kancerogeni rostilj i to sve zanima. Upste nije tok procedure,promasilo si forum.

Arlingtone druze......
ja moram priznati (uz nadu da mi ostali nece zameriti) da si mene zaista u par navrata nasmejao i oraspolozio, mislim nisam se nesto iznervirala zbog tvojih postova, verovatno zato sto nisam direktno napadana...
ali dajte nemojte biti tvrdoglavi svi, ovo je zaista javni forum i svako moze da pise svoje misljenje, svoje vidjenje i utiske.
Nije u redu da se medjusobno vredjate , da ste cinicni, zlobni, zajedljivi!
To je zaista DETINJASTO!
Arlingtone brate...da si citao ovaj forum od pocetka uvideo bi da je zaista PREPUN VISE NEGO KORISNIH SAVETA VEZANO ZA IMIGRACIJU!
Na forumu B92 emigracija-imigracija, cak i onom cuvenom Serbian Cafe-u imas ovakve topike gde ljudi raspravljaju bas o ovim temama koje tebe interesuju i gde imas nesto vazno da kazes.
Ovde ljudi savetuju jedni druge oko detalja u priceduri i ocigledno nisu zainteresovani za tvoje verujem dobronamerne savete, pa sto onda trosis svoju energiju i vreme, paspravljajuci ovde sa njima.
Ajde sada se svi lepo izmirite i izljubite....pa svi zajedno na rostilj
Cak i ako imate oprecna misljenja iznesite ih na jedan ljudski i civilizova nacin...postujuci pri tome jedni druge
....Ajde sada se svi lepo izmirite i izljubite....pa svi zajedno na rostilj![]()
sale moram da kazem svima da si ti,gradnic,dassel i pitaj boga ko jedna te ista osoba.Pukao si za Kanadu, i onda se igras Talented Mr.Ripley (samo sto nisi ni talentovan). Kao grandic tj. ti si u Kanadi,a ta Kanada postoji u tvojoj masti,niko nista ne radi samo se rostilja po ceo boziji dan,a plate vece 10 puta nego u Srbiji,a u toj tvojoj Kanadi bi i Kanadjani hteli da zive.
Svake nedelje sale otvori jedan nov pseudonim i pita sam sebe kako se overavaju i fotokopiraju dokumenta,a onda sam sebi odgovara i zahvaljuje.Niko pre saleta rostiljdzije nije otisao u Kanadu jer nije znao da overi i fotokopira dokumenta.
BS

Sad si me razocarao sa ovim "kancerogenim" a ja bas mislio da te pozovem na rostilj kad dodjes u SRBIJU !!!Da si predlozila neke salate,jos bih i pristao,ali taj kancerogeni rostilj nikad. Promeni menu.