Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
maya_cy:
Freeze i ostali koji ste poslali aplikaciju nedavno otkad su uveli ovaj novi simplified,
dali je potrebno polagati engleski pre popunjavanja tog formulara ili je to moguce uraditi posle, nakon slanja istog obzirom da ostalu dokumentaciju traze tek nakon nekoliko meseci?
Hvala i pozdrav! :lol:

Ne bih ti savetovao da prvo saljes aplikaciju pa tek onda polazes test jer kao sto rece Freeze, nikada nisi siguran kako ces ga uraditi, ako kiksnes neces mozda imati dovoljan broj bodova za prolaz.
Prikupi sve papire i onda ako si sigurna u prolaz, salji aplikaciju onako kako to zahtevaju iz ambasade.

sendji:
Cek, cek,
sta je sad Simplified? Izvinjavam se ako ste vec pisali o tome ali puno je poruka pa me malo mrzi da sve citam. Nego jedno pitanje (jos). Sta se desi ako zatrudnis? Treba li se to dodatno prijaviti, i ima li beba kakav negativan uticaj na proces? Mislim, bas me briga i da ima, nego cisto da znam. Da li je neko pokusavao da dobije informacije iz ambasade, i jesu li sluzbenici bili od pomoci?

Naravno da ces morati da prijavis dete naknadno ako si vec pre toga preda0/la aplikaciju za sebe i zenu/muza, pa kako bi te pustili na aerodromu u imigracionom ako na papiru stoji tvoje ime i ime tvog zene/muza a nema deteta, a ti sa bebom u ruci?!?

Dete nema veze na ishod aplikacije, sta vise, mladi parovi sa decom cak i pre dobijaju papire od samaca..........ukoliko zadovoljavaju bodovni sistem, naravno.

U BG ambasadi su prilicno neljubazni i neces dobiti bogzna kakve informacije sto vec sam/a ne znas.

Hvala svima na iscrpnim odgovorima. I naravno da nisam planirala da strpam bebu u torbu pa da je tako neprijavljenu prosvercujem, vec ne znam da li to na neki nacin menja proces. Receno mi je u Ambasadi da ne smem menjati bracni status u toku procedure, jer se onda sve ponistava i idemo iz pocetka, pa sam mislila da bi i trudnoca, ili vec gotova beba takodje nesto promenila.

Original postavio sendji
Cek, cek,
sta je sad Simplified? Izvinjavam se ako ste vec pisali o tome ali puno je poruka pa me malo mrzi da sve citam. Nego jedno pitanje (jos). Sta se desi ako zatrudnis? Treba li se to dodatno prijaviti, i ima li beba kakav negativan uticaj na proces? Mislim, bas me briga i da ima, nego cisto da znam. Da li je neko pokusavao da dobije informacije iz ambasade, i jesu li sluzbenici bili od pomoci?

Sendji,
ovi iz ambasade u Bg-u pojma nemaju. Ja sam ih zvala i rekli su da se obratim ovima u Becu sto sam i uradila. Poslala sam im mail pre dva meseca...Odgovor nikad nisam dobila :mad: Nisam probala da ih zovem, a klika me je savetovao da to ne cinim jer nema sanse da se jave na tel. a kamoli da mi odgovore na pitanja.
Anyway, hvala kliki i freeze-u na savetima, mislim da cu engleski prvo da polazem pa tek onda saljem aplikaciju.
Poz svima!

Dobili smo rezultat sa IELTS
Ja sam malo podbacio zbog ogromne ucionice i ne bas tako dobre organizacije: W:6 L:6,5 R:6,5 S:7
i fali mi bas 7 umesto 6,5 da bih bio principal aplicant

ali zena je super uradila: W:7 L:8 R:7 S:8 tako da ima 67 super a?

danas sam bio u bg i poslali su mi papire, sluzbenica mi je rekla"za 15 minuta saljemo za bec taman si stigao".
Jos jedna stvar, nas fakultet se boduje sa 20 poena bez obzira sto je 4 ili 5 godina ne kao three-year diploma, trade certificate or apprenticeship, proverio sam i bilo mi je malo krivo ali je sve ispalo ok.
Za grad smo odabrali Edmonton iako je klima hladnija nadam se da cemo lakse naci posao.
Zena je zavrsila visu vaspitacku i uciteljski fakuktet, a ja srednju hemijsku(4 god radnog iskustva) i informaticki fakultet. Za pocetak bi radio bilo sta.

Ako neko ima neki savet u vezi Edmontona ili uopsteneka napise.

Freeze molim te napisi kad dobijes prvo obavestenje posto cu i ja verovatno dobiti malo posle.
Srecno svima koji pokusavaju i ne odustajte, mi se nadamo vec 2 godine ako izadjemo odavde onda je vredelo.

Koliko ja znam fakultet bi trebao da se boduje sa 22 boda, ako nesto u medjuvremenu nije promenjeno, nisam proveravao www.cic.gc.ca

Nije bilo potrebe da oboje radite test, ali ajde .........

To sto si naveo Edmonton, to nema nikakve veze, ti mozes da dodjes gde god hoces, to je cista formalnost da se navede mesto u koje planiras da dodjes.
Ja sam proveo jedan dan u Edmontonu, ne mogu ti mnoge reci o njemu, znam da ima nasih ljudi dosta, sto meni i nije neka prednost ali........posla da li ima, ne znam, u Alberti je sada ceo biznis u ovim malo zabacenijim krajevima severo-zapadno od Edmontona, zbog nafte.
Mada bih ja licno pre otisao u Calgary ako bih morao da biram izmedju ova dva grada.

Ali videces i sam kada dodjes, mozda za prvo vreme i dodjes ovde kod mene u Grande Prairie nekih 450 km od ED, posla koliko hoces............mada ne bas za ovu tvoju struku ali uvek se nesto nadje ako covek ne bira, a u pocetku i nisi bas u situaciji da se nesto mnogo premisljas i da biras.

Baci malo pogled na sledeci sajt u vezi posla, imas tamo da biras po provincijama .......
http://www.jobbank.gc.ca/Search_en.asp
ostavi prazno mesto u polju Step 1, samo dole izaberi provinciju........

Ajd` pa da sto pre dobijes papire........

Cekaj, zar ne treba prvo da se posalje aplikacija sa potvrdom o placenim fees pa tek nakon sto ti oni zatraze, saljes im licno i ostalu dokument. ukljucujuci i rezultate sa testa? Ja polazem IELTS u novembru, ali u onom formularu prilikom prijavljivanja ispita nisam navela adresu u Becu jer mislim da rezultate saljemo mi, aplikanti, a ne ovi iz Br. Councila, zar ne?
Dali 100% siguran da se fakultet (4 god.) boduje samo sa 20 poena? Gde si dobio tu informaciju, ako nije tajna?

AleksandarA:
Jos jedna stvar, nas fakultet se boduje sa 20 poena bez obzira sto je 4 ili 5 godina ne kao three-year diploma, trade certificate or apprenticeship, proverio sam i bilo mi je malo krivo ali je sve ispalo ok.

Cekaj kako to da se faks boduje sa 20, kad na sajtu pishe da se boduje 22? Gde si to proveravao...Posto ja sebi racunam da imam 20 sa vishom skolom (5 semestara)

http://groups.google.com/group/misc...helor+20+or+22+points&rnum=1#be308ed6796d99cb

Ovo je post pa pogledajte pise.Procitao sam negde i jasnije objasnjeno ali nemogu da nadjem trenutno treba potraziti.

Morali smo zena i ja da polazemo jer da je ona imala jednu 6 ne bi imala 67 a da sam ja imao 7 umesto 6,5 imao bih 67.Tako da smo se nadali da ce jedno od nas uspeti.

Gledao sam poslove u Ed, moj pomocnik koji ovde ima 350e a to je za Srbiju super,bi tamo za rad u teskoj hemijskoj industriji,smene i td imao 2600$ cad a to je uz slicne troskove zivota jako velika razlika i td...

maya_cy:
Cekaj, zar ne treba prvo da se posalje aplikacija sa potvrdom o placenim fees pa tek nakon sto ti oni zatraze, saljes im licno i ostalu dokument. ukljucujuci i rezultate sa testa? Ja polazem IELTS u novembru, ali u onom formularu prilikom prijavljivanja ispita nisam navela adresu u Becu jer mislim da rezultate saljemo mi, aplikanti, a ne ovi iz Br. Councila, zar ne?

Saljes samo fees i prijavu, posle oni traze ostalo kolko sam ja razumeo.
Za 300 dinara bc salje rezultate gde hoces.

AleksandarA:
Dobili smo rezultat sa IELTS
Ja sam malo podbacio zbog ogromne ucionice i ne bas tako dobre organizacije: W:6 L:6,5 R:6,5 S:7
i fali mi bas 7 umesto 6,5 da bih bio principal aplicant

ali zena je super uradila: W:7 L:8 R:7 S:8 tako da ima 67 super a?

danas sam bio u bg i poslali su mi papire, sluzbenica mi je rekla"za 15 minuta saljemo za bec taman si stigao".
Za grad smo odabrali Edmonton iako je klima hladnija nadam se da cemo lakse naci posao.
Zena je zavrsila visu vaspitacku i uciteljski fakuktet, a ja srednju hemijsku(4 god radnog iskustva) i informaticki fakultet. Za pocetak bi radio bilo sta.

Ako neko ima neki savet u vezi Edmontona ili uopsteneka napise.

Freeze molim te napisi kad dobijes prvo obavestenje posto cu i ja verovatno dobiti malo posle.
Srecno svima koji pokusavaju i ne odustajte, mi se nadamo vec 2 godine ako izadjemo odavde onda je vredelo.

Evo ovako, ja sam poslao 04.09....a 20.09. poslali su mi obavestenje da su primili moju aplikaciju sa naznakom da je za pocetak procesa potrebno 18-24 meseca...iskreno se nadam da je to samo formalna ograda posto u daljem tekstu stoji nesto u fazonu however that is only estimated time ...itd, itd...Doduse ja sam poslao postom, preporuceno, nisam isao do ambasade u BGD-u, ali mislim da im svakako treba 15-tak dana....Interesantno je da su poslali fiskalni racun na one sume koje sam uplatio kao process fee...
Znaci, to je samo obavestenje da su dobili aplikaciju, u daljem tekstu stoji da sad treba da cekam njihov zahtev za ostalu dokumentaciju...to je ovih 18-24meseca, valjda ne ce biti bas toliko, nadam se....

Video sam na cic procenjena vremena cekanja verovatno ste pogledali, na srecu u becu je najmanji period cekanja u svetu!!! 5 meseci za 30% aplikacija, 9 meseci za 50% i td. Dok se u vecini drugih gradova ceka i po 25 - 30 meseci za samo 50%.
Pise tacno i sta utice na brzinu odluke: promena adrese,neresen bracni status ili starateljstvo, da li ces poslati uredno prevedenu dokumentaciju i td.
Nadamo se de cemo biti u prvih 50% i da odemo u roku od 9 meseci taman smo tamo na leto.
Napisali su da ce obavestiti o prijemu aplikacije u roku od 3-7 nedelja, a ti si dobio obavestenje za 16 dana, tako da se nadam da tamo postoji neko ko ce vidati da smo ok ljudi zeljni boljeg zivota i da ce sve to ici malo brze jer 2 godine je ipak puno vremena.

Moze li neko ko je otisao pocev od klike da nam kaze koliko je cekao?

Izvinite na losoj vesti u vezi bodovanja ali bolje to racunati sada i nagrebati jos 2 boda nego platiti 1100 ili vise dolara i onda saznati da ti fali dva boda meni bi to bilo strasno.

klika:
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-5.html

22 boda
You have a three-year diploma, trade certificate or apprenticeship and at least 15 years of full-time or full-time equivalent study.

three-year diploma, trade certificate or apprenticeship neznam sta je ovo i da li uopste postoji takva diploma u Srbiji, mozda ako upises fax i radis u toj struci pa onda posle nekoliko godina dobijes diplomu bez obzira da li si zavrsio fax, nesto po bolonjskoj ako se nevaram.
Vecina od nas ima Bachelor degree- nazalost.
Opet treba jos jednom proveriti ali ja sam racunao kao da imam manje.
Za visu skolu nisam siguran ali mislim da posto je vise od 14 god obrazovanja ima sanse da se dobije 20 bod koliko si ti dobio klika?

AleksandarA:
three-year diploma, trade certificate or apprenticeship neznam sta je ovo i da li uopste postoji takva diploma u Srbiji, mozda ako upises fax i radis u toj struci pa onda posle nekoliko godina dobijes diplomu bez obzira da li si zavrsio fax, nesto po bolonjskoj ako se nevaram.
Vecina od nas ima Bachelor degree- nazalost.
Opet treba jos jednom proveriti ali ja sam racunao kao da imam manje.
Za visu skolu nisam siguran ali mislim da posto je vise od 14 god obrazovanja ima sanse da se dobije 20 bod koliko si ti dobio klika?

Trade certificate je ustvari diploma zanatlije, sta god to znacilo. Lepo je onaj immigration consultant sa onog sitea http://groups.google.com/group/misc...e308ed6796d99cb objasnio. And those skilled trades people with trade their non-university certificates
are more in demand in Canada then those with basic Bachelor's degree. No
offence intended but we have oversupply of Bachelor degree holders while
market experiences critical shortage of skilled trade workers. Thus trade
certificates weigh more than Bachelor degree - simple supply and demand
matter.
To znaci da su Kandadi potrebniji zanatlije nego mi sa fakultetioma. Ja verujem da sa zavrsenom sr. strucnom skolom (kuvari, metalostrugari itd) i zavrsenim fakultetom dobijas 22 poena. E sad, ne znam dali bi umesto srednje skole priznali diplomu sa nekog od nasih otvorenih univerziteta kao sto su Boz. Adzija, Radnicki itd.

Видите децо, то око визе је много сложеније него што изгледа на први поглед.
Сви помало и понешто знате, али помоћи може само онај који зна да сложи комплетан мозаик. Зато постоје ЕКСПЕРТИ - имиграциони консултанти - који професионаклно обављају овај посао.
Ко стварно жели до канадске визе, обавештафвам га да постоји канцеларија у БГ, са имиграционим консултантом, јединим у Србији...и шире.
Погледајте пофорум - услуге -

advivo@ptt.yu:
Сви помало и понешто знате, али помоћи може само онај који зна да сложи комплетан мозаик. Зато постоје ЕКСПЕРТИ - имиграциони консултанти - који професионаклно обављају овај посао.
Ко стварно жели до канадске визе, обавештафвам га да постоји канцеларија у БГ, са имиграционим консултантом, јединим у Србији...и шире.

Da, hvala Vam. Iz licnog iskustva znam da jedan obican informativni razgovor sa tim konsultantom kosta oko 50EU. Pa ko voli nek izvoli.

maya_cy:
Da, hvala Vam. Iz licnog iskustva znam da jedan obican informativni razgovor sa tim konsultantom kosta oko 50EU. Pa ko voli nek izvoli.
Ви сте имали искуство са преварантом - а не консултантом.
Јавите се, дођите, разговарајмо - па онда објавите на овом месту колико вас је то коштало и колико је наш начин рада другачији од разних мешетара...

advivo@ptt.yu:

A svi vi kazete da ste eksperti, pa jos i JEDINI, a ima vas ko ......... da ne kazem sta.........

Za "dobar dan" uzmete nekome trecinu plate a za popunjavanje formulara par hiljada eurica.........

A sto se tice te strasno komplikovane stvari .........ja znam bar 20-tak ljudi koji su sve sami odradili i dokopali se Kanade........malo sivih celija, znanja engleskog jezika, i sve se moze odraditi bez vas eksperata...........hvala na usluzi.........

klika:
A svi vi kazete da ste eksperti, pa jos i JEDINI, a ima vas ko ......... da ne kazem sta.........

Za "dobar dan" uzmete nekome trecinu plate a za popunjavanje formulara par hiljada eurica.........

A sto se tice te strasno komplikovane stvari .........ja znam bar 20-tak ljudi koji su sve sami odradili i dokopali se Kanade........malo sivih celija, znanja engleskog jezika, i sve se moze odraditi bez vas eksperata...........hvala na usluzi.........
Да, знам и ја оне који су успели сами, па и овај консултант је успео сам, али такав пролаз оствари мање од 10% људи, углавном они који су одређених струка, а 90% иде грлом у јагоде и због ситница не оствари пролаз. Наши људи мисле да су паметнији од свих па углавном покушавају сами - зато из неких других земаља имате много већу пролазност. А језик је само једна од ставки....
Наизглед, посао стручњака-консултанта се своди на "некакво" попуњавање формулара - али за успешно попуњавање потребно је врхунско познавање имиграционог законодавства државе Канаде (и законодавства 12 канадских провинција), и усаглашавање сваког појединачног случаја, с обзиром на профил апликанта...
Не можете веровати због каквих баналности се "пада" - па чак и људи оних профила који су Канади итекако потребни...
Не заборавите још једну врло важну ствар - добијена виза може бити и одузета (било када, па и послије 5 година) - ако канадске власти накнадном провером утврде да сте написали о себи нешто...на пример нетачно...
Прави експерт, канадски имиграциони консултант, зна шта можете и смете о себи написати а шта никако не смете...а ви то не знате...

Hej :) i ja i muz imamo oboje po 77 poena pojedinacno
jel to znaci da bi nam potencijalni proces dobijanja viza trajao krace?

i da li bi ako recimo moj muz nadje posao, posto je strucnjak u oblasti koja je svuda deficitarna, i dobije jos 10 poena... da li bi to jos vise ubrzaloooooo
ciju... i tamo pise da treba da apliciramo u zemlji ciji smo drzavljani, a mi zivimo u inostranstvu... pa gde onda treba to da radimo... ako se odlucimo za Kanadu uopste

advivo@ptt.yu:
Да, знам и ја оне који су успели сами, па и овај консултант је успео сам, али такав пролаз оствари мање од 10% људи, углавном они који су одређених струка, а 90% иде грлом у јагоде и због ситница не оствари пролаз. Наши људи мисле да су паметнији од свих па углавном покушавају сами - зато из неких других земаља имате много већу пролазност. А језик је само једна од ставки....
Наизглед, посао стручњака-консултанта се своди на "некакво" попуњавање формулара - али за успешно попуњавање потребно је врхунско познавање имиграционог законодавства државе Канаде (и законодавства 12 канадских провинција), и усаглашавање сваког појединачног случаја, с обзиром на профил апликанта...
Не можете веровати због каквих баналности се "пада" - па чак и људи оних профила који су Канади итекако потребни...
Не заборавите још једну врло важну ствар - добијена виза може бити и одузета (било када, па и послије 5 година) - ако канадске власти накнадном провером утврде да сте написали о себи нешто...на пример нетачно...
Прави експерт, канадски имиграциони консултант, зна шта можете и смете о себи написати а шта никако не смете...а ви то не знате...

Hmm........a sta se to pise o sebi sto ne bi smelo? Pa naravno da niko nije toliko glup da napise da ima zavrsen Master degree a ustvari ima srednju skolu..........sa druge strane, aplikacija je poprilicno jasna, ne znam sta bi to neko mogao da napise o sebi osim podataka koji se traze. Popunjavanje same aplikacije nije nikakva visa matematika, jedino ako sam aplikant ne zna dovoljno dobro engleski, ali onda se postavlja pitanje kako je polozio IELTS test da bi imao prolaze, sto ce reci, jedno drugo isklucuje, jel` tako ?

A koji su to profili koji su Kanadi potrebni? I na cemu ljudi padaju , ako nije tajna, voleo bih da cujem neka od tvojih iskustava...........

Ove procente koje si naveo, odakle ti ta informacija, ili je to tvoj neki zakljucak, tj. pokusaj da se zaplase potencijalni aplikanti i da pohrle kod vas experata na savet!

Pa besplatne savete mogu da dobiju od bivsih visa officera i ostalih na Google news grupama o imigraciji...........

Kazes vrhunsko poznavanje imigracionog zakona.........ovde bese nedavno jedna gospodja, takodje konsultant, nju sam pitao slicnu stvar ali nikad nisam dobio odgovor.......
Kako vi konsultanti mozete da nekome nabacite nepostojece bodove? Neko ima ili nema potreben bodove.............

Ovo sto pricas o oduzimanju permanent residnet statusa.......pa prika , to je teorija, koliko slucajeva u praksi postoji, 1 u milion? Pa ko se bakce u Kanadi sa kasnijim proverama podataka? Pa zasto onda postoje i sta rade toliko meseci ti njihovi sluzbenici po ambasadama , da bi na kraju neko gubio vreme na dodatne kontrole?

Zasto plasis narod bez potrebe, nije mi jasno? Pa nismo mi od juce..........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back