advivo@ptt.yu:
Да, знам и ја оне који су успели сами, па и овај консултант је успео сам, али такав пролаз оствари мање од 10% људи, углавном они који су одређених струка, а 90% иде грлом у јагоде и због ситница не оствари пролаз. Наши људи мисле да су паметнији од свих па углавном покушавају сами - зато из неких других земаља имате много већу пролазност. А језик је само једна од ставки....
Наизглед, посао стручњака-консултанта се своди на "некакво" попуњавање формулара - али за успешно попуњавање потребно је врхунско познавање имиграционог законодавства државе Канаде (и законодавства 12 канадских провинција), и усаглашавање сваког појединачног случаја, с обзиром на профил апликанта...
Не можете веровати због каквих баналности се "пада" - па чак и људи оних профила који су Канади итекако потребни...
Не заборавите још једну врло важну ствар - добијена виза може бити и одузета (било када, па и послије 5 година) - ако канадске власти накнадном провером утврде да сте написали о себи нешто...на пример нетачно...
Прави експерт, канадски имиграциони консултант, зна шта можете и смете о себи написати а шта никако не смете...а ви то не знате...
Hmm........a sta se to pise o sebi sto ne bi smelo? Pa naravno da niko nije toliko glup da napise da ima zavrsen Master degree a ustvari ima srednju skolu..........sa druge strane, aplikacija je poprilicno jasna, ne znam sta bi to neko mogao da napise o sebi osim podataka koji se traze. Popunjavanje same aplikacije nije nikakva visa matematika, jedino ako sam aplikant ne zna dovoljno dobro engleski, ali onda se postavlja pitanje kako je polozio IELTS test da bi imao prolaze, sto ce reci, jedno drugo isklucuje, jel` tako ?
A koji su to profili koji su Kanadi potrebni? I na cemu ljudi padaju , ako nije tajna, voleo bih da cujem neka od tvojih iskustava...........
Ove procente koje si naveo, odakle ti ta informacija, ili je to tvoj neki zakljucak, tj. pokusaj da se zaplase potencijalni aplikanti i da pohrle kod vas experata na savet!
Pa besplatne savete mogu da dobiju od bivsih visa officera i ostalih na Google news grupama o imigraciji...........
Kazes vrhunsko poznavanje imigracionog zakona.........ovde bese nedavno jedna gospodja, takodje konsultant, nju sam pitao slicnu stvar ali nikad nisam dobio odgovor.......
Kako vi konsultanti mozete da nekome nabacite nepostojece bodove? Neko ima ili nema potreben bodove.............
Ovo sto pricas o oduzimanju permanent residnet statusa.......pa prika , to je teorija, koliko slucajeva u praksi postoji, 1 u milion? Pa ko se bakce u Kanadi sa kasnijim proverama podataka? Pa zasto onda postoje i sta rade toliko meseci ti njihovi sluzbenici po ambasadama , da bi na kraju neko gubio vreme na dodatne kontrole?
Zasto plasis narod bez potrebe, nije mi jasno? Pa nismo mi od juce..........