Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi interesuje me da li je neko imao problema sa rodbinom u Kanadi tj, bodovanja, tacnije, da li se prilikom bodovanja u Imigracionom gleda koliko je ta rodbinska veza bliska ili je jednostavno vazno da imas rodbinu u Kanadi pa bila ona bliza ili dalja, naravno sve je dokazano putem njihovog pasosa i resident kartice a i izvoda koji su prevedeni. Interesuju me vasa misljenja.
Pozdrav svima!

Mi smo prvi puta odbijeni zato sto nisu priznali garantno pismo zeninog brata od tetke.Cetvrti stepen srodstva navodno priznaju ako zele ali nisu obavezni tako da je to vrlo nesigurno.Meni nisu priznali bodove na srednju skolu jer nisam nikad radio u struci kao kovinotokar.pa su nam srezali 8 bodova.Sreca pa sam imao nekoliko ispita do diplomskog na fakultetu i zasukao rukave ,a zena ponovo izasla na IELTS dobila sedmice i osmice i evo letimo za mesec dana u Toronto.Sto se tice rodbine u Kanadi moji i zenini su izuzetno korektni ,ceka nas stan ,pun frizider i mene posao za prvu ruku., Nismo zeleli ni dana spavati kod njih.Sto manje trazite vise ce vam pomoci

Kako iznosite novac? Pokusavamo doci do putnickih cekova u Srbiji ali ne uspevamo.Kontaktirali smo skoro sve banke u Srbiji i ni jedna nema travellers cekove niti ce imati u sledecih mesec dana.Moze li neko pomoci?

Jos nismo dobili vize, ali planiramo da deo nosimo u kesu, a deo da ostavimo ovde u banci u Srbiji, pa cu podizati preko bankomata. Vec sam to radio iz vise zemalja (npr. iz Velike Britanije) i uzimaju proviziju, ali nije nikad prevelika, nekad ispadne i bolje nego da menjas (jer imas automatsku konverziju iz evra u lokalnu valutu).

Mozes izneti 10000 evra po osobi, toliko je dozvoljeno po osobi da se iznese, a to je 15000CAD sto je vec dosta love.

Mislim da cemo planove usaglasiti neposredno pre puta, tj. ko zna kako cemo i koliko cemo poneti.

Hvala svima na odgovore i dosta pomoci ste mi pruzili, naime radi se o tome da moja supruga ima tamo tetku tj njen otac ima tetku i sestru od tetke koje zive same i dali su nam kopije celokupmne dokumentacije i pasosa i td. Ne razumem sada hoce li Imigraciono u Bechu to oceniti kao blizak rod moje supruge ili dalji, cak i po nekoj logici mozemo dobiti samo bodove nista drugo ne moze da skodi a moze da pomogne, barem ja se nadam.

pozzz...

Samo da kazem svi koji su radili lekarski izmedju 23 i 27.11 (pretpostavljam za vecinu te nedelje) iz centra jos uvek nisu poslali rezultate u Bec jer "nije radila baza", "nije radila doktorica proslu nedelju" i slicni izgovori. Jako jako neozbiljno :ljutko::ljutko::ljutko:

Daj molim te kakav ti je to komentar, neozbiljno je to sto neces dobiti vizu za 6 nego za 6.5 meseci....zaturio ti se lekarski na 2 nedelje e stvarno su bezobraznici jedni

Vredjas ljude koji godinama cekaju svoj red da ne kazem zaj.....s

Daj molim te kakav ti je to komentar, neozbiljno je to sto neces dobiti vizu za 6 nego za 6.5 meseci....zaturio ti se lekarski na 2 nedelje e stvarno su bezobraznici jedni

Vredjas ljude koji godinama cekaju svoj red da ne kazem zaj.....s

Nema potrebe da se osecas uvredjenim niti da me vredjas licno, tim pre sto nikoga nisam uvredio ovde na forumu (ni prethodnim postom ni buducim postovima)!
Prozivas pogresnu osobu!
Naravno da sam isfrustriran ako ti neko kaze nazovi za dva dana reci cemo ti dhl broj a prodje deset dana i vise uz razne izgovore, a tvoj, tj. moj zivot je u pitanju.
Svako ovde prezivljava svoju licnu dramu i ja samo iznosim ono sto mi se licno desava, ako zelis mozes komentarisati ali ne i vredjati.

Poslednja izmena:
ej ,ljudi treba mi pomoc. popunjavam aplikaciju i dosla sam do radnog iskustva i sad ne znam sta da pisem. ja se poslijednje cetiri godine radila na faksu dva posla i zato imam dokumentaciju, ali cu dobiti i potvrde od svih sadasnjih i proslih rukovodioca, ali sada ne znam kako da to napisem u aplikaciju.
jedna od tih pozicija ne ulayi u 38, a druga ulazi. da li da za oba posla pisem puno radno vrijeme, ja sam sebi racunala poene kao da su mi oni uvazili samo half time, ali generalno nista tu nije bilo half time, ja sam po cijeli dan i drzala casova i vodila finansije. ne znam sta sad da radim. sta mislite vi?
u onom prvom dijelu gdje te pitaju sta radis ja sam tu pisala oba posla, ali sada kad trebam da napisem odvojene NOC kodove ne znam sta da radim... da pisem 4 godine za svaku poziciju ili pola radnog vremena za jednu.. nemam pojma...
sta vi kazete??????

ej ,ljudi treba mi pomoc. popunjavam aplikaciju i dosla sam do radnog iskustva i sad ne znam sta da pisem. ja se poslijednje cetiri godine radila na faksu dva posla i zato imam dokumentaciju, ali cu dobiti i potvrde od svih sadasnjih i proslih rukovodioca, ali sada ne znam kako da to napisem u aplikaciju.
jedna od tih pozicija ne ulayi u 38, a druga ulazi. da li da za oba posla pisem puno radno vrijeme, ja sam sebi racunala poene kao da su mi oni uvazili samo half time, ali generalno nista tu nije bilo half time, ja sam po cijeli dan i drzala casova i vodila finansije. ne znam sta sad da radim. sta mislite vi?
u onom prvom dijelu gdje te pitaju sta radis ja sam tu pisala oba posla, ali sada kad trebam da napisem odvojene NOC kodove ne znam sta da radim... da pisem 4 godine za svaku poziciju ili pola radnog vremena za jednu.. nemam pojma...
sta vi kazete??????

Pretpostavljam da si radila oba posla u isto vreme i dok si studirala? Kako su ti ti poslovi zavedeni u radnoj knjizici, tj u socijalnom? Racunaj da ce ti traziti sigurno i potvrdu iz socijalnog, pa gledaj da ti se sve poklapa sa tim.

Ne ne, radila sam poslije zavrsenog fakulteta na fakultetu. I sada radim tu. Drzavni fakultet, ali sam radila i posao asistenta na finnasijama i vodila finansijske poslove. To je bilo sporazumno posto sam dobijala vise novca i raznoraznih beneficija od drugih asistenata, a pogotovo sto kao asistent uopste nisam imal puno posla, najvise 3 casa nedeljno...
E sad ne znam sta da pisem, ja sam bila prijavljena kao asistent u socijano jer je plata mnogo veca od plate koju dobija sef finansija ili sef racunovodstva ili bilo koji drugi sef. Plus na to sam dobila placeno skolovanje (sto drugi nisu), putovanje, knjige, cuda... Znate kako je na drzavnim institucijama, nema radis super povecaju ti platu, plate su propisane kolektivnim ugovorom, vec ako radis vise i dodatno dobijas na sve strane... ali to nije poenta, poenta je da je takav sistem. Tako for example moj kolega koji je asistent na pravnim predmetima radi kao sef pravnih poslova na fakultetu i slicno, asistent na informatickim prtedmetima radi kao sistem administrator itd... To su sve primjeri sa fakulteta u okviru mog univerziteta (kod nas je sada univerzitet poslodavac i nijedan fakultet nema ststus pravnog lica). Za ovo cu ja priloziti i ugovore i potvrde od dekana, rektora, sefa racunovodstva...
Ali ne znam kako da to napisem. Kazem, ja sam racunala kao part time i tako imam dovoljno poena, ali ne znam sta da radim, jer generalno ja sve vrijeme radim sve i naravno imam zavrsen odgovarajuci faks i smjer...
Sta mislite

Ne ne, radila sam poslije zavrsenog fakulteta na fakultetu. I sada radim tu. Drzavni fakultet, ali sam radila i posao asistenta na finnasijama i vodila finansijske poslove. To je bilo sporazumno posto sam dobijala vise novca i raznoraznih beneficija od drugih asistenata, a pogotovo sto kao asistent uopste nisam imal puno posla, najvise 3 casa nedeljno...
E sad ne znam sta da pisem, ja sam bila prijavljena kao asistent u socijano jer je plata mnogo veca od plate koju dobija sef finansija ili sef racunovodstva ili bilo koji drugi sef. Plus na to sam dobila placeno skolovanje (sto drugi nisu), putovanje, knjige, cuda... Znate kako je na drzavnim institucijama, nema radis super povecaju ti platu, plate su propisane kolektivnim ugovorom, vec ako radis vise i dodatno dobijas na sve strane... ali to nije poenta, poenta je da je takav sistem. Tako for example moj kolega koji je asistent na pravnim predmetima radi kao sef pravnih poslova na fakultetu i slicno, asistent na informatickim prtedmetima radi kao sistem administrator itd... To su sve primjeri sa fakulteta u okviru mog univerziteta (kod nas je sada univerzitet poslodavac i nijedan fakultet nema ststus pravnog lica). Za ovo cu ja priloziti i ugovore i potvrde od dekana, rektora, sefa racunovodstva...
Ali ne znam kako da to napisem. Kazem, ja sam racunala kao part time i tako imam dovoljno poena, ali ne znam sta da radim, jer generalno ja sve vrijeme radim sve i naravno imam zavrsen odgovarajuci faks i smjer...
Sta mislite

Ako ti je taj regularni posao u listi 38, njega pisi za noc. Ovaj drugi mozes pisati kao "Honorary Associate", tj honorarni saradnik. Moja zena je imala gomilu poslova sa kojima je bila tako placena (neprijavljena), i ja sam imao jedan i tako sam ga naveo. Nema veze ako si ih radila u isto vreme sa fakultetom. Kod mene je bio takav slucaj skoro ceo fakultet, cak sam u jednom trenutnku bio u vojsci, radio i studirao. Naravno napisao sam da mi je u tom periodu status na fakultetu zamrznut i a da me je poslodavac drzao na listi. Kad budes pisala svoju istoriju napisi radila i studirala u isto vreme.
Mislim da treba biti iskren.

Ako ti je taj regularni posao u listi 38, njega pisi za noc. Ovaj drugi mozes pisati kao "Honorary Associate", tj honorarni saradnik. Moja zena je imala gomilu poslova sa kojima je bila tako placena (neprijavljena), i ja sam imao jedan i tako sam ga naveo. Nema veze ako si ih radila u isto vreme sa fakultetom. Kod mene je bio takav slucaj skoro ceo fakultet, cak sam u jednom trenutnku bio u vojsci, radio i studirao. Naravno napisao sam da mi je u tom periodu status na fakultetu zamrznut i a da me je poslodavac drzao na listi. Kad budes pisala svoju istoriju napisi radila i studirala u isto vreme.
Mislim da treba biti iskren.

hahahah, ma nisam radila i studirala u isto vrijeme. ja sam zavrsila faks pa se zaposlila i radila obije pozicije. to skolovanje koje sam pomenula su postdiplomske i nemaju veze sa ovim. i naravno da hocu da budem iskrena, ali ne znam kako da napisem tu svoji iskrenost,ha, ha... bas se ismijah ... kljucna stvar je da li da napisem half time ili full time... to je kao da vasa pozicija na poslu ima dva naziva, ali su to kad prevedete na kanadski sistem ustvari dvije noc kategorije... nadam se da me sada razumijete

hahahah, ma nisam radila i studirala u isto vrijeme. ja sam zavrsila faks pa se zaposlila i radila obije pozicije. to skolovanje koje sam pomenula su postdiplomske i nemaju veze sa ovim. i naravno da hocu da budem iskrena, ali ne znam kako da napisem tu svoji iskrenost,ha, ha... bas se ismijah ... kljucna stvar je da li da napisem half time ili full time... to je kao da vasa pozicija na poslu ima dva naziva, ali su to kad prevedete na kanadski sistem ustvari dvije noc kategorije... nadam se da me sada razumijete

Da jasno je ;) kazes na fakultetu si i radis dva posla, a ne da studiras :hahaha:
Ako mozes vec da biras napisi ono sto ti vise odgovara, ne mudrovati previse ;)
:super:

a znas sta je najsmjesnije? najsmjesnije je to sto na taj svoj originalni ne noc posao nisam potroslila ni jednu petinu vremena u odnosu na ovaj drugi posao (koji je na listi), a sada trebam da napisem da mi je taj prvi full time, a ovaj drugi part time... a, sa druge strane kako da napisem da sam oba posla radila full time u istom vremenskom periodu. da li ce oni shvatiti to?????

a znas sta je najsmjesnije? najsmjesnije je to sto na taj svoj originalni ne noc posao nisam potroslila ni jednu petinu vremena u odnosu na ovaj drugi posao (koji je na listi), a sada trebam da napisem da mi je taj prvi full time, a ovaj drugi part time... a, sa druge strane kako da napisem da sam oba posla radila full time u istom vremenskom periodu. da li ce oni shvatiti to?????

U potpunosti te razumem i imam slicne nedoumice, a ni sama ne znam kako cu to resiti kada za to dodje vreme...:(
Konkretno, radno mesto u mom ugovoru o radu/preporukama nije na 38 (ustvari spada u "podoblast" jednog od 38), ali je moj opis posla takav i objektivno sam radila posao koji je na 38 . Razmisljam da navedem NOC za koji smatram da je realno da bude, sa obrazlozenjem da je opis posla odgovarajuci iako se radno mesto zove drugacije...:think: Na preporuke za posao za koji mi nisu uplacivani doprinosi (neprijavljen rad) ne znam da li da racunam :roll:
....ako iko moze da razume sta sam htela da kazem:zcepanje:

Pre par dana napisala sam nesto na ovu temu:

Ljudi, zanima me vase misljenje o sledecem:
Imam radno iskustvo 4+ u jednoj od oblasti sa liste od 38, ali sam naziv radnog mesta nije identican. Cak sta vise, ako izlistam po nazivu-dobijem NOC broj koji nije na listi (imam preporuke i dokaz o uplati doprinosa )
Kako li visa officeri gledaju na to?

Takodje, zanima me da li je neko po novoj/staroj proceduri imao preporuke/ugovor za odgovarajuce zanimanje, a da su mu trazili dokaz o uplatama PIO kao dopunu dokumenata i da se ispostavilo da doprinosi nisu uplacivani - radio je neprijavljen (imam preporuke,a nemam dokaz o uplatama)?
Sta se desava u tom slucaju, da li to automatski diskriminisuci faktor.......?

Pozdrav svima

Jedno pitanje za one koji su otisli za Kanadu i imaju rodjaka koji im je poslao kopiju ID/pasosa. (i za sve one koji mozda znaju)

Da li je taj rodjak imao bilo kakvih obaveza prema vama kada ste dosli u Kanadu?
Da li ga je cimao bilo ko (neka ustanova/imigraciono...) iz bilo kog razloga?

...Kod ovog naseg sve moze, svaka podrska, kulturoloska, socijalna, moralna...samo da budu sigurni da nemaju nikakvih finansijskih obaveza prema nama po nasem dolasku u Canada... :dash: (mi koliko kontamo nema nikakvih obaveza, ali je sad i nas bacio u balkansku paranoju) :eek:

thnx!

U potpunosti te razumem i imam slicne nedoumice, a ni sama ne znam kako cu to resiti kada za to dodje vreme...:(
Konkretno, radno mesto u mom ugovoru o radu/preporukama nije na 38 (ustvari spada u "podoblast" jednog od 38), ali je moj opis posla takav i objektivno sam radila posao koji je na 38 . Razmisljam da navedem NOC za koji smatram da je realno da bude, sa obrazlozenjem da je opis posla odgovarajuci iako se radno mesto zove drugacije...:think: Na preporuke za posao za koji mi nisu uplacivani doprinosi (neprijavljen rad) ne znam da li da racunam :roll:
....ako iko moze da razume sta sam htela da kazem:zcepanje:

Pre par dana napisala sam nesto na ovu temu:

Ljudi, zanima me vase misljenje o sledecem:
Imam radno iskustvo 4+ u jednoj od oblasti sa liste od 38, ali sam naziv radnog mesta nije identican. Cak sta vise, ako izlistam po nazivu-dobijem NOC broj koji nije na listi (imam preporuke i dokaz o uplati doprinosa )
Kako li visa officeri gledaju na to?

Takodje, zanima me da li je neko po novoj/staroj proceduri imao preporuke/ugovor za odgovarajuce zanimanje, a da su mu trazili dokaz o uplatama PIO kao dopunu dokumenata i da se ispostavilo da doprinosi nisu uplacivani - radio je neprijavljen (imam preporuke,a nemam dokaz o uplatama)?
Sta se desava u tom slucaju, da li to automatski diskriminisuci faktor.......?

Pozdrav svima

Znam tacno sta mislis. Ja sam odlucila da se prijavim pa sta bude. Generalno kad god te odbiju vracaju ti novac, tako da te nista ne kosta da probas. Da bar nisam radila taj posao pa hajde, ali posto sam radila ja cu pokusati da mi se prizna. Poslacu sve preporuke pa neka odluce. Ja ne mogu da odustanem zbog neke tehnicke zackoljice. Mogu da ispituju koliko god hoce i da provjeravaju do besvijesti, i mene i poslodavca, rezultat ce uvijek biti isti. Meni samo ostaje da skontam kako da to napisem u aplikaciju da ih ne zbunim.
Znam da su po starom slali ljudu preporuke sa objasnjenjem da je bila takva situacija i da poslodavci nisu prijavljivali sve radnike, ali po novom nisam cula nijedan primjer...A kako visa officers gledaju na to, to ja mislim niko ne zna...

Uglavnom najnegativnija stvar je da ne probas... Bar ja tako mislim.. Pa ako ovo ne prodje, proce negdje drugo... Ali se mora probati.. Eto, to ti je moj savjet...

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za one koji su otisli za Kanadu i imaju rodjaka koji im je poslao kopiju ID/pasosa. (i za sve one koji mozda znaju)

Da li je taj rodjak imao bilo kakvih obaveza prema vama kada ste dosli u Kanadu?
Da li ga je cimao bilo ko (neka ustanova/imigraciono...) iz bilo kog razloga?

...Kod ovog naseg sve moze, svaka podrska, kulturoloska, socijalna, moralna...samo da budu sigurni da nemaju nikakvih finansijskih obaveza prema nama po nasem dolasku u Canada... :dash: (mi koliko kontamo nema nikakvih obaveza, ali je sad i nas bacio u balkansku paranoju) :eek:

thnx!

Jedino ti preostaje da im predlozis da napravite neki ugovor i da im potpisete da necete traziti nista od njih, cula sam da su neki to radili (za ponudu za posao su potpisivali da taj doticni poslodavac nije duzan nista prema njima, jer u protivnom kad izda papir onda je gotovo...):ok:

:udriglavu: :udriglavu: :poludeo: :poludeo: :poludeo:
Mislila sam da ke biti lakse kada uradimo lekarske,ali cini mi se da je ovo cekanje sada jos gore od onih 3 godina pre toga.Lekarske smo poslali 05.10.2009 i jos uvek nemamo zahtev za slanje pasosa.Svakog dana smo na startnoj poziciji i nista.
Kad bi samo z:dm: mogao da nam donese :poklon: (poziv za viziranje) pa da svi budemo :veseljaci:

:udriglavu: :udriglavu: :poludeo: :poludeo: :poludeo:
Mislila sam da ke biti lakse kada uradimo lekarske,ali cini mi se da je ovo cekanje sada jos gore od onih 3 godina pre toga.Lekarske smo poslali 05.10.2009 i jos uvek nemamo zahtev za slanje pasosa.Svakog dana smo na startnoj poziciji i nista.
Kad bi samo z:dm: mogao da nam donese :poklon: (poziv za viziranje) pa da svi budemo :veseljaci:

Potpuno vas razumem, mi smo lekarski uradili pre 3 meseca i nista, takodje smo cekali 3 godine! Javite obavezno kad bude nesto novo!

Ako vidim vaseg Deda Mraza reci cu mu da ne skrece sa staze!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back