Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BA je uveo promenu (bar sam imao takvu informaciju) 07. oktobra za kilazu 1X23 kg ali svakako proverite, to se menja s vremena na vreme!
Pozdrav i srecno!!!!:super:

Ajde Sale!!!!!!!![/QUOTE

Mi smo 12. oktobra doputovali sa British Airways i nosili smo 2x23kg. Znaci da ta informacija da je nesto novo uvedeno sedmog oktobra nije tacna. U svakom slucaju, pre nego sto dodjete-proverite. Mozda se ipak nesto promenilo. Najbolje je otvoriti njihov sajt i tamo naci informacije o teretu. Mi smo se raspitivali u Jumbo Travel-u, ali oni mi nisu bas sigurno delovali po nekim pitanjima. U svakom slucaju, srecan vam put!:bye:

A sto rekao Dassal, ajde bre Sale, pa dokle mislis....dolazi vec jednom:ok:

Evo sta sam nasao na sajtu british airways-a:

Economy class: World Traveller Plus:
Increased baggage allowance

As a World Traveller Plus customer, you benefit from an increased baggage allowance of two free checked bags each weighing up to 23kgs and two pieces of hand baggage.

Economy class: World Traveler Plus, Euro Traveller:
Free baggage allowance

As a World Traveller passenger, you can take one checked bag weighing up to 23kgs at no extra cost. Gold and Silver Executive Club members can carry an additional checked bag up to 32kgs as part of their free allowance. You can take two pieces of hand baggage on board all British Airways flights.

Ocigledno je bitno u kojoj klasi rezervises kartu, tj kako ti urade rezervaciju.

Ja sam u novembru putovala u Ameriku sa Croatia Airlines i Delta. Prvi imaju 2x23 kg, dok je kod Delte 1x23 kg, s tim da se za drugi kofer doplati 50$, sto i nije strasno. Svaki slijedeci je progresivno dosta skuplji.

Svaka kompanija ima razlicite dozvoljene kolicine prtljaga, i treba paziti prilikom rezervisanja karte u agenciji kada nadjete konekciju (i cijenu) koja vam odgovara, insistirajte da provjere na sajtu ili to sami uradite prije nego kupite kartu. Meni se desilo da su mi nakon sto sam kupila kartu javili da ipak imam pravo samo na jedan komad prtljege, pa sam morala doplatiti. Uglavnom svaka kompanija ima svoja pravila.

Other then that, mi cekamo..... dobili smo mail od ambasade u novembru da ce nas kontaktirati u roku od 4 do 8 mjeseci.....

Ljudi interesuje me da li je neko imao problema sa rodbinom u Kanadi tj, bodovanja, tacnije, da li se prilikom bodovanja u Imigracionom gleda koliko je ta rodbinska veza bliska ili je jednostavno vazno da imas rodbinu u Kanadi pa bila ona bliza ili dalja, naravno sve je dokazano putem njihovog pasosa i resident kartice a i izvoda koji su prevedeni. Interesuju me vasa misljenja.
Pozdrav svima!

Ljudi interesuje me da li je neko imao problema sa rodbinom u Kanadi tj, bodovanja, tacnije, da li se prilikom bodovanja u Imigracionom gleda koliko je ta rodbinska veza bliska ili je jednostavno vazno da imas rodbinu u Kanadi pa bila ona bliza ili dalja, naravno sve je dokazano putem njihovog pasosa i resident kartice a i izvoda koji su prevedeni. Interesuju me vasa misljenja.
Pozdrav svima!

Koliko se ja secam, necu da tvrdim 100%,u vreme dok smo mi razmisljali kojim putem da idemo(otisli smo skroz na drugu stranu preko PNP, jer je to bilo povoljnije i jednostavnije-tada), i racunali nase bodove i IETLS, za federalni program, da su mi rekli da mora biti prvo koleno, jer ja imam 3 ujaka u CA, (mamina rodjena braca),i samo oni bi mogli da se svrstaju u rodbinu, cak njihova deca mi nebi mogli pomoci.Trebao mi je poslati rodni list, da se vidi da su on i moja mama rodjeni tj. od istih roditelja i onda kopiju svoje kartice, i dr.nista ne vazi.Isto ti je i za sponzorisanje tj.family program, mozes dovesti roditelje i roditelji decu, a ne mozes dovesti brata i sestru (mislim rodjene), samo vertikalnom linijom , nista u sirinu.Znaci dovedes roditelje, a oni kasnije sponzorisu brata tj. sestru itd...A ovo sto se tice rodbine, oni ti ne mogu nista dr. osim da dobijes bodove na njih ako su voljni."Jedino ako ne misle da zaloze velike pare da bi ti dosao"hahahaha, moram se nasmejati jer je to misaona imenica.Ja sam srecom imala 3, pa je barem jedan bio voljan dati papire, ali FALA BOGU pa mi nije trebalo.

Zdravo sapatnici! :)

Da li je neko od vas imao situaciju da mu je rodjak, koga je naveo u prijavi da ima u Kanadi, u medjuvremenu iz ko zna kojih razloga otkazao poverenje, a ambasada trazi dokaz njegovog statusa u Kanadi i dokaze o srodstvu?

Ima li neko ideju sta raditi u toj situaciji i koje objasnjenje ponuditi ovima u ambasadi?

Mi smo vec sva prethodna, potrebna dokumenta poslali i nisu imali primedbe, ovo je sad dopuna koju traze.

Mi i bez tog (F*&^$#g) rodjaka imamo dovoljno bodova, ali se sad tripujemo da nas ne odbiju i pomisle da smo kao lagali da imamo nekoga u Kanadi.

Any savet?

Pozdrav svima i srecno!

Naaz dvoje

:rotf::rotf::rotf: Sta da ti pricam ako nisi jos video videces ako bog da, ako ti ne trebaju bolje nemoj imati posla sa njima.Pricam ti to iz licnog iskustva, moj najstariji ujak je 50 god. u CA,kod koga smo mi bili.Gledamo utakmicu, on navija za Kanadu a mi za Srbiju.:zcepanje::zcepanje:to su totalni stranci(cast izuzecima ima i takvih, ali jako malo).A kad je cuo da smo podneli papire, sav se izoblicio.Srecom imam jos dvojicu koji su OK.Ovaj jedan jedva ceka da dodjemo ali je nazalost daleko, ali ne mislim uopste da se udubljujem previse sa rodjacima, koliko mogu.:hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back