Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav drustvo, imam pitanje u vezi medical-a.

Na sta se najvise obraca paznja i sta im je najbitnije, supruga je imala kancer slepog creva koji je odstranjen, i kasnije preventivno odstranjivanje dela debelog creva. Sada je sve u redu i nadamo se da ce na tome i ostati. Da li to moze predstavljati prepreku na pregledu? Da znamo da li uopste pocinjati proces ili ne.

Hvala svima

Ima rodjaka u Kanadi, zivi tamo 25 godina. Ljetos kada je bio kod mene predlozio mi je da dodjem kod njega rekao je da ce mi biti sponzor i da mora sve da resi oko godisnjeg isvestaja sto se tice poreza. Komsija iz naselja je otisao tako kod ujaka u Kanadu isto ali on je ima hrvatski pasos i otisao je 2010 god.
Sto se tice moga rodjaka ima dobar posao , djeca vise ne zive sa njim da li to igra neku ulogu.
Ja sam jos student , ali sam prijavljen u jednoj firmi i radim u njoj vec 2 mjeseca da li to ima nekoga uticaja.
Imam jos rodbine Kanadi pa mogu i oni aplicirati za mene ako mi moze koristiti.
Svaga pomoc je dobro dosla :)

Pozdrav svima! Zainteresovan sam za odlazak u Kanadu preko Express Entry vize, inače sam diplomirani mašinski inženjer po struci. S obzirom da sam završio studije po starom programu, ne po bolonjskom, dobio sam informaciju da se moja diploma u Kanadi tretira kao BSc, a ne MSc, iako su studije trajale 5 godina. Ukoliko na ovom forumu ima mašinskih inženjera koji su relativno skoro nostrifikovali svoju diplomu u Kanadi, a takođe su završili po starom programu, da mi potvrde ovu informaciju. Značilo bi mi puno pre nego što pošaljem diplomu na procenu...
Hvala unapred!

pozdrav svima,imam jedno pitanje a pokusala sam da nadjem odgovor na sajtu imigracije. Naime,suprug je dobio posao i poslodavac mu sredjuje vizu,a mene zanima kako mi da sredimo vizu da bi mogli svi da idemo zajedno. Da li i ja dobijam radnu vizu iako nemam poslovnu ponudu jer svakako planiram da se zaposlim kad odemo tamo.Njihov sajt je totalno zbunjujuci i postoji opcija za spajanje porodice ali samo ako je jedan clan permanent resident. Hvala unapred

Pozdrav svima! Zainteresovan sam za odlazak u Kanadu preko Express Entry vize, inače sam diplomirani mašinski inženjer po struci. S obzirom da sam završio studije po starom programu, ne po bolonjskom, dobio sam informaciju da se moja diploma u Kanadi tretira kao BSc, a ne MSc, iako su studije trajale 5 godina. Ukoliko na ovom forumu ima mašinskih inženjera koji su relativno skoro nostrifikovali svoju diplomu u Kanadi, a takođe su završili po starom programu, da mi potvrde ovu informaciju. Značilo bi mi puno pre nego što pošaljem diplomu na procenu...
Hvala unapred!
Kolega, priznace ti BSc four year. No sa tim si kvalifikovan da bez dodatnog polaganja nekih od ispita dobijes P.Eng sto ti je najbitnija stvar. Inace ovde ih ima dosta sa College diplomom i oni su isto Bachelors ali samo 3 godine i oni ne mogu da dobiju P.Eng bez da ne polazu razliku iispita. U svakom slucaju jeste malo los oscecaj al nije uopste toliko strasno kad znas da ovde Kanadjani ne priznaju ponekad i MSs diplome sa pojedinih Americkih univerziteta i njih isto tako vide kao four year bachelor.

Postovani,
moja situacija je sledeca: Otac mi je rodjen u Kanadi, ali nemam nijedan njegov dokument, osim Srpskog izvoda iz mkr i izvoda iz knjige umrlih na kojima pise da je rodjen u Kanadi.
Ispostavilo se da ja imam pravo na Kanadsko drzaljastvo, ali mi treba uverenje o drzaljanstvu.. da apliciram za (proof of citizenship).
Da li neko zna neku agenciju ili nekoga ko bi mogao da mi pomogne uz nadoknadu da popunim uredno dokumentaciju koja mi je neophodna za dobijanje uverenja o Kanadskom drzaljanstvu?
Ni ja, ni moj sin ne mozemo da se snadjemo na njihovom oficijalnom sajtu.

Pozdrav svima,

Imam prijatelja koji je vlasnik gradj. firme u saskatonu (saskacevan) i hoce da me zaposli tamo tj da se preselim. (iako nemam radnog iskustva u toj struci.) Pokusavam naci informaciju da li je moguce otici tamo preko turisticke vize i onda sve tamo na njihovom tlu srediti.

Ili je to nemoguce tako? Pod jedan: Procitao sam da njihov biro rada to mora da dozvoli tj da prvo probaju naci "pravog" kanadjanina koji hoce to da radi zbog zastite domaceg trzista radne snage... Pod dva: stekao sam dojam da samo izvan kanade je moguce aplicirati za radnu dozvolu.

Jel je bio neko u slicnoj situaciji od vas? :)

Da odg i ovde za radnu vizu
Ovako...Mi smo isli preko CVAC( to je kanadski viza centar u Beogradu) i oni su nam rekli sta sve treba...
1— Application for Work Permit made Outside of Canada ( IMM 1295 )
2— Family Information (IMM 5645 )
3— Schedule 1 ( IMM 5257) schedule 1 se popunjaava ako si sluzio vojsku

To se popunjava...a od papira sto treba prikupiti su
1—ugovor potpisan sa poslodavcem iz Kanade
2—Kopija LMIA
3—Diploma,sertifikati o skolovanju
4—CV
5—preporuke od poslodavaca kod kojih si radio
6—dokaz o smestaju gde cete ziveti za vreme Vaseg boravka i rada u Kanadi
7—ukoliko se ima sredstava i banci priloziti dokaz
8—Izvod iz maticne knjige rodjenih
9—ako ste u braku izvod iz maticne knjige vencanih
10—dokaz iz suda i iz policije da niste osudjivani i da niste pod istragom

- - - - - - - - - -

11—dve fotografije 35x45mm (bela pozadina i lice u prvom planu)
12— dve vrste uplata 13330 din se uplacuje u Komercionalnoj banci (to se placaju troskovi obrade zahteva za vizu) i 7295 din se placa u njihovom centru ako hoces da saljes pasos i papirr preko njih u Bec( moja preporuka je da preko njih saljes pasos,malo mi je sigurnije nego da saljes nekom postom)
za uplatu mogu kasnije da ti javim ne znam kako ide broj racuna,to suprug zna on.je uplacivao
13—rezervacija aviokarte

Ovi iz CVAC ti mogu popuniti papire (one formulare pod 1,2,3 ) za 1750din ali ti ne savetujem da ti oni to rade nama nisu popunili dobro prvi put pa smo odbijeni....predali smo sad opet al.nam je popunjavala agencija iz Kanade,samo smo papire poslali preko CVAC u Bec..sad cekamo odgovor...

Nadam se da sam malo pomogla

Da sve smo preveli kod sudskog tumaca,sem izvoda(oni imaju na medjunarodnom obrascu da se izdaju)...A sto se dokaza tice,brat mu je napisao da ce ziveti kod njega(brat mu zivi u Kanadi), a tebi moze to poslodavac da obezbedi,da ces ziveti kod njega ili kako vec...
Njima je najbitnije da ti prilozis preporuke da si obavljao ovde taj posao na koji ti glasi Lmia,i dokaz da ces se vratiti u Srbiju nakon zavrsetka rada...

Pozdrav ljudi, imam pitanje. Kao bačen sa Marsa sam ovdje pa pokušavam da pohvatam što više informacija. Isčitao sam mnogo postova na ovom forumu, na kanadskom sajtu i netu uopste, u vezi odlaska i dobijanja posla itd. Ali nisam našao informaciju koja je meni srodna. Dugo sam u sportu,odbojkaški trener. Da li neko ima slična iskustva ili poznatu situaciju,postoji li mogućnost odlaska preko te opcije. Hvala.

Postovani,
moja situacija je sledeca: Otac mi je rodjen u Kanadi, ali nemam nijedan njegov dokument, osim Srpskog izvoda iz mkr i izvoda iz knjige umrlih na kojima pise da je rodjen u Kanadi.
Ispostavilo se da ja imam pravo na Kanadsko drzaljastvo, ali mi treba uverenje o drzaljanstvu.. da apliciram za (proof of citizenship).
Da li neko zna neku agenciju ili nekoga ko bi mogao da mi pomogne uz nadoknadu da popunim uredno dokumentaciju koja mi je neophodna za dobijanje uverenja o Kanadskom drzaljanstvu?
Ni ja, ni moj sin ne mozemo da se snadjemo na njihovom oficijalnom sajtu.

Procitaj ovde, mozda saznas nesto korisno
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=365&top=5

I da li se za Open Work Permit prikupljaju isti papiri kao i za WP sem LMIA?

Kada on ode tamo, poslace ti kopiju svoje radne dozvole, lease agremment da imate gde da stanuje, potvrdu sa posla, i nek ti napise pozivno pismo.
Ako si udata to je dovoljno, ako ste common law onda cete morati da dokazete da ste ziveli zajedno zadnjih 12 meseci, na primer ista adresa u lk, neki zajednici racun u banci, zajednicki racuni placani sa iste adres is sl.

Nista od LMIA i ostalih dokumenata sto su njemu trebali za posao, tebi ne trebaju

Znaci on radnu dozvolu dobija tek u Kanadu kad udje...A ovi iz Beca ce mu dati samo potvrdu neku verovatno...jel? Buni me jer sam od dve agencije dve razlicite informacije dobila...ovi.iz VAC-a su nam rekli da ja apliciram.tek kad on ode tamo a agencija iz Kanade nam rekla da mozemo sa njim zajedno...malo zbunjena...

Iz Bece ce stici samo neki papir koji on predaje na granici. Tj kad dodje u Kanadu carinik/policajac ce ga poslati na poseban salter, tu ce mu izdati original Work Permit. Moze da se desi da ga pitaju gde ce da stanuje, gde ce da radi itd...cisto da se ne iznenadi, ali to je formalnost

Pricam vam iz svog iskustva, sve isto sam prosao sto vas dvoje treba da prodjete
Srecno!

Back