Moj muz i ja upravo sakupljamo papire za Express Entery. Mozete mi napisati vas e-mail u poruci, pa cu vam poslati Documentation Guide koji smo mi dobili od advokata (malo je obinmiji, ali je sve opisano do detalja)
Ono sto vam je neophodno:
1. Proof of your language proficiency (IELTS)
2. Educational Credential Assessment (evaluacija diploma - koju radi World Education Service iliti WES
http://www.wes.org/). Njima saljete overene kolor fotokopije diploma i svedocanstava srednje skole i diplomu fakulteta + transkripte ocena, prevedene od strane sudskog tumaca)
3. Proof of your work experience (mi smo uz reference letters prilozili i overene i prevedene fotokopije radnih knjizica)
4. Copy of your passports
5. Your NOC confirmation(s) - NOC je "sifra" vaseg zanimanja - naci cete je na CIC sajtu
www.cic.gc.ca
6. Uverenje o nekaznjavanju (dobija se iz MUP-a u opstini na kojoj ste prijavljeni)
7. Adress history (takodje se dobija u MUP-u i to je spisak adresa na kojima ste bili prijavljeni poslednjih 18 godina)
8. Proof of Funds - u zavisnosti od velicine porodice - za nas kao cetvoroclanu porodicu je 22.500 CAD
9. Izvode iz knjige rodjenih
Naravno, sva dokumenta moraju biti prevedena od strane sudskog tumaca. Sva ova dokumenta morate x 2, tj i vi i vasa supruga.
Pozdrav!