Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Da pokusam i ovde... Da li neko mozda zna da li je ok da moj muz iz Kanade plati online RPRF fee za mene ili bas moram ja ovde to da platim? Mi smo vec u proceduri za spouse vizu pa bi sada hteli i ovo da upatimo.
Hvala

Moze da uplati on.
Ne znam zasto ste čekali uopste da tek sad uplacujete.. Trebalo je da prvo uplati, potvrdu prilozi uz aplikaciju pa tek onda posalje.
Ovako moze da vam se dogodi da je aplikacija vec u beču, obradjena i spremna a čitav proces stopiran dok ne stigne potvrda o uplati...

Spremam se da podnesem zahtev za iseljenicku vizu za Kanadu. U Torontu ima tetku i tecu koji ce mi poslati garantno pismo, usput idem na pripreme za IELTS test. Upoznat sam sa sistemom bodovanja, ali me zanima da li i koliko novca treba da imam na racunu s obzirom da cu dobiti garantno pismo od tetke i tece.

Nisam siguran, ali mislim da moras imati u odredjenom vremenskom periodu odredjenu sumu na racunu koja zavisi od broja clanova porodice koja ide sa tobom. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

Ok drustvo moze li mi iko reci pa koliko novca je potrebno ugrubo da se ode za CAD ,znaci sa sve prevedenim dokumentima,samom aplikacijom i sve sto ide uz to, jer ja imam 4-clanu porodicu prema njihovim pricama sa sajta ja moram da imam dovoljno novca za njihovo izdrzavanje tamo pa o kakvoj mi migraciji pricano ako meni treba 20.000$ i vise stvarno neznam jel to moguce . Ako bih isao na varijantu zaposlenja ,da nadjem posao pa da apliciram ????? Bio bih zahvalan na konkretnom odgovoru ...hvala unapred.

Ok drustvo moze li mi iko reci pa koliko novca je potrebno ugrubo da se ode za CAD ,znaci sa sve prevedenim dokumentima,samom aplikacijom i sve sto ide uz to, jer ja imam 4-clanu porodicu prema njihovim pricama sa sajta ja moram da imam dovoljno novca za njihovo izdrzavanje tamo pa o kakvoj mi migraciji pricano ako meni treba 20.000$ i vise stvarno neznam jel to moguce . Ako bih isao na varijantu zaposlenja ,da nadjem posao pa da apliciram ????? Bio bih zahvalan na konkretnom odgovoru ...hvala unapred.

Tacnije 22 603 dolara tokom 6 meseci za vas cetvoro, sto ti je oko 15, 16 hiljada evra otprilike. U prrceduri plus odlazak tamo vam treba za vas cetvoro ugrubo jos oko 4000 evra najmanje... To sve naravno ako nemate LMIA ili nominaciju. A to sve pise na stranicama koje su vam preporucene, i mnogo puta je ponovljeno Procedura je veoma, komplikovana, zahtevna i skupa, ali ne i nemoguca.

Tacnije 22 603 dolara tokom 6 meseci za vas cetvoro, sto ti je oko 15, 16 hiljada evra otprilike. U prrceduri plus odlazak tamo vam treba za vas cetvoro ugrubo jos oko 4000 evra najmanje... To sve naravno ako nemate LMIA ili nominaciju. A to sve pise na stranicama koje su vam preporucene, i mnogo puta je ponovljeno Procedura je veoma, komplikovana, zahtevna i skupa, ali ne i nemoguca.

Hvala Vpaun-e na brzom odgovoru ,cekao na LMO pa cu se tek onda upustiti u ostatak i jos jedna stvar koji ti je savet da odem prvo sam gde ce mi troskovi biti dosta manji pa da posle povucem porodicu kada za to steknem uslove ?

Hvala Vpaun-e na brzom odgovoru ,cekao na LMO pa cu se tek onda upustiti u ostatak i jos jedna stvar koji ti je savet da odem prvo sam gde ce mi troskovi biti dosta manji pa da posle povucem porodicu kada za to steknem uslove ?

Pa iskreno da kazem nemam pojma, ja planiram da pravim EE profil u drugoj polovini godine, naravno ako u Junu prodjem sa suprugom CLB 9 na IELTS-u. LMIA se dobija skoro pa nemoguce, a sa nominacijama iskreno nisam upoznat, jer je i to takodje veoma tesko dobiti... Sa clb 9 cemo imati oko 467 bodova, a ako ne prodjem sta je tu je, zivot ide dalje...Ako budem isao, ja idem sa suprugom, a za vas stvarno ne znam, vi znate svoju situaciju najbolje...

Pozdrav svima.Molim sve za pomoc,lutam po sajtovima vec duze vreme i ne mogu da provalim meni bitne stvari.Imam skoro 45 god i prekvalifikovao sam se u zavarivaca ( to sam video da je deficitarno zanimanje u Kanadi) i sada radim kod coveka ali naravno nisam prijavljen.Kako da dokazem nekome u Kanadi da imam to neko iskustvo od 1 god (naravno kada ga steknem) Imam 7 bodova na engleski jezik i to je sve sto sam ja uspeo da zakljucim.Da li za deficitarna zanimanja vazi bodovanje (onda ja necu dalje od Palica) i koju vrstu vize bi trebalo da trazimo posto bismo kompletno da se micemo odavde?Hvala puno.

Pozdrav svima.
Novi sam ovde na forumu pa ako sličnih pitanja ima (u to ne sumnjam) nemojte mi zametiti.
Na samom početku smo procesa iseljenja za Kanadu, moja porodica i ja. Jedna od prvih stvari koju treba uraditi je poslati diplome na procenu. Po zanimanju sam mašinski tehničar, išli bi u BC. Zanimaju me detalji u vezi sa tim. Gde šta šaljem? Šta se se sve prevodi i šalje? Ko overava fotokopije? Da li je potrebno slati i ženinu diplomu?
Koja je cena svega toga?...
Izvinjavam se još jednom ako su pitanja trivijalna.
Unapred zahvalan Bluff NS

Pozdrav svima.
Novi sam ovde na forumu pa ako sličnih pitanja ima (u to ne sumnjam) nemojte mi zametiti.
Na samom početku smo procesa iseljenja za Kanadu, moja porodica i ja. Jedna od prvih stvari koju treba uraditi je poslati diplome na procenu. Po zanimanju sam mašinski tehničar, išli bi u BC. Zanimaju me detalji u vezi sa tim. Gde šta šaljem? Šta se se sve prevodi i šalje? Ko overava fotokopije? Da li je potrebno slati i ženinu diplomu?
Koja je cena svega toga?...
Izvinjavam se još jednom ako su pitanja trivijalna.
Unapred zahvalan Bluff NS

Prvo morate videti ima li vasih zanimanja na NOC listi, ako ima saljete diplome na evaluaciju u WES centar, i polazete IELTS. Ako ciljate bas na BC imate poseban sajt te provincije sa svim informacijama. Za pocetak, utvrdite da li vasih zanimanja ima na pomenutoj listi, a u medjuvremenu izcitajte ovu temu od pocetka, to je jedini nacin da se informisete. I naravno cic sajt. Sve pise, samo odvojite vreme i proucite malo... pozdrav!

Pozdrav drugari, treba mi jedan savet ako neki ima vremena da mi odgovori, bio bih mu veoma zahvalan. Imam rođake u Torontu koji bi mi poslali jaku garanciju (brat od tetke mi je menadžer istribucije u MC Donaldsu, snajka generalni menadžer u Calvin Klein, tetka ima biznis i kucu sa 2 slobodna sprata gde bih stanovao). Rekli su mi da se raspitam kako mogu da se preselim, sve će mi poslati (garanciju,prebaciće mi novac na račun, pozivno pismo,...). Ja sam tek završio faks(osnovne studije trgovina na BK, master menadžment na FON-u) i radio sam za to vreme samo u prodavnici 3 godine, nemam drugog iskustva. Engleski imam položeno ESOL B2, ali mogu da položim IELTS oko 7, govorim ga solidno. Imam i kuću na svoje ime. Pošto nemam relevantnog radnog iskustva u struci, ima li neko savet koja mi je najbolja opcija? Da li prvo da idem turistički pa da tamo nešto radim i upišem školu jezika i da probam da tražim produžetak boravka, ili da skupljam ovde radno iskustvo pa kasnije da pokušam preko Skilled Worker programa? Imam 27 godina, po onim bodovima nemam trenutno nikakve šanse za stalni boravak, iako me rođaci teraju da pokušam za stalni boravak da apliciram, sve će oni da finansiraju. Svaki dobronameran i realan savet je dobrodošao, hvala puno. :)

Dobili smo vize po programu FSW 2015 i planiramo da idemo tek 29. marta 2016. godine. Molim kolege koje su već otišle da napišu malo više o samoj proceduri prvog ulaska u Kanadu, o tome kako su nosili novac i koliko. Planiramo da nosimo deo novca u kanadskim a deo u američkim dolarima. Ima li potrebe da nosimo celu količinu odjednom (kao kad smo aplicirali, oko 23000CAD) ili možemo poneti deo sad a drugi deo da prenesemo elektronski kad u Kanadi otvorimo račune? Znam da je o tome i ranije pisano ali bi voleli čuti i novija iskustva. Ranije se pisalo o tome da neće da puste u zemlju ako se ne pokaže iznos na ulazu koji je neophodan za godinu dana života u Kanadi.

@bensonhurst
Nema tu neke filozofije kad sletite. Spremite dokumente uredno, spremite se na poveci red po sletanju (sigurno oko 1,5-2h) (ako u Toronto slecete, mada sumnjam da je ista manja guzva na drugim "Points of Entry". Sto se novca tice, nama u septembru to niko nije ni trazio da pokazemo od sluzbenika, da li zato sto je bila guzva ili nesto drugo je u pitanju, ne znam. Jedino gde smo morali svotu novca da prikazemo je pri apliciranju.
Sve najbolje i srecan let!

@bensonhurst
Nema tu neke filozofije kad sletite. Spremite dokumente uredno, spremite se na poveci red po sletanju (sigurno oko 1,5-2h) (ako u Toronto slecete, mada sumnjam da je ista manja guzva na drugim "Points of Entry". Sto se novca tice, nama u septembru to niko nije ni trazio da pokazemo od sluzbenika, da li zato sto je bila guzva ili nesto drugo je u pitanju, ne znam. Jedino gde smo morali svotu novca da prikazemo je pri apliciranju.
Sve najbolje i srecan let!

Hvala. I mi slećemo u Toronto. Ima li šanse da se SIN uradi na aerodromu?

Back