Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav,zanima me rad u Kanadi.Nasao sam poslovnu ponudu preko interneta i stupio sam u kontakt sa ljudima iz firme,srbi drze firmu trebaju im radnici u Torontu.E sada oni su rekli da ne mogu uraditi nista po pitanju vize i da su nekoliko put apokusavali i nije islo cak i za struku koja im je potrebna.Ja i devojka planiramo put oboje imamo 20godina i zavrsene srednje medicinske skole,ja imam EU pasos-Hrvatski,ona Srb.Koje su nase sanse da dobijemo vizu? radno iskustvo nemamo! hvala

Moj muz i ja upravo sakupljamo papire za Express Entery. Mozete mi napisati vas e-mail u poruci, pa cu vam poslati Documentation Guide koji smo mi dobili od advokata (malo je obinmiji, ali je sve opisano do detalja)

Molim Vas da i meni pošaljete ovaj Guide, ako Vam nije problem.
Pošto sam nov član, ne mogu vam poslati poruku, nadam se da će mi Forum dozvoliti da na Vašu poruku odgovorim, kako bih Vam poslao e-mail.

Mi smo ih angazovali i konumikacija nam je odlicna, veoma su predusretljivi i jako brzo i jasno odgovaraju..Medjutim, oni ne pomazu u dobijanju vize niti ponude za posao. Njihovo je samo da te savetuju oko prikupljanja papira (sto i jeste najveci posao), da ti pomognu u kreiranju i popunjavanju EE profila na CIC-u i da prate monitoring

Ako nije tajna, koliko košta takva usluga?
Zar ne postoje udruženja i organizacije koje rade PRO BONO savetovanje imigranata?

Pozdrav svima! Devojka i ja zelimo da apliciramo za iseljenicku vizu. Bili smo kod advokata na razgovoru, malo smo gledali po raznim sajtovima pa i ovde na forumu,tako da neku najuopsteniju sliku imamo. S obzirom na to da nemamo novca za advokata, pokusacemo da sami prodjemo kroz proces (verovatno bi smo svakako prvo tako pokusali). Procitacu sve poruke sa tema vezanih za kanadu , i trudicu se da ne postavljam pitanja na koja je vec odgovoreno, ali sam nestrpljiv da sto pre dobijem odgovor na dva pitanja.
Prvo:
Cini nam se da je najbolje da se prvo spremimo za ielts i kada budemo zadovoljni brojem bodova zapocnemo proceduru, jer jedino na ieltsu moze da se dobije manje ili vise bodova, ostalo je uglavnom tako kako je. Racunamo da na test izadjemo za dva tri meseca.
Ono sto me interesuje sta od potrebne dokumentacije mozemo/treba da spremimo za to vreme pa da malo ubrzamo stvari na pocetku, umesto da cekamo test,pa rezultate,pa onda ostalo...
Pretpostavljam dokumenta vezana za fakultet,ali sta jos?
Drugo:
Kada je u pitanju radno iskustvo- imam par poslova koje sam radio u kontinuitetu po tri meseca nevezano za struku.
Pored toga,posto sam zavrsio pravni fakultet, imam dosta poslova u zadnje tri godine kao ugovore o delu, za jednu istu firmu i za jednu advokatsku kancelariju. Da li to moze da prodje kao radno iskustvo po njihovim kriterijumima ili ne?
Takodje, zavrsio sam i glumu,ali se tu i nisam naradio, imam svega par ugovora,sa nekoliko snimanja,pretpostavljam da mi to nista ne znaci.
Nadam se da vas moj obiman post nece odbiti.
Pozdrav!

Imam jos jedno pitanje ipak :)
Devojka i ja imamo po dva fakulteta zavrsena. Na jednom od njih (gluma) da bi smo dobili i master diplomu treba da uradimo master predstavu. Iz raznih razloga velika nam je muka da to uradimo(mada je u pitanju mesec dana rada), pa me interesuje koliku bi nam bodovnu razliku napravilo da imamo po master diplomu?

Cao, super je da iscitate sve postove na temu iseljenja ali je takodje vazno da iscitate I najvazniji I jedini merodavni sajt a to je CIC official Canada immigration site. Pokusajte da se sami izbodujete I vidite gde ste a svakako da vise obrazovanja donosi I vise bodova. Medjutim, samo WES evaluacija vam to moze I potvrditi. Sto veca ocena na IELTS donosi takodje vise bodova. Mozete svakako da dok spremate IELTS uporedo spremate I papire, prevodite ih I slicno ali vodite racuna na validnost istih jer nekima rok vazenja istice za 6 meseci a nekima za 2 godine kao sto je to slucaj sa testom iz IELTS.Pokusajte sami, zasto da ne, ali ja mislim da postoje I advokatske kancalarije koje daju savete pro-bono ili naplacuju samo usluge savetovanja ili provere papirologije u smislu da li ste sve dobro I ispravno pupunili kako vas ne bi odbili zbog proceduralnih stvari gde gubite dragoceno vreme. Zelim vam svu srecu I naoruzajte se stpljenjem jer procedura moze da potraje iako toga niste mozda sasvim svesni u ovom momentu.SRECNO!!!!!!

- - - - - - - - - -

Imam jos jedno pitanje ipak :)
Devojka i ja imamo po dva fakulteta zavrsena. Na jednom od njih (gluma) da bi smo dobili i master diplomu treba da uradimo master predstavu. Iz raznih razloga velika nam je muka da to uradimo(mada je u pitanju mesec dana rada), pa me interesuje koliku bi nam bodovnu razliku napravilo da imamo po master diplomu?

Cao, super je da iscitate sve postove na temu iseljenja ali je takodje vazno da iscitate I najvazniji I jedini merodavni sajt a to je CIC official Canada immigration site. Pokusajte da se sami izbodujete I vidite gde ste a svakako da vise obrazovanja donosi I vise bodova. Medjutim, samo WES evaluacija vam to moze I potvrditi. Sto veca ocena na IELTS donosi takodje vise bodova. Mozete svakako da dok spremate IELTS uporedo spremate I papire, prevodite ih I slicno ali vodite racuna na validnost istih jer nekima rok vazenja istice za <script id="gpt-impl-0.6416035713786556" src="http://partner.googleadservices.com/gpt/pubads_impl_86.js"></script>6 meseci a nekima za 2 godine kao sto je to slucaj sa testom iz IELTS.Pokusajte sami, zasto da ne, ali ja mislim da postoje I advokatske kancalarije koje daju savete pro-bono ili naplacuju samo usluge savetovanja ili provere papirologije u smislu da li ste sve dobro I ispravno pupunili kako vas ne bi odbili zbog proceduralnih stvari gde gubite dragoceno vreme. Zelim vam svu srecu I naoruzajte se stpljenjem jer procedura moze da potraje iako toga niste mozda sasvim svesni u ovom momentu.SRECNO!!!!!!

Mislim da ispunjavamo uslove, advokat je racunao i rekao nam da dobro stojimo. Imamo oboje po dva faksa, dobar nam je engleski, 29/27 godina i nije mi jasno sad to za radnoiskustvo, hoce li mi priznsti te tri godine ili ne... Tih 67imamo sigurno ali mi nije najjasnije kako se to posle prebacuje .... pogledacu detaljnije njihov sajt... hvala na odgovoru

Mislim da ispunjavamo uslove, advokat je racunao i rekao nam da dobro stojimo. Imamo oboje po dva faksa, dobar nam je engleski, 29/27 godina i nije mi jasno sad to za radnoiskustvo, hoce li mi priznsti te tri godine ili ne... Tih 67imamo sigurno ali mi nije najjasnije kako se to posle prebacuje .... pogledacu detaljnije njihov sajt... hvala na odgovoru

Svaki legalan posao koji ste radili I koji mozete dokazati je ono sto cete predstaviti kao radno iskustvo. Dakle ako imate ugovor o radu bez obzira da li se radi o neodredjenom ili radu na odredjeno vreme, posao koji je bio placen, upisan staz u radnoj knjizici I radne preporuke, onda to samo trebate da prezentujete u formi koja se trazi ili upiste u odgovarajuce formulare kada za to dodje vreme. Prepuruke bi bilo pozeljno imati ne samo za immigration process vec I za buduce zaposlenje kada stignete u Kanadu. Takodje, osoba koja je potpisala preporuke moze niti kontaktirana od stane immigracionog tako da je pozeljno da preporuke budu autenticne. Pisite ako vam jos nesto treba, ovde su svi raspolozeni da vam pomognu. Srecno I pozdrav....

Moj muz i ja upravo sakupljamo papire za Express Entery. Mozete mi napisati vas e-mail u poruci, pa cu vam poslati Documentation Guide koji smo mi dobili od advokata (malo je obinmiji, ali je sve opisano do detalja)
Ono sto vam je neophodno:

1. Proof of your language proficiency (IELTS)
2. Educational Credential Assessment (evaluacija diploma - koju radi World Education Service iliti WES http://www.wes.org/). Njima saljete overene kolor fotokopije diploma i svedocanstava srednje skole i diplomu fakulteta + transkripte ocena, prevedene od strane sudskog tumaca)
3. Proof of your work experience (mi smo uz reference letters prilozili i overene i prevedene fotokopije radnih knjizica)
4. Copy of your passports
5. Your NOC confirmation(s) - NOC je "sifra" vaseg zanimanja - naci cete je na CIC sajtu www.cic.gc.ca
6. Uverenje o nekaznjavanju (dobija se iz MUP-a u opstini na kojoj ste prijavljeni)
7. Adress history (takodje se dobija u MUP-u i to je spisak adresa na kojima ste bili prijavljeni poslednjih 18 godina)
8. Proof of Funds - u zavisnosti od velicine porodice - za nas kao cetvoroclanu porodicu je 22.500 CAD
9. Izvode iz knjige rodjenih

Naravno, sva dokumenta moraju biti prevedena od strane sudskog tumaca. Sva ova dokumenta morate x 2, tj i vi i vasa supruga.

Pozdrav!

мој мејл је mangodzingo@hotmail.com

хвала Вам

Idi kao pravni sekretar,a ne pravnik, njih ima na "tone" u Severnoj Americi.

da li je moguće proći kroz EE bez obaveštenja trenutnog poslodavca?
kolike su šanse da ga ne kontaktiraju?
umesto potvrde sadašnjeg poslodavca priložila bih ugovor o radu i evidenciju mirovinskog zdravstvenog? uz obrazloženje da bi se saznanjem da planiram odlazak moja situacija mogla jako pogorsati na poslu
to bih najradije napravila i za pretprošlog poslodavca
sto savetujete?

Hvala

Pozdrav svima,

Emigrirao sam u Kanadu nedavno preko agencije Adriatic iz Zemuna. Svi papiri su mi bili cisti.
Nedavno sam cuo da je protiv te agencije i Branka Pesica podneta tuzba i da je sudski proces u toku. Terete ih Kanadjani zbog prevare u vezi nekih papira.
Nemam puno informacija u vezi ovoga. Moze li mi neko moze reci nesto vise o tome? Veoma sam zabrinut. Da li meni sada preti opasnost posto sam dosao preko njih?

Pozdrav,
Imam prijatelja u Kanadi, koji je voljan da pokrene proceduru za LMIA, e sada da li ce je dobiti to je drugi par opanaka. Treba mi savet od vas iskusnih forumasa, predlog za koji program odlaska u Kanadu se opredeliti a da je najbrzi pod uslovom da prijatelj poslodavac dobije pozitivan odgovor da moze da zaposli stranca.
Gledao sam Express Entry, i odradio preko http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp , skupio sam jadnih 309p, krstenica me ubi (45godina).
i jedno hipoteticko pitanje, ako dobijem turisticku vizu da li mogu da sredim papire u Kanadi za stalno preko istog prijatelja?

Hvala na odgovorima

Pozdrav,
Imam prijatelja u Kanadi, koji je voljan da pokrene proceduru za LMIA, e sada da li ce je dobiti to je drugi par opanaka. Treba mi savet od vas iskusnih forumasa, predlog za koji program odlaska u Kanadu se opredeliti a da je najbrzi pod uslovom da prijatelj poslodavac dobije pozitivan odgovor da moze da zaposli stranca.
Gledao sam Express Entry, i odradio preko http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp , skupio sam jadnih 309p, krstenica me ubi (45godina).
i jedno hipoteticko pitanje, ako dobijem turisticku vizu da li mogu da sredim papire u Kanadi za stalno preko istog prijatelja?

Hvala na odgovorima

Prenosim vam post jednog og članova koji je dobio LMIA, sa druge teme

Ovo je proces koji je poslodavac morao da uradi u kratkim crtama:
1. Plati advokata $4000 da ih provede kroz proces
2. Ima određeni godišnji promet i priloži dokaze
3. Ima sopstvene prostorije sa izmirenim porezom i dažbinama i priloži dokaz za to
4. Uradi validaciju firme kod policije i priloži dokaz
5. Otvori konkurs za posao koji mora da bude na jobbank-u i još dva major oglasivača (monsterjob i još jedan gde se oba plaćaju da bi okačio oglas)
6. Sačekaju da oglas bude aktuelan bar mesec dana i prikupe sve resime-e koji su im stigli
7. Urade bar sa 10% ljudi intervju (ovde je brojka bila 30), a navedu za svakog od njih zašto nisu valjali za posao
8. Naprave spisak svih ljudi koje su zvali i koje nisu i navedu razloge za nezapošljavanje i to predaju
9. Nadaju se pozitivnom ishodu LMIA

Ovo je sve trajalo oko 8 meseci. Posebna napomena je da se LMIA dobija na ime (tj moje ime u ovom slučaju) i da ne mogu da ga upotrebe ni za koga drugog, niti da ga ponovo upotrebe.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moj muz i ja imamo isti problem sa manjkom poena i jedina opcija koja nam je ostala jeste da pokusamo da nadjemo posao i dobijemo temporary work permit (mada se ona dobija samo na 6 meseci i ne garantuje stalni status)

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima! Imam pitanje u vezi novca koji je potrebno obezbediti, zanima me da li ima slucajeva da traze dokaze o finansijskom stanju supruznika? Suprug i ja razmisljamo da on uzme kredit da dopunimo fond koji nam treba, a ja bih bila primary applicant. Da li bi to moglo da prodje?

Nama to nisu trazili - za proof of funds sam od dokumenata podnela samo izvod i potvrdu iz banke o stanju na deviznom racunu.
Novac na racunu mora da stoji do ulaska u Kanadu - nije preporucljivo lazirati bilo sta (npr. uplatite novac, uzmete potvrdu i zatim podignete novac sa racuna)

ps. ja imam kredit za auto koji otplacujem i kredit nije nikakva smetnja...niko ne trazi uvid u finansijsko stanje - zanima ih samo da imate onoliko koliko traze

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovoru, tako nesto sam i razmisljala, ali sam naisla na komentare da su odbili ljude sa kreditom za stan, to je ipak velik kredit i dug period otplate. Mislim da uzmemo taj kredit i pocnemo da ga placamo vec i u Srbiji, a posle samo nastavimo. Lakse nam je to nego da nadjemo nekoga ko bi pozajmio pare na bar 6 meseci da bismo ih imali u momentu aplikacije i eventualnog dobijanja RPR.

Veliki pozdrav za sve ucesnike i jedno veliko hvala svima koji svojim komentarima pomazu nama pocetnicima. Ja imam jedno pitanje, pa ako neko mozda zna bio bih mu zahvalan na pomoci...da li stambeni kredit koji uredno placam vec skoro 9 godina moze da bude problem prilikom dobijanja iseljenicke/radne vize za Kanadu??? HVALA

Veliki pozdrav za sve ucesnike i jedno veliko hvala svima koji svojim komentarima pomazu nama pocetnicima. Ja imam jedno pitanje, pa ako neko mozda zna bio bih mu zahvalan na pomoci...da li stambeni kredit koji uredno placam vec skoro 9 godina moze da bude problem prilikom dobijanja iseljenicke/radne vize za Kanadu??? HVALA

Kredit za stan i devizni racun nemaju nista zajednicko.
Idete u banku i uplatite trazeni proof of funds na devizni racun, zatim zatrazite da vam banka da potvrdu da je novac na racunu.
Pitaju za sta je potvrda - ja sam rekla da mi je potrebna za dobijanje vize i da mi izdaju na engleskom (nisu ni pitali za koju vrstu vize, a mislim i da ih se to ne tice :) )
Ako se secate, dok su nam bile potrebne sengenske vize, ambasade su takodje trazile izvode iz banke o stanju na racunu.

I inace - ne morate uopste ici u banku kod koje imate kredit - otvorite devizni racun u nekoj drugoj.
CIC nikako ne moze pristupiti vasem finansijskom stanju - potvrda je jedino sto dobijaju i interesuje ih samo da imate propisanu sumu

Uostalom, kredit za stan svakako mozete nastaviti da otplacujete i nakon sto emigrirate

ps. svakako se temeljno raspitajte, ja ovo pisem iz mog iskustva

Poslednja izmena:
Uostalom, kredit za stan svakako mozete nastaviti da otplacujete i nakon sto emigrirate

ps. svakako se temeljno raspitajte, ja ovo pisem iz mog iskustva

Ja bih savetovao da se stan proda pre odlaska u Kanadu osim ako ne nameravate da ga ostavite potomcima ili do kraja zivota. Ako prodate stan kada se preselite u Kanadu bice problema sa taksama. Cak i da ga ne prodate morate ga prijaviti kao aset svake godine sa taksama.

Back