Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hajde da se i ja oglasim...........
Bili smo juče na lekarskom. Najduže od sve procedure je čekanje. Prvo se ide kod sestre koja fotografiše i vadi krv (prilično je lake ruke :)). Pita za opšte stvari, da li boluješ od nečega, da li je bila neka operacija i sl. Nakon toga se daje mokraća i čeka lekar. Lekarka ispipa stomak, vrat, presluša pluća. Nas četvoro smo tamo proveli skoro tri sata. Plašila sam se da će se deca unervoziti pošto je za njih sve to jako dosadno (imau 5 i 6 godina), ali su me prijatno iznenadili. Nakon toga te šalju u neki institut u Resavskoj ulici gde se snimaju pluća. Tu se ništa ne čeka, portir te odmah usmerava gde treba kad kažeš da je za vizu i tamo nismo proveli više od 5 minuta. Deca se ne snimaju (niti vade krv).
Pošto je ćerka pod hormonskom terapijom koju će dobijati i nakon odlaska, tražili su nam da prevedemo neke otpusne liste iz bolnice i pošaljemo mailom. Zbog toga očekujem da nam ni ovo neće ići regularnom brzinom ali javljam čim bude nekog pomaka.

Hajde da se i ja oglasim...........
Bili smo juče na lekarskom. Najduže od sve procedure je čekanje. Prvo se ide kod sestre koja fotografiše i vadi krv (prilično je lake ruke :)). Pita za opšte stvari, da li boluješ od nečega, da li je bila neka operacija i sl. Nakon toga se daje mokraća i čeka lekar. Lekarka ispipa stomak, vrat, presluša pluća. Nas četvoro smo tamo proveli skoro tri sata. Plašila sam se da će se deca unervoziti pošto je za njih sve to jako dosadno (imau 5 i 6 godina), ali su me prijatno iznenadili. Nakon toga te šalju u neki institut u Resavskoj ulici gde se snimaju pluća. Tu se ništa ne čeka, portir te odmah usmerava gde treba kad kažeš da je za vizu i tamo nismo proveli više od 5 minuta. Deca se ne snimaju (niti vade krv).
Pošto je ćerka pod hormonskom terapijom koju će dobijati i nakon odlaska, tražili su nam da prevedemo neke otpusne liste iz bolnice i pošaljemo mailom. Zbog toga očekujem da nam ni ovo neće ići regularnom brzinom ali javljam čim bude nekog pomaka.

Hvala na detaljnom pojasnjenju :) Dobro dodje nama koje to tek ceka :)

Posle svog mog kukanja poslednjih par dana, evo da podelim i dobre vesti :D
Stigla su 2 maila sa zahtevima za lekarske preglede, za mene i zenu :)

:klap::klap:

:vatromet::orkestar:

zelim i ostalima da se obraduju sto pre :)

CESTITAAAAAAAAAAAAAAAAAM :D :worth: :vatromet:

- - - - - - - - - -

Posle svog mog kukanja poslednjih par dana, evo da podelim i dobre vesti :D
Stigla su 2 maila sa zahtevima za lekarske preglede, za mene i zenu :)

:klap::klap:

:vatromet::orkestar:

zelim i ostalima da se obraduju sto pre :)

JAVI DETALJNO KAKO JE PROSAO PREGLED :super:

Pozdrav svima, imam par pitanja pa se nadam da ce neko uspeti da mi pomogne.

Da ne duzim, pre izvesnog vremena (krajem februara) sam se prijavila za Kanadsku vizu (vise ne znam ni gde, ni kada, ni za sta konkretno / ne pitajte zasto), preko sajta canadianvisa.com.
Nisam ocekivala nikakav odgovor, posto sam skroz zaboravila na to, medjutim jutros dobijam mail.
Koji sledi ovako:

Greetings from the Client Support Team at Canadian Visa Services.

Based on the details you have submitted, our emails exchange, and the current regulations governing immigration to Canada - your assessment results are positive. We can process your Permanent Residence visa application as you have experience in one of the high demand occupations for immigration to Canada under the Federal Skilled Worker / Skilled Trades category.

Elem, izmedju ostalog, traze mi prvu stranicu pasosa i RESUME (ne znam cega), pa ako bi neko mogao da me uputi sta dalje?
Da, i moj odgovor je requested.

Verujte mi, nista mi nije jasno.

Hvala unapred

Back