Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svima.
Moja porodica i ja smo dobili pozitivan odgovor iz Kanade da je sve u redu sa papirima i da nas prebacuju u Beč.
Konkurisali smo za permanent residence.
Danas dobijam poziv iz agencije kako bi OPET trebalo uplatiti novac koji ce se prikazati na racunu jer je doslo do promene kusra.O ovom se radi:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp
Napominjem da smo to vec jednom uradili pa me sad sve to zbunilo.
Da li neko ima ideju o cemu se tu radi?

Pozdrav svima...potreban mi je savet informacija...,naime predao Sam pasos I svu dokumentaciju za kanadsku vizu 3.aprila,pored dokumentacije predao Sam I LMIA I job offer...za dva Dana prolazi 6ta nedelja od kada su dokumenta u becu Ali jos nema vize I odgovora,..DA li je to normalno I koliko cu jos cekati do odgovora I vize...hvala unapred

Pozdrav svima...potreban mi je savet informacija...,naime predao Sam pasos I svu dokumentaciju za kanadsku vizu 3.aprila,pored dokumentacije predao Sam I LMIA I job offer...za dva Dana prolazi 6ta nedelja od kada su dokumenta u becu Ali jos nema vize I odgovora,..DA li je to normalno I koliko cu jos cekati do odgovora I vize...hvala unapred

Drugari, pojavila se linija da su medical results have been received :klap: Inače, lekarski smo radili 05. maja, znači između je prošlo 9 dana. Sad ide ona odlučujuća faza, najkraća, nadam se, ali i najteža :per:

Cestitam! :) mi smo odradili lekarski 12.05 i danas je zena isla na dodatne preglede kod kardiologa tako da onda ocekujemo 3. liniju za nekih 10 dana od danas :)

Mozes li mi reci jeste li slali vi nesto u Bec (npr. skeniranu uplatnicu) ili su iz IOM-a zavrsili sve? Hvala na odgovoru :)

Cestitam! :) mi smo odradili lekarski 12.05 i danas je zena isla na dodatne preglede kod kardiologa tako da onda ocekujemo 3. liniju za nekih 10 dana od danas :)

Mozes li mi reci jeste li slali vi nesto u Bec (npr. skeniranu uplatnicu) ili su iz IOM-a zavrsili sve? Hvala na odgovoru :)

Čestitam i ja vama:klap: Ništa mi nismo slali, sve je IOM odradio (mada, nismo imali nikakve dodatne preglede, predpostavljam da ste nešto još plaćali, ako si na te uplatnice mislio...) Držimo vam palčeve, da nam svima sada ide brže i lakše:super:

Pa isli smo na dodatne testove posto je pila lekove za pritisak... Rekli su da oni salju i to tako da pretpostavljam da ce sve oni zavrsiti :) ;)
Malo smo se prepali kad nas je juce pozvala doktorka za to ali sam posle video na indijskom forumu da je to dodatno testiranje cesta pojava...

Srecno da sto pre traze pasos i vama i nama :D

Ako sam ja dobro upoznata, sada bi trebalo da rade security check (moze se desiti da opet traze potvrde o neosudjivanosti, posto su one zastarele, ali i ne moraju), onda ide zahtev da se uplati taksa, pa da se posalju pasosi...Nadam se da ce me neko od ovih koji su skoro prosli proceduru ispraviti ako gresim, a bilo bi nam puno od pomoci i da nam jave koliko je otprilike vremena trajao deo procedure posle dobijanja rezultata lekarskog. Hvala unapred na odgovoru, drugari :)

Pozdrav, imam jedno pitanje, mozda neko ima iskustva sa tim. Ovako koji je nas ekvivalent kanadskom one year post secondary education? Ustvari da li pod ovim prolaze sertifikati koji se kod nas mogu dobiti,naravno ako edukacija traje godinu dana?Npr.u organizaciji koja je registrovana pod delatnoscu ostalo obrazovanje.

Poslednja izmena:
Pa kad uradtis evaluation test bez znanja francuskog on ti odgovara da mozes da konkurises za imigraciju. Ja konkretno imam A1 za koji bih dobio neke poene.

Ja bih samo da napomenem da je nama stalno na tom testu izlazilo da nismo eligible to apply i nikako nam nije bilo jasno zasto iako smo sve moguce kombinacije probali. Naravno da online evaluacija nije bila merodavna i da smo dobili PER.

Ja bih samo da napomenem da je nama stalno na tom testu izlazilo da nismo eligible to apply i nikako nam nije bilo jasno zasto iako smo sve moguce kombinacije probali. Naravno da online evaluacija nije bila merodavna i da smo dobili PER.

Pa ne znam meni na tom quebec evaluaciji uvek ispadne da ne mogu mada imam 2 god radnog iskustva, bechelor diplomu ekonomista, 36 godina muza i dete. A francuski stvarno ne znam. Odradila sam i WES.

A za EE mi fali 4 poena moram opet polagati engleski bila sam dobila za listening 6, reading 6, speaking 7, writing 6.5. Kuci mi je listening uvek bio za 9. ne znam kako sam izgresila tako da dobijem 6.

Pa sta mislis da ipak probam za quebec?

Da li neko moze da mi pomogne oko wes-a. Interesuje me da li ako sam zavrsio 4 godine osnovne studije i nakon toga domasterizaciju u trajanju od godinu dana i dobio diplomu master (ukupno 360 bodova) da li se to u wes-u prikazuje dao jedan program ili dva, kao i kad se placa fee. Hvala unapred

Ja sam imala dve diplome, jednu su priznali kao master (godinu dana), jednu kao bachelor (četiri godine). Šalješ dva zahteva, dokumenta za jednu i za drugu (normalno u istoj koverti u koju stavljaš 3 koverte: jednu sa jednog faxa, drugu sa drugog i treću koja glasi na tebe). Naknada se plaća kada otvoriš nalog, popuniš sve šta treba i oni ti pošalju šta i kako da uplatiš, znači unapred, ako sam dobro razumela pitanje.

Ja sam imala dve diplome, jednu su priznali kao master (godinu dana), jednu kao bachelor (četiri godine). Šalješ dva zahteva, dokumenta za jednu i za drugu (normalno u istoj koverti u koju stavljaš 3 koverte: jednu sa jednog faxa, drugu sa drugog i treću koja glasi na tebe). Naknada se plaća kada otvoriš nalog, popuniš sve šta treba i oni ti pošalju šta i kako da uplatiš, znači unapred, ako sam dobro razumela pitanje.
Ok hvala puno. Interesuje me da li onda to sve ide pod jednim broje i cena je ista kao da imam samo jednu diplomu.

Ok hvala puno. Interesuje me da li onda to sve ide pod jednim broje i cena je ista kao da imam samo jednu diplomu.

Ja sam slala diplomu osnovnih studija (4 god, zvanje dipl) i master diplomu (1 god, zvanje master). Prvu su preveli na Bachelor (4 years) a drugu na Master. Sve spakujes u istu kovertu, cena je ista. Koliko se secam, popunjavala sam samo dva formulara, jedan za osnovne a jedan za master studije.

Ja sam slala diplomu osnovnih studija (4 god, zvanje dipl) i master diplomu (1 god, zvanje master). Prvu su preveli na Bachelor (4 years) a drugu na Master. Sve spakujes u istu kovertu, cena je ista. Koliko se secam, popunjavala sam samo dva formulara, jedan za osnovne a jedan za master studije.

Hvala puno. Nadam se da ce i meni tako uraditi, samo da ne naplacuju dva puta.

Hvala puno. Nadam se da ce i meni tako uraditi, samo da ne naplacuju dva puta.

Na obrazovanje nije bio maksimalan broj poena (to je za doktorske studije), nego sledece (22 ili 23 poena, ne mogu se setiti sada tacno, davno je bilo :zcepanje:). Neznam kako ide sada bodovni sistem na EE, ali u svakom slucaju, i CIC ce ti uracunati bodove za master, ako ti WES prizna diplomu kao takvu, nemas brige za to :)

Back