Pozdrav za sve,
Imam pitanje na koji bi mozda neko mogao da odgovori, Moj muz i ja smo dobili poslovnu ponudu odnosno vec imamo ugovor sa poslodavcem u rukama. U pitanju je 4-clana porodica. Ni on ni ja nemamo polozen IELTS,pa nas zanima dali postoji mogucnost da se ide preko SINP i dali bez IELTS-a postoji ikakkva mgucnost da skupimo tih 60 bodova i budemo nominovani ? I koliko dugo traje procedura dobijanje useljenicke vize,s obzirom da je starije dete skolskog uzrasta,zbog upisa u njivu skolu.
U ambasadi su nam rekli da mozemo muz i ja dobiti radne vize,mladje dete,beba turisticku vizu a starije dete studentsku,u kojoj navode da on mora biti privaljen odavde kod njih u skolu da bi je dobio,sto nas malo zbunjuje,ne znamo kako bi smo to odradili odavde,ako ima nekog sa iskustvom sto se tice dece skolskog uzrasta,voleli bi da nas posavetujete.
Tkodje i da odogovri,koji nam je nacin za odlazak bolji i brzi ? U slucaju drugog nacina (radne vize) kolike su sanse da tamo nju produzavamo dok ne postanemo permanent resident,jer nam je radni ugovor na neograniceno.
Hvala puno unapred