Pozdrav svim forumašima! Prvo da poželim svima srećnu novu godinu i praznike! 
Iako sam se tek sad prijavila, ovaj forum detaljno pratim od leta kada sam krenula da skupljam potrebne stvari za prijavu na FSW.
Zahvaljujući savetima i iskustvima ljudi ovde (i sajta CIC naravno) skupila sam sve što treba i aplikaciju poslala početkom decembra.

Imam pitanja u vezi kontaktiranja telefonom iz Beča:
Naime, da li oni traže lično osobu koja je potpisala preporuku ili ugovor o radu?
Tj da li zovu tu osobu na njegov mobilni (npr sa vizit karte) ili zovu fiksni te firme pa ko se javi-javi?
I za kraj, da li su vas opet zvali nakon što ste vas nisu dobili prvi put?
Hvala unapred na odgovorima

Iako sam se tek sad prijavila, ovaj forum detaljno pratim od leta kada sam krenula da skupljam potrebne stvari za prijavu na FSW.
Zahvaljujući savetima i iskustvima ljudi ovde (i sajta CIC naravno) skupila sam sve što treba i aplikaciju poslala početkom decembra.
Prvo da ti čestitam na uspešno završenoj proceduri! Tvoja pozitivna energija je za svaku pohvalu i dosta je pomogla nama koji smo bili tek na početkuDanas su bas kontaktirali mog poslodavca iz Beca, da ga pitaju za moje zdravljePosle smo se nas dvoje culi, kaze da je razgovor ok protekao, pitali ga da li radim kod njega, cime se firma bavi, koliko dugo postoji i tako to, malo su ga ispitali, to je trajalo par minuta i on kaze da je sve bilo ok. Medjutim, ono sto je mene zacudilo je sto je posle tog poziva usledio jos jedan od strane Beca i to upucen meni. U tom momentu mi je bio zauzet telefon pa sam posle dobila obavestenje o propustenom pozivu u vidu poruke... Prvi put cujem da su aplikanta zvali. Proverila sam sa poslodavcem i to je definitivno taj isti broj koji je zvao njega. Uglavnom, nisu vise pokusavali da me dobiju. A na ecasu mi jos uvek stoji prva linija (we received your application...). Hajde videcemo razvoj dogadjaja
![]()

Imam pitanja u vezi kontaktiranja telefonom iz Beča:
Naime, da li oni traže lično osobu koja je potpisala preporuku ili ugovor o radu?
Tj da li zovu tu osobu na njegov mobilni (npr sa vizit karte) ili zovu fiksni te firme pa ko se javi-javi?
I za kraj, da li su vas opet zvali nakon što ste vas nisu dobili prvi put?
Hvala unapred na odgovorima