Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Cestitke svima, ovo je ludnica ovih dana :) Ima li mozda neko primjer nekog propratnog pisma, koje ste slali kada ste aplicirali? Pitam ove iskusnije, pa neka neko odgovori, ako nije problem, sto prije, to bolje ;) Moze i na pp :) Hvala unaprijed ;)

Propratno pismo se šalje kao objašnjenje nekih dokumenata u aplikaciji ili nedostatak istih. Koliko sam ja ispratila, najčešće ih šalju Indusi pošto oni nemaju redovne izvode iz MKR ili je beba na putu ili sl.
Reference letter ili, kako mi kažemo, pismo od poslodavca nema neku standardnu formu. U uputstvu za apliciranje stoji koje elemente treba da sadrži, a to su: period proveden u firmi, da li je full time ili part time, broj radnih sati nedeljno, plata i bonusi i, najvažnije, opis poslova. Zato nema svrhe da ti ga bilo ko pošalje pošto smo svi u različitim NOC-ovima. Ako ti ga traže da bi prepisali, moj predlog je da ga sam napišeš a oni potpišu i overe ako se slažu. Tako sam ja uradila. Pogledaj šta je u opisu tvog NOC-a i iskoristi što više možeš. Malo prilagodi da ne bude baš očigledno da je samo prepisano, da ne bode oči previše.

Drugari pitanje: poslali smo diplome u wes i proslo je dva dana i njima i dalje stoji da dokumenta nisu stigla..da li je do njihovog up date ili ... Imamo potvrdu dostave.. Takodje stoji na sajtu da imaju veliku guzvu zbog ogromnog priliva dokumenata..

Bez sikiracije, kod mene je tako stajalo 10-15 dana. Par dana pred kraj dobijaš info kada si zakazan i taj dan ti i šalju poštu nazad. Kad pošalju poštu dobićeš mail sa tracking no pa ćeš moći da pratiš.
I ja sam dobila mail da se izvinjavaju zbog velikog obima posla. Poslala sam 20.Maja. Ne sećam se kada je stiglo nazad, ali prijavu sam slala 30. Juna a evaluacija mi je stigla pre toga, možda nedelju dana.

Vidim da se procession fee plaća u Komercijalnoj u Miloša Velikog, ali imam par pitanja u vezi sa tim:

/QUOTE]

Cao, gresis, processing fee se moze platiti iskljucivo kreditnom karticom ili cekom kanadske banke, iznos je za vas 1400CAD i placa se sve odjednom. Za kreditnu karticu imas formular na zvanicnom sajtu, samo ga popunis i time si im dao dozvolu da ti skinu pare kad dodje vreme za to. Ili da ti neko u Kanadi kupi cek kanadske banke a ti mu das 1400CAD. Ali ne moze u kneza Milosa da se plati, to tek kasnije zavrsna taksa kad si vec sve papire sredio.

Drugari pitanje: poslali smo diplome u wes i proslo je dva dana i njima i dalje stoji da dokumenta nisu stigla..da li je do njihovog up date ili ... Imamo potvrdu dostave.. Takodje stoji na sajtu da imaju veliku guzvu zbog ogromnog priliva dokumenata..

Mislim da bas na sajtu i pise da update moze da kasni oko 72h zbog povecanog obima posla. Ako na sajtu kurirske sluzbe pise da je stiglo onda WES kasni sa update.

Meni su papiri stigli u WES 27.10. i za 3-4 dana je stajalo da su primili papire.Brzo su sve zavrsili,stigao mi je email 7.11. da je sve ok i da poslali papire!

Moja supruga je honorarac ili ti freelacer.. Za sve sto je radila tj za svaku firmu trazimo na njihovom memorandumu da jasno navedu period angazovanja, jasan opis rada, plata i satnica. Oni to overe (udare pecat) potpise odgovorno lice i to je to. Koliko sam cuo desavalo se da ih zovu iz ambasade da traze potvrdu...

Back