pozdrav svima,
ja sam tek sada pocela da gledam po sajtovima i da sklapam neku pricu glede toga sta nam sve treba.
interesuje me ugrubo par stvari ako neko ima vremena:
express entry program pocinje kad pocinje ali koliko sam ja uspela da vidim nisu izbacili METOD prijave. ili sam ja tupava? svuda navode da se aplikacije rade po prethodnom rezimu dok ne pocne express entry. da li to da shvatim kao da ce promeniti nacin prijave ili se ocekuje da papiri budu isti a njihov proces obrade drugaciji?
polagala bih IELTS, to ce svakako traziti pa nema veze kad cu.
sto se tice provere skolovanja i diploma, ima li ko iskustva sa privatnim fakultetima, kako su prosli? ja imam i master iz svajcarske ali ne znam da li priznaju megatrend npr ili singidunum?
ako imate neke medjunarodne sertifikate, da li ste ih prilagali uz dokumenta?
i najvise me brine ovo sto gimnazije i fakulteti treba direktno da posalju svedocanstva telu za proveru obrazovanja? jel to funkcionise kod nas? su uopste voljni ljudi da to salju? kako ste dobijali svedocanstva iz gimnazije na engleskom?
ko ima vremena i volje, unapred zahvaljujem na odg. ako nisam dovoljno pazljivo citala, slobodno me "naduvajte".
poz svima i puno srece!
a da, jos nesto - moj drug je koristio usluge advokata prilikom prijave. imate li iskustva i neku prpeoruku ili mislite da je to bacanje para?
Pozdrav,
I mi planiramo da apliciramo u januaru kada krene EE program... tacnih informacija o programu nema, ali sam ja nedavno postovao ovde na forum nesto sto je verovatno najpribliznije tome - skinuto sa indijskih sajtova, i mislim da ce to doneti dosta pojasnjenja.
Sto se tice pripreme za EE, svakako je potrebno imati sve isto kao za sadasnji FSW - EE moze samo zahtevati dodatnu papirologiju, jer jer generalno poostravanje, a ne olaksavanje procesa imigracije.
Znaci -IELTS (ocene su vazne), WES, job offer, work experience, preporuke... nakon toga, posle ITA, morace i police check, i medical, i sve ostalo kao za FSW.... jedino olaksanje je da ce posle dobijanja ITA procedura trajati mnogo krace...
Za privatne fakultete ne znam - mozete pokusati kontaktirati WES, ili proveriti na njihovom sajtu, ali koliko sam ja zakljucio - to manje vise deluje kao mrka kapa...
za slanje dokumentacije sa fakulteta - svi ovi ljudi su to prosli, i generalno fakultet uradi sve osim sto posalje - zapecati kovertu i preda je, i onda se salje u njihovo ime...
za advokata - postoji na cic sajtu lista advokata koji mogu da budu representative... svi ostali su samo savetnici koji nemaju nikakva prava, i nikako ne mogu da pomognu... izbor je na vama - da li cete sami pokusati da razumete proceduru, i popunite docs, ili platite savetnika za to... u svakom slucaju - NIKO nije autorizovan da vam obezbedi job offer za bilo koju kolicinu novaca, i to mislim da se tretira kao krivicno delo u Kanadi, pa ko voli nek izvoli..
nadam se da sam ovako laicki pomogao, i ja sam nov na forumu... vazno je jako mnogo puta procitati sve, jer se uvek sazna nesto novo...