Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugari da ne vracam unazad ovih 327 stranica , da li bi mogli ukratko da mi objasnite sta je potrebno da bih aplicirao za Kanadu? Vidim pominju se neke linije :)

Kada stignes do tih linija to znaci da si se prakticno iselio, ne moras ici 327 strana unazad vec poslusaj savet iskusnih i kreni od zvanicnog sajta (prijatelji ovde prisutni su ti ga vec prosledili). Vidi da li se uklapas u bilo koji iseljenicki program, koliko poena okvirno imas, sta zelis a sta ne, prelistaj ove strane unazad i onda se vrati i postavi pitanja ukoliko ti nesto nije jasno. Isti savet kao @benets: ukoliko nemas strpljanja za prelistavanje, neces uspeti ni u procesu jer on traaaaaaaaaaajeeeeeeeeeeee i traaaaaaaajeeeeeeeeee i traaaaaajeeeeeeeeee i............:sad2:. Pozdrav i srecno

Cestitam svima. :respekt: Ja se spremam da posaljem dokumenta. Citajuci cic sajt, ispisacu sad dokumentaciju a vi mi recite ako sam nesto izostavila. :)

Ono sto oni traze:
- Najmanje 1 godina stalnog radnog iskustva u struci koja je na onom njihovom spisku (poslacu fotokopiju radne knjizice, preporuke)
- Evaluacija diplome, za zanimanje sa njihovog spiska (WES evaluacija uradjena)
- Jezik. (IELTS polozen) na Speaking-u sam jednino imala ocenu ispod 6, ulozila zalbu i dali su mi 7, tako da je sada sve u redu.
- izvod iz banke sa odredjenom sumom koju zahtevaju (u mom slucaju za muza i mene oko 11000 evra)
- potvrda o nekaznjavanju, izvod iz maticne knjige rodjenih, izvod iz m.k. vencanih (sve na engleskom i overeno)

Oni ocenjuju ta njihova 6 faktora u koja spada i ovo sto sam nabrojala.
1. your skills in English and/or French, (IELTS)
2. your education, (WES evaluacija)
3. your work experience, (radno iskustvo)
4. your age,
5. whether you have arranged employment in Canada,
6. your adaptability (how well you are likely to settle here). -( porodica)

Da li sam nesto zaboravila? Da li je potrebno i Drzavljanstvo kao i fotokopije pasosa i licne karte ili mozda jos neki dokument?
I, da li ste slali fotokopije svega, IELTS Sertifikata, WESove evaluacije, ostalih papira, ili nesto i original? :z;:

Cestitke Majoooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) Vidimo se u Torontu! ;) Pisite kako je, jedva cekam da cujem iskustva sa terena drirektno ;)
@Haiko, WES i IELTS idu originali, jedan primerak WESa ce ti ostati svakako a IELTS kopiraj, posto nemas dva primerka, moze ti u buducnosti zatrebati ;)

Hvala, Banets. ;) Eto, ima i toga, znala sam da mi fali nesto. :) A za slike, kakve tacno treba da budu, kao iz pasosa, jel to? I mora i pasos i licna karta, fotokopije da se salju? A drzavljanstvo isto?

@Haiko, WES i IELTS idu originali, jedan primerak WESa ce ti ostati svakako a IELTS kopiraj, posto nemas dva primerka, moze ti u buducnosti zatrebati ;)

Hvala, Laura. :) da znas, ugovor cu onda, necu ni da trazim radnu knjizicu iz firme :) Hvala jos jednom!

Poslednja izmena:

Back