Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala na pocetnim informacijama. Jedva cekam konsultacije u agenciji da vidim koje opcije imam. Supruga I ja imamo strah da smo mozda prestari. Hteo bih da se pripremim I za agenciju. Pokusao sam da na forumu saznam koja je dokumentacija potrebna I koliko to sve kosta. Ima mnogo razlicitih odgovora. Ako sam shvatio laura86 ti si uspela sve. Trebao bi mi I link za WES. Quebec definitivno nije opcija jer su popunili kvotu. Hvala orange juice.

Ma kakvi prestari, sta pricas bre ;) Ok, ja jesam dobila max poena na godine, ali ti imas deset godina radnog iskustva i to bi ti donelo vise poena nego nekim mladjim osobama;) Mislim pricam o proseku, neko je mozda bas mlad poceo da radi. Ja jesam do sada uspela da dobijem PER i to je dobro, naravno, ali nisam sve zavrsila i sad cekam dalju obradu dokumenata, poziv na lekarski i tsl. Uvek sam raspolozena da pomognem ako mogu i da dam neku korisnu informaciju, jer sam ih i sama bezbroj pokupila od ljudi koje mozda nikad licno i ne upoznam. Sto se WESa tice, imas ovde dosta o tome na temi, bukvalno svaki korak je vise nas objasnjavalo po vise puta. Pozdrav i sve najbolje!

Ja sam u opštini overila samo fotokopije MKR i MKV, nisam prevodila pečat, nisam se ni setila toga ali ne verjem ni da treba. Ovi izvodi su bili na međunarodnim obrascima tako da ih nisam prevodila.
No, još uvek nisam merodavna da išta govorim pošto mi je aplikacija još na čekanju.

Emiiuki, Laura, hvala na odgovorima.

Što se tiče izvoda iz banke da imam sredstva na računu (deo koji se prilaže uz aplikaciju), da li je potrebno da se vidi da je taj novac neko vreme na računu, npr. 3 meseca, ili može biti samo prikazano koliko trenutno imam na računu... S obzirom da trebam jednu trećinu od ukupno potrebnog novca staviti na račun ove nedelje.

Emiiuki, Laura, hvala na odgovorima.

Što se tiče izvoda iz banke da imam sredstva na računu (deo koji se prilaže uz aplikaciju), da li je potrebno da se vidi da je taj novac neko vreme na računu, npr. 3 meseca, ili može biti samo prikazano koliko trenutno imam na računu... S obzirom da trebam jednu trećinu od ukupno potrebnog novca staviti na račun ove nedelje.

Poslala sam samo potvrde o stanju na računima. Imam desetak računa, što na mene, što na decu, EUR, USD, CAD, veći deo su oročena sredstva. Probaj da ti daju potvrdu na engleskom, da ne moraš i to da plaćaš.

Neko je na ovoj temi pitao za PCC iz Amerike. Ako si boravio tamo više od 6 meseci, moraš ga imati. Ja sam bila pre 15 godina celu godinu ali nisam to poslala sa aplikacijom. Razlog - nisam dobro pročitala uputstvo za dokumente pošto se sve traži za 10 godina unazad, ovo sam previdela. Na svu sreću, može da se pošalje i kasnije pa to planiram ako prođem dalje. Dobila sam link za slanje zahteva ali ga još nisam proučila: http://www.fbi.gov/about-us/cjis/id...n-identity-history-summary-request-to-the-fbi. Izgleda da im brzina nije vrlina pošto vidim da su neki ljudi slali još u avgustu i nisu dobili potvrdu..

Dragi drugari saborci,

Umesto da nam u petak stigne taj dugo ocekivani PER, stigao je mail iz WES-a u kome nas obavestavaju da im je CIC javio da ne moze on-line da verifikuje izvestaj o evaluaciji i da cemo im to omoguciti tako sto cemo naruciti duplikat originala. Razumela sam sve sta treba da radim, osim jednog...Kada platimo trazeni iznos, WES ce automatski aktivirati on-line proveru koju ce CIC moci da vidi, sto je u redu. Ono sto me buni je to da ce mi WES poslati duplikat originala koji se salje CIC-u...MIslim, zasto bismo slali duplikat originala, kada smo vec poslali original CIC-u zajedno sa aplikacijom?!? Ja sve nesto razmisljam da taj duplikat ne treba da se salje, ali molim za savet, ako neko ima neku informaciju ili iskustva sa ovim. Hvala puno unapred.

Dragi drugari saborci,

Umesto da nam u petak stigne taj dugo ocekivani PER, stigao je mail iz WES-a u kome nas obavestavaju da im je CIC javio da ne moze on-line da verifikuje izvestaj o evaluaciji i da cemo im to omoguciti tako sto cemo naruciti duplikat originala. Razumela sam sve sta treba da radim, osim jednog...Kada platimo trazeni iznos, WES ce automatski aktivirati on-line proveru koju ce CIC moci da vidi, sto je u redu. Ono sto me buni je to da ce mi WES poslati duplikat originala koji se salje CIC-u...MIslim, zasto bismo slali duplikat originala, kada smo vec poslali original CIC-u zajedno sa aplikacijom?!? Ja sve nesto razmisljam da taj duplikat ne treba da se salje, ali molim za savet, ako neko ima neku informaciju ili iskustva sa ovim. Hvala puno unapred.

Uf, prvi put čujem za ovako nešto! Čak mi nije ni jasno šta se od vas traži osim da ponovo platite ono što ste već platili.
Pre koliko su vam naplatili obradu prijave?

Mi smo kod WES-a narucili evaluaciju krajem januara ove godine...Izgleda, koliko sam uspela da nadjem po drugim forumima, da smo porucili samo basic varijantu koja obuhvata slanje samo jednog originala (koji smo prosledili CIc-u) a da je trebalo da porucimo paket za FSW program, koji bi obuhvatio 2 originala (jedan za CIC, jedan za nas) i on-line verifikaciju izvestaja. Previse vremena je proslo, ali ja glavu dajem da u to vreme nije bilo mogucnosti da se klikne na tu opciju uopste, vec samo na opciju u kojoj zelis kanadsku ili americku evaluaciju!!! Koliko ste vi primeraka originala dobili i da li imate omogucenu tu on-line proveru? I meni je sve ovo totalna misterija i totalni sok, u vreme kada smo zeljno cekali PER stiglo nam je ovo kao grom iz vedra neba :((((((((

Mi smo kod WES-a narucili evaluaciju krajem januara ove godine...Izgleda, koliko sam uspela da nadjem po drugim forumima, da smo porucili samo basic varijantu koja obuhvata slanje samo jednog originala (koji smo prosledili CIc-u) a da je trebalo da porucimo paket za FSW program, koji bi obuhvatio 2 originala (jedan za CIC, jedan za nas) i on-line verifikaciju izvestaja. Previse vremena je proslo, ali ja glavu dajem da u to vreme nije bilo mogucnosti da se klikne na tu opciju uopste, vec samo na opciju u kojoj zelis kanadsku ili americku evaluaciju!!! Koliko ste vi primeraka originala dobili i da li imate omogucenu tu on-line proveru? I meni je sve ovo totalna misterija i totalni sok, u vreme kada smo zeljno cekali PER stiglo nam je ovo kao grom iz vedra neba :((((((((

Dobila sam dva originala ali nemam pojma o on line proveri. Ja sam na njihovom sajtu birala link evaluacija za emigraciju. Jedino između čega sam mogla da biram je način dostave. To je bilo u Maju.

Dobila sam dva originala ali nemam pojma o on line proveri. Ja sam na njihovom sajtu birala link evaluacija za emigraciju. Jedino između čega sam mogla da biram je način dostave. To je bilo u Maju.

To je onda to, ti si dobro uradila, jer ti se ta on-line verifikacija automatski omogucava i uracunata je u cenu paketa...I mi smo mogli samo da biramo da li ce nam slati obicnom postom ili kurirskom, i bio je taj link za imigrante, pa si imao varijantu za kanadsku i americku evaluaciju....ali definitivno nema sanse da je postojao link za FSW program, bar ne u momentu kada sam se ja prijavljivala!!! Vidim da ima masa istih slucajeva na onom forumu sa Indijcima, koliko sam uspela da shvatim kada sve to odradis, PER stigne vrlo brzo posle toga, kazu da nije situacija za paniku...ali, 'ajde ti sada budi pametan da li da saljes ili ne saljes duplikat originala u CIC ili ne, neki su slali, neki nisu, malo je konfuzija oko toga sta treba da se radi...ja cu u svakom slucaju sutra to platiti, oni ce automatski aktivirati on-line mogucnost (sto je CIC i trazio) i poslati mi drugi izvestaj, taman dok on stigne odlucicemo da li da ga saljemo ili ne u CIC, buduci da nije navedeno da su oni to trazili nego WES...iako stvar nije tragicna, ne moze covek da se opusti i bude miran, na zalost :((((((

To je onda to, ti si dobro uradila, jer ti se ta on-line verifikacija automatski omogucava i uracunata je u cenu paketa...I mi smo mogli samo da biramo da li ce nam slati obicnom postom ili kurirskom, i bio je taj link za imigrante, pa si imao varijantu za kanadsku i americku evaluaciju....ali definitivno nema sanse da je postojao link za FSW program, bar ne u momentu kada sam se ja prijavljivala!!! Vidim da ima masa istih slucajeva na onom forumu sa Indijcima, koliko sam uspela da shvatim kada sve to odradis, PER stigne vrlo brzo posle toga, kazu da nije situacija za paniku...ali, 'ajde ti sada budi pametan da li da saljes ili ne saljes duplikat originala u CIC ili ne, neki su slali, neki nisu, malo je konfuzija oko toga sta treba da se radi...ja cu u svakom slucaju sutra to platiti, oni ce automatski aktivirati on-line mogucnost (sto je CIC i trazio) i poslati mi drugi izvestaj, taman dok on stigne odlucicemo da li da ga saljemo ili ne u CIC, buduci da nije navedeno da su oni to trazili nego WES...iako stvar nije tragicna, ne moze covek da se opusti i bude miran, na zalost :((((((

Ako mogu ikako da te utešim, sve mi to zuvči da će se problem rešiti uplatom. CIC već ima svoj primerak i mislim da ne treba da se šalje ponovo. Verovatno rade on-line provere da nekom ne bi palo na pamet da falsifikuje tako nešto. Plati i čekaj. Dobar znak je što CIC ne traži ništa. Možeš platiti i večeras kreditnom karticom i oni će to videti čim počnu da rade ujutro, oko 15h po našem vremenu.
Možda ti odmah posle toga pošalju peru ;)

Ako mogu ikako da te utešim, sve mi to zuvči da će se problem rešiti uplatom. CIC već ima svoj primerak i mislim da ne treba da se šalje ponovo. Verovatno rade on-line provere da nekom ne bi palo na pamet da falsifikuje tako nešto. Plati i čekaj. Dobar znak je što CIC ne traži ništa. Možeš platiti i večeras kreditnom karticom i oni će to videti čim počnu da rade ujutro, oko 15h po našem vremenu.
Možda ti odmah posle toga pošalju peru ;)

Hvala puno na utesnim recima, i mi negde duboko verujemo da ce na kraju sve biti u redu, iako smo od oetka bas uznemireni i uplaseni. Nemamo kreditnu karticu (ja sam ranije WES-u platila preko Invoice, ovo sada mora preko kreditne), uspeli smo da nadjemo prijatelja koji je ima, prosledili smo mu danas novac, tako da cemo sutra odraditi placanje, a mi pod hitno da otvaramo deviznu karticu, verovatno ce jos biti potrebna u buducnosti. Javljamo sta ima novo, nadam se lepe vesti :)

I ja sam sad zbunjena ovim, ali jedino sto ti mogu reci je da smo se mi registrovali krajem januara na sajt WESa a evaluacije odradili u februaru, sigurna sam da smo isli na tu opciju za FSW paket.

Ko zna, mozda je i tada bilo te opcije, samo nije bila lepo oznacena, cisto sumnjam da bih uspela toliko da je promasim...U petak sam isla na WES-ov sajt i cini mi se da za nijasnu drukcije izgleda, mozda bas tu nijansu koja nas je kostala ovog soka! Jedino me tesi to sto CIC nije vratio celu aplikaciju, cim su dali sansu da to uplatimo i omogucimo im, a i na forumu se vidi da ima dosta slicnih slucajeva, znaci da i oni sami kontaju da tu nesto ne funkcionise i da nije u najboljem redu...U svakom slucaju, eto makar pouke za buduce aplikante: otvorite dobro oci i porucujte iskljucivo paket za FSW program, ne za kanadske imigrante ;)

Šta ste uradili, ima li nekih vesti?

Draga, hvala puno na interesovanju, pratili smo WES-ove instrukcije i platili krednitnom karticom, dobili smo potvrdu od njih i banke da je uplata prosla. Sad...cekamo...da oni posalju original meni a da CIC-u omoguce da on line verifikuje evaluaciju....Da li ce tako zaista i biti, ne znam, mogu samo da se nadam, s obzirom da mi i kod ove narudzbine na account-u stoji WES basic a ne FSW package....Toliko sam se navukla straha i paranoje od petka, da me ovo ostetilo za 3 zivota...Uspela sam da zavrsim 2 fakulteta, ali ne i da razresim ovu misteriju...Mi cemo sacekati da vidimo par dana sta se desava i da li se nesto menja, ako ne, zvacu CIC-ov help centar, nema druge...Sve mi izgleda kao neka slepa ulica, mada mi se, nakon sata i sata traganja po netu i po forumima, to sada i cini tako normalnim za WES...Ako nista, bar su mi samu evaluaciju dobro uradili....Javljam, cim se pomerimo sa ove tacke...:dash:

Ja sam nedavno slala dokumenta WES-u i nije bilo te posebne opcije za on-line proveru. Stigla su nam dva originala.

Da uprostim pricu: cim su stigla dva originala, automatski se aktivirala ta opcija on-line provere za CIC, ne brigaj nista....Ni ne postoji usluga koja se tako zove i moze da se poruci, ona je u sklopu paketa...Mi smo u januaru dobili samo jedan original (iz ko zna kog razloga, sada je i manje bitno), tako da nam nije ni mogla biti aktivirana opcija on-line provere...Dakle, treba da brigaju samo oni koji su dobili po jedan original, ali ne i oni koji su dobili dva...Budite bez brige, nadam se da ce se i ovo nase pozitivno resiti uskoro :)

Da uprostim pricu: cim su stigla dva originala, automatski se aktivirala ta opcija on-line provere za CIC, ne brigaj nista....Ni ne postoji usluga koja se tako zove i moze da se poruci, ona je u sklopu paketa...Mi smo u januaru dobili samo jedan original (iz ko zna kog razloga, sada je i manje bitno), tako da nam nije ni mogla biti aktivirana opcija on-line provere...Dakle, treba da brigaju samo oni koji su dobili po jedan original, ali ne i oni koji su dobili dva...Budite bez brige, nadam se da ce se i ovo nase pozitivno resiti uskoro :)

Drzim vam pesnice :)
Mi u subotu imamo IELTS i zavrsavamo sa dokumentacijom.

- - - - - - - - - -

Ja imam jedno pitanje vezano za WES - da li su master diplome sa nasih fakulteta (npr FTN Novi Sad) jednake kanadskim master diplomama?

Meni su priznali master :)

Back