Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Da li neko ko stvarno zna sta traze na lekarskom moze da mi odgovori? Svasta smo citali na forumima...
Supruga i ja imamo po jednu tetovazu, pa smo iz tog razloga radili test na Hepatitis C..., jer navodno sumnjaju kada vide tetovazu... Hvala Bogu negativan je... Znamo da se radi test na HIV... Da li se radi jos na neki Hepatitis ili samo na HCV i sta jos gledaju, testiraju, itd.? Procitao sam da treba ukoliko je neko imao neke povrede, operacije i sl. da ponese otpusnu listu iz bolnice...? Slomio sam ruku 1995.god., i bio sam je operisao, plocice mi stavljali, pa posle vadili..., hvala Bogu ruka je dobro i normalno funkcionise... Da li cu trebati da trazim otpusnu listi iz 1995.god.?:dash:

Jos jedno pitanje ukoliko dobijem radnu dozvolu za posao i lmo,radim neko vreme i ne budem zadovoljna i dam otkaz,sta se desava dalje,da li mogu raditi negde drugde,da li taj lmo i dalje vazi iako sam kod drugog poslodavca i da li moze onda moja porodica da dodje za mnom u kanadu.ako moze tako da li mogu iz kanade da apliciram za useljenicku vizu?hvala unapred.pozdrav svima.:)

Jos jedno pitanje ukoliko dobijem radnu dozvolu za posao i lmo,radim neko vreme i ne budem zadovoljna i dam otkaz,sta se desava dalje,da li mogu raditi negde drugde,da li taj lmo i dalje vazi iako sam kod drugog poslodavca i da li moze onda moja porodica da dodje za mnom u kanadu.ako moze tako da li mogu iz kanade da apliciram za useljenicku vizu?hvala unapred.pozdrav svima.:)

lmo i radna viza su iskljucivo vezana za jednog poslodavca. Ako das otkaz ili dobijes otkaz, nemas pravo bilo gde drugde da radis sa tom vizom, tj moras sve ispocetka.
dobra stvar je iako ne mozes da radis mozes legalno da boracis u Kanadi sve dok ti viza ne istekne.
to ti daje prednost da trazis posao iz Kanade sto je daleko lakse nego iz domovine.
tvoja porodica moze da dodje sa tobom ako je radna viza izdata za Skill Job. cak sta vise supruzik ce dobiti otvorenu vizu, tj moci ce da radi gde hoce i staahoce. jedino ogranicenje je dokle vazi viza nosioca dotle vazi viza supruznika.
dolaskom na radnu vizu ste prakticno resili pitanje PR, koji moze da se pokrene od 6 -12 meseci od dolaska, u zavisnosti sa kojim programom imigracije zelite da aplicirate

Voleo bih da gresim,ali zahtev za AEO koji se salje u HRSDC nije isto sto i poslata i primljena aplikacija od strane Centralized Intake Office .
Jos nesto o EOI system, kako ja razumem tu buducu proceduru - za aplikacije koje su vec predate vaze pravila I procedure koje su vazece ili su vazile u momentu predaje aplikacije. Zato smatram da EOI system ne moze biti primenjen na nase aplikacije koje su vec predate vec se mogu primeniti samo na one (aplikacije) koje ce se predavati od 2015. god kada EOI system stupa na snagu. Da li sam u pravu ili nisam razumela EOI system??????:think:

Poslednja izmena:
@orange juice: ista stvar i mene zbunjuje. Naime, moje razumevanje citave procedure je da ona pocinje onda kada je poslat bilo kakav zahtev a koji varira od varijante i vrste useljenickog programa za koji se aplikant odlucio (prema svim vazecim kriterijumima). Npr (kako ja razumeme proceduru): pocetak procedure je predavanje zahteva za izdavanje AEO = jer se radi o ponudi za posao nekog poslodavca koji u sustini hoce da zaposli imigranta ALI i da podrzi emigrantovo dobijanje PR vize (useljenicke vize). Zato u AEO ponudi za posao (pored ostalih obaveznih elemenata) I stoji obavezna recenica DA PONUDA VAZI ONDA KADA SE DOBIJE PR STATUS TJ. USELJENJE.... Ovde ne mislim na Work Permits (LMO). AEO je u sustini back up za dobijanja PR statusa I zato mislim da jedno ne iskljucuje drugo pa tako ni u smislu datuma ulaska u proceduru kod nadleznih. Hocu da kazem da, kako ja razumem svoj konkretan slucaj, je da je procedura u sustini zapoceta ali da ona podrazumeva razlicite predradnje a koje ce usloviti dalji neometan nastavak procedure kod svih nadleznih sluzbi I to onim redom koje su predvidjene konkretnim programom (FSW with job offer). Ne bih da pametujem vec da razmenimo misljenja jer se ovo toliko oduzilo da suprug I ja vise ne znamo sta je ispravno a sta ne. Takodje ne bih da tesimo sebe I gubimo vreme na lazne iluzije. Da li sam u pravu ili..... Da li ima nekog na forumu koji je u slicnoj poziciji ??????????? :dash:

" Rec je o dokumentu koji sluzi iskljucivo kao podrska za vasu imigracionu proceduru (Federal Skilled Worker program za Permanent Residence). Poslodavci se cesce susrecu sa Labour Market Opinion-om, za privremenu radnu dozvolu (Temporary Work Permit), gde je potrebno da se poslodavac oglasava preko zvanicnog sajta sluzbe za zaposljavanje, kao i putem oglasa u novinama. Kod procedure za Arranged Employment Opinion to nije slucaj, ne mora se postavljati oglas. Ta vrsta ponude nije obavezujuca za kompaniju koja je izdaje, odnosno kompanija nema obavezu da vas zaposli po vasem dolasku u Kanadu, jer dolazite kao Permanent Resident, dobijate Social Insurance number i mozete da radite gde zelite. U sustini, Arranged Employment Opinion sluzi samo kao podrska za vasu imigracionu proceduru. "

Znaci AEO sluzi samo kao podrska u emigracionoj aplikaciji, isto kao sto svaki drugi dokument sluzi kao dodatak kojim dokazujes stvari navedene u aplikaciji. Ocu reci ako si u proceduri za dobijanje AEO to ne znaci da si u proceduri za dobijanje PR. Tek kad kompletno ispunjenu aplikaciju posaljes u CIC, Sidnej Nova Skotia, i od njih dobijes povratni odgovor onda mozes smatrati da si u proceduri. Ovako nikako kako ti mislis. To bi bilo isto kao kad si rezervisala termin za polaganje IELTSa pa da kazes da si u proceduri za emigraciju, ne tek kad polozis IELTS i kad rezultate u sklopu aplikacije posaljes za CIC onda si u procduri.
Bojim se, al necu da te mnogo smorim, mislim da su ti tvoji Kanadjani poslali papire za AEO bas u vreme kad je AEO bio u fazi ukidanja, a to je bilo oko aprila meseca 2013. Posle tog aprila vise ne postoji AEO vec se isto mora dobiti LMO. To bi trebali vase te Kanadjane da pitate jesu li oni poslai te papire u HRSCD na vreme i trebali su odmah da dobju povratnu informaciju da su papiri stigli. Ovo sve govorim jer je moj poslodavac poslao zahtev za pozitivno misljenje HRSCD za AEO, septembra meseca 2012. Pozitivan odgovor je dobio novembra meseca iste godine a ja sam aplikacioni paket za CIC poslao decembra meseca 2012, zatim dobio PER i evo jos cekam kao i vecina ovde na forumu.

Vidi pritisne te Kanadjane da to provere kad su poslali. Posto verujem da od toga sad nema nista onda vidi dal ce biti u mogucnosti da isti poslodavc ti ponudi posao i da dobije positive LMO. LMO zato sto samo on sad vazi, taj AEO vise ne postoji od maja meseca 2013 i ovih novih aplikanata.

Nadam se da sam malo pomogao.
Pozdrav

@artistics MNOGO SI POMOGAO, VELIKO HVALAAAA.......... Pritiskam ih koliko mogu a to je da ne mogu od mene da disu vise ali ne pomaze...........Po navodima Kanadjana AEO zahtev je predat 20. Aprila 2013 godine u HRSDC. Poslednja informacija koju smo dobili od Kanadjana dtd. 11. Februara 2014. glasi da HRSDC "is at present completing the job market research step for your declared profession". Zbunjuje me I to da su nova pravila za AEO stupila na snagu 4. Maja 2013. godine I da li se ona primenjuju I na nas AEO zahtev (prakticno unazad). S druge strane, tesimo se cinjenicom da advokati tek treba da naplate ostatak sume (nije mala) koja dolazi po konacno zavrsenom poslu I viziranim (PR) pasosima:worth:. Pre strajka, koji je poceo oko Juna,2013., Kanadjani su nas 20. Maja 2013. obavestili da HRSDC radi na ciscenju backlog od nekih 100tinak slucajeva . Da li je moguce da smo, kao za baksuz, upali u procep I da zbog toga prvi korak traje toliko dugo? Mozda ste naisli na neki slican komentar na forumima......... Inace application formulare smo popunilim, potpisali I poslali Kanadjanima kao I application fees (550$ per person i 150$ for child). Obavestenje od Februara 2013 = "The certification process takes anywhere from 1 to 3- 4 months to complete, we cannot provide a more specific time frame as the process depends on government administration". I bas kada su predali (April) desavaju se promene I back logovi I strajkovi. Da li I vama ovo zvuci logicno............Hvala vam na razumevanju, inace sam vrlo trezvena I na svojim nogama osoba ali me je ova procedura I sve sto se desava oko nje kao I stanje u zemlji poljuljalo .......valjda od silne zelje da sto pre odemo......Kao I svi ostali na forumu:worth:

@Canada2014: Dobro dosli. Hvala na Vasim informacijama, one su vise nego dobrodosle. Da li mozete podeliti info, kada ste HRSDC-u predali AEO, koliko dugo ste cekali positive AEO I da li su ga vlasti automatski prosledile dalje, tj. u CIC......... Da li ste imali bilo kakav AEO file no. ili internet site gde ste mogli da proveravate status AEO aplikacije...... I jos nesto..sta je PER? Hvala I pozdrav

@Canada2014: Dobro dosli. Hvala na Vasim informacijama, one su vise nego dobrodosle. Da li mozete podeliti info, kada ste HRSDC-u predali AEO, koliko dugo ste cekali positive AEO I da li su ga vlasti automatski prosledile dalje, tj. u CIC......... Da li ste imali bilo kakav AEO file no. ili internet site gde ste mogli da proveravate status AEO aplikacije...... I jos nesto..sta je PER? Hvala I pozdrav

PER (positive eligibility review) Odgovor od CIC uz uinformaciju da je dokumentacioja poslata u Bec. AEO se resavao od Maja do Novembra 2012(6 meseci). Prosledjena mi je kopija koja je poslata Poslodavcu. To sam prilozio uz aplikaciju. Mislim da je AEO prosledjen i u CIC direktno. Nisam nista proveravao na sajtu pre nego sto sam dobio pozitivan odgovor. Pozdrav

sad se ceka najduze 14 mjeseci, a ja sam bio prosle godine u ambasadi u becu jer sam gore studirao, pa sam otisao da se informisem i tad mi je receno od 6 do 11 mjeseci zavisi kolko je ko sretan, al eto stalno nesto mjenjaju, a imas tu informaciju na cic.gc.ca u processing times. moju su aplikaciju primili u oktobru 2013. i jos niista nisu javili..
Poštovani
Kolko dugo se čeka viza po osnovu braka.
Zahtjev je predat prije šest mjeseci.
Brak nije fiktivan, sklopljen je sa kanadskim državljanom

IOM Belgrade, Address: Skenderbegova street no. 3, Telephone: +381 (11) 3282-072, +381 (11) 3282-073. Kako sam cula, pitaju za tetovazu, ukoliko postoji rade se relevantne analize, onda HIV i uobicajena ostala laboratoriaja. Mokraca se daje na licu mesta, rendgen obavezan (zbog tuberkuloze, ne znam za decu). Fokus je na onim bolestima koje su prenosive I koje mogu da ugroze zdravlje stanovnistva. Ponavljam, ovo sam cula ili procitala na nekim blogovima. Pozdrav

Imam pitanje.Pretpostavljam da neko zna. Kad se dobije kanadski PR,da li sa tim moze nesmetano da se ide u USA,ili opet treba viza za USA? I da li ta viza moze da se izvadi iz Kanade?
Pozdrav.

Imala - nemala PR, sve dok koristis pasos Srbije treba ti viza za ulazak u USA.
Sa druge strane ako imas PR za ulazak u Kanadu ti ne treba viza, cak ni pasos, samo pokazes PR card.
Inace USA vizu vadis u Kanadi, zakaze se telefonom intervju (koji je formalnost ako si zaposlena) i viza ti bude gotova za 7 dana, uglavnom odobrena na 10 god.
Onda na ulazu u USA dobijes jedan karton I-94 obrazac, i sa njime ulazis sledecih sest meseci...pa kad istekne opet taj obrazac...i tako u krug

Zadovoljna odgovorom? :)

Imam pitanje.Pretpostavljam da neko zna. Kad se dobije kanadski PR,da li sa tim moze nesmetano da se ide u USA,ili opet treba viza za USA? I da li ta viza moze da se izvadi iz Kanade?
Pozdrav.

Treba ti viza. Prijavis se i zakazes intervju online, dobijes istog dana, pasos par dana kasnije na 10god. Obicno nista posebno ne pitaju (barem mene nisu u konzulatu u Kalgariju).

@paprikarce: Mislim da je nabolje potraziti strucnu advokatsku pomoc. Obzirom da je dete maloletno mislim da bi i Vi kao i ostali trebali pogledati neki od iseljenickih programa. Da li imate dodatne bodove ili prioritet prilikom imigracije a obzirom da je dete Kanadski drzavljanin - ne znam. Zato, strucna pomoc nije na odmet u Vasem slucaju. Pozdrav

Back