Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drustvo ima li neko iskustava ili je cuo od nekog, kakvo je stanje da se ode u manje gradove i u manje razvijenim provincijama, tipa Manitoba i Saskatchewan i neke njihove gradove. Ima li neko sa foruma da je tamo, kakvi su uslovi zivota, potrebe za zaposlenima i sl?

Hvala

posla ima, no zima traje 7 mjeseci

ovo je prognoza za ovaj vikend
1888527_669361929771638_2009946223_n.jpg

Cerka mi ima kanadsko drzavljanstvo jer joj mama isto ima njihovo drzavljanstvo ali zivi ovde kao i mi. razveden sam, ali je cerka pripala meni sudskim putem uz zeninu saglasnost. Interesuje me kako bi mogli cerka i ja da odemo u Kanadu i tamo da se ona skoluje a ja da radim. inace ona ima 8 godina. svaka informacija mi je dobro dosla

Pozdrav svima, novi sam clan :)
Imam jedno pitanje
Popunio sam sve formulare za Iseljenicku vizu i skupio potrebna dokumenta, sad me interesuje kada to posaljem postom, da li oni meni odgovore preko nekog pismenog puta ili preko mail-a i ako odgovaraju mailom gde trebam taj mail da upisem da bi mi odgovorili?

Regional Labour Market Demand
NOVA SCOTIA NOMINEE PROGRAM
The new Regional Labour Market Demand stream is aimed at selecting individuals who meet the labour market needs, are destined to join the labour market with a full-time and permanent position, and wish to live in the Province of Nova Scotia permanently.

Applicants are not required to have a permanent, full-time job offer from a Nova Scotia employer at the time of submitting their application; however, they must intend to pursue employment in an occupation that is in demand in the Province. To determine whether your intended occupation is in demand, please refer to the following list

In Demand List of Occupations
- See more at: http://novascotiaimmigration.com/im...-market-demand/#sthash.CbIBR6Sa.xTiT4BTA.dpuf

Veliki pozrdav saborcima!!!
Nova sam na forumu ali ne i u aplikacionoj proceduri.
Pitanje: AEO je predat oko 20. aprila 2013 godine I jos nema nikakvog odgovora. Receno nam je da je zbog strajka, koji je dugo trajao-oko 4 meseca ako se ne varam, sve pomereno najmanje za taj period ali I duze. Jos jedno pitanjce: Da li se process apliciranja racuna od momenta kada se uslo u proceduru dobijanja/odobrenja za AEO....Platili smo I application fee (550CAD per person I 150CAD for each child). Da li neko ima slicna ili ista iskustva.....Unapred hvala I samo hrabro :-)

Veliki pozrdav saborcima!!!
Nova sam na forumu ali ne i u aplikacionoj proceduri.
Pitanje: AEO je predat oko 20. aprila 2013 godine I jos nema nikakvog odgovora. Receno nam je da je zbog strajka, koji je dugo trajao-oko 4 meseca ako se ne varam, sve pomereno najmanje za taj period ali I duze. Jos jedno pitanjce: Da li se process apliciranja racuna od momenta kada se uslo u proceduru dobijanja/odobrenja za AEO....Platili smo I application fee (550CAD per person I 150CAD for each child). Da li neko ima slicna ili ista iskustva.....Unapred hvala I samo hrabro :-)

Da proces apliciranja se računa od tog datuma. Na ecase možeš da proveriš kada je primljena tvoja applikacija. (u koliko radi)
Ili ako ste dobili mail sa potvrdom prijema.

Međutim ako je tvoje pitanje koliko ćeš čekati.
Hm to zavisi od Beča, mada izgleda da su počeli da rade...

Dosta lepih vesti smo čuli u zadnje vreme.

draboca - Hvala na brzom reply. Da li imas neke blogove, sitove gde mogu procitali lepe vesti u zadnje vreme.....da se malo radujem. Kada kazes da na ecase mozemo proveriti status aplikacije da li mislis na CIC site - Check your application status ili....... Da li postoji site na kome mozemo proveriti status AEO aplikacije (ili se to moze samo telefonom..- pozvati HRSDC). Izvini ali smo zbunjeni jer nemamo bas nikakav odgovor jos manje broj file. Program preko koga idemo je FSW with job offer a imamo I advocate koji nas regularno obavestavaju u kojoj smo fazi. Navodno, trenutno HRSDC proverava ponudu mog deklarisanog zanimanja iz ponude na trzistu. Postali smo nestrpljivi iz razloga sto cekamo AEO odobrenje od aprila prosle godine. Da li je moguce da taj prvi korak traje toliko. Objasnjeno nam je da se strpimo jer kada se taj prvi korak zavrsi onda sve ide mnogo brze. Hvala I pozdrav

draboca - Hvala na brzom reply. Da li imas neke blogove, sitove gde mogu procitali lepe vesti u zadnje vreme.....da se malo radujem. Kada kazes da na ecase mozemo proveriti status aplikacije da li mislis na CIC site - Check your application status ili....... Da li postoji site na kome mozemo proveriti status AEO aplikacije (ili se to moze samo telefonom..- pozvati HRSDC). Izvini ali smo zbunjeni jer nemamo bas nikakav odgovor jos manje broj file. Program preko koga idemo je FSW with job offer a imamo I advocate koji nas regularno obavestavaju u kojoj smo fazi. Navodno, trenutno HRSDC proverava ponudu mog deklarisanog zanimanja iz ponude na trzistu. Postali smo nestrpljivi iz razloga sto cekamo AEO odobrenje od aprila prosle godine. Da li je moguce da taj prvi korak traje toliko. Objasnjeno nam je da se strpimo jer kada se taj prvi korak zavrsi onda sve ide mnogo brze. Hvala I pozdrav

U razgovoru sa aplikantima koji nisu ni na jednom forumu cuo sam da su poceli dobijati MR.Prvo su poceli obradjivati Family sponsorship,pa onda FSW 2012 bez ponude za posao.Informacija je 100% proverena i nije rec o rekla-kazala.Sada su krenuli sa obradom FSW 2013.Rec je o aplikantima bez ponude za posao koji su predavali aplikacije nakon 04.maja 2013,dakle nakon prekida prijema FSW aplikacija bez ponude za posao.Ispada da njih rade pre nas koji smo ranije predali,ali takva praksa je bila i u ostalim VO.....London,Paris...Evo,vidite http://www.canadavisa.com/canada-im...licants-vo-vienna-please-join-t79097.690.html
Dakle,samo jos malo strpljenja......;)
Orange juice: kako znas da su krenuli punom parom????? Daj jos malo detalja da se I mi ostali radujemo. Super ako je tako, valjda ce I nama stici neki odgovor za AEO I sve ostalo.... :per:
@Canada calling AEO treba da ocekujete od HRSDC -a,nazalost Bec sa tim nema veze:( Tek nakon dobijanja AEO,aplikacija se salje u CIC,pa je CIC prosledjuje u Bec,Ne bih ti znao reci zasto toliko cekate na AEO.Ne znam da li mozes tamo dobiti informaciju,jer ponudu za posao u HRSDC salje poslodavac,a ne onaj ko ocekuje posao.U svakom slucaju,drzim vam palceve,ne dajte se!!!

Poslednja izmena:

Back