za pocetak, ljudi samo opusteno i bez tenzije...

kome se citaju postovi, neka ih cita, kome nije zanimljivo neka ne cita.

Mene je licno zanimalo koliko je para taj kontejner, i koliki je.
Sto se tice overe kopija, ja necu nikog da ubedjujem ali ja licno nisam overavao kopije, i nisam nikakvih problema imao.
iako je Blok 45 u pravu da negde pise da treba da budu overene. ja ih nisam overavao jer su mi savetnici tako rekli. i sve je ispalo ok.
tako da ljudi od volje vam. neki jesu neki nisu. pa sad sami odlucite da li hocete da trosite novce na to ili ne.
ako licno necete da rizikujete, onda ih overavajte. ali svakako sami preuzmite odgovornost za to sto radite.
Mislim da su ljudi na ovom forumu uglavnom dobronamerni.. ali ima i pojedinaca koji nisu, tako da njih samo treba ignorisati.

kao i ostale koji misle da imaju pravo da grde sve na forumu jer im se ne svidja sta je neko napisao ili im ne ide u prilog.
ovaj forum je namenjen za besplatno deljenje informacija, kao i razmenu razlicitih iskustava i misljenja.
kome se ne svidja lepo kod advokata plati i onda moze kako hoce.
Licno mislim da je lepo sto smo se raspisali u zadnjih par dana. forum je bio mrtav. pa cak iako neko samo deli svoje misljenje,
a nema 100% tacne informacije. Meni je lakse kada se malo aktiviram i cujem sta ostali misle koji su u slicnoj situaciji kao i ja.
tako da slobodno nastavite da pisete.
@Blok45
da i mi idemo u VC, ali iskreno ne verujem da ce nam trebati kontejner, jer sto se tice stvari, mislim da cemo se potrpati u 2-3 extra torbe.
s obzirom da je vas 4-ro, jasno mi je zasto razmisljas o kontejneru.
ako se predomislimo javljamo se, pa da frikombinujemo...

samo da dodje do tih slatkih muka... lako cu se spakovati...
sto se tice cena namestaja i garderobe, iskreno za Kanadu ne znam, ali za USA znam da se super moze proci na rasprodajama,
znam ljude koji su kozne garniture kupovali za smesne pare 200-400$... a regularna cena je bila 1500-2000$...tako da se sa jedne strane
slazem sa Botegax, ali i sa druge razumem zasto razmisljas o kontejneru, ipak vas je 4-or i to je dosta stvari, plus onda mozes da pakujes
i neke stvari koje realno ne bi nosila ali bi ti dobro dosle za pocetak, dok ne stanete na noge, tipa igracke i tako to..
@artistics ,
razumem te u neku ruku, ali moras da razmisljas i iz drugog ugla, Seadog1 verovatno ne zna gde udara trenutno,s obzirom da mu je vec
isteklo 7 meseci od medicala i da ima jos samo 5 meseci da udje u kanadu. ima tu puno posla... ja mu se zahvaljujem sto se uopste javio,
i nadam se da ce ispisati malo vise informacija cim bude imao vremena,
tako da
@Seadog1
hvala na javljanju i informaciji. Cestitam

iskreno kao da sam licno dobio.. ako ikako mogu da
pomognem slobodno reci. u koji grad idete?
@gep
ja licno ne znam za slucaj da je neko morao da radi lekarski ponovo zbog isteka 12 meseci, ali licno mi je i cudno da su vam trazili da posaljete
Right of Permanent Residence Fee, jer koliko znam to ide zajedno sa zahtevom za pasos.
"2. The Right of Permanent Residence Fee, which will be requested by the Visa Office at a later stage if your application is approved."
Ne bi me iznenadilo da ti traze pasose na viziranje uskoro. neko se skoro javio da je dobio Passport request 1-3 meseci pre isteka 12 meseci
od medicala. Pogledaj par stranica nazad. nekako mi je neozbiljno da ti traze da radis ponovo Medical, jer to kosta, a oni su ti i prvi put sami
trazili da ga radis, znajuci da on vredi 12 meseci.
tako da se pakuj polako.. hehehehe...
e da ljudi jel passport request stize postom ili na mail? sad mi nesto stao mozak...
da takodje sto se tice novog najavljenog bodovanja, mislim da nisu poostrili kriterijume, vec jednostavno preraspodelili bodove, nekom sad to
manje odgovara, nekom vise, meni licno novo bodovanje donosi vise bodova od starog, ali ne nesto preterano..
Sto se tice krize, ja sam u USA bio 2007-2009, i vec se 2009 videlo da polako kriza prestaje.. a u Evropi je sad kao 2008 tamo.. mozda i gore.
Bas sam se raspisao...

poz svima i srecno, pa da uzivo uz pice u kanadi pricamo o novim kanadskim iskustvima.