Čiča Marko
Početnik
- Poruka
- 2
Pozdrav svima!Novi smo na forumu 
Zena i ja bismo da idemo za Kanadu
ali me zanima da li je neko imao iskustva sa self-employed imigraciom?Hvala

Zena i ja bismo da idemo za Kanadu

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako znas?Samo da vas sve obavestim da je Bec krenuo da "sljaka" pozz za sve.
Kvebek se javlja
Napokon odgovor iz Kanade, posle tacno dve godine i naravno nova lista dokumenta koju treba priloziti u roku od 90 dana.Malo smo se zbunili, jer su trazili i neka dokumenta koja smo vec poslali:
kopiju uverenja o diplomiranju(mi vec poslali ) ali traze da bude overena od strane fakulteta koji je izdao.Mi smo ranije slali kopiju ali overenu u opstini, kao i izvode iz knjige rodjenih (verovatno se u toku selidbe nesto zagubilo)
Pitanje za drage forumase:
Da li su vam trazili original ili overenu kopiju dokaza o doprinosima za socijalno osiguranje ili dokaz o oslobadjanju od placanja istog.Ako nemamo onda dokaz o uplati poreza.
U originalu :"Original ou copie certifiée conforme à l’original des preuves des cotisations sociales, ou preuve d’exonération du paiement des primes de sécurité sociale" ili
"* À défaut des preuves de cotisation sociale ou preuve d’exonération du paiement des primes de sécurité sociale, fournir l’original ou la copie certifiée conforme à l’original d’une preuve du paiement de l’impôt sur le revenu."
Sta je to u stvari i gde uzeti? Da li je to listing iz PIO fonda?
Mi imamo i malo komplikovaniju trenutnu situaciju, selimo se za Skotsku, moj muz je tamo dobio dobar posao(naravno od Kanade nismo odustali ali ovakvu priliku nismo zeleli da propustimo).
Da li mozemo prebaciti Bec za London, kada dodje do intervjua?
Pozdrav svim forumasima i unapred hvala
evo od 01.Aprila startuje novi stream za preduzetnike, mozda je to bas za vas dvoje
http://www.cic.gc.ca/english/department/media/releases/2013/2013-01-24.asp
Pozdrav Djole! Dugo te nije bilo. Dokle ste stigli, šta se dešava sa vašom aplikacijom?
Seadog, imaš neke poverljive izvore?Podeli sa nama radost
![]()
Pozdrav svima! Ovaj forum je skup znalaca, a ja na početkuHtela bih da ispitam mogućnosti iseljenja u Kanadu, pa pomozite - gde da počnem, šta prvo da čitam. Imamo troje dece (10, 8 i 5 godina). Je li to prednost ili mana? Hvala unapred na pomoći!
Pozdrav Djole! Dugo te nije bilo. Dokle ste stigli, šta se dešava sa vašom aplikacijom?
Seadog, imaš neke poverljive izvore?Podeli sa nama radost
![]()
Forumasi, gde ste overavali kopije diploma i izvoda iz maticne knjige rodjenih, i da li je potrebno prevoditi listing iz PIO fonda?
Merci beaucoup
Forumasi, gde ste overavali kopije diploma i izvoda iz maticne knjige rodjenih, i da li je potrebno prevoditi listing iz PIO fonda?
Merci beaucoup
Napokon odgovor iz Kanade, posle tacno dve godine
Au Djole kakva glupostJeste skenirali dokumenta originale pre nego što ste poslali?
U potpunosti se slažem sa vašim sinom-NIKAKO ODUSTAJATI!!!
Ne znam kako ide sa francuskim, ali BC šalje nove originale u slučaju da treba ponovo izdavanje iz bilo kog razloga, naravno pod uslovom da nisu istekle 2 godine od polaganja. Verovatno da tako može i za francuski, raspitajte se malo. British counsil šalje direktno njima ovog puta i ponovo plaćaš neki fee, ali to ne pravi razliku-važno je da dođeš do originala!
Merci beaucoup
Djole,
znam da je iscrpljujuće, ali vidiš da su ljudi čekali i po nekoliko godina na bilo kakav odgovor. Sad ste već stvarno skroz u tematici i ovo "ponavljanje gradiva" jeste možda nepotrebno, ali ko zna zašto je to dobro! Znam da i finansijski nije mali izdatak, ali kad ste sve prošli, zapnite još jednom, pa valjda ima Boga.
Ovo zatišje na forumu je malo smorno, jer od kako su prolongirali otvaranje klapne za 2013. mnogi ljudi su se demoralisali....bar da završavaju one započete, nego stvarno jako sporo ide. Sydnej još i nekako, ali Beč....![]()
Seadog pušta info, a onda ćuti?!![]()