Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Htela bih samo da podelim informaciju sa svima koji šalju aplikaciju (iz Srbije) u narednom periodu da smo mi slali preko EMS Pošte Srbije i da je sve proteklo u najboljem redu. Platili smo tačno 3.000 din, što je nešto ispod 30e i pošiljka je stigla za tačno 7 dana. DHL i ostale kurirske službe uzimaju bar duplo i više (konkretno DHL nam je tražio 8.000 din), a Pošta Srbije nije ništa nesigurnija od bilo koje druge službe. Naprotiv, imali smo mogućnost da preko njihovog sajta pratimo tačan put pošiljke iz dana u dan. Poslata 22.10, a preuzeta u CA Intake office od strane Joe P. 29.10.u 11.53h.

Ne znam koliko je teska posiljka kada se aplicira, ali ja sam Fedex-om poslala pasose (tezine 300g) i kostalo je 3.500 din. Stiglo u Bec za tri dana, Sada ocekujem da nam pasose posalju na kucnu adresu o istom trosku. Takodje smo dobili tracking No. Posiljka je putovala avionom preko Pariza ??? Sve u svemu brzo i efikasno. Samo da pasosi stignu nazad :)

Bravo Canadaa!
pa vi ste u završnoj fazi:klap:
Pošiljka je imala preko 1 kg, sad sam zaboravila koliko tačno, ali sam navela koliko su nam tražili u DHL za istu kilažu.

Kod nas iz Beča još uvek ništa, mada nisam sigurna da bismo još uvek trebali dobiti išta od njih:think: Pretpostavljam da najpre dobijemo iz CA (pošto smo tamo slali aplikaciju) taj broj koji joj je dodeljen i po kojem pratimo šta će se sa njom dešavati? Kako se dobije taj broj-mailom ili poštom, pošto smo mi naveli i jedno i drugo, mada prioritet mail?

Znači Pinkerton vi čekate samo poziv za Medical, naravno ukoliko je sve prošlo ok sa aplikacijom?

Za koliko ste dobili PER od N. Scotia od slanja aplikacije?
Mi smo je poslali 22.10, a preuzeta je u N.Scotia od Joe P. 29.10.

Cekamo zahtev za dopunu dokumenata a nakon toga nadamo se i pozivu za Medical.

PER za 9 dana 16.04 stiglo u CIO 25.04 poslat PER, ali to nije bas referentni podatak jer je u to vreme CIO bio u speedu...to je bilo kad su vec sve popularne kvote bile popunjene, ostalo je samo par nepopularnih koji se nikad i nebi popunili da ih nije pretekla ukupna quota od 10.000...

Sto se tvog slucaja tice ocekujem da dobijes PER nakon 14-21 dan od dana prispeca u CIO, iako zaista ne pratim vise sta se desava u CIO i koje im je sada prolazno vreme, ovo je onako vise neko moje nagadjanje koje nema realno utemeljenje...

Necu da ti govorim da pratis medjunarodne trackere ili canadavisa forum jer verujem da to vec i sama cinis jer i sam sam to cinio (i jos uvek visim tamo)

Ne znam koliko je teska posiljka kada se aplicira, ali ja sam Fedex-om poslala pasose (tezine 300g) i kostalo je 3.500 din. Stiglo u Bec za tri dana, Sada ocekujem da nam pasose posalju na kucnu adresu o istom trosku. Takodje smo dobili tracking No. Posiljka je putovala avionom preko Pariza ??? Sve u svemu brzo i efikasno. Samo da pasosi stignu nazad :)

Pozdrav Canadaa.
Jel možeš da napišeš kada je Vaša aplikacija stigla u Beč.
Zanima me koliko je prošlo od momenta stizanja papira u Beč do slanja vaših pasoša.

Hvala!

draboca,

Canadaa je po staroj proceduri tako da ona nije relevanta tebi za procenu tvog vremena cekanja...a inace obavila je lekarski 4 godine od slanja aplikacije, to pazljivim citanjem ovog foruma mozes naci samo par stranica u nazad.
njeno vreme cekanja iz danasnje perspektive izgleda neverovatno, pa cak i u zadnje vreme kada se Bec usporio zbog zatvaranja Berlina i Beograda vreme cekanja je mnogo krace nego pre.

Tako da opusti se bice sve u svoje vreme, sto ono kazu - strpljen spasen!

Ukoliko si dobio pismo iz Beca gde te obavestavaju o vremenu cekanja od 5 do 8 meseci, a cini mi se da je Bec u tom periodu (avgust) slao takva obavestenja, onda se strpi najverovatnije ce ispostovati rok koji su sami sebi zadali. Moj fajl je npr. stigao (kao sto pise dole ispod svakog mog posta u potpisu) u Bec 14.maja i tada su mi poslali pisamce u kome me obavestavaju da je vreme cekanja 4 do 7 meseci. 15. decembra istice tih 7 meseci i ja ocekujem da ce mi se dotle javiti.

Tebi zelim da dobijes sto pre poruku iz Beca, znam da nije lako cekati kao sto vidis u istoj smo situaciji - i ja cekam. Za to vreme mozes se posvetiti research-u job marketa ili sticanju novih znanja koja ce ti mozda pomoci u Kanadi ili usavrsavanju engleskog za sta uvek postoji mesta.

Svako dobro!

draboca, u pravu je pinkerton06, mi smo aplicirali davne 2007!
Zbog takvih kao sto smo mi ste sada, na zalost, vi na cekanju.
4,5 godine smo cekali na medical, pa cak 2 puta slali iste papire na dopunu jer su se zagubili.
Kazu, nismo im poslali :) 7 meseci posle pregleda smo tek dobili zahtev za viziranje pasosa. Dakle usli smo u 6. godinu :)

Ne radujemo se preterano, pregoreli smo za sve ove godine cekanja. I ne verujemo da idemo dok ne stignu pasosi. Mozda se i oni „zagube“ :)
a u Ca moramo da udjemo do marta.

Posto smo u fazi trazenja najjeftinije karte, imajte na umu da postoji opcija „jeftinije“ karte u jednom pravcu za one koji dobiju iseljenicku vizu. To smo slucajno saznali u poslovnici Turkish airlines.
Pisem vam ovo jer za sve ove godine ovu informaciju nisam uspela nigde na netu da nadjem. Pa cak ni preko telefona pricajuci sa sluzbenicima mnogih kompanija.
Naime, regularna cena karte u jednom pravcu je preko 2000 evra :eek: , povratna oko 880 (plan je bio da kupimo ovu a da povratak ne koristimo jer mora biti do juna 2013 po nekoj nizoj tarifi),
a ako prilozite kopiju iseljenicke vize 820e. Nije mnogo, ali i 60e manje je nesto.

Poslednja izmena:
Hvala pinkerton06, ovo kod turaka smo razmatrali jer putujemo sa psom, ili bar jedno od nas dvoje (muz ili ja). Ispade da je teze naci povoljnu kartu za psa, verovali ili ne, koja, ako se ne putuje iz Beograda, s dve avio kompanije kosta koliko i za nas ili cak vise.
Pa na to dodaj jos da je izbor kompanije daleko manji jer neki i ne prevoze zivotinje.
Eto, ako je iko vodio ili planira da vodi veceg psa u Kanadu, i ako ima bilo kakav predlog neka mi pise PP. Takodje, da ne smaram ostale s ovom temom, ako neko zeli da zna sta sam ja do sada iskopala, neka pita

Canadaa, vi ste se bas nacekali :confused: i veruj mi znam kako vam je bilo. Meni je 3 meseca mnogo. Ali evo konačno ste dočekali i nek vam je srecno i prosperitetno.
U koji grad idete - jeste vec pronašli posao....?

Pinkerton06 - Hvala na objašnjenju, zaista sam propustio zadnjih par strana hehe :D sve što gledam je kada će neko napisati dobili smo medical....
Ja već imam posao u CA tako da samo čekam vizu. Po svim statistikama od prošle godine niko nije čekao duže od 4 meseca sve skupa do vize, ali eto - stvari se menjaju :)
Pretpostavljam da kad dobijete vi iz Maja da uskoro možemo mi iz avgusta možemo nadati.
Moja aplikacija je stigla u Beč 03,08,2012 i piše mi isto kao i tebi 4-7 meseci i nadam se da će ispoštovati dogovor.

draboca, u pravu je pinkerton06, mi smo aplicirali davne 2007!
Zbog takvih kao sto smo mi ste sada, na zalost, vi na cekanju.
4,5 godine smo cekali na medical, pa cak 2 puta slali iste papire na dopunu jer su se zagubili.
Kazu, nismo im poslali :) 7 meseci posle pregleda smo tek dobili zahtev za viziranje pasosa. Dakle usli smo u 6. godinu :)

Ne radujemo se preterano, pregoreli smo za sve ove godine cekanja. I ne verujemo da idemo dok ne stignu pasosi. Mozda se i oni „zagube“ :)
a u Ca moramo da udjemo do marta.

Posto smo u fazi trazenja najjeftinije karte, imajte na umu da postoji opcija „jeftinije“ karte u jednom pravcu za one koji dobiju iseljenicku vizu. To smo slucajno saznali u poslovnici Turkish airlines.
Pisem vam ovo jer za sve ove godine ovu informaciju nisam uspela nigde na netu da nadjem. Pa cak ni preko telefona pricajuci sa sluzbenicima mnogih kompanija.
Naime, regularna cena karte u jednom pravcu je preko 2000 evra :eek: , povratna oko 880 (plan je bio da kupimo ovu a da povratak ne koristimo jer mora biti do juna 2013 po nekoj nizoj tarifi),
a ako prilozite kopiju iseljenicke vize 820e. Nije mnogo, ali i 60e manje je nesto.

Pozdrav Canada. Vidim da smo ista generacija, što se tiče celog postupka iseljenja, tako da vas potpuno razumem. Naime i ja sam kao i vi aplicirao davne 2007 u avgustu, lekarski sam odradio pre 6 meseci i još nikakav odgovor nisam dobio. Reci mi koliko ste od datuma kada ste uradili lekarski čekali na zahtev za viziranje pasoša. Srećan put za CA, posle toliko godina :)

Pozz za sve ucesnike foruma,

da li je neko uradio medical i sada je na cekanju? Koji vremenski period treba da prodje od medical-a do vize u pasosu?Mislim na FSW aplikante iz Beca...Hvala

Ja sam odradio lekarski pre 6 meseci i za sada zahtev za viziranje pasoša ili bilo kakav odgovor nisam dobio. Nekada se to čekalo maksimalno 3 meseca a sada se ne zna ama baš ništa.

Pozz

Ja sam odlucila da mi je nabolja opcija- skolovanje. Kosto mnogo vise nego kod nas, a malo manje nego u Americi, ali to mi je gotovo siguran nacin da odem i dobijem posao kada jednom tamo stignem. Kanada nudi mnogo vise co-op programa za studente, izgleda mi bezbjednije, urednije i kao mnogo bolja opcija od Amerike u ovom trenutku. Uglavnom, sledece godine konkurisem, a ako Bog da 2014 cu biti u Sjevernoj Americi! Ima li ko iskustva sa skolovanjem tamo? Veliki pozdrav!

Auu, pa zar Medical ne važi samo 6 meseci? Da li to znači da ćete morati ponovo da ga radite?

Nešto su svuda usporili i CIO i Beč, valjda žure da pozavršavaju sve i stare i nove slučajeve, pre nego što se otvori nova kvota 2013.
Mislim da neće otvarati caps dok ne raščiste sa starim aplikantima, a bliže se i praznici....

Back