draboca
Zainteresovan član
- Poruka
- 101
Kako god.
Samo da već jednom krene!
Samo da već jednom krene!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Htela bih samo da podelim informaciju sa svima koji šalju aplikaciju (iz Srbije) u narednom periodu da smo mi slali preko EMS Pošte Srbije i da je sve proteklo u najboljem redu. Platili smo tačno 3.000 din, što je nešto ispod 30e i pošiljka je stigla za tačno 7 dana. DHL i ostale kurirske službe uzimaju bar duplo i više (konkretno DHL nam je tražio 8.000 din), a Pošta Srbije nije ništa nesigurnija od bilo koje druge službe. Naprotiv, imali smo mogućnost da preko njihovog sajta pratimo tačan put pošiljke iz dana u dan. Poslata 22.10, a preuzeta u CA Intake office od strane Joe P. 29.10.u 11.53h.
Hvala blok45,
mozda ima neko kome su papiri u procesu u Becu i cekaju....
Znači Pinkerton vi čekate samo poziv za Medical, naravno ukoliko je sve prošlo ok sa aplikacijom?
Za koliko ste dobili PER od N. Scotia od slanja aplikacije?
Mi smo je poslali 22.10, a preuzeta je u N.Scotia od Joe P. 29.10.
Ne znam koliko je teska posiljka kada se aplicira, ali ja sam Fedex-om poslala pasose (tezine 300g) i kostalo je 3.500 din. Stiglo u Bec za tri dana, Sada ocekujem da nam pasose posalju na kucnu adresu o istom trosku. Takodje smo dobili tracking No. Posiljka je putovala avionom preko Pariza ??? Sve u svemu brzo i efikasno. Samo da pasosi stignu nazad![]()
draboca, u pravu je pinkerton06, mi smo aplicirali davne 2007!
Zbog takvih kao sto smo mi ste sada, na zalost, vi na cekanju.
4,5 godine smo cekali na medical, pa cak 2 puta slali iste papire na dopunu jer su se zagubili.
Kazu, nismo im poslali7 meseci posle pregleda smo tek dobili zahtev za viziranje pasosa. Dakle usli smo u 6. godinu
Ne radujemo se preterano, pregoreli smo za sve ove godine cekanja. I ne verujemo da idemo dok ne stignu pasosi. Mozda se i oni „zagube“
a u Ca moramo da udjemo do marta.
Posto smo u fazi trazenja najjeftinije karte, imajte na umu da postoji opcija „jeftinije“ karte u jednom pravcu za one koji dobiju iseljenicku vizu. To smo slucajno saznali u poslovnici Turkish airlines.
Pisem vam ovo jer za sve ove godine ovu informaciju nisam uspela nigde na netu da nadjem. Pa cak ni preko telefona pricajuci sa sluzbenicima mnogih kompanija.
Naime, regularna cena karte u jednom pravcu je preko 2000 evra, povratna oko 880 (plan je bio da kupimo ovu a da povratak ne koristimo jer mora biti do juna 2013 po nekoj nizoj tarifi),
a ako prilozite kopiju iseljenicke vize 820e. Nije mnogo, ali i 60e manje je nesto.
Reci mi koliko ste od datuma kada ste uradili lekarski čekali na zahtev za viziranje pasoša.
7 meseci posle pregleda smo tek dobili zahtev za viziranje pasosa.
pise u njenom postu koji si citirao..
![]()
![]()
Pozz za sve ucesnike foruma,
da li je neko uradio medical i sada je na cekanju? Koji vremenski period treba da prodje od medical-a do vize u pasosu?Mislim na FSW aplikante iz Beca...Hvala