Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Još jednom zahvaljujem na konkretnom i jasnom odgovoru.
Namo je ostalo još par papira za prevod, pa se nadamo da će aplikacija uskoro krenuti sa srećom na svoje odredište;)

Ako sam dobro shvatila i vi ste Puch išli po FSW programu. Koliko ste čekali potvrdu iz Beča o uplati fees (ozirom da je i to jedan od potrebnih papira za apliciranje)?

Dajte ljudi neke konstruktivne odgovore i priče, a ne pametovanje onih koji su već stigli do CA (ili još bolje vratili se razočarani:confused:) koju telefoniju izabrati.

Imate temu život u CA, pa pišite koliko vam mila volja, Drago mi je da se Teleporter javio, ali je promašio temu.

Mnogi se javljaju samo kad imaju nešto da kritikuju ili šire negativnu energiju, što nam ovde nije potrebno. Tema je podela informacija oko dobijanja kanadske vize i molim vas da je ne spamujete ako nemate šta pametno da kažete i posavetujete!

Više puta postavljam neka praktična pitanja, na koja niko nema odgovor, ali zato imamo odlične info koju mrežu da izaberemo jednom kad dođemo do CA!:dontunderstand:

Draga blok45,

Na tvoje pitanje o vojnoj knjizici sam ti upravo ja i odgovorila i to pre jedno nedelju dana ali ocigledno nisi videla (komentar na blogu).
Ova tema je nekad bila mesto gde smo svi mi koji smo bili u proceduri, a i oni koji su je vec prosli, razmenjivali iskustva a izgleda da se sad pretvorila u salter za infomarcije gde dodjes, postavis pitanje i ocekujes konkretan odgovor a pritom te zamara da citas ono sto se tebe licno ne tice. Nije bas pozitivan stav. Tim pre sto na takva pitanja mogu da ti odgovore upravo oni koji su vec prosli proces.

Meni je konkretno uvek drago da procitam komentar nekoga ko je stigao do Kanade jer je ova tema manje vise jedino mesto gde svi svracamo a, videces i sama kad dodjes, svaka informacija svakodnevnog karaktera - izbor mobilnog operatera - moze da ti ustedi dosta $ a vecini je to bitno u pocetku.
Takodje, na teleporterov post nisam mogla da mu odgovaram na drugoj temi a tebe ako za sada ne zanimaju takve informacije, lepo ih preskocis. Ne treba biti toliko iskljuciv, posebno kad i ti postavljas pitanje na koje je u sustini davno odgovoreno na ovoj istoj temi pa te niko ne proziva i ne govori ti da spamujes.

A pritom, kad smo kod preuranjenih informacija, vidim da se raspitujes o cenama frizera i kozmetickih salona na drugoj temi.... Mislim da ces se neprijatno iznenaditi kad shvatis da ce ti u prvih par meseci ipak vaznije biti to koliko ces mesecno trositi na telefon ili internet ili odlaske u supermarket, da ne spominjem stan, opremanje istog i ostale manje bitne stvari.

Zelim ti svu srecu u daljoj proceduri dobijanja vize i svi mi koji smo vec u Kanadi cemo ti rado pomoci odgovorom na bilo koje pitanje.

Poslednja izmena:
Draga blok45,

Na tvoje pitanje o vojnoj knjizici sam ti upravo ja i odgovorila i to pre jedno nedelju dana ali ocigledno nisi videla (komentar na blogu).
Ova tema je nekad bila mesto gde smo svi mi koji smo bili u proceduri, a i oni koji su je vec prosli, razmenjivali iskustva a izgleda da se sad pretvorila u salter za infomarcije gde dodjes, postavis pitanje i ocekujes konkretan odgovor a pritom te zamara da citas ono sto se tebe licno ne tice. Nije bas pozitivan stav. Tim pre sto na takva pitanja mogu da ti odgovore upravo oni koji su vec prosli proces.

Meni je konkretno uvek drago da procitam komentar nekoga ko je stigao do Kanade jer je ova tema manje vise jedino mesto gde svi svracamo a, videces i sama kad dodjes, svaka informacija svakodnevnog karaktera - izbor mobilnog operatera - moze da ti ustedi dosta $ a vecini je to bitno u pocetku.
Takodje, na teleporterov post nisam mogla da mu odgovaram na drugoj temi a tebe ako za sada ne zanimaju takve informacije, lepo ih preskocis. Ne treba biti toliko iskljuciv, posebno kad i ti postavljas pitanje na koje je u sustini davno odgovoreno na ovoj istoj temi pa te niko ne proziva i ne govori ti da spamujes.

A pritom, kad smo kod preuranjenih informacija, vidim da se raspitujes o cenama frizera i kozmetickih salona na drugoj temi.... Mislim da ces se neprijatno iznenaditi kad shvatis da ce ti u prvih par meseci ipak vaznije biti to koliko ces mesecno trositi na telefon ili internet ili odlaske u supermarket, da ne spominjem stan, opremanje istog i ostale manje bitne stvari.

Zelim ti svu srecu u daljoj proceduri dobijanja vize i svi mi koji smo vec u Kanadi cemo ti rado pomoci odgovorom na bilo koje pitanje.

Hvala La Piaffeta na odgovoru, ali mislim da se bez razloga osećaš prozvanom. I meni je drago što se Teleporter javio, ali nije prvi put da se napravi diskusija iz koje iznikne rasprava i svađa na temi, a posebno oko nekih informacija koje su nepovezane sa samom temom.

Nisam skoro bila na tvom blogu i nisam pročitala odgovor (možda mi je to najveća zamerka;)), ali jednostavno nisam imala vremena....Ne moraš da odgovaraš 2 puta:roll:

O onome o čemu se ja raspitujem na drugim temama i blogovima je apsolutno moja stvar i nema veze sa ovom temom i forumom, tako da ti se u svakom slučaju svesrdno zahvaljujem na informaciji. Ne mislim da je ijedna informacija preuranjena, niti sam to ikad spomenula, samo iste tražim i uglavnom dobijam na predviđenim temama.

Upravo da se ne bih neprijatno iznenđivala raspitujem se pomalo za sve aspekte života na željenoj destinaciji, ali kao što rekoh tamo gde je mesto.

Da li nemo ima iskustva sa odlaskom u Kanadu kao trener sportskog kluba??

Posto vec neko vreme pokusavamo da nadjemo opciju za odlazak (FSW od januara ili Manitoba) ukazala se prilika (tj preko zvanicnog sajta smo videli da treneri imaju open LMO) da mozda decko/verenik/buduci suprug :) pokusa da nadje klub tamo za koji bi radio kao trener jer ima dugoogodisnje iskustvo kao igrac i iskustvo od par godina kao trener decijem uzrastu....

Zna li neko nesto vise o tom nacinu odlaska????

Kvake su okrugle, prozori se ne otvaraju kao kod nas nego su klizeci, semafor za pesake nema zeleno nego belo svetlo, plate su 10x vece, ostalo je manje vise isto :)

Toliko za sada. Vidimo se u Kanadi.

hahahahha i zaboravio si da kazes za napon :lol:

Svaka cast i da sto pre pocnete da uzivate! .............a i sto pre da se sretnemo tamo ;)

uh, Stmaimzalra i mi cekamo 2013. pa da apliciramo... supruga je zubni tehnicar a ja trener vec 7 godina (ali na zalost bez dana staza) tako da ce ona biti nosilac... stvarno ne znam to za trenere ali mislim da ce biti tesko naci klub odavde. Nije lako naci za bilo koji drugi posao poslodavca koji hoce da garantuje i zeli bas njega a ne nekog sa CA papirima, ali treba pokusati. Sport u CA je jako razvijen ali se zna koji su to sportovi broj 1 kod njih. Kojim sportom se bavi/radi tvoj decko/verenik? :)

Poslednja izmena:
Odbojkom :)
Ne znam, vidim na zvanicnom sajtu da ne treba LMO tj da za to postoji otvoren LMO...
E sad sto se tice dokaza da se bavio tim, on ima potvrde iz saveza, kluba, ugovore, slike, snimke :) moze i potvrde da je radio kao trener nabaviti i od kluba i osnovne skole u kojoj je radio kao trener pri tom klubu, samo ne znam koliko je to validno??
I mi cekamo januar, u suprotnom bih ja bila nosilac liste jer do sad je bilo na listi 1122 gde ja imam 2 godine radnog iskustva....
Ne znam, pokusavamo sve pa sta prodje :)
A ovo za trazenje kluba je delovalo (i deluje) kao relativno lako...

Stmaimzalra,
ja ne znam ništa o zanimanju tvog dečka, tj. koliko i da li je tamo traženo, ali si u pravu za firme/u ovom slučaju klubove/ koji imaju otvoreni LMO za deficitarna zanimanja koja im trebaju. Čitala sam na drugim forumima da se najlakše i najbrže odlazi na taj način, pa grizite na tu stranu ako možete.
btw. Ne vidim razloga zašto ne bi prihvatili potvrde iz naših sportskih saveza, klubova i dr. Za sve je ista procedura, kopirati i prevesti, nabaviti i dobre reference i ko zna-možda vi pre stignete do Kanade od nas:D

Dajte ljudi neke konstruktivne odgovore i priče, a ne pametovanje onih koji su već stigli do CA (ili još bolje vratili se razočarani:confused:) koju telefoniju izabrati.

Imate temu život u CA, pa pišite koliko vam mila volja, Drago mi je da se Teleporter javio, ali je promašio temu.

Mnogi se javljaju samo kad imaju nešto da kritikuju ili šire negativnu energiju, što nam ovde nije potrebno. Tema je podela informacija oko dobijanja kanadske vize i molim vas da je ne spamujete ako nemate šta pametno da kažete i posavetujete!

Više puta postavljam neka praktična pitanja, na koja niko nema odgovor, ali zato imamo odlične info koju mrežu da izaberemo jednom kad dođemo do CA!:dontunderstand:

e molim te nemoj da se ljutis, ali Teleporter nije promasio temu. ako si citala temu od pocetka videces da je mnogo ljudi davalo informacije kakve je i Teleporter dao. Mozda one tebi nisu interesantne sad, ali veruj mi bice ti cim posaljes papire.Mislim da je svaka informacija dobro dosla. TELEPORTER hvala na javljanu. i veliki pozdrav od nas.:ok: i pozdrav za Le_Piaffeta...:klap:

Sto se tice nekih drugih ljudi ovde ja bih samo predlozio ljudima da ne ulaze u rasprave, i to je sve.

Sve sto vas interesuje procitajte, sto vas ne interesuje nemojte. Ima nas mnogo ovde i svi smo u razlicitim delovima procesa, neko skuplja papire, neko salje aplikaciju, neko ceka neki odgovor, neko se sprema da poleti, a neko je sleteo. Tako da svima trebaju razlicite informacije.

Na pitanje u vezi vojne knjizice je vec odgovoreno 1000 puta. bar ja koji sam procitao celu temu znam da vojnu knjizicu svima traze,(samo sto ja koliko znam ide samo kopija od korice do korice,bez prevoda) ali to opet ne znaci i da ce je svima u buducnosti traziti, tako da ne znam sta bi ti rekao. Mogu samo da nagadjam, jer meni nema nikakve logike meni da traze Vojnu knjizicu jer ja nikako nisam mogao da ucestvujem u ratu, s obzirom na moje godine. A nisam je ni sluzio, ni civilno, ali opet mislim da ce mi je traziti.
Evo ja cu ti javiti cim budem dobio neki zahtev od njih. :lol:
ako ti treba neka pomoc oko papira koje skupljas slobodno pisi, mozes i na PP, ja cu se potruditi da ti pomognem. (da ne bacate pare na prevode nekih stvari koje se ne prevode).

Pozdrav svima... i ajde vise neka stigne nekom neka vest!!! :besna::dash:

Na pitanje u vezi vojne knjizice je vec odgovoreno 1000 puta. bar ja koji sam procitao celu temu znam da vojnu knjizicu svima traze,(samo sto ja koliko znam ide samo kopija od korice do korice,bez prevoda) ali to opet ne znaci i da ce je svima u buducnosti traziti, tako da ne znam sta bi ti rekao. Mogu samo da nagadjam, jer meni nema nikakve logike meni da traze Vojnu knjizicu jer ja nikako nisam mogao da ucestvujem u ratu, s obzirom na moje godine. A nisam je ni sluzio, ni civilno, ali opet mislim da ce mi je traziti.

tebi ce traziti kopiju vojne knjizice ako imas, a ako nemas potrvdu iz vojnog odseka da nisi sluzio vojsku

Poslednja izmena:
e molim te nemoj da se ljutis, ali Teleporter nije promasio temu. ako si citala temu od pocetka videces da je mnogo ljudi davalo informacije kakve je i Teleporter dao. Mozda one tebi nisu interesantne sad, ali veruj mi bice ti cim posaljes papire.Mislim da je svaka informacija dobro dosla. TELEPORTER hvala na javljanu. i veliki pozdrav od nas.:ok: i pozdrav za Le_Piaffeta...:klap:

Sto se tice nekih drugih ljudi ovde ja bih samo predlozio ljudima da ne ulaze u rasprave, i to je sve.

Sve sto vas interesuje procitajte, sto vas ne interesuje nemojte. Ima nas mnogo ovde i svi smo u razlicitim delovima procesa, neko skuplja papire, neko salje aplikaciju, neko ceka neki odgovor, neko se sprema da poleti, a neko je sleteo. Tako da svima trebaju razlicite informacije.

Evo ja cu ti javiti cim budem dobio neki zahtev od njih. :lol:
ako ti treba neka pomoc oko papira koje skupljas slobodno pisi, mozes i na PP, ja cu se potruditi da ti pomognem. (da ne bacate pare na prevode nekih stvari koje se ne prevode).

Pozdrav svima... i ajde vise neka stigne nekom neka vest!!! :besna::dash:

Apsolutno si u pravu.
Svakome je neka informacija korisna i nema glupih pitanja i odgovora, komentara.
Slažem se da treba o svemu pisati na jednom mestu kako bi svima bile dostupne sve informacije.

Samo da se mi domognemo dako željenog parčeta papira. Cilj ne bira sredstvo :per:

Izvinjavam se sto vam kvarim prepisku ponavljanjem teme ali izgubio sam se u 240 stranica :)
Naime, radim na prekookeanskom brodu kao i moja devojka Kanadjanka, zavrsili smo jedan ugovor, ona bila kod mene kuci u Srbiji, upoznala porodicu i sad idemo opet zajedno i na drugi ugovor za 10 dana...posto smo hteli da stupimo u brak za 7 meseci, gde je to najbolje da uradimo, ovde ili u Kanadi?
Da li postoji mogucnost da mi ne odobre iseljenicku vizu ako se vencam sa njom ovde? Druga opcija, da odem sa turistickom vizom i da se vencam tamo i onda trazim boravisnu vizu i radnu dozvolu ili sta vec ?
A procitao sam negde da na taj nacin ne mogu da radim nista 2 godine ako se ozenim tamo...

Zdravo svima!
Nije me bilo neko vreme na forumu pa ce mi trebati malo vremena da se vratim u formu.
Molim vas, ako neko zna, da mi odgovorite na par pitanja.
Da li mogu da apliciram za iseljenicku vizu za Kanadu, iako jos uvek nisam polozio test engleskog (koji uveliko pripremamo i supruga i ja)?
Da li mozete da me uputite na neki sajt vezan za Manitobu, mislim iseljenje u Manitobu?
Jel potrebna autorizacija fakultetskih diploma ili sta slicno?
Hvala unapred! Pozz

Izvinjavam se sto vam kvarim prepisku ponavljanjem teme ali izgubio sam se u 240 stranica :)
Naime, radim na prekookeanskom brodu kao i moja devojka Kanadjanka, zavrsili smo jedan ugovor, ona bila kod mene kuci u Srbiji, upoznala porodicu i sad idemo opet zajedno i na drugi ugovor za 10 dana...posto smo hteli da stupimo u brak za 7 meseci, gde je to najbolje da uradimo, ovde ili u Kanadi?
Da li postoji mogucnost da mi ne odobre iseljenicku vizu ako se vencam sa njom ovde? Druga opcija, da odem sa turistickom vizom i da se vencam tamo i onda trazim boravisnu vizu i radnu dozvolu ili sta vec ?
A procitao sam negde da na taj nacin ne mogu da radim nista 2 godine ako se ozenim tamo...

Marko,

posto se o ovoj temi dosta pisalo na forumu i da ne davimo druge ponovo,a ja prolazim kroz slican proces,javi mi se na mail- rimska8@gmail.com ,pa cu vam pomoci koliko mogu i makar malo pojasniti sta vam je ciniti :D
A i nadam se da ce jos neko sa foruma izneti i svoje iskustvo pa da vam bude sto jasnije.
Pozdrav :bye:

Odbojkom :)
Ne znam, vidim na zvanicnom sajtu da ne treba LMO tj da za to postoji otvoren LMO...
E sad sto se tice dokaza da se bavio tim, on ima potvrde iz saveza, kluba, ugovore, slike, snimke :) moze i potvrde da je radio kao trener nabaviti i od kluba i osnovne skole u kojoj je radio kao trener pri tom klubu, samo ne znam koliko je to validno??
I mi cekamo januar, u suprotnom bih ja bila nosilac liste jer do sad je bilo na listi 1122 gde ja imam 2 godine radnog iskustva....
Ne znam, pokusavamo sve pa sta prodje :)
A ovo za trazenje kluba je delovalo (i deluje) kao relativno lako...

I ja imam sve to ali mislim da bez radnog staza nema sta da se trazi... ali ako gresim, neka me neko ispravi pa da begamo sto pre :bye:

Da li moze neko da pomogne,dal je ovo mozda neka nada za posao ....pomoc.......

Hello ,

Thank you for your interest in this position , if you are applying from out of country or province for a position with us that is not located within 30 minutes of the location you live, we will need the following information prior to proceeding with your application :

Are you looking to relocate Permantly , or on a Temporary basis?

Permanent positions :we need to know when you are avaliable , if you are requesting relocation assistance , if you are able to come for an interview at your own expense or at the expense of the employer . Will you have a Car when you arrive ?

Temporary Positions: We need to know if you are requesting CAMP/HOTEL , and what rotation you are looking for , rate of pay, etc. Do you have your own transportation and if you have a drivers lisence and what class.

Out of Country Candidates: Require open work visa's to apply for work with our clients , if you do not have an open work visa, please check other qualified resources that handle contract workers from out of Country

Thank you ,

Zdravo svima!
Nije me bilo neko vreme na forumu pa ce mi trebati malo vremena da se vratim u formu.
Molim vas, ako neko zna, da mi odgovorite na par pitanja.
Da li mogu da apliciram za iseljenicku vizu za Kanadu, iako jos uvek nisam polozio test engleskog (koji uveliko pripremamo i supruga i ja)?
Da li mozete da me uputite na neki sajt vezan za Manitobu, mislim iseljenje u Manitobu?
Jel potrebna autorizacija fakultetskih diploma ili sta slicno?
Hvala unapred! Pozz

Pozdrav Neshadow!
Ti si jedan od retkih koji su zainteresovani za Manitobu!Mi smo u fazi ponovnog predavanja papira za istu,jer su nas prvi put obavestili da mi fali jedan papir,i zbog toga nam sve vratili nazad i rekli da pokusamo ponovo...sve u svemu tuzna prica :sad2:,ali idemo dalje.Sve sto te interesuje naci ces ovde http://www.immigratemanitoba.com/
Inace,mene jako zanima zasto Manitoba? Sa ovog foruma znam samo jednog coveka koji je tamo otisao,i mogu ti reci da mu je procedura isla bas glatko i brzo! Mi se nadamo da ce ovaj put i kod nas biti isto tako! :worth:

Back