Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav Neshadow!
Ti si jedan od retkih koji su zainteresovani za Manitobu!Mi smo u fazi ponovnog predavanja papira za istu,jer su nas prvi put obavestili da mi fali jedan papir,i zbog toga nam sve vratili nazad i rekli da pokusamo ponovo...sve u svemu tuzna prica :sad2:,ali idemo dalje.Sve sto te interesuje naci ces ovde http://www.immigratemanitoba.com/
Inace,mene jako zanima zasto Manitoba? Sa ovog foruma znam samo jednog coveka koji je tamo otisao,i mogu ti reci da mu je procedura isla bas glatko i brzo! Mi se nadamo da ce ovaj put i kod nas biti isto tako! :worth:

sweet darling, hvala na odgovoru!
Nadam se da mogu da se obratim ponovo ako imam jos nekih pitanja posto pogledam sajt na koji si me uputila.
Pozz

:okok:
sweet darling, hvala na odgovoru!
Nadam se da mogu da se obratim ponovo ako imam jos nekih pitanja posto pogledam sajt na koji si me uputila.
Pozz

Naravno,rado cu ti odgovoriti na pitanja,ako budem znala odgovor :okok:
Ja idem na family stream, tako da nisam puno upucena u ostale programe.Nisi mi odgovorio odakle interesovanje bas za Manitobu?! Obicno je izbegavaju zbog surove klime :zima2:

Evo malog pojašnjenja, koje će verujem nekome biti od koristi.

Pošto mi je stiglo više pitanja na pp, a vezano za našu aplikaciju, htela bih da pojasnim neke stvari oko ulate fees.
Mi apliciramo po FSW2 programu, što će reći sa arranged employment. Između ostalih stavki koje se prilažu sa aplikacijom, neophodno je dostaviti dokaz o uplati, koji se, ponovo naglašavam za naš tip vize FSW2 vrši putem transfera novca iz banke u banku. Za Srbiju je jedina zadužena banka za plaćanje (CA) viza Komercijalna banka, oni navode onu u Kneza Miloša 83, ali sam se raspitala i transfer može da uradi bilo koja Komercijalna b.
Mi smo otišli u najbližu ekspozituru i rekli šta nam treba, odneli popunjen formular, kao i trenutni cenovnik (sa sajta) odštampan na taj dan (isključivo u dinarima!!!) i priložili sva 4 pasoša, pošto se rade 4 zasebne uplate. Ljubazna teta je samo proverila da li je ista procedura sa imigrantskom kao i sa turističkom vizom pozvavši centralu i sve završila za 10 min. Aktuelna tarifa u dinarima je 52.000 din za odrasle (preko 22 god) i 14.400 za decu. Na kraju teta nam je poželela sve najbolje i srećan put!

Plaćanje je putem transfera sredstava (piše kompletno uputstvo za plaćanje na sajtu, tj. račun i poziv na broj na formularu) po osnovu vize i može se izvršiti isključivo u dinarima. Za sve druge zemlje (posebno u regionu-Bosna, HRV, CG, Mak) postoji posebno uputstvo i tačno navedena ovlašćena banka.
Ovo je priča za PROCESSING FEE, a što se tiče Right of Permanent Residence fee-ona se može platiti i u Beču pri podizanju vize (Bank Austria u Eurima).

Sve u svemu, potvrda iz Beča o uplaćenim fees (da su im sredstva legla na račun) je stigla nakon tačno 7 (sedam!) dana, što je nama bilo stvarno iznenađujuće brzo, obzirom da smo mi dokaz o uplati poslali poštom 08.10., a potvrda iz Beča stigla 15.10. Užurbano završavamo prevode, gde bih podelila još jednu info: ukoliko sami prevedete dokumeta (što smo mi učinili), a sudski tumač samo uporedi i pečatira, ta usluga će vas koštati 400 umesto 1000 din po strani, što nije zanemarljiva ušteda ako se uzme količina papira koju svi imamo da prevedemo, naročito gde je višečlana porodica:huh::

Poslednja izmena:
pozdrav svima,mi cemo se danas prijaviti na zelenu lutriju za loridu,al bi hteli i da pokusamo za iseljenicku vizu za kanadu,e sad koliko je to moguce s obzirom da nemamo nikog preko u Kanadi,ni poslodavca.....ja imam 27,supruk 36,i dvoje dece....znamo samo engleski,i to onako opste znanje sto vucemo iz osnovnog i srednjeg skolovanja i ovako sa neta....nije ni pocetnicko a nije ni savrseno :)
Sto se tice Floride....tamo imam drugaricu koja je drzavljanin od ove godine....al verujem da bi se u Kanadi pre snasli,s obzirom da su nam poznanici u Kanadi od pre 5 godina ako ne i vise....dobili odmah stan bla bla bla....koliko je istine u tome....moze li mi neko ista vise reci,hvala

VanZandt, La Piaffeta, hvala na savetima.
Kredit ne mora biti problem. Rogersu sam ostavio 100 CAD depozit, koji mi vracaju ako raskinem ugovor. To je resenje za problem kreditne istorije.

Samo polako,tek cete se naplacati:) Dok se neustalite ima da se naplacate raznih prikljucaka,depozita,a vrhunac je osiguranje auta.
Inace,dobro nam dosli :super:
Neka te ovo neobeshrabri,to su bolesti koje svi moraju proci ;)...ako sta treba,samo se javite;)

Pozdrav svima. Strasno opsirna tema, po meni i najbolja na netu.

Treba mi informacija od nekog dosta upoznatog u materiju, naime posjedujem VSS, inzenjer racunarstva i informatike (240 ECTS), 3 godine radnog staza u struci. Engleski savrseno razumijem, ali na zalost, posljednjih dana sam primjetio da ga ne govorim i pisem bas najbolje, valjda sam zakrzljao :). Imam 26 godina.

Interesuje me na koji nacin je najbolje aplicirati za odlazak u Kanadu? Jako sam zainteresovan za zivot u Kanadi, ali ne bih se ni bunio ukoliko bih dobio radnu vizu na odredjeno. Nemam posebnih zelja i prohtjeva, prihvatio bih i iseljenje u slabo naseljene provincije gdje se govori engleski jezik, ukoliko je moguce :).

Da li je neko imao mozda slicne preduslove, da li je otisao?

Hvala unaprijed.

Pozdrav svima. Strasno opsirna tema, po meni i najbolja na netu.

Treba mi informacija od nekog dosta upoznatog u materiju, naime posjedujem VSS, inzenjer racunarstva i informatike (240 ECTS), 3 godine radnog staza u struci. Engleski savrseno razumijem, ali na zalost, posljednjih dana sam primjetio da ga ne govorim i pisem bas najbolje, valjda sam zakrzljao :). Imam 26 godina.

Interesuje me na koji nacin je najbolje aplicirati za odlazak u Kanadu? Jako sam zainteresovan za zivot u Kanadi, ali ne bih se ni bunio ukoliko bih dobio radnu vizu na odredjeno. Nemam posebnih zelja i prohtjeva, prihvatio bih i iseljenje u slabo naseljene provincije gdje se govori engleski jezik, ukoliko je moguce :).

Da li je neko imao mozda slicne preduslove, da li je otisao?

Hvala unaprijed.

Pokusaj najpre da se izbodujes za Federal Skilled Worker program...potom se baci na polaganje IELTS testa engleskog, koji ce po novim pravilima od 2013. biti jos vazniji - na poznavanju jezika moci ces dosta poena da skupis...Srecno!

Po meni Permanent residence preko FSW programa je najsigurnija opcija...mada postoji i Manitobin PNP ako nemas dovoljno poena na Federalu...a tu je i Quebec za koji moras da znas francuski...naravno uvek postoji opcija da pokusas da nadjes posao ili zenu/muza u Kanadi ali za to je potrebno ili srece ili poznanstva u Kanadi...
U svakom slucaju opcija je mnogo...vidi koja tebi najvise odgovara...Srecno!

Pokusaj najpre da se izbodujes za Federal Skilled Worker program...potom se baci na polaganje IELTS testa engleskog, koji ce po novim pravilima od 2013. biti jos vazniji - na poznavanju jezika moci ces dosta poena da skupis...Srecno!

Po meni Permanent residence preko FSW programa je najsigurnija opcija...mada postoji i Manitobin PNP ako nemas dovoljno poena na Federalu...a tu je i Quebec za koji moras da znas francuski...naravno uvek postoji opcija da pokusas da nadjes posao ili zenu/muza u Kanadi ali za to je potrebno ili srece ili poznanstva u Kanadi...

FSW program postaje sve komplikovaniji, zbog uslova koje dodatno postavljaju, narocito ce biti problematicno akreditovanje diploma
PNP program postoji u svakoj pokrajini, a ne samo u Manitobi. Za ovaj program je potrebno naci poslodavca
Muz/zena u Kanadi..to nije bas neka opcija vise, jer zbog velkog broja laznih brakova, jako su zaostrili kriterijume...i velike su kazne

Osim za ljude koji imaju srece da su na FSW listi, svi ostali turisticka viza i u potragu za poslodavcem licno, sve ostalo se ovde moze zavrsiti

Manitobin PNP ima General Stream, za koji nije potreban poslodavac zato sam njega izdvojio u odnosu na druge provincije...
"jako su zaostrili kriterijume...i velike su kazne" samo delimicno tacno - izdaje se sponzorisanoj osobi uslovni PR u trajanju od dve godine...ukoliko se nesta promeni u toj vezi (bracnoj ili common law) gubi se status PR

Covek je trazio savet...rekao sam mu svoje misljenje...visitor status koji mu ti predlazes mnogo kosta (avionska karta, smestaj, transport, hrana za sve vreme boravka) a ne moze raditi na visitor vizi - po meni bezveze...ako vec ide na visitor Norveska mu je mnogo bliza

Poslednja izmena:
Manitobin PNP ima General Stream, za koji nije potreban poslodavac zato sam njega izdvojio u odnosu na druge provincije...
"jako su zaostrili kriterijume...i velike su kazne" samo delimicno tacno - izdaje se sponzorisanoj osobi uslovni PR u trajanju od dve godine...ukoliko se nesta promeni u toj vezi (bracnoj ili common law) gubi se status PR

Covek je trazio savet...rekao sam mu svoje misljenje...visitor status koji mu ti predlazes mnogo kosta (avionska karta, smestaj, transport, hrana za sve vreme boravka) a ne moze raditi na visitor vizi - po meni bezveze...ako vec ide na visitor Norveska mu je mnogo bliza

takodje ja dajem svoje misljenje...
i svako ko je Kanadi ce dati isti savet kao i ja, dodji ovamo, nadji poslodavca i uradi PNP..
ubedljivo najefikasniji nacin imigracije
Svaki PNP aplikant mora da ispuni odredjene zahteve, mozda u Manitobi ne moras da imas poslodavca (nisam stigao da pogledam, ali mi je vrlo cudno da ne treba Job Offer), ali moras neke odredjene uslove da ispunjavas...na primer da je tvoje zanimanje trazeno u toj pokrajini, da imas odredjeni broj godina iskustva u toj oblasti (koje mozes da dokazes (uglavnom prihvataju pisma preporuke bivsih poslodavaca))
nije jednostavno, ali je izvodljivo..

savet tipa 'ozeni se za papire', prvo je nelegalan i ne bi trebao uopste da se iznosi ovde, drugo uopste nije lako izvesti....ta osoba treba da potpise da ce sponzorisati supruznika cini mi se 3 godine...

sto se tice novca, to je bolna mana svih Balkanaca....
vidim ti si konkurisao FSW ili PNP.... tebe cekaju isti troskovi bilo da si resident ili visitor...
moras kupiti avionsku kartu, moras jesti i spavati...tako da ne vidim da ces mnogo bolje proci...niko ti ne garantuje da ces odmah poceti da radis...

svakako je najteze onima koji nemaju apsolutno nikoga u Kanadi, gde bi mozda mogli da prespavaju i prezive dok se radna dozvola ne izdejstvuje...

Poslednja izmena:

Ovako, uradio sam test na adresi http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp. Na zalost nisam uspio da sakupim dovoljan broj bodova (67). Najvise sam izgubio na totalnom nepoznavanju francuskog jezika, odnosno nisam dobio ni jedan poen sto se tice ponude poslodavca i partnera, posto zelim da idem sam. Dakle po FSW ne ispunjavam uslove.

Da li kao samac uopste ispunjavam uslove za Manitobo ili bilo koju provinciju?

Sto se tice turistickog odlaska pa trazenja posla, to mi nije prihvatljivo. Finansije bih nekako i obezbijedio ali najgore od svega je to sto tamo nemam apsolutno nikoga.

Svaki novi savjet je dobro dosao :). Hvala.

Ovako, uradio sam test na adresi http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/assess/Education.asp. Na zalost nisam uspio da sakupim dovoljan broj bodova (67). Najvise sam izgubio na totalnom nepoznavanju francuskog jezika, odnosno nisam dobio ni jedan poen sto se tice ponude poslodavca i partnera, posto zelim da idem sam. Dakle po FSW ne ispunjavam uslove.

Da li kao samac uopste ispunjavam uslove za Manitobo ili bilo koju provinciju?

Sto se tice turistickog odlaska pa trazenja posla, to mi nije prihvatljivo. Finansije bih nekako i obezbijedio ali najgore od svega je to sto tamo nemam apsolutno nikoga.

Svaki novi savjet je dobro dosao :). Hvala.

http://www.immigratemanitoba.com/asset_library/2012/09/mpnp-manitoba-immigration-guide-mail.pdf

Pozdrav
Procitaj ovo pazljivo sto se Manitobe tice... na strani 11-15 imas kako se boduje
treba ti 55 poena ili vise. Ako nemas rodbinu ili prijatelje ovde i ne znas francuski, prilicno je tesko sakupiti ali ne i neizvodljivo - treba ti Master diploma, 4 godine staza u struci i maksimum na IELTSu

Htela bih samo da podelim informaciju sa svima koji šalju aplikaciju (iz Srbije) u narednom periodu da smo mi slali preko EMS Pošte Srbije i da je sve proteklo u najboljem redu. Platili smo tačno 3.000 din, što je nešto ispod 30e i pošiljka je stigla za tačno 7 dana. DHL i ostale kurirske službe uzimaju bar duplo i više (konkretno DHL nam je tražio 8.000 din), a Pošta Srbije nije ništa nesigurnija od bilo koje druge službe. Naprotiv, imali smo mogućnost da preko njihovog sajta pratimo tačan put pošiljke iz dana u dan. Poslata 22.10, a preuzeta u CA Intake office od strane Joe P. 29.10.u 11.53h.

Evo krenuli su sa novim vestima:

http://www.cic.gc.ca/english/depart...media&utm_medium=rss-eng&utm_campaign=generic

Toronto, November 2, 2012 — Today, Citizenship, Immigration and Multiculturalism Minister Jason Kenney announced that by the end of 2013, Canada’s immigration system will be transformed from one that was plagued by backlogs into one that is fast, flexible, and responsive to the labour market.

Citizenship and Immigration Canada (CIC) announced today it will admit up to 55,300 persons in the Federal Skilled Worker (FSW) category in 2013. Combined with previous actions taken to manage the backlog, this means by the end of 2013 we will be able to process new applications as they are received – a “just in time” system – and aim to process them in less than a year, instead of up to eight years under the old FSW program. In addition, CIC expects to clear the FSW applications received to date by the end of 2014, three years earlier than originally expected.

This will allow for the introduction of an Expression of Interest (EOI) system to be put in place for FSW and possibly other economic immigration streams. CIC is moving to a just-in-time system that recruits people with the right skills to meet Canada’s labour market needs, fast tracks their applications, and gets them working in a period of months, instead of years.

“The Government’s number one priority remains the economy and job growth,” said Minister Kenney. “Immigration backlogs are detrimental to our ability to attract the world’s top talent. With the decisive actions we’ve taken to tackle the backlog, we will finally be able to select immigrants who better meet the needs of the Canadian labour market. We will aim to process their applications in less than 12 months.”

The volume of FSW applications has been a longstanding dilemma, since the number of applications received inevitably exceeded the space available within the Immigration Levels Plan each year. As a result, wait times in the FSW program were as high as eight years.

Over the past few years, CIC has taken concrete measures to tackle this problem, including the following:
Under the 2008 Action Plan for Faster Immigration, CIC began to limit FSW application intake to priority occupations.
In 2010, the Department added caps to the number of new applications.
In June 2012, the Jobs, Growth and Long-Term Prosperity Act eliminated most of the remaining FSW applications received before February 27, 2008.
In July 2012, CIC issued a temporary pause on new FSW applications, excluding candidates with a qualifying job offer or those applying under the PhD stream.

Taken together, these efforts have dramatically reduced the total number of people waiting in the FSW backlog from a height of 640,000 people in 2008 to approximately 100,000 today, even with new applications received since the 2008 Action Plan.

“By tackling the backlog to make way for a faster, more flexible just-in-time immigration system, newcomers to Canada will be able to fully participate in the economy more quickly,” said Minister Kenney. “Immigration plays a vital role in our country’s long-term prosperity. By improving our economic immigration system, we can ensure that Canada is competitive on the world stage.”

In 2013, CIC plans to admit between 53,500 to 55,300 Federal Skilled Workers, including their spouses and dependants. CIC intends to lift the current pause on FSW applications in 2013, when the new selection criteria are expected to take effect. The final regulatory changes will be available in the Canada Gazette later this year.

A opet nista konkretno nisu rekli :dontunderstand:

To ti je politika dragi moj-reći puno, a ne reći ništa:think:

Poenta je uvođenje još rigoroznijih mera, kako bi se smanjila kvota onih koji uopšte mogu da apliciraju a priori, a sve pod izgovorom da i imigrantima bude lakše. Ustvari, oni ubijaju 2 muve jednim udarcem, smanjuju broj potencijalnih imigranata i prave još rigorozniji odabir, pa će tako moći da apliciraju samo zanimanja koja su im potrebna (visokoškolovani kadar, kome diplome ne priznaju ili zanatlije koji su spremni sve da rade i u ekstremnim uslovima), sa odličnim znanjem jednog ili oba jezika (engl i franc), naravno mladi, zdravi i pavi sa po mogućstvu sitnim potomstvom-budućim Kanađanima.
Sada su napravili pauzu da raščiste zaostale slučajeve od pre nekoliko godina i kreću green field.

Ovo je sada samo pravljenje terena i opravdanje za sve buduće postupke i mere koje će da uvedu. Oni itekako moraju da pojasne svojim poreskim obveznicima gde i kako planiraju da potroše njihove pare.

Back