Blok45, mačkica zna šta valja

i čestitam na AEO. Baš mi je drago da je nekome prošlo, pošto sam već pomislila da oni lagano zatvaraju i taj kanal.
Botexag, procedura za LMO i AEO se razlikuje samo u delu gde je za LMO poslodavac obavezan da objavi oglas u trajanju od dve nedelje i odbije dva kanadjanina ili permanent residenta. Dalje je procedura skoro ista. Mi smo jedva našli nekoga ko će nam "kao" ponuditi posao, ali nam je taj g-din vrlo jednostavno rekao, nemam vremena da dajem oglas, da vodim računa kada će da istekne, da odbijam ljude koji se jave, da.... AEO mu odgovara, predaće papire i to je to. Ja sam zajedno sa mojim rodjacima u Kanadi popunila aplikaciju u kojoj dokazujemo zašto sam baš ja prava osoba i na kraju nije prošlo. Slažem se da sa LMO budućnost počinje odmah, i mnogo je kraća procedura, ali definitivno postoji problem šta ako ostanemo bez posla. Ne radi se o tome da li ćemo dobiti socijalnu pomoć, o tome i ne razmišljamo. Poneli bismo nešto para za ne daj Bože, imamo i rodjake na koje bi mogli neko vreme da se oslonimo, ali za svaki novi posao mora da se radi novi LMO. Pored poslodavca koji nije hteo da objavljuje oglas, ta nesigurnost je bila drugi razlog zašto smo se odlučili za AEO.
E sad, plan je svakako bio, ako nas odbiju za AEO, suprug će otići na turističku i probati da sredi LMO, međutim u međuvremenu su nas izvukli na US GC, tako da ćemo izgleda na kraju u US.
mada, sigurna sam da ti je ovo sve poznato, pošto smo već komentarisali i ovde
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=721&page=13