Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Zašto si se odlučio da ideš preko advokata, ako dobro znaš jezik? :dontunderstand:
Lično, nemam poverenja u ove naše prevarante (čast izuzecima), pa nismo ni uzimali u obzir mogućnost da idemo preko njih.
Ne vidim koji bi drugi program mogao da odgovara za vizu osim FSW. Jedino ako niste investitori sa nekoliko stotina hiljada evra da pokrećete tamo biznis:bye:

Slažem se, prevaranti koji samo troše vreme i novac. Retki su oni koji svoj posao rade pošteno i predano, a ovo mi nije stvar za igru.
S jedne strane razmišljam trebalo bi brže da ide jer su zatvorili prijem novih aplikacija (osim za 2 navedena programa), a s druge strane, to su uradili da bi završili zaostale aplikacije kojih je očigledno na hiljade, pa nam to baš mnogo i ne pomaže.
No, ako sam dobro razumela ti si poslao ili je aplikacija stigla u Beč 03.08, što i nije tako davno. Mislim da to i nije zabrinjavajuće i da bi uskoro trebao da očekuješ pisamce:D

Nego, ne odgovori mi ti vezano za nekretninu -ugovor ili izvod iz katastra ili i jedno i drugo?

Nemam nikakvu nekretninu na sebi, tako da nisam ni imao taj dokument.
Bec poslao mail da je stiglo 3.08.

Svi pricaju kako bi trebalo ici brze jer su zatvorili prijem i sada obradjuju pristigle, ali niko se ne javlja na forumu da je nesto dobio vec duze vreme.
Nadamo se da ce procepiti ovih dana :rtfm:

@drugari, ajde da samo govorimo o proverenim cinjenicama, bez pretpostavki da ne bi zbunjivali druge clanove pocetnike

http://www.trackitt.com/canada-immigration-trackers/provincial-nominees
http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/index.php

na ova dva linka mozes pronaci misnjenja i vremena drugih ljudi koji apliciraju, i po tome ces znati dokle su odprilike stigni sa aplikacijama

@blok 45
vi idete na FSW i zato treba engleski
izgleda da ce posle nove godine i spouse morati da polaze IELTS, kao i da ce kriterijumi za prolaz biti stroziji, prema tome pozurite

@draboca
Vi idete preko PNP i u neki pokrajinama ako ste Skill Worker ne treba polaganje engleskog jezika

@drugari, ajde da samo govorimo o proverenim cinjenicama, bez pretpostavki da ne bi zbunjivali druge clanove pocetnike

na ova dva linka mozes pronaci misnjenja i vremena drugih ljudi koji apliciraju, i po tome ces znati dokle su odprilike stigni sa aplikacijama

@blok 45
izgleda da ce posle nove godine i spouse morati da polaze IELTS, kao i da ce kriterijumi za prolaz biti stroziji, prema tome pozurite

@draboca
Vi idete preko PNP i u neki pokrajinama ako ste Skill Worker ne treba polaganje engleskog jezika

Mozda i nece morati da polaze, ali 5 bodova nije malo za Engleski od supruznika.
Iovako sam svima govorio prvo Engleski a onda sve ostalo kad dolaze ovde.
Imigracija je i pre bila ciljana, ali cini mi se sad da ce biti jos "ciljanija": mladi obrazovani ljudi sa iskustvom i odlicnim znanjem Engleskog (ili Fracuskog). U principu takvi nemaju nikakvih problema da nadju ovde posao.

Botex,
nemamo mi šta da (po)žurimo, mi samo možemo da čekamo. Obzirom da je minimalni rok za odgovor od HRDSC-a prošao, možemo očekivati svakog dana (ili malo duže) odgovor, ali ćemo se potruditi da aplikaciju predamo pre n.g. Neće nam trebati 3 meseca za skupljanj dokumenata. Osim toga nije problem polaganje (bodova imamo 83), ali mi ništa ne znači jer tamo sa njim ne mogu ništa, a ovde samo bacam pare i gubim vreme. Radije bih polagala tamo obzirom da Engleski znam (ne bih da zvučim neskromno) dosta dobro.
I da, izvini što sam pretpostavila da su na odmorima :eek: činjenica je da to nisam proverila.

@blok 45

@draboca

Svaka cast za ovo.
Hvala

u predlogu novog zakona koji stupa sledece godine, stoji da bi se priznalo obrazovanje, morace da se akredituje diploma, sto je sa trenutne tacke gledanja gotovo nemoguce, jer skoro sve diplome se moraju sertifikovati u Kanadi naknadno.
drugim recima, mozete pronaci posao, cak iako vas poslodavac prihvata vase obrazovanje iz domovine, necete moci aplicirati dok neka institucija iz Kanade to ne sertifikuje.

moje licno misnjenje to ce biti 'glavna kocnica' za sve buduce imigrante, i u ogromnom broju ce smanjiti broj aplikacija...dzabe sto imas 67+ kad ne mozes akreditovati diplomu
na neki nacin je to i logicno, jer su imali puno svezih imigranata koji nisu mogli obavljati svoje osnovno zanimanje pre sertifikacije, pa se njhovo vreme prilagodjavanja zivota ovde veoma vremenski produzilo.

sto se tice engleskog, moram da kazem da tek kad dodjete ovde vidite koliko znate ili ne znate engleski.
IELTS test uopste nije naivan, dobiti prosek 7 je jako tesko. Reading i Listening zadaju problema cak i ljudima kojima je maternji engleski (AUS , UK kandidati)
tako da za sve one koji misle da znaju dobro engleski, ne bih preporucio da racunaju vise od prosek 7

Poslednja izmena:
evo nekoliko recenica zbog kojih sam rekao da ne iznosimo pretpostavke, da ne zbunjujemo druge clanove
jednostavno, ako imate potrebe za komunikacijom ovog tipa, radite to preko privatnih poruka
takodje nemam nameru nikog da uvredim, niti ko treba da se nadje uvredjenim zbog toga.... razmenjujemo iskustva, s tim sto su neki clanovi vec sve ovo prosli, i jedini razlog sto su na forumu je sto su i oni kada im je bila potrebana pomoc pronasli odgovore ovde, pa je red da se oduze...

....Mene je advokat savetovao da ne polazem engleski jer sam imao dovoljno bodova i bez njega. - nema sta ko da te savetuje, ili po programu je potreban ili nije, nema da li ti hoces

....Posto sam isao preko nominacije,cini mi se da mi je trebalo samo 36 bodova - prvi put cujem da postoje bodovi za Provincial program. Koja je to pokrajina?

..... a čekanje na termin za poaganje nije nimalo naivno u BC, čak po više meseci ako su im zauzeti termini - ima termina za 3 nedelje, ali to nije bitno. Pitanje je kako mislite da posaljete aplikaciju za FSW a da IELTS test radite u BC???

Zašto si se odlučio da ideš preko advokata, ako dobro znaš jezik? - nemam komentar, jer ne razumem pitanje

evo nekoliko recenica zbog kojih sam rekao da ne iznosimo pretpostavke, da ne zbunjujemo druge clanove
jednostavno, ako imate potrebe za komunikacijom ovog tipa, radite to preko privatnih poruka
takodje nemam nameru nikog da uvredim, niti ko treba da se nadje uvredjenim zbog toga.... razmenjujemo iskustva, s tim sto su neki clanovi vec sve ovo prosli, i jedini razlog sto su na forumu je sto su i oni kada im je bila potrebana pomoc pronasli odgovore ovde, pa je red da se oduze...

....Mene je advokat savetovao da ne polazem engleski jer sam imao dovoljno bodova i bez njega. - nema sta ko da te savetuje, ili po programu je potreban ili nije, nema da li ti hoces

....Posto sam isao preko nominacije,cini mi se da mi je trebalo samo 36 bodova - prvi put cujem da postoje bodovi za Provincial program. Koja je to pokrajina?

..... a čekanje na termin za poaganje nije nimalo naivno u BC, čak po više meseci ako su im zauzeti termini - ima termina za 3 nedelje, ali to nije bitno. Pitanje je kako mislite da posaljete aplikaciju za FSW a da IELTS test radite u BC???

Zašto si se odlučio da ideš preko advokata, ako dobro znaš jezik? - nemam komentar, jer ne razumem pitanje

Nema potrebe da nas tako ostro kritikujes :confused:
Pretpostavljam da nikome ovde nije namera da siri lazne informacije, nego da pomognemo jedni drugima u resavanju problema.
Cinjenica je da neznamo proces tako dobro kao ti, i zato ti ponovo javno zahvaljujem na pomoci.
Meni si neke stvari pojasnio dosta.

Svako pitanje i svaki dogovor moze biti koristan nekome.
Advokat koji mi je radio papire zivi i radi u pokrajini saskachewan i licno on mi je rekao da trebamo preci prag od 36 poena. Pretpostavljam da bar nesto zna. Uostalom aplikacija je prosla tako da... Ocigledno je da engleski ne treba osim ako ti fali bodova, zato je advokat savetovao ne polagati.

Zar se IELTS ne polaze u British Council = BC

Svako pitanje i svaki dogovor moze biti koristan nekome.
Advokat koji mi je radio papire zivi i radi u pokrajini saskachewan i licno on mi je rekao da trebamo preci prag od 36 poena. Pretpostavljam da bar nesto zna. Uostalom aplikacija je prosla tako da... Ocigledno je da engleski ne treba osim ako ti fali bodova, zato je advokat savetovao ne polagati.

Zar se IELTS ne polaze u British Council = BC

ne kritikujem, nego shvatite i nas...dodjemo na forum, i citamo nejasne postove i ista pitanja ukrug, posle nekog vremena ljudi vise ne zele dolaze na forum
eto na primer, ja sam u British Columbia, i za mene skracenica BC to znaci jer ovo je tema o Kanadi, kad ono... jedan od clanova je potpuno nesto drugo mislio i napisao (tako da ja nisam razumeo tekst i potpuno ga pogresno protumacio)

elem da se vratimo na temu...prati Trackitt, tu ces naci ljude koji su aplicirali u slicno vreme kada i ti. takodje mozes postovati svoj timeline i pomoci drugima
i poslusaj me, apliciraj za radnu dozvolu, nemoj cekati PR
ako ti treba pomoc oko dokumentacije, posalji mi PM

sto se tice Saskatchewan pokrajine...
ona je trenutna zajedno sa Manitoba 'najpopularnije' pokrajine za PNP program, jer najlakse odobravaju nominacije
puno radnika iz Alberte i BC ide privremeno tamo, da zavrsi nominaciju jer je mnogo zahtevnije u ove dve pokrajine....

evo za Saskatchewan:

Eligibility

You may qualify to apply under the SINP Skilled Workers Category if:

You live outside of Canada or you have proof of legal status in Canada, you are not a refugee claimant and you have the following:
An offer of permanent, full-time employment in Saskatchewan either in an occupation or trade in the National Occupational Classification (NOC) Matrix level "A", "B" or "0", or in a designated trade in Saskatchewan (Skilled Workers/Professionals Sub-Category).

..drugim recima SVE sto vam treba je ponuda za posao u NOC grupama A ili B ili 0
ne treba polaganje IELTS testa, niti bilo kakvo drugi uslovi

svako ko razmislja da dodje u Kanadu, preporucio bi mu ovaj program, mnogo pre nego FSW iz dva osnovna razloga....mnogo manje uslova i drugi je mozete odmah da pocnete da radite, ne morate da cekate godinu dana da vam odobre PR

ne kritikujem, nego shvatite i nas...dodjemo na forum, i citamo nejasne postove i ista pitanja ukrug, posle nekog vremena ljudi vise ne zele dolaze na forum
eto na primer, ja sam u British Columbia, i za mene skracenica BC to znaci jer ovo je tema o Kanadi, kad ono... jedan od clanova je potpuno nesto drugo mislio i napisao (tako da ja nisam razumeo tekst i potpuno ga pogresno protumacio)

elem da se vratimo na temu...prati Trackitt, tu ces naci ljude koji su aplicirali u slicno vreme kada i ti. takodje mozes postovati svoj timeline i pomoci drugima
i poslusaj me, apliciraj za radnu dozvolu, nemoj cekati PR
ako ti treba pomoc oko dokumentacije, posalji mi PM

Botex,
važno je da smo se mi (koji smo u Srbiji) razumeli. Onaj ko je polagao ili treba da polaže IELTS zna da se on polaže u BC (British Counsil-u), a ne pretpostavlja da ti živiš u British Columbiji, pa ćeš tako tumačiti rečenicu. Izvini ako sam tebe zbunila, ali ni ja pola tvojih skraćenica ne razumem, pa se ne bunim stalno nešto po forumu (već se potrudim da je razumam). Ovo jeste tema o Kanadi, ali o vizama za Kanadu, gde je potreban IELTS u BC u većini slučajeva;)
Ovde nije poenta u dopisivaju na pp, jer se to onda ne zove javna razmena informacija i nije od neke velike koristi za ostale zainteresovane za temu, a ne bi ni imao ko da nas ispravlja i kritikuje:lol:
Osim toga, pravila se toliko često menjanju da ni mi koji smo u postupku ne možemo sve da ispratimo, a kamoli vi koje taj postupak više ne dotiče. Ja recimo ne znam ništa o Provincial programu, pa iako sam u postupku, ne bih mogla drugima davati savete na tu temu. Takođe, više puta sam postavila pitanje za dokaz oko nekretnine (da li je dovoljan samo ugovor ili i potvrda iz katastra), pa niko ne zna odgovor. Verovatno da nisu imali nekretninu ili su je prodali pre nego što su otišli, pa samim tim nisu imali šta da dokazuju oko toga.

Draboca,
jedan forumaš (koji je u CA, iliti BC:per:) mi je rekao da što se tiče čekanja nema pravila i zavisi od slučaja do slučaja. Znam da je najgore kad već predaš dokumenta i čekaš, čekaš, čekaš, ali kud smo sve izdržali, izdržaćeš i to malo. Ti si bar predao, a mi smo još uvek na razmatranju u HRSCD-u:roll:, tek nam sleduje skupljanje i prevođenje dokumentacije (možda će mi trebati neki savet ili asistencija:worth:), pa tek onda slanje i čekanje,čekanje,čekanje.....

Pozdrav svima ;)

Pokusavam vec treci put da ostavim odgovor na temama o Kanadi, medjutim moderator ih ne odobrava. Nadam se da ce ovo biti treca sreca :D
Citam ove teme vec 7 dana, non stop i presla sam ih sve od A-Z. Bravo ja :zcepanje:

Cestitam svima koji su uspijeli dobiti vize i odletjeli preko bare :klap: Cak sam se i nekoliko puta (vise puta) rasplakala kad su neki napisali da su dobili vize (od srece naravno), pogotovo oni koji su isli po starom programu i koji su nakon 4-5 godina dobili vize. :rumenka: :D
Svima koji cekaju zelim svu srecu ovog svijeta i da sto prije dobiju vize :pop2:

Botex,
. Takođe, više puta sam postavila pitanje za dokaz oko nekretnine (da li je dovoljan samo ugovor ili i potvrda iz katastra), pa niko ne zna odgovor. Verovatno da nisu imali nekretninu ili su je prodali pre nego što su otišli, pa samim tim nisu imali šta da dokazuju oko toga.

na to pitanje ti moze odgoviti jedino neko ko radi/radio imigracio preko istog programa kao i ti

licno ne verujem da ti je potreban bilo kakva potvrda iz katastra, jer verovatno trebas samo kopiju (prevedenu) da dostavis

Evo kako tačno kaže vezano za dokaz o nekretnini (tačka 16 na postavljenom linku-Checklisti):
family/household registry/book (if applicable).
I ja smatram da je dovoljan prevod ugovora o kupoprodaji neokretnosti, ali me buni ovo registry book, mada lepo kaže if applicable:neutral:

Evo kako tačno kaže vezano za dokaz o nekretnini (tačka 16 na postavljenom linku-Checklisti):
family/household registry/book (if applicable).
I ja smatram da je dovoljan prevod ugovora o kupoprodaji neokretnosti, ali me buni ovo registry book, mada lepo kaže if applicable:neutral:

ma prevod ugovora je dovoljan
prvo je 'If applicable' sto znaci da nije obavezan
drugo 'registry/book' znaci registry or book

samo prevedi kopiju ugovora

Da, tako i ja mislim, ali znaš ono ne želim da se uhvate za neku glupost, pa da mi oko toga prave problem ili da mi zbog toga sutra traže dopunu.
Mada, realno nije uslov da imaš nekretninu, pa je samim tim taj podatak irelevantan i što se tiče apliciranja i što se tiče odobrenja viza.
Thanks anyway!:ok:

Back