ne kritikujem, nego shvatite i nas...dodjemo na forum, i citamo nejasne postove i ista pitanja ukrug, posle nekog vremena ljudi vise ne zele dolaze na forum
eto na primer, ja sam u British Columbia, i za mene skracenica BC to znaci jer ovo je tema o Kanadi, kad ono... jedan od clanova je potpuno nesto drugo mislio i napisao (tako da ja nisam razumeo tekst i potpuno ga pogresno protumacio)
elem da se vratimo na temu...prati Trackitt, tu ces naci ljude koji su aplicirali u slicno vreme kada i ti. takodje mozes postovati svoj timeline i pomoci drugima
i poslusaj me, apliciraj za radnu dozvolu, nemoj cekati PR
ako ti treba pomoc oko dokumentacije, posalji mi PM
Botex,
važno je da smo se mi (koji smo u Srbiji) razumeli. Onaj ko je polagao ili treba da polaže IELTS zna da se on polaže u BC (British Counsil-u), a ne pretpostavlja da ti živiš u British Columbiji, pa ćeš tako tumačiti rečenicu. Izvini ako sam tebe zbunila, ali ni ja pola tvojih skraćenica ne razumem, pa se ne bunim stalno nešto po forumu (već se potrudim da je razumam). Ovo jeste tema o Kanadi, ali o vizama za Kanadu, gde je potreban IELTS u BC u većini slučajeva

Ovde nije poenta u dopisivaju na pp, jer se to onda ne zove javna razmena informacija i nije od neke velike koristi za ostale zainteresovane za temu, a ne bi ni imao ko da nas ispravlja i kritikuje

Osim toga, pravila se toliko često menjanju da ni mi koji smo u postupku ne možemo sve da ispratimo, a kamoli vi koje taj postupak više ne dotiče. Ja recimo ne znam ništa o Provincial programu, pa iako sam u postupku, ne bih mogla drugima davati savete na tu temu. Takođe, više puta sam postavila pitanje za dokaz oko nekretnine (da li je dovoljan samo ugovor ili i potvrda iz katastra), pa niko ne zna odgovor. Verovatno da nisu imali nekretninu ili su je prodali pre nego što su otišli, pa samim tim nisu imali šta da dokazuju oko toga.
Draboca,
jedan forumaš (koji je u CA, iliti BC

) mi je rekao da što se tiče čekanja nema pravila i zavisi od slučaja do slučaja. Znam da je najgore kad već predaš dokumenta i čekaš, čekaš, čekaš, ali kud smo sve izdržali, izdržaćeš i to malo. Ti si bar predao, a mi smo još uvek na razmatranju u HRSCD-u

, tek nam sleduje skupljanje i prevođenje dokumentacije (možda će mi trebati neki savet ili asistencija

), pa tek onda slanje i čekanje,čekanje,čekanje.....