Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugari, da li neko moze da me posavetuje koji deo Montreala je najbolji za imigranta pocetnika. Znaci, da nije preeeterano skupo, preterano udaljeno od nekih zbivanja, preterano nesigurno, a da moze da se iznajmi nesto za pocetak na kraci period, dok ne vidimo... Ne mora da zadovolji bas sve ove kriterijume ;) Prikupljamo informacije, pa bi nam svaka dobro dosla :)

Cekajuci da guknu iz Sidneja :dosadno:

Pozdrav svima!

Drugari, da li neko moze da me posavetuje koji deo Montreala je najbolji za imigranta pocetnika. Znaci, da nije preeeterano skupo, preterano udaljeno od nekih zbivanja, preterano nesigurno, a da moze da se iznajmi nesto za pocetak na kraci period, dok ne vidimo... Ne mora da zadovolji bas sve ove kriterijume ;) Prikupljamo informacije, pa bi nam svaka dobro dosla :)

Cekajuci da guknu iz Sidneja :dosadno:

Pozdrav svima!

Montreal je u glavnom bezbedan. Nema onako neki los kraj, mozda osim Park Extension.

Ja bih ti preporucio Verdun. Jako je blizu centru grada i jos uvek jeftin. Pre 10-20 godina tu je zivela samo radnicka klasa ali se dosta promenilo.

http://montreal.en.craigslist.ca/search/apa?query=verdun&srchType=A&minAsk=&maxAsk=&bedrooms=

Côte-des-Neiges je OK. Nije skup, blizu je grada, ima mnogo prodavnica...

Pored toga, deo oko Botanicke baste je jos jeftiniji i prijatan ako volis mir. On je malo dalje od grada, ali je super povezan zelenom linijom metroa, tako da si za 15 minuta u centru grada, medjutim prodavnice nisu bas blizu, pa ako nemas kola, moze da bude gubljenje vremena.

Poslednja izmena:
@vladster, @jana_9, hvala puno na informacijama, bas mi znaci da imamo bar neki orijentir, s obzirom da je veliki grad u pitanju, puno je opcija...

@jana_9, jeste vi jos uvek u Montrealu? Da li ste zadovoljni? Koliko se secam ti si se brzo zaposlila kao lektor, ako se ne varam?

Da, u Montrealu smo, svidja nam se grad, tako da ne planiramo da se selimo. Nije lose za pocetak, ali ja jos uvek prolazim kroz fazu prilagodjavanja... Da, ja sam na pocetku nasla posao u jednoj inzenjerskoj firmi, radim lingvisticku korekturu izvestaja, ali planiram da pocnem da trazim nesto drugo. Inace, Montreal je prijatan i bezbedan grad, ponegde ruzan, ponegde jako lep, ima mnogo parkova, raznih kulturnih desavanja (ali ne mnogo izlozbi i ne mnogo filmova), prilicno neprijatnu klimu (vrela, vlazna leta, hladne zime), ali zato je jesen divna, na primer. Sve u svemu, mislim da ovde moze sasvim lepo i pristojno da se zivi, bez mnogo stresa, samo treba malo vremena, a i spremnosti na razne vrste prilagodjavanja. Pozdrav!

Evo kako tačno kaže vezano za dokaz o nekretnini (tačka 16 na postavljenom linku-Checklisti):
family/household registry/book (if applicable).
I ja smatram da je dovoljan prevod ugovora o kupoprodaji neokretnosti, ali me buni ovo registry book, mada lepo kaže if applicable:neutral:

Dodatna dokumentacija nije na odmet. Ako ti je nekretnina uknjižena uzmi izvod iz katastra (mnogo je relevantniji dokumenta nego ugovor, u ugovoru se vidi da si kupila, ali si i mogla prodati u međuvremenu), a možeš dodati i poresko rešenje za porez na imovinu kao dodatni dokaz.

Hvala Djolens,
ma priložićemo sve (zlu ne trebalo), a kad si već tu jedno pitanjce:
jeste li sami slali rezultate IELTS-a ili su slali ovi iz BC?

Možete sami da šaljete svoj primerak, ali onda više nemate kod sebe primerak. Ako taj želite da zadržite za sebe, onda vam šalje BC :) ali ne posebno, pošto imigraciono to ne dozvoljava, već vi svu dokumentaciju koju mislite da šaljete odnesete u BC, oni tu dodaju IELTS i sve zajedno pošalju na adresu koju im date. Dobra stvar je što preko njih DHL košta 3000 rsd, umesto 14000 koliko su meni tražili u DHL-u.

Huh, nadam se da je to proverena kombinacija. Šta dobiješ od njih-neku potvrdu o predatoj dokumentaciji ili tracking no ili...?
Za koliko vam je stigla dokumentacija ovim putem?
Jeste slali u registratoru ili onoj providnoj fascikli sa rupicama na sredini ili...

btw: mm sutra polaže Speaking, a u subotu ostatak IELTS-a:whistling:

Evo sveže info od danas pošto je suprug bio na usmenom polaganju jutros u BC-iju.
Ovako, ako šalju samo rezultate testa cena je 3000 din, a ako šalju kompletnu dokumentaciju 8000 din.
Tako da ne znam Djole jesmo se razumeli za slanje kompletne dokumentacije za aplikaciju?

Evo sveže info od danas pošto je suprug bio na usmenom polaganju jutros u BC-iju.
Ovako, ako šalju samo rezultate testa cena je 3000 din, a ako šalju kompletnu dokumentaciju 8000 din.
Tako da ne znam Djole jesmo se razumeli za slanje kompletne dokumentacije za aplikaciju?

Meni su za 3000 slali kompletnu dokumentaciju. Verovatno su posle shvatili da su se zeznuli, pošto je imala 4,3kg pa sada imaju dve tarife, mislim da sam im bio prvi koji je tako slao, jer se do polovine 2011 IELTS mogao slati naknadno, a sada je obavezno zajedno sa svom dokumentacijom. Opet je jeftinije od 14.000 koliko su nama tražili kada smo sami otišli u DLH, relacija NS-Montreal.

Zato sto na jobbank pise da neki poslododavci traze na uvid, kao i zbog eventualnog doskolavanja.

Kanada je 'malo' (citaj mnogo uredjenija, ljudi na visem nivou svesti i odgovornosti) razlicitija zemlja od Srbije.

Ovde je za tu svrhu i mnoge druge druge dovoljno pokazati kopiju dokumenta.
Samim pokazivanjem dokumenta se smatra da je ispravan i da ga zaista posedujes, niko ne pretpostavlja da neko hoce nekog da prevari.

na pr. kada kupujete kola, to je obican papir na dve strane, sa dva obicna potpisa (prodavac i kupac) i eventualno svedok (potpis)..i to je sve, nikakve overe opstine i sudovi....zamislite kod nas kakav haos bi bio sa takvim ugovorom
a i u samom procesu za imigraciju, primetili ste da mnoge od dokumenata treba samo kopije dostaviti

jedino kad aplicirate za neko jako vazan dokumenat, kao sto je vozacka dozvola ili otvaranje bankovnog racuna, trazice vam dva razlicita originalna licna dokumenta (sa slikom) da bi vas identifikovali

Poslednja izmena:
Djole,
ima li kakvih novosti kod tebe?
Što se nas tiče ima pomaka, najpre je mm polagao u petak i subotu IELTS i prilično je zadovoljan testovima (najmanje listeningom), a kao druga novost (nama bitnija) je da je HRSCD kontaktirao (u petak) poslodavca i zatražio neke dodatne informacije i najavio da mogu očekivati iduće nedelje odgovor (mišljene):worth::klap:

Inače vezano za slanje dokumentacije preko BC-ija nema šanse više po toj tvojoj ceni od 3000 din! načisto su se opametili:roll:8000 din je početna cena za 1 kg, pa nadalje (cene iste kao DHL), znači ugrabio si poslednji voz:think:

Dragi forumasi,

evo jedne lepe vesti za nas -odobreno je sponzorstvo mom suprugu,tacno mesec dana nakon dobijanja prve poruke od njih da su primili nasu aplikaciju. Sada su papiri poslati za Bec :D

Eto cisto da znate,ako je neko u slicnoj situaciji,da ipak nesto se radi u Mississuagi ;) a da samo treba strpljenja,jer mi cekamo od februara...

Pozzic :bye:

Pozdrav svima!
Treba mi pomoc, moja zena i ja zelimo da izadjemo u Kanadu, imam brata od strica u okolini Toronta koji ce nam pomoci u svakom smislu, ja imam diplomu ekonomiste, a moja zena je lekar opste prakse, ja imam 31,a ona 32 godine, nemamo novac za advokata i treba nam vasa pomoc. Korak po korak sta treba da uradimo??

Back