Kako do Kanadske iseljeničke vize?

e za prevode ima za oko 600 din.toliko sam ja platio negde u martu-aprilu.
posalje se na mail skeniran dokument, mislim da su iz jagodine. oni ti prevedu i posalju post expresom i to je nekih 200din, ja sam sve prevode radio preko njih, jer po strani je svuda 1000din, tako da je lepa usteda.
Slao sam im dokumente kako sam ih dobijao, i na kraju su mi sve poslali odjednom. samo im naglasite da cete imati vise dokumenata i recite im koliko.pa ce vam dati i dobru cenu
postavicu link pa tu imate i kontakt i mail.. ali prvo nazovite pa dogovorite sve.. i obavezno pitajte za cenu. prema meni su jako korektni ispali.

evo link..
http://www.oxford-jagodina.rs/kontakt.php
vidim da sada imaju kancelarije i u drugim gradovima. ja sam zvao na br koji je za bg. ali probajte na br za svoj grad pa vidite sta ce vam reci.
ako treba jos neka pomoc. saljite na pp da ne smaram ovde..

P.S. prevod treba da ima samo precat sudskog tumaca a kopija originala ne mora da je overena u sudu ili gde vec. nemojte bacati pare.
a izvodi se uzmu internacionalni i ne treba prevod.

poz i srecno..

e za prevode ima za oko 600 din.toliko sam ja platio negde u martu-aprilu.
posalje se na mail skeniran dokument, mislim da su iz jagodine. oni ti prevedu i posalju post expresom i to je nekih 200din, ja sam sve prevode radio preko njih, jer po strani je svuda 1000din, tako da je lepa usteda.
Slao sam im dokumente kako sam ih dobijao, i na kraju su mi sve poslali odjednom. samo im naglasite da cete imati vise dokumenata i recite im koliko.pa ce vam dati i dobru cenu
postavicu link pa tu imate i kontakt i mail.. ali prvo nazovite pa dogovorite sve.. i obavezno pitajte za cenu. prema meni su jako korektni ispali.

evo link..
http://www.oxford-jagodina.rs/kontakt.php
vidim da sada imaju kancelarije i u drugim gradovima. ja sam zvao na br koji je za bg. ali probajte na br za svoj grad pa vidite sta ce vam reci.
ako treba jos neka pomoc. saljite na pp da ne smaram ovde..

P.S. prevod treba da ima samo precat sudskog tumaca a kopija originala ne mora da je overena u sudu ili gde vec. nemojte bacati pare.
a izvodi se uzmu internacionalni i ne treba prevod.

poz i srecno..

Hvala puno na info, vaša cena je stvarno povoljna, pa kad dođemo u tu fazu kontaktiraću agenciju. Na međunarodnom obrascu se izdaju izvodi iz mkr, kao i venčani list, takođe i potvrda sa fakulteta sa transkriptom predmeta. Da li postoji potvrda iz katastra i potvrda iz mupa o neosuđivanosti na međunarodnom obrascu ili ste to morali da prevodite?
I još jedno možda malo čudno pitanje: kako ste dobili preporuke od trenutnog poslodavca (a da mu ne kažete razlog)?

Hvala puno na info, vaša cena je stvarno povoljna, pa kad dođemo u tu fazu kontaktiraću agenciju. Na međunarodnom obrascu se izdaju izvodi iz mkr, kao i venčani list, takođe i potvrda sa fakulteta sa transkriptom predmeta. Da li postoji potvrda iz katastra i potvrda iz mupa o neosuđivanosti na međunarodnom obrascu ili ste to morali da prevodite?
I još jedno možda malo čudno pitanje: kako ste dobili preporuke od trenutnog poslodavca (a da mu ne kažete razlog)?

potvrde iz mupa nemaju na medjunarodnom obrascu, to moras da prevedes. za katastar samo cu da pogadjam da nema.
a za poslodavca ne znam sta da ti kazem. moji su bili cool.. sve zavisi od odnosa sa njima i koji posao radis..
ali je zeznuto.. u svako slucaju.. srecno!!

Oce li se neko javiti sa nekom lepom vescu? ja prsavam!!! :dash: odavno se niko nije javio sa nekim medicalom ili bilo cim... izgleda su na godisnjem odmoru celo leto ovi u Becu! :zurka: boli ih uvo za nas...
OCU MEDICAL!!!! :besna::besan2::rida::udriglavu::poludeo::kletva:

Izvod o nekaznjavanju moras prevesti :-(
Za posao koji sam radio u toku podnosenja vize sam dobio preporuku od kolege, a u propratnom pismu sam naveo razloge za to. U mom slucaju nije bilo problema. U tom slucaju reference mogu biti i od nadredjenog (ne mora biti direktor), npr menadzer grupe ili grupovodja, zavisno sta radis i naravno ako imas poverenja u njega.
Razlog je naravno bio sto nisam hteo da iko zna da idem u Kanadu, sto je potpuno uobicajeno u Srbiji, a ovde potpuno nenormalno. Ljudi koji iz moje kompanije odu negde drugde, napravimo im oprostajni rucak, zahvalimo i pozelim srecu. Takodje im uvek kaze dobrodosli ste nazad, sto se desava u ne malom broju slucaja. Za dobrim radnikom se vrata ne zatvaraju tek tako.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima

Procitao sam na forumu da trenutno resavaju slucajeve iz maja.
Pokusavam doci do te informacije da vidim kakvo je stanje sada ali nigde na zvanicnom sajtu ne pise sta trenutno resavaju.
Tacnije nisam uspeo naci, a ocigledno postoji ta info.

Ako neko zna gde se to moze naci nek napise, bice nam lakse da gledamo kako nam se priblizavaju.
Inace predali smo u Avgustu..... UF!

Cao Viktoria
Trazio sam forumu i vidim da ste bili na razgovoru u ambasadi.
Jel mozes da napises ukratko koliko je trajao razgovor i sta su te pitali?
Kako izgleda razgovor.

Hvala unapred :D

Zdravo Puch,

I ja idem na intervju ali 17.10.2011 u Pristini.Pozvali su samo mene bez supruga i decu i treba da ponesem pasos, radnu knjizicu i dodatna dokumenta zbog potvrde radnog iskustva.

Pogledaj ovaj link ima dosta korisnih informacija:

http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/prepare-an-interview-t3109.0.html

Puno srece!

Viktoria

Taj SF film u Srbiji ne postoji-kad odeš iz firme ili si otišao sam na bolje (pa su svi zajedljivo ljubomorni) ili si dobio nogu (pa su svi zlurado sažaljivi). To je apropo sarkastično ciničan (zna Kanađanin o čemu pričam :) Koji ispraćaj, pozdravi, poljupci i pokloni-već gledaju ko će da sedne na tvoje mesto.
Ne mogu da ti ne dostave reference na tvoj zahtev, ali odmah bi se krenulo u hajku šta, ko , gde, kako .... A sami znamo da proces dobijanja vize i iseljenje ne ide za nedelju dana, već moram raditi posle toga još ohoho u firmi. Jel neko tražio i dobio refernce na engleskom?

Taj SF film u Srbiji ne postoji-kad odeš iz firme ili si otišao sam na bolje (pa su svi zajedljivo ljubomorni) ili si dobio nogu (pa su svi zlurado sažaljivi). To je apropo sarkastično ciničan (zna Kanađanin o čemu pričam :) Koji ispraćaj, pozdravi, poljupci i pokloni-već gledaju ko će da sedne na tvoje mesto.
Ne mogu da ti ne dostave reference na tvoj zahtev, ali odmah bi se krenulo u hajku šta, ko , gde, kako .... A sami znamo da proces dobijanja vize i iseljenje ne ide za nedelju dana, već moram raditi posle toga još ohoho u firmi. Jel neko tražio i dobio refernce na engleskom?
Tražili mi, jedva dobili nakon mesec dana natezanja sa HR-om, pretnji, ispitivanja i koječega još. Nakon što su izdali potvrdu tražili su da pismeno potvrdimo da im nikada više nešto slično nećemo tražiti.
Vive la Serbie!

Djolens1,
hvala na odgovoru. Tako sam i pretpostavila, pa reko da vidim ima li ko kakvih iskustava.:confused:
Jesi ti isti onaj djolens sa foruma BB? Mislim da se ne ponavljam...:lol:
Ovde neko zatišje, reko svi su još na godišnjem.

Jesi imao nekih neprijatnosti posle na poslu i šta ste rekli zašto tražite potvrdu?

Djolens1,
hvala na odgovoru. Tako sam i pretpostavila, pa reko da vidim ima li ko kakvih iskustava.:confused:
Jesi ti isti onaj djolens sa foruma BB? Mislim da se ne ponavljam...:lol:
Ovde neko zatišje, reko svi su još na godišnjem.

Jesi imao nekih neprijatnosti posle na poslu i šta ste rekli zašto tražite potvrdu?

Da, sa BB :)

Rekli smo da tražimo potvdu za turistički vizu za Britaniju. Posle su svi ispitivali, rasčulo se da je tamo neko tražio takvu i takvu potvrdu koju niko ne traži, pretili su, u fazonu ti tako hoćeš da mi potvrdimo tvoj CV da bi prešao na drugi posao,...

Prosto imam potrebu da podelim ovo sa nekim. Naime pre par dana stiglo je preko nekog sajta mail da IRS agencija iz BG nudi zaposlenje za veterinarskog tehnicara,veterinara.., u Kanadi za rad na King Wilcox Farms(work permit). Kontaktirali smo doticnu agenciju poslal nam sta je sve potrebno, usluge su im :eek:, al ajde meduti nakon uvida u ime partnera u Kanadi koji ju je ovlastio da radi ,ta agencija iz Kanade ZenitGlobal...... nema niti svoj sajt niti im se moze uci u trag,a navodna firma King..... je sumnjiva,osim sto joj je sajt ne bas reprezentivan, registrovan je u julu ove godine???? Na netu se o njoj nemoze nista naci :think:. Kontakt telefon sa tog sajta se nasao na jos dva oglasa sa razlicitim nazivima firmi koje su nudile slicne poslove,ali vezano za fisch paker cini mi se. Tako da meni to sve lepo mirise na job scam.

Ako će ti ulepšati ovaj tmuran dan u Srbiji, eto da te obradujem, mm (moj muž) je bio u Beču ove nedelje na razgovoru sa budućim kanadskim poslodavcem da bi utanačili pojedinosti. Sve prošlo ok (i više od toga), ali ne smem ni da se radujem previše, jer sve zvuči previše dobro:ok: ili mi ovde nismo navikli na korektan odnos sa poslodavcem:confused:
U svakom slučaju sve je sada u božijim rukama, tj. u officu HRSCDa, pa čekamo, čekamo, čekamo....:whistling:

Ako će ti ulepšati ovaj tmuran dan u Srbiji, eto da te obradujem, mm (moj muž) je bio u Beču ove nedelje na razgovoru sa budućim kanadskim poslodavcem da bi utanačili pojedinosti. Sve prošlo ok (i više od toga), ali ne smem ni da se radujem previše, jer sve zvuči previše dobro:ok: ili mi ovde nismo navikli na korektan odnos sa poslodavcem:confused:
U svakom slučaju sve je sada u božijim rukama, tj. u officu HRSCDa, pa čekamo, čekamo, čekamo....:whistling:

Uuuu pa to je super.
Interesantno da je poslodavac došao čak ovamo na razgovor. Zvuci bas ozbiljno - drzim vam palceve.
I naravno da bude sto pre.
Ja sam posao dobio jos prosle godine,, i evo mic po mic..... cekam sada RVB.

PS. sta ti dodje HRSCD :confused:

Poslodavac je bio službeno u Beču, pa je pozvao mm da dođe tamo na razgovor, nije se on baš potezao iz CA zbog njega:zcepanje:
S jedne strane nam odgovara da bude što pre (zbog kataklizme u našim firmama i našoj zemlji), a sa druge ne, jer bismo voleli da deca završe školsku godinu(da ih ne prekidamo na pola) i da se na miru spakujemo, jer ne putujemo baš na letovanje nego for good!
Što toliko dugo čekaš? Ideš sam ili...?
HRSDC- Human Resources and Skills Development Canada (www.hrsdc.gc.ca)
Njima se poslodavac obraća za mišljenje da li može da te primi u r.o i da li ti sa tvojim kvalifikacijama odgovaraš i to sve kad dokaže da nije mogao naći adekvatnog radnika u CA.:roll:
Znači ti si aplikaciju poslao i sada čekaš poziv za Medical?

Ako se ne varam vi sada cekate nominaciju.

Kod mene je sve dugo islo jer je advokat rastezao i uzasno je sporo radio. Par meseci je popunjavao aplikaciju, pa dok sam skupio papire ....
Uglavnom evo na kraju smo, bar se nadam :eek: da trebali bi sada da dobijemo medical.

Jel imas neki info, zasto je satisje?
Negde sam na forumu procitao da je neko napisao "evo sada rade aplikacije iz maja". Kako je to moguće videti....

Ahh, pa ti si išao preko advokata-sad mi je jasno. Mi sami pravimo aplikaciju, ali smo tek kod polaganja IELTS-a do kraja ovog meseca dok čekamo taj odgovor iz HRSCD-a. Onda se bacamo na papirologiju, koju realno možemo skupiti u roku od nedelju dana (jer je sve iz BG-a) i nostrifikovati za još nedelju. Ne vadimo ništa od papira (jer kao što znaš pojedini imaj rok važenja), pa čekamo najpre taj odgovor da bismo se bacili na papire.

Ne znam gde se može videti koje aplikacije trenutno obrađuju, bilo bi lepo ako neko zna da napiše info na forumu:worth:
Šta si od dokumenata uspeo da dobiješ direktno na engleskom?
Ako imaš nekretninu, šta si prilagao-ugovor o kupoprodaji ili mora i potvrda iz katastra?

Mene je advokat savetovao da ne polazem engleski jer sam imao dovoljno bodova i bez njega.

Posto sam isao preko nominacije,cini mi se da mi je trebalo samo 36 bodova. Advokat rece da ne placam test engleskog, bitno je samo da predjem prag.
Od dokumenata na engleskom sam dobio samo izvod iz maticne knjige (koji je na francuskom cini mi se ali je prihvatljiv u Canadi).
... da i banka mi je izdala potvrdu na engleskom + kompletan izvod transakcija u zadnjih godinu dana koji je na srpskom ali uglavnom su brojevi tako se moze zakljuciti sta se desavalo. Neznam dali ga je advokat prilozio, sve sam mu poslao.

Ostale papire nemoj vaditi jer vrede samo 6 meseci...

Pravo da ti kažem, prvi put čujem da ne mora de se polaže Engleski. U našem slučaju ja ne moram da polažem, ali suprug mora, jer je Main applicant (nosilac aplikacije) i mislim da je za FSW program on obavezan. Ako ideš preko FSW sa arranged employment onda engleski treba, a čekanje na termin za poaganje nije nimalo naivno u BC, čak po više meseci ako su im zauzeti termini:confused:

Verovatno je neki drugi program u pitanju.
Ocigledno je sve ok cim je sidney prosledio dokumente za bec. Nisu trazili nikakvu dopunu.

Polozio bih ja engleski bez problema, ali advokat je rekao da ne gubim vreme i novac..
Očigledno ti onda ja i nisam neki primer kako treba da radis - verovatno je drugi program.

Back